Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Padlófűtés vezérlés
 
Témaindító: Hegede, idő: Dec 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   83 / 83
(#) farkas16 válasza VIM hozzászólására (») Sze, 20:16 /
 
Köszönöm szépen
Az van hogy elvégeztem a beállításokat és a szivattyú mód amikor betekertem 2.2 re utana nullás módba volt majd most be tekertem kettesre....
Most így tárolás után újra Ha bemegyek a szivattyú módba most már kettes módot ír ki.
Érdekes
Köszönöm a doksit
(#) VIM válasza farkas16 hozzászólására (») Sze, 20:54 /
 
Gondolod, hogy ettől elmúlik a zaj? Az biztos, hogy aki tekergette annak idején a beállításokat nem jegyezte le és ragasztotta a készülék oldalára, hogy tudva legyen ez a szivattyúmód más szára is.
(#) farkas16 válasza VIM hozzászólására (») Sze, 21:22 /
 
Szia
A probléma az hogy közel van a hálószobához és amikor megy az után keringet és folyamatosan megy a szivattyú kikapcsolt gázkazánnal is és lehet hogy más nem de engem meg zavart....
Oke elerte a termosztát a 22 fokot s mar orak ota nem kapcsolt a kazán... De a szivattyú meg keringet... Es hallom...
De te mit mondasz? Mi volt az a 0as ertek?
Valamit esetleg meg javasolsz hogy itt beallitsak?
Köszönöm szépen
(#) VIM válasza farkas16 hozzászólására (») Csü, 9:02 /
 
Nem tudom, hogy milyen lehet az a zaj ami a kazántól eredve zavaró lenne vagy szokatlan de nálam annyi hallatszik a szivattyú hangból mint amikor nyitott csapnál engedik a vizet és áramlik a csőben a folyadék de az is nagyon halkan. Hangosabb a fúvókák hangja mint a szivattyúé amikor megy a fűtés.
A nulla érték az érdekes de akkor valószínű, hogy nem volt megadva gyárilag ez az érték, a beüzemelőre vagy felhasználóra bízták a határozott beállítást lehet, hogy "általánosat" jelent. Nem tudom. Talán egy szakember tudná rá a választ.
(#) farkas16 válasza VIM hozzászólására (») Csü, 12:33 /
 
Szia
Van olyan önteszt ennek a kazánnak ami mindent letesztel, hogy megfelelően működik-e?
Mert nekem továbbra sem állítja le a szivattyút a kazán 3 perc után.
A TR200 as eléri a beállított hőfokot de utána is teker ez a szivattyú .... hmmmm
Szóval van ilyesmi ?
Köszönöm
(#) VIM válasza farkas16 hozzászólására (») Csü, 13:17 /
 
Nem tudok róla. Beüzemeléskor be kell állítani az értékeket ha a gyári vagy alap értékek nem megfelelőek. Nekem már így megy 18 éve de nekem nincs ilyen zajpanaszom vagyis ami volt azt megoldottam. Szerintem ha a hozzávaló termosztáttal van összeköttetésben akkor nincs is szükség erre a szivattyú kapcsolási mód beállításra, mert a termosztát veszi át az irányítást úgy mint az időjárás függő szabályzó egység csatlakoztatásakor.
(#) farkas16 válasza VIM hozzászólására (») Csü, 15:18 /
 
Szia .... Igen
Sajnos vettem a házat és igy adták.
Kérdés: Hogyan kell egy normál NC s termosztátot bekötni?
1,2,4,7,8,9 van a kazánon és a 8,9 össze van kötve. A Tr200 pedig az 1,2,4 be van kötve.
Köszi
(#) VIM válasza farkas16 hozzászólására (») Csü, 15:41 /
 
Én a helyedben nem tenném mert bukod a folyamatos lángmodulációt és csak ki-be fog kapcsolgatni a kazán. De ha ragaszkodsz hozzá akkor az Ls Lr (a hálózati bekötés mellett) áthidalást ki kell venni és annak a helyére a ki-be kapcsolós termosztátot bekötöd. Régen szerettem volna egy olyan termosztátot mint a Tied, mert nekem a 100-as van ami csak napi programot tud de akkoriban nem lehetett kapni, mostanra pedig okafogyottá vált egy heti program. A doksi 14. ábrája
A hozzászólás módosítva: Csü, 15:47
(#) farkas16 válasza VIM hozzászólására (») Csü, 17:03 /
 
Na úgy néz ki Megtaláltam a hiba okát Vagy legalábbis egy anomáliát a termosztát ban.
Amikor betekert egy hőfokot például 22 fokot majd megnézed a menüjében hogy digitálisan mennyit tekertel be egyértelműen látszik hogy ugrál összevissza 21 es 23 fok között és ahogy mozgatod a tekerő ugrál az érték. A tr200 benne lévő potenciométer tűnik kontakthibás nak.
A kazán Biztos jól működik mert Például amikor 22 fok van a lakásba és le tekerem tizenkilencre akkor kikapcsol a kazán És tényleg a szivattyú egy két három perc múlva hallani hogy lekapcsol az is teljesen így úgy gondolom hogy valami a termosztát környékén nem jó nagy valószínűséggel a potencióméter rosszalkodik...
Szoval most ilyen palya van.... De a szivattyú biztosan hangosnak tűnik.... Lehet a porcelan csapagyazas lett off.
(#) VIM válasza farkas16 hozzászólására (») Pé, 22:46 /
 
Akkor az én TR100 termosztátom az jó, mert ilyen problémám az nincs vele, hogy ugrálna az érték. A csapágy hangra nem tudok mit mondani, mert az én fűtési rendszeremben tiszta a víz, olyan most is mint amikor beletöltöttem ezelőtt 18 évvel. Nincs ami koptassa a szivattyú tengelyét a vízen kívül. Nem nézted még meg azokat a helyeket amiket mondtam, hogy zaj források lehetnek?
Következő: »»   83 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu