Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
 
Témaindító: sonajkniz, idő: Okt 23, 2016
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   76 / 76
(#) sonajkniz válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 15, 2018 1 /
 
Idézet:
„Lefordítom neked a lényeget.”

Köszönöm, hogy ilyen ostobának nézel.
Különös tekintettel arra, hogy az én hozzászólásom nem arról szólt, mint amiről voltál szíves kioktatni.

Kedves Ilax!
Nem tudom, tudod-e, de a mobiltelefonokba nem jellemző, hogy CCD kamera lenne. Márpedig egy valós 20 megapixeles CMOS képszenzor mögé, ahhoz, hogy tényleg jó képet lőjön elképesztő sebességű feldogozó egység kell. Ráadásul a képszenzornak is tudnia kell ezt a sebességet.
Ugyanis míg a CCD exponál, és utána kiadja a képet, addig a CMOS folyamatos beolvasású. Azaz, ha az olvasás eleje és vége közti időben a látott képben változás áll be, az elmosódást eredményez a képen.
Ezért nem lő jobb képet 20 megapixelen, mint 10-en.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018
(#) llax válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Szerintem is érdekes. Különösen a hozzáállásbeli különbség. Van egy-két apróság, amiről sokan hajlamosak megfeledkezni, amikor elégedetlenek a portál egyes funkcióval.
(#) llax válasza sonajkniz hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
A szenzorkiolvasós dolog műszaki hátterébe mélyebben soha nem bújtam bele, de nagy vonalakban ismerem.
A telefonokban alkalmazott SoC igen komoly célhardvert tartalmaz a szenzorról érkező nagy mennyiségű adat azonnali feldolgozására.
Talán jelent valamit az, hogy az én több éve kiadott telefonom egyedül 4k videó felvétele esetén hajlamos a telefon rázása közben (egyértelműen látható) képlebegést produkálni. A 1080p60 és 720p120 videókhoz is kell azért kiolvasási és feldolgozási sebesség. Amivel láthatóan rendelkezik a készülék... (teljesen más téma, hogy mi értelme van a 4k-nak ezen a szinten)
(#) silent15 válasza sonajkniz hozzászólására (») Aug 16, 2018 /
 
Nekem amúgy DSLR-em van. Ott aztán nincs probléma a kiolvasással, a szenzormérettel se

Igazat adok amúgy a terjesztéssel kapcsolatban, belátom. Ha valaki csak oktatási céllal szeretne ide feltenni anyagot (és nem hiszem hogy valaki mást akarna itt), akkor jó az oldal.
(#) t-dani válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 16, 2018 / 1
 
Félreolvastad. Azt írta, hogy: "okosodsz". 1 db K betűvel. Van különbség.
(#) Frankye válasza Triger hozzászólására (») Aug 16, 2018 / 2
 
Idézet:
„Köszönöm válaszod, és hogy mint moderátor is hajlandó vagy párbeszédre.”

Ezért vagyunk itt, nem?
A fejlesztések terén nyilván volna még mit tenni. Ötletek, megvalósítható tervek bizonyára vannak/lennének. Azt azért vegyük figyelembe, hogy a teljes (!) fórum-motort egy, azaz Egy fő (nevezetesen: Topi) írta meg. Tegyük hozzá: teljesen magán szorgalomból, mindennemű anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Az egész portált Ő üzemelteti, quasi "saját zsebből". Ez azért nem egészen azonos kategória azzal, ahol anyagi ellenszolgáltatás fejében látogatható egy oldal.
Kereső: Bizonyára lehetne jobb, szebb, okosabb, akár még felhasználó-barátabb is. Én még eddig mindig megtaláltam, amit kerestem, személy szerint nekem nincsenek rossz tapasztalataim vele szemben. Persze, másoknak - így Neked is - lehetnek más tapasztalataid, ezt tiszteletben tartom.
A moderátorok kiléte nem volt titok, csupán nem vertük soha nagydobra. Az, hogy mennyire egyenesség a tevékenységed felvállalása, attól is függ, hányan, és főleg kik látják. A hangsúly itt az összetételen van. Nem akarván senkit sem megbántani, főleg nem akarván megsérteni, sokan vannak, akik személyes sértésnek veszik, ha egy moderátor rájuk szól valamiért. Hidd el, a radikálisokat sem azért említettem, mert üldözési mániám van. Személy szerint engem is ért már olyan "megtiszteltetés", hogy szegény - sajnos már nem élő - édesanyámat emlegették nem épp felemelő kontextusban, privát üzenet formájában, mert az egyik - azóta már nem itt lévő - tag egy hozzászólását moderáltam.
A találkozó elmaradásáról egy másik témában (talán épp az OFF topic-ban?) beszélgettünk, de talán nem mindenki olvasta, nem mindenkihez jutott el az információ az okokról. Sajnos olyan világot élünk, ami anyagias, e miatt sok mindent befolyásol a financiális szempontok léte, illetve nemléte. Az viszont - számomra - örömteli, hogy önszerveződő módon mégis született egy találkozó a "Viharsarokban", még ha én személyesen nem is tudtam ott lenni. (Mégiscsak nagy ez az ország, hogy egyetlen helyre ne lehessen ennyi embert összehozni... )
Csak a magam nevében nyilatkozhatom: Nem vettem támadásnak azt, amit leírtál, inkább építő megnyilvánulásnak tekintem, ezért is válaszoltam rájuk. Szerencsére nem vagyunk egyformák, így hát ahányan vagyunk, annyifélék, annyi szemszögből látjuk ugyan azt a dolgot (ld. pl. a kereső kérdését).
(#) Kovidivi válasza t-dani hozzászólására (») Aug 16, 2018 /
 
Így már más a leányzó fekvése!
(#) kowi hozzászólása Aug 23, 2018 /
 
Sziasztok. Őszintén ha elmentek egy szetrombolt épületbe ahol több brigád is dolgozik kiválogatjátok ti mit romboltatok es összeszeditek a sittet?
(#) mateatek válasza kowi hozzászólására (») Aug 23, 2018 /
 
Egy vállalkozói/alvállalkozói szerződésben általában esik szó a munkaterület biztosításáról és a takarításáról.
(#) kowi válasza mateatek hozzászólására (») Aug 23, 2018 /
 
Így van. Le is írtam a részletes ajánlatban mindent... Hála az internetnek már egy ember is tönkre teheti 10 év munkáját.
(#) Skori válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 23, 2018 /
 
Attila, mi lenne ha csinálnál egy kis .php számlálót, hogy melyik HEX-et hányszor töltik le? Tudom nem a leg-pontosabb, de azért mégis lenne valami nagyságrendi visszajelzés a megépítések számáról.
Következő: »»   76 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu