Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Padlófűtés vezérlés
 
Témaindító: Hegede, idő: Dec 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   88 / 88
(#) Mate78 hozzászólása Nov 26, 2020 /
 
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Egyébként én azt hittem, hogy az iszapszűrés a padlófűtés miatt kell leginkább.
@gulyi88 igen, a puffertároló, a gázkazán, az öntvénykazán vize közös,egy víztér, ezért is aggódtam.
(#) aroxol válasza Mate78 hozzászólására (») Nov 26, 2020 /
 
Pedig jól hitted. Padlófűtés csöveket nem tudod egyszerűen kicserélni. Iszonyat módon le tud szűkülni már pár év használat során is. És ezért az iszap/leváló rozsda az elődleges ok.
Nálam a 11-es visszatérőn van TF1 leválasztó, aminek a légtelenítő csavarját kicseréltem automata légtelenítőre (igen ide is tud kerülni levegő). Ezen a helyen az egész rendszert tudod szűrni.
Két évig nem volt leválasztóm, és úgy használtam a rendszert. Beépítettem a TF1-t és rengeteg iszap lejött. El sem akart fogyni. Lecsavartam a leválasztó tetejét és az és azon keresztül 10l folyékony mosószert vittem be a rendszerbe. Egy hét fűtés, minden keringető max fordulaton, az 1200L-es rendszer korom fekete volt. Kb. az 5. teljes öblítésre lett vállalható a víz színe.
(#) aroxol válasza Mate78 hozzászólására (») Nov 26, 2020 /
 
Ja és még egy, a 10-12-t fel kellene cserélni.
(#) HPPapa válasza aroxol hozzászólására (») Nov 26, 2020 /
 
Nálam a padlófűtés kör hőcserélővel el van választva a kazántól/radiátoros körtől, ebben az esetben szükség van külön mikrobuborék- és iszapleválasztóra a padlós körben is?
(#) aroxol válasza HPPapa hozzászólására (») Nov 26, 2020 / 1
 
Iszapleválasztó felesleges, de bubi leválasztó hasznos mert elég sok levegő tud termelődni. Még oxigén diffúz cső esetében is.
(#) HPPapa válasza aroxol hozzászólására (») Nov 26, 2020 /
 
Köszi a választ! Jelenleg van a padlókörön egy úszós auto légtelenítő, ezek szerint viszont akkor az nem elég.
(#) Mate78 válasza aroxol hozzászólására (») Nov 26, 2020 /
 
Ez a 8. éve, hogy bármiféle leválasztó, szűrő nélkül használom a rendszert, és a fűtésszerelő sem szólt kiépítéskor, hogy kellene bele leválasztó vagy szűrő.
Engedtem ki vizet befőttes üvegbe a padlófűtés keverőszelepe előtti csapon, a víz szinte ivóvíz tisztaságú,átlátszó de a tetején lebeg ilyen zsírszerű fekete anyag.Bár a szilárd tüzelésű kazánt nem használom most.A rozsda, szilárd szennyeződés az nem üllepszik le a puffer alján?
(#) tibi13 hozzászólása Szo, 16:26 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy 5 éves rendszerem (2 db vevő- Computerm Q1RX és 6 db termosztát Q8RF).
Kb egy éve a vevőkön a A/M kék lámpája (alapállípot jelző led-talán) elkezdett nagyon halványan égni majd mostanra egyáltalán nem ég. De ettől függetlenül a termosztátok tudják vezérelni a vevőket. Most ez a kisebbik probléma, de jó lenne megoldani..??

A nagyobbik baj, az egyik termosztát amit vagy 2-3 éve nem használatam nem kommunikál a vevővel.Elemcsere után, adtam még neki egy resetet is, sajnos ez oka. Próbáltam kezelési útmutató alapján 9.2 (összehangolás fejezet)-ből elvégezni az összehangolást, de sikertelen. Más termosztát segítségével, más körön működik a vevő vezérlése.
A leírás alapján on/ off gombot kell nyomni 10s ig amíg a zöld led villogni nem kezd. Ezen soha nem volt zöld led. Én az A/M gombot próbálgattam nyomni (ez lehet az on/off), de soha nem láttam villogó led-et. Továbbhaladva, a termosztáton a SET majd a DAY gomb megnyomása után ki tudom választani a zona sorszámot, majd utána COPY de a vevőn semilyen piros villogó led nem szünik meg, mivel nem is villogott soha. Próbáltam úgy is indulni, hogy a vevőn azt a gombot nyomom sokáig amely zónára meg akarom tanítani a termosztátot, de azt csak bekapcsolni tudom (a LED folyamatosan ég pirosan), de soha nem kezd el villogni.

Tudnátok segíteni?

Köszi Tibor

IMG_4545.jpg
    
Következő: »»   88 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem