Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műveleti erősítő
 
Témaindító: petrik, idő: Júl 31, 2005
Lapozás: OK   85 / 85
(#) Pali79 hozzászólása Okt 4, 2019 /
 
Kipróbáltam mindenféle variációt. A legjobb eredményt a szimpla OPA alkalmazása adja, csak ellenállásokkal.
(#) DJozso válasza proli007 hozzászólására (») Okt 7, 2019 /
 
Kedves proli007!
Azóta a gyerek nagyon örül a quadnak, de számomra lenne még valami ami egy kicsit aggasztó. Nem lehetne valahova egy potit betenni, ami a maximum gázkar álláshoz tartózó PWM-vezérlést állítja? Gondolok itt arra, hogy mondjuk fél poti állásnál, csak 0-50% a teljes gázkar út szabályzása. Próbálkoztam a kimenetre rakott 1k ellenállás helyett 1k-s trimmerpotival, úgy hogy a szénpálya megy az ellenállás helyére, a csúszkája tovább a pwm szabályzóra... Nem működik. Nem tudom miért, de a poti állításával a pwm szabályzó is "elindul", úgy, hogy a gázkar alap helyzetben van. Fogalmam sincs mitől. Nem lenne esetleg valami egyszerű ötlet, hogyan tudnám én ezt megoldani? Tervezem majd, egy nagyobb fordulatú motor beszerzését a quadba, és hogy könnyebb legyen az átállás. Minden ötlet érdekel. Előre is köszönöm.
(#) proli007 válasza DJozso hozzászólására (») Okt 7, 2019 /
 
Hello! Akkor pedig valami hibát követél el, mert működni kellett volna a dolognak. A fokozat kimenetén 0..5V jel van, ha leosztod 50%-ra, akkor 0..2,5V jelnek kell kijönni.

Gázkar2.png
    
(#) pucuka válasza proli007 hozzászólására (») Okt 7, 2019 /
 
Nem lehet, hogy nem egyenfeszültséggel vezérlődik a hangmodul? Az eredeti helyén a távirányító vevőjéből szinte biztos nem egyenfeszültség jön ki.
(#) DJozso válasza proli007 hozzászólására (») Okt 7, 2019 /
 
Ezek szerint nálam van a hiba. Én úgy próbáltam, hogy minden össze volt kötve, lehet, hogy leválasztom a pwm generátort, és rámérek ennek az áramkörnek a kimenetére, látni fogom a hiba okát. Nekem az elég, hogy annak úgy jónak kell lenni. A többire rájövök (remélem), hogy mit rontottam el. Köszönöm a segítséget.
(#) proli007 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 7, 2019 /
 
Hello! Ez nem az a projekt. Itt a gázkart kellett illeszteni egy PWM vezérlőhöz.
(#) pucuka válasza proli007 hozzászólására (») Okt 7, 2019 /
 
Bocs, hogy beleugattam
Következő: »»   85 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu