Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer
 
Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   70 / 70
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Márc 25, 2024 /
 
Túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen. Ahhoz, hogy két csoportot létre lehessen hozni, már biznisz licenc kell neki (49.95$). Így viszont persze nem az igazi
(#) Lkarroly hozzászólása Máj 11, 2024 /
 
hello mindenkinek a következö lenne a kérdésem.adott egy H.265 ir vandal proof ipdome kamera de viszont nincs hozzá semi más pontosan mi kell hozzá. ha valaki tud segiteni azt elöre is köszönöm
(#) kadarist válasza Lkarroly hozzászólására (») Máj 11, 2024 /
 
Szia!
Van neki típusa? Tápfeszültségnek mit igényel? POE vagy külső 12V-os táp kell neki? Van belső memória kártya fogadója?
(#) Lkarroly válasza kadarist hozzászólására (») Máj 11, 2024 /
 
szia a tipusa geovison külsö táp kell hozá
meg anyi van rajta még hogy full version 32 ch vms for all geovision ip cameras
(#) kadarist válasza Lkarroly hozzászólására (») Máj 11, 2024 /
 
Pontos típus alapján nehéz biztosat mondani róla. Geovision IP-kamerák: Bővebben: Link
(#) Moderátor hozzászólása Lkarroly hozzászólására (») Máj 11, 2024
 
Kérjük, a hozzászólásoknál tartd be a magyar nyelv helyesírási szabályait (pl.: nagy kezdőbetűk)!
(#) Fats Domino hozzászólása Máj 22, 2024 /
 
Üdv a fórumozóknak!
Valaki meg tudná modani ,van-e olyan megfigyelőkamera tipus amit magáncélra a jogszabály nem engedélyez?
(#) Ge Lee válasza Fats Domino hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Szerintem nem a kamera típusa határozza meg az esetleges engedélyt hanem a felhasználás módja (kukkolod a szomszédod stb.). Több méter átmérőjű főtükörrel szerelt csillagász távcsövet (kamerával) is tarthatsz otthon ha elfér a telken meg meg tudod fizetni.
(#) Fats Domino válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Hello! Szerintem is így van , csak egy ismerős erőlködik ezen, hogy van jogszabály ami nem engedélyez bizonyos kamera tipust! Ez viszont marhaság ,mert milyen kamerát szerelnél fel magadnak ami az autóbeállót figyeli? Mit nem engedélyezhet ide a jogszabály? Agyrém kitaláció
(#) lazsi válasza Fats Domino hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Ha szerinte van jogszabály erre, akkor hivatkozzon rá: Mondja meg, hogy melyik törvény melyik paragrafusa az, és akkor már nem kell találgatni, mert ott egyértelműen le van írva.
Ha meg nem tudja megadni a helyét (ami valószínű...), akkor egyértelmű, hogy csak blöfföl, és nem tudás alapján állít valamit.
(#) Leraz válasza lazsi hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
https://számítógépszervíz.hu/kamera-rendszer-kiepitese-maganteruleten-jogi-szabalyozasok/
Kamera nincs!
(#) Udvari Zsombor válasza Fats Domino hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Egyszerű kompozit video kimenetű kamerákat használok, az egyik a kapunkat figyeli az utcafronton, a másik ‒ amit csak időnként aktiválok ‒ a felhőket látja egy bizonyos területen. Nincs rögzítés, csupán egy video monitorra megy a kép, hogy lássam, mi történik. Az ég világon senkit se izgatnak a kamerák, pedig jól látható helyen vannak ‒ nem kell ezt túlizgulni.
(#) Gabó válasza Fats Domino hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Ezer és egy oldal foglalkozik az otthoni kamerarendszerek jogszabályi oldalával. Mit szabad, mit nem, mit kell kihelyezni, mit és hogyan lehet megfigyelni, stb. Utána kell olvasni.
(#) lazsi válasza Gabó hozzászólására (») Máj 23, 2024 /
 
Egyébként itt, a munkahelyemen jópár éve vettünk néhány (5 db) kamerát, egy rögzítő-rendszerként. Adtak hozzá szoftvert, meg aktiváló-licenszet és kis kiragasztható matricákat, miszerint kamerák által megfigyelt terület következik. Akit zavar a kamera és hogy rögzíthetik, az nem jön át az ajtón, mert előre (a területre belépés előtt) figyelmeztetve van. Épületen belül, intézményi területen van, vagyis nem utcán, ahol bárki (idegen) jogosan mászkálhatna. A kollégák meg előre tudtak a tervezett telepítésről, illetve tudják, hogy hol/kinél lehet töröltetni a felvételeket (ami x nap után automatikusan is megtörténik). Internetre nem csatlakozik a szerver, tehát kívülről garantáltan nem elérhető (ahhoz fizikailag kellene a géphez hozzáférni).
Pár éve több kamera is tönkrement ezek közül, és vettünk helyettük másik cég másik termékeit, de ahhoz már nem adtak sem rögzítő szoftvert, sem matricákat.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2024
(#) Gabó válasza lazsi hozzászólására (») Máj 23, 2024 /
 
Persze, hogy nem adnak, mert ott van hozzá a céleszköz (NVR/DVR). Annak letölötd az apját, azt mehet a dolog, vagy helyi hálón eléred a felületet, és kész. Matricák, meg egyéb sallangok se igen mennek, mert minek.
Igen, a figyelmeztetés is benne van a jogszabályba, meg ezeken kívül ezer és 1 dolog.

A a szoftver/licenc téma meg, megint más, mint fent írtam, NVR/DVR ami ugye tartalmazza az alapokat, amik kellenek, meg vannak a szerver alapúak, na oda már kell licenc, amik nem 3 forintos tételek. Persze, ezek már sokkal többet tudnak, mint az alap NVR/DVR. De a vas se alá egy olcsó kategória. És így lakossági felhasználára felesleges is.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2024
(#) lazsi válasza Gabó hozzászólására (») Máj 24, 2024 /
 
Idézet:
„Matricák, meg egyéb sallangok se igen mennek, mert minek.”

Minek?
Idézet:
„Igen, a figyelmeztetés is benne van a jogszabályba, meg ezeken kívül ezer és 1 dolog.”

Pont ezért...

Nálunk épp azért volt fontos a licensz, mert szerver alapú...
(#) Gabó válasza lazsi hozzászólására (») Máj 24, 2024 /
 
Igen, minek.... Pl minek építsék be az árba, ha egy telephelyen, csak a régi kamerákat cseréled le, és aztán dobod ki, mert hisz ugye azok már fent vannak.
Pl mint a múltkor is egy telephelyen, cseréltünk vagy 3X db kamerát.... (és ez csak egy az ilyenekből, szóval el lehet képzelni mennyi az annyi... ) Így is egy kukányi szemét van utánuk. Új kiépítésnél meg megveszik, felrajkják és kész.

Szervernél meg mi mirasys-t használunk. Egyik helyen 8 szerveren, szerverenként 40-50kamera... Folyamatos rögzítés. Nem olcsó, cserébe jó, és sokat tud.
De kisebb (bár kinek mi számít kisebbnek) üzemeltetünk NVR alapú rendszereket is. Ott is több NVR van.
(#) mraulajos hozzászólása Máj 29, 2024 /
 
Hali!
Próbálkoznék egy kamera felújítással. (saját) Az INFRA LED ekkel van probléma, mint ahogy a képen is látszik. Látszik a képeken, hogy a ledek, külsőleg nem azonosak, de az elhelyezésük sem arányos. Van jelentősége hogy nem egyformák, vagy éppen ilyen(ek) volt(tak) mikor rakták össze.? Milyen jelöléssel keressem a led et. Ha sikerülne, ki cserélném mindet.
(#) mraulajos hozzászólása Máj 30, 2024 /
 
Esetleg, ha komplett infra panelt be lehetne szerezni.?
(#) lazsi válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 30, 2024 /
 
Ha lenne valami szabályosság a LED-ek elhelyezkedésében, akkor azt mondanám, hogy az eltérések oka szándékos. Pl. irányítottan valamelyik tartomány többet kap, messzebbre kell világítania, a kamera alatt gyengébb, felette erősebb a fény. De szerintem vagy javították (nem tűnik úgy...), vagy így sikerült összerakni (ez a példány épp akkor készült, amikor az egyik típusú LED kifogyott, és elkezdték a másikat használni - ezt én sem gondolom komolyan...), vagy ennyire hanyag munkát végeztek.

Esélyes, hogy vagy egyben, vagy csoportonként (pl. 3x5) áramgenerátoros meghajtásuk van. Ha ki tudod deríteni, hogy mekkora az áramgenerátor árama, akkor tudsz méret és az áram alapján megfelelőt venni / rendelni. A LED üzemi árama azért fontos, mert ha tényleges áram sokkal kisebb annál, gyengébb lesz a fényerő (esetleg a mostaninál is), ha sokkal nagyobb, akkor hamar (pl. első bekapcsoláskor, vagy pár percen belül) tönkre megy.
(#) bbb válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 30, 2024 /
 
Nekem inkább úgy tűnik, hogy a ledek egy részéről az a kis kúpocskás optika leolvadt/leesett, de amúgy egyformák voltak.
(#) mraulajos válasza bbb hozzászólására (») Máj 30, 2024 /
 
Köszönöm mind kettőtök reagálását. Kb. 10 éve lett felszerelve, teljesen újonnan. Azóta nem volt bántva. Szét bontáskor, semmi ilyen jellegű dolgot nem találtam benne, ami a LED púp leválására utalna. Teljesen tiszta, újszerű a belseje. A LED panel hátulján, a képen látható felirat van.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2024
(#) mraulajos hozzászólása Jún 4, 2024 /
 
Hali!
Ezen az oldalon találok ilyen ledeket, de infrára képtelen vagyok rá találni.
(#) Fantasy hozzászólása Jún 5, 2024 /
 
Üdv! A meglévő Hikvision DVR meghibásodott, másikat kell helyette venni. A régi rögzítő a hangot is felvette egy erősítős elektrét mikrofonnal, úgy, hogy a dvr-nek volt külön hangbemenete mind a 4 videocsatornának. Viszont most, hogy néztem új dvr-t, ott némelyiknek csak egy hangbemenete van, illetve ami nem igazán világos, az az hogy úgy írják, hogy hang koaxon keresztül. Ezt hogyan kell érteni: a video jelhez van egy közösítővel rákapcsolva a hang jel, vagy hogyan?
(#) Csaszi87 hozzászólása Jún 6, 2024 /
 
Sziasztok!

Techson IP kamerarendszert szereltünk fel. Olyan kérdésem lenne, hogy ki milyen alkalmazást használ hozzá akinek szintén Techson rendszere van?
Mert én 2 alkalmazással néztem eddig: Super live plus és Super cam plus, minkettő kb ugyan az.
A probléma az, hogy telefonon mindig a legkisebb felbontásra áll vissza a kép hiába állítom át HD-re pl. Monitoron ez a hiba nem áll fenn.
Mi lehet a gond, más is tapasztalt már ilyet?
Köszönöm!
(#) csapo1002 hozzászólása Júl 7, 2024 /
 
Üdv Szakik! A következő lenne a problémám: adott egy Amiko XVR-1000 típusú 16 csatornás kamerarendszer. Csatoltam egy fotót, amin jól látható, hogy a jobb alsó kamerakép "lilás". Próbáltam másik kamerával, másik kábellel, de ugyanaz.
(#) kadarist válasza csapo1002 hozzászólására (») Júl 7, 2024 / 1
 
Szia!
Ki van iktatva az infravörös szűrője. Matass egy kicsit a menüjében, hátha normalizálódik. Alapból a nappali fényre ugrik be a szűrő és este kiugrik a fény útjából, egyidejűleg pedig bekapcsolnak az infra LED-ek.
(#) Udvari Zsombor válasza csapo1002 hozzászólására (») Júl 7, 2024 / 1
 
A rögzítő menüjében kapcsold vissza az infra szűrőjét!
(#) csapo1002 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 8, 2024 /
 
Szia. Na igen, ez a másik probléma: nem világítanak a LED-ek sem... Rendben, akkor kotorászok a menüjében, köszönöm a tanácsot!
(#) csapo1002 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 8, 2024 /
 
Köszönöm szépen a tanácsot!
Következő: »»   70 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem