Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
 
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   140 / 140
(#) Lightblue válasza Zsiroskenyer hozzászólására (») Pé, 8:31 /
 
Csatolom a képeket.
(#) Lightblue válasza proli007 hozzászólására (») Pé, 8:33 /
 
Sajnos nincs változás. Össze fogom rakni dugdosós próbapanelen, ott gyorsabban lehet módosítani bármit.
(#) Zsiroskenyer válasza Lightblue hozzászólására (») Pé, 9:31 /
 
Így elsőre a nyákterv jónak tűnik (bár egy-két smd átkötést meg lehetett volna spórolni).
Az jó ötlet, hogy rakd össze próbapanelon vagy csak deszkamodelként összeforrasztva is kipróbálhatod. Én mindig ki szoktam próbálni egy kapcsolást, mielőtt nyákot csinálok belőle, mert ha valami nem jó, könnyebb módosítani és nem kell a nyákot gányolni.
(#) zenebolond válasza Lightblue hozzászólására (») Pé, 10:34 /
 
Szia!

Ha már ez az IC akkor ez működik.
(#) Lightblue válasza zenebolond hozzászólására (») Pé, 14:58 /
 
Köszi, ha leülök gép elé, megfogom nézni.
(#) rajmond hozzászólása Szo, 14:51 /
 
Szép jó napot mindenkinek!
Adott a következő VU méter kapcsolás amit itt kaptam és kiválóan működik, de mivel látványelemként használom, az egyszínű LED-eket hamar meguntam. RGB LED-ekkel szeretném helyettesíteni a régieket és arra gondoltam hogy a barkácsáruházakban könnyen besszerezhető RGB LED szalagokkal oldanám meg a cserét ha lehetséges. Egy ilyen hosszabb szalagot ha feldarabolok olyan szalag darabokat kapnék amin 3 darab RGB LED található ami tökéletes lenne egy lépés megvilágítására. (most is 3 sima LED van lépésenként sorba kötve) A gond hogy ezeknek a szalagoknak külön áramellátásuk van vezérlővel egybeépítve amit megtartanék (A távirányítóval változtatható színváltás nagyon tetszik bennük) és fogalmam sincs hogy lehetne bekötni, hogy még működjön is és ne füstöljön el valami Segítségeteket, tanácsotokat előre is köszönöm.
(#) Kovidivi válasza rajmond hozzászólására (») Szo, 14:59 /
 
A vezérlő a LED-ek GND-jét kapcsolja, neked pedig a pozitív kivezetését kell kapcsolnod. Az LM3915 GND-t kapcsol, amikor világítania kell egy LED-nek, ki kellene próbálnod PNP tranzisztorral, az GND-re vezet, ilyenkor ad 12V-ot a LED szalagnak. Ha nem megfelelő a megoldás, mert pl. az LM3915 nem ad ki elég magas szintet, amikor a LED-nek nem szabad világítani, akkor a jelet formálni kell. A PNP tranzisztornak 12V betáp esetén a bázisára 11.4V-nál magasabb feszültség kell, hogy ne vezessen semennyire.
Következő: »»   140 / 140
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu