Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztőgép javítása
 
Témaindító: Szentgyörgyi Lajos, idő: Nov 25, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 27
(#) nemcsa válasza erbe hozzászólására (») Szept 22, 2023 /
 
köszönöm a gyors választ .Korábban ezzel a bekötéssel működött , akkor lehet a mágneskapcsoló hibája ? Ez okozhatta a teljesírmény csökkenést? Valóban nem csattan. Csak egyfázison megy nem tudom átalakították e
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2023
(#) erbe válasza nemcsa hozzászólására (») Szept 22, 2023 /
 
Az érintkező szikrázása okozhat teljesítmény csökkenést, de nagyon hamar szét is ég.
(#) nemcsa válasza erbe hozzászólására (») Szept 22, 2023 /
 
Amennyiben a mágneskapcsoló a probléma találok még hozzá csere darabot ?
(#) erbe válasza nemcsa hozzászólására (») Szept 22, 2023 /
 
Garantáltan. De nem szükséges pontosan olyannal cserélni, tucatnyi helyettesítő típust találni.
(#) nemcsa válasza erbe hozzászólására (») Szept 22, 2023 /
 
szuper köszönöm
(#) nemcsa válasza nemcsa hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
ma reggel megnéztem a mágneskapcsoló behúz
(#) nemcsa válasza nemcsa hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
elnéztem, a gép traconic 103 bocs
(#) Gafly válasza nemcsa hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
Egyébként mi a fenének kérdezted meg ugyanazt két különböző topic-ban?
Kilenc percbe telt kitalálni, hogy biztos ami biztos alapont megkérdezem itt is.
Erbe meg szegény csak vakarja a fejét, hogy melyik kérdésre hol válaszoljon.
(#) nemcsa válasza Gafly hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
jogos
(#) ksanyi52 hozzászólása Szept 25, 2023 /
 
Sziasztok! Kb 7 éve vettem egy MIG-150 CO hegesztőt. A múlthéten találtam a youtube-on egy videót co hegesztő átalakítása címmel. és gondoltam belenézek. https://photos.app.goo.gl/UAJww377b86sr65Q6
Sok érdekességet találtam ami nekem ellentmondásos. Pl a mágneskapcsoló egyik oldalán van vezeték, a másikon nincs, a fojtóból a vastagon kívül 2 vékonyvezeték is kijön. Úgy rémlik mintha a huzaltovábbító elektronikáját is kicserélték volna, be van építve egy 24 voltos 63 VA trafó, és mégis a munkatrafó kimenetéről veszi le a huzaltovábbító tápáramát. A fokozatkapcsoló az egyik 3, a másik 2 állású. Ha bekapcsolom az egyes fokozatot akkor a 3, vagy a4 is be van kapcsolva. Ha valakinek lenne ilyen típusú hegesztője, pár képet tudna küldeni a belsejéről, esetleg kapcsolási rajzot, az sokat segítene. Esetleg meg tudnátok magyarázni az általam rendellenesnek tartott dolgokat. Bármi segítséget elfogadok.
(#) ksanyi52 válasza ksanyi52 hozzászólására (») Szept 27, 2023 /
 
Sziasztok! Ha már a modik nem törölték ki, hát előhozakodok némi infóval. Ma méregettem kicsit, és hát elvagyok keseredve. Annakidején amikor megvettem ezt a készüléket, a Trabantom alvázán kellett némi foltot hegeszteni, de most 1,5-2mm lemezen kellene viszonylag szép varratot húzni, és arra jöttem rá hogy erre a gép alkalmatlan. Mint a képeken is látszik egy PWM vezérlővel van megoldva az előtolás, és a bemenetén 37-57 voltig mérhető feszültség. De még az sem állandó mert a terhelés függvényében is változik, így hát a kimenetén 5-9 voltig is változik a feszültség, ami füllel is hallható. vij-vij,vij, és amikor abbahagyom a hegesztést, a potméter állásától függően 5-10 cm huzalt még ki tol. ( látszik a vezérlő ledjén hogy a kondikban lévő energia szépen elfogy. A vezérlőmotor 1 Amper körül vesz fel áramot. Arra gondoltam hogy a bemeneti feszültségét valahogy stabilizálni kellene, esetleg egy lm 317-el vagy egy zenerdiódás tranzistorral, valamint egy relét bekötni a mágneskapcsolóhoz hogy az szakítsa meg a PWM kimenő jelét amikor a tápot, és agázt kikapcsolja. Azért is szerettem volna egy kapcsolási rajzot hogy lássam hogy van e a mágneskapcsolón egy szabad érintkező pár, erre a feladatra. Van is ilyen relém, csak az 230 Voltos, mágneskapcsoló pedig 24. A fojtón lévő vékony tekercsen nem mérhető feszültség semmilyen állásban, lehet hogy csak üzemközben mérhető rajta, valami visszacsatolás lehet, de azt nem tudom hogy - vagy +-e. Estleg ha tudtok segíteni azt megköszönném. Bocs egy kicsit hosszúra nyúlt.
(#) mpisti válasza ksanyi52 hozzászólására (») Szept 27, 2023 /
 
Ahol a hegesztőáramról kell levenni az áramot az előtoló részére és pufferkondi van a kimeneti egyenirányítón, ott az előtolás részére a hegesztőáram egyenirányítóra menő váltakozó áramra kell tenni egy kis 8-10A-es graetz egyenirányítót, és azt kell a tolásszabályzóba vezetni. Így a kondi feszültségétől függetlenedik a tolás szabályzó.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2023
(#) ksanyi52 válasza mpisti hozzászólására (») Szept 27, 2023 /
 
Köszönöm mpisti a válaszod. A hegesztőn nincs puffer kondi, csak a PWM panelon 2 kis elkó, és a bejövő jel, szinte modulálja a kimenő jelet. Mindenképpen meg kell oldanom hogy a PWM kimenő jelét szakítsam meg. Ez még mindig csak a utólag kitolt huzal hosszát oldja meg, de a pulzálást nem.
(#) Rundestedt hozzászólása Okt 31, 2023 /
 
Sziasztok, típus beazonosításban kérnék segítséget. Két oldala nincs meg, és semmilyen táblát sem találtam rajta. A kapcsolók valószínűleg nem gyáriak.

Előre is köszi a segítséget.
Következő: »»   27 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem