Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer
 
Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 42
(#) dB_Thunder válasza pont hozzászólására (») Aug 27, 2018 /
 
UTP, de nem IP az adatátvitel!
Csináltunk már több km-es összeköttetést is..
A poe tényleg határeset..
(#) adamka89 hozzászólása Szept 1, 2018 /
 
Üdv!

Akkor összegezzük kérlek titeket, hogy mik kellenek ahhoz, hogy egy kamerát kiteszek a kapuhoz, és a benti tv-n lássam, hogy ki érkezik meg a kapuba. rögzítés, minden csili vili nélkül, és csak egy UTP-m van lefektetve a földbe
(#) Remci válasza adamka89 hozzászólására (») Szept 1, 2018 /
 
Kell egy analóg kamera, egy 12v/2A-es táp, 2db csavart érpár átalakító Bővebben: Link , 2 db tápcsatlakozó apa anya . Ha a tv-n nincs koax bemenet, akkor egy BNC-RCA átalakító . KB ennyi. Az UTP 1 érpárján beadod a kamera jelet, a másik három érpárján kiadod a tápot. Jó esetben így talán nem lesz nagy a feszültség esés a kameránál. Bár ha bekapcsol az infrája sötétben, akkor lehet hogy kevés lesz.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2018
(#) Ninoo hozzászólása Szept 9, 2018 /
 
Sziasztok!
Van egy Kkmoon IP kamerám. Az appot felteszem a telefonra. QR kód olvasó leolvassa a kódot. Majd azt írja a telefonban, hogy érvénytelen azonosító. Ez van akkor is, ha kézzel írom be. Van valami ötlet, mi lehet a gond?
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2018
(#) levaitamas hozzászólása Szept 22, 2018 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy Techson TC DVR BD-2016 típusú rögzítőt. Jelszavak nincsenek hozzá (ezért cserélték le). A főpanelen van egy mikrokapcsoló. Ezzel próbáltam alaphelyzetre állítani, de nem sikerül.
Tudja valaki a hard reset módját?
(#) Syn7h37ic válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 22, 2018 / 1
 
Persze. Fogd meg, és széles ívben dobd a kukába. Illetve, ha a Powerbizt-nél regisztrált telepítő vagy, akkor pénzért visszaállítják neked.
(#) kowi hozzászólása Szept 23, 2018 /
 
Sziasztok. Elvesztem a bőség zavarában Kiépítettem 2 kamerának UTP-t Tehát valamilyen POE Tápos ip kamera kellene+rögzítő. Kamerákat 30000Ft/db Ra gondoltam. Tudtok ajánlani akár szettet akár külön külön amiről van tapasztalatotok hogy értékelhető felvételt készít? (Kültér)
(#) Feri válasza kowi hozzászólására (») Szept 23, 2018 / 1
 
Hikvision-t vegyél.
(#) Zsolt 73 válasza kowi hozzászólására (») Szept 23, 2018 /
 
Provision ISR
(#) levaitamas válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 24, 2018 /
 
Jól látom, hogy csak CIF-et tud rögzíteni?! Ez esetben valóban ipari hulladék.
Poweréknél regisztrált szerelő vagyok. Rendesek voltak. mert telefonon segítettek visszaállítani.
(#) Syn7h37ic válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 24, 2018 /
 
Power forgalmazza Techsont, a supportot is ők adják. Ha meg lehetett oldani telefonon, az király! Egyébként én kerülöm ezt a márkát, párszor már szenvedtünk vele, nem jött be. Maradunk a Hikvision-nél. Drágább, de sokkal jobb is.
(#) levaitamas válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 25, 2018 /
 
Nekem még nem volt vele bajom, a Tr.ódás A-Max óta ezeket szerelem. Én azokkal szívtam nagyon sokat. A Hikvision-t nem ismerem, de sok helyen látom telepítve. Viszont érdekes, hogy a Techson mellett ők is forgalmazzák.
(#) Syn7h37ic válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 26, 2018 /
 
Hikvisiont sokan forgalmaznak, több okból is. De leginkább azért, mert a legnagyobb gyártó lett. Ismerek pár rendszert, eddig a hik jött be leginkább. Nem olcsó, de valóban jók.
(#) Kovabe válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Van egy fokkal olcsobb verzió is. MAZI, ugyan az mint a Hik csak valamivel gyengébb a képfeldolgozása. Kis rendszernél szinte észrevehetettlen. Amúgy én is Hik párti vagyok.
(#) Inhouse hozzászólása Szept 28, 2018 /
 
Adott 2 kamera rendszer, az egyik egy Techson DVR555 egy másik városban, dvrhost eléréssel. A másik itt helyben egy noname, DVR6004. A Techson-t csak EMS szoftverben tudom életre kelteni, a Másikat meg csak egy újabb CMS-ben. Nem tudom őket egy programban nézni. Van erre valami megoldás?
(#) Remci hozzászólása Okt 4, 2018 /
 
Ma találkoztunk egy érdekes jelenséggel. Egyik műanyag üzemből szóltak,hogy rossz az egyik kamerájuk, zajos,csíkos a kép. Egy analóg Speed Dome kameráról van szó. A kameránál ránéztünk a képre, jó volt. Mivel UTP kábelen megy a rögzítőhöz,így mindkét balun trafót kicseréltük,de a kép nem változott,ugyanolyan zajos maradt. Utána arra gondoltunk,hogy a tápja lehet hibás. Na ez az érdekes: a kamerát lehúzva a tápról,a tápvezetéken Dc 12,3v-ot mértem polaritás helyesen. Gondoltam rá nézek váltófeszültség állásban is, na itt 25-26v Ac-t mértem. A kamerához menő tápvezeték kb 12m 0,75-ös sodrott 2 eres vezeték. Ezután a tápvezetéket leválasztva a tápegységről, ami a kamerától 12m-re van,megmértem magát a tápot, de itt csak Dc feszültséget tudtam mérni. De ha a tápvezetéket vissza kötöttem úgy hogy kamera nem volt rajta, akkor ismét tudtam váltófeszültséget is mérni. Na ez mitől lehet? Mielőtt azt mondaná valaki, hogy rossz a műszer, egy másikkal is ugyan ezt mértem. Arra gondoltam hogy esetleg a sok villanykábelből szed össze valamit, de a kamera vezetékek a tápvezetékeikkel külön csőben mennek. Ja a kamera egy 12v/5A-es kapcsoló üzemű tápegységről van járatva. Tettünk neki egy ugyan ilyen másik tápegységet, de azzal is ez a helyzet.
(#) Syn7h37ic válasza Remci hozzászólására (») Okt 4, 2018 /
 
Milyen messze van a kamerától a táp? Hiába van külön csőben, ha elég hosszan fut a nagy áramú kábelek mellett, az rengeteg dolgot összeszed. Célszerű közelre tenni a tápot, (1-2m) és nem kapcsoló üzeműt használni, ha lehet. Ha nem megoldható, akkor egy zavarszűrő kell a tápra. Bővebben: Link Ezen felül egy földhurok leválasztót is érdemes betenni a videó körbe. Bővebben: Link

Táp zavarszűrésnek esetleg még megépíthető a kép alapján ez az egyszerű zavarszűrő is.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2018
(#) Remci válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 7, 2018 /
 
Szia!

Úgy 12m a távolság. Több kamera egy helyről kapja a tápfeszültséget, van amelyik messzebb van, de azokkal nincs probléma. Mindegyik kamera vasvázon van igaz, de el vannak szigetelve tőle egy 2cm-es műanyag paknival. Azon keresztül nem tud földhurkot összeszedni. Viszont ezt a zavarszűrőt amit csatoltál,össze rakom és kipróbáljuk hátha használ valamit.Köszi.
(#) Alfa147 hozzászólása Okt 10, 2018 /
 
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem, abba hogy otthon szeretném kívülről bekamerázni a házat.
-3/4 kamera elég lenne
-távolról eléréhessem
-nappali/éjszakai felvétel jó legyen
Szettbe gondolkoztam. Árba azért ne legyen eget verő. Olyan 50e gondoltam. Tudnátok küldeni tippeket, illetve linket??
Köszönöm előre is!
Következő: »»   42 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu