Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   360 / 584
(#) Massawa válasza k_i_j hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Arra van az indexed stb. hogy ébreszd fel a barmot, és magyarázd el neki az ököszabályt. Nyugodtan fel is jelentheted. Ma már sok kocsiban van kamera is. Ha jönnek a feljelentések a hatoság is észre veszi, hogy hol a baj.
(#) Kovidivi válasza k_i_j hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Ilyenkor kell jelezni (levillogni) a hibásan vezető sofőrt: "Légyszives, válts sávot, el akarok menni melletted balról!".
(#) k_i_j válasza Massawa hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Én 1976 óta óta senkire nem dudáltam, villogtam és nem ráztam az öklöm.

Nem tartom etikusnak mások kioktatását.
No meg az a feljelentő típus se vagyok.
(#) k_i_j válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
És ha ő is látja, csak nem érdekli?
(#) Massawa válasza k_i_j hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Akkor viszont cinkosa vagy a törvényszegöknek!
Nem kell mutogatni, nem kell az öklöt rázni, elég ha felhivod a figyelmét, hogy nem közlekedik szabályosan. Többnyire egy villantás segit.
(#) k_i_j válasza Massawa hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Ennyire azért nem tragikus ez a dolog.
Ostobaság volna olyan dologra felhívni bárki figyelmét, amit ő maga is tud.
(#) Massawa válasza k_i_j hozzászólására (») Aug 2, 2020 / 1
 
Ha tudja, akkor tartsa be. Vagy miatta akarod te megszegni a szabályt? És látni, hogy sokan igy godolkodtok, ezért vannak ilyen állapotok az utakon.
(#) k_i_j válasza Massawa hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Azzal semmit nem oldunk meg, ha feleslegesen konfrontálódunk.

Az más tészta, ha a másik fél kezdi. Abban simán benne vagyok.

Szerintem a jogszabály kizárólag a "szlalomozást" tiltja.
Mint ahogy említettem, ha eleve a másik sávban haladok, eleve nem előzés, ha egy másik jármű mellett elmegyek.
(#) Gafly válasza k_i_j hozzászólására (») Aug 2, 2020 / 1
 
Én csak meg szoktam állni a külső sávban kicsit mögötte, úgyis jön egy barom állat aki ledózerolja...
(#) k_i_j válasza Gafly hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Ez is egy lehetőség.
Szerintem is jobb a "diplomácia". Nem kell mindent magunknak megoldanunk.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2020
(#) szs válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Dehogyis személyeskedem. Csak bántó, hogy a segítőkészségem annyira semmibevettétek, hogy még a hitdtlenkedés okán belinkelt jogszabályt is illetékes szomszéddal bírálnátok felül.
Csak erről szólt ez a "személyeskedés". Semmi bajom senkivel, aki ésszel él, az úgyis utánanézett, ha nem tudta eddig is. Aki akarja, nyugodtan interjúvolja a szomszédját. Én többet nem tudok ebben a témában segíteni, de majd máskor, másban szívesen megteszem, ha szükség lesz rá.
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Aug 2, 2020 / 1
 
Jó, jó, de az ilyesmik fölöslegesek. Ha egy villantásra nem reagál, hát a levillogásra csak ideges lesz, néhány még bosszúra is szomjaz. Nem érdemes öklöt rázni, a feljelentést meg meghagyom a rendőröknek. Én elmevyek, ahol tudok, szabályosan, mert jól tudom, és 51 elmúltam. Nem nagy kor, de ha így teszek, lehetek 71 is. Ha agyonüttetem magam egy konfrontációnál, ha agyvérzést kapok egy mindenáron feljelentősdi során, -hát nem biztos.
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Ami engem itt a legjobban zavar, hogy tudjuk, hogy milyen emberek vezetnek, tudjuk, hogy folyamatosan szabálytalankodnak, de senki nem mer/akar tenni ez ellen, inkább ö is beáll a szabálytalankodok sorába, és még meg is magyarázza, hogy ez miért jo.
Ma már nem kell a rendörségre menni feljelentgetni, le kell fényképezni az ilyen barmokat és kirakni az internetre, majd csak akad egy felelös, akinek eszébe jut valamit tenni az ilyen szabályszegök ellen.
(#) sargarigo válasza szs hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Azért azt vedd észre, hogy amikor a rendőrt megkérdezem, akkor engem is csak a jó szándék vezérel, mert azt gondolom hogy ő már csak tudja. Hátha nem alakul ki itt is az a parázs vita, mint mindenhol ahol felmerül ez a kérdés. Az más kérdés hogy nem így lett. Fentebb volt két videó, ott nagyon jól összefoglalja a manusz hogy picit aluldefiniált a kreszben ez a kérdés, emiatt legalább kétféle értelmezés terjedt el. Jól mutatja, hogy még az említett rendőr is csak vakaródzik, és nem vágja rá tüstént a tutit. Namost nekem nem fáj átmenni megkérdezni, ennyivel is többek vagyunk mint egyén és mint közösség is. Az már fáj, hogy ő maga sem tud normálisan állást foglalni, ami meg nem biztos hogy az ő hibája. Láttam a hivatkozott szabályokat, és nem azért mentem át hogy cáfoljam őket. De ez, hogy egy kresz értelmezésbe beleférjen a "szerintem", na ez az ami engem elkeserít.
No offense, szerintem be kellene fejezni ezt a témát mielőtt kikapunk érte. Mondjuk tény hogy érdekes...
(#) doky válasza Massawa hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
De most mit lehet ezen nem érteni, miért kell kötni az ebet a karóhoz, ha rosszul írtad? Miért nem lehet azt mondani, hogy bocs, benéztem, igazatok van?

Mit nem lehet azon érteni, hogy autópályán a jobbra tartás mellett a párhuzamos közlekedés szabályai is mérvadók, azok is érvényesek?

Ebből kifolyólag, ha mindenki jobbra tart, nincs semmi gond. Ellenben, ha valaki nem tartja be, és lassabban, belső sávban halad, akkor elmehetsz mellette ha nem a seggébe érve váltasz sávot, hanem már egy ideje másik sávban vagy. Biztonságos? Nem mondanám, mert a barom ki tudja mikor dönt úgy, hogy körülnézés nélkül mégis jobbra húzódik. Szabályos? A paragrafusok szerint igen.

Minden valószínűség szerint pontosan azért van így, hogy egy barom ne tarthassa fel az egész autópálya forgalmát.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2020
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
No ez az. Szerintem meg nem kell.
Elmondk két szépen sikerült történetet:
Első: jövök az M1-en, szabályosan, 80-al. Mögöttem egy tartányos, tologat, veszettül villlg. Néha felgyoryítottam, hogy kdgyen mögöttem követési távolság, mindig elfogyasztotta. Meguntam, hagtam a 80, max 85-öt, végül bedühödött, előzött. Semmi baj, hadd tegye, még lassítással segítettem is, hát azért csak rámhúzta a pótot. Mit ad Isten, pont akkor értünk utól dgy leállósávban poroszkáló rendőrt. Hát meg is állították azonnal

Második: iszonyú hosszú teherautósorbn bandukolunk az M3-on, hát egy kisteherautó elzésekbe kezdeget. Semmi baj, 7,5 alatti, tehetné, azonban ezt folyamatosan úgy teszi, hogy néha-néha befékezget a teherautósorba. Nos, egyszercsak előjött mögölünk a rendőrautó, aztán kivitte a parkolóba. Nem az előzésért, a fékezgetéssel visszaréréseiért, az azzal veszélyeztetésért.

Nem kell feljelentgetnünk, az igazi szdmeteket úgyis megfogják. Mi nem feljslentőországban lakunk.
(#) Bakman válasza szs hozzászólására (») Aug 2, 2020 / 1
 
Az utóbbi tíz évben nem kevés fordulót nyomtam le az M1-es autópályán de én ott rendőrt még nem láttam (kivéve baleseteknél). Csoda szerencsés lehetsz.
(#) Massawa válasza doky hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Mert nem érvényesek a párhuzamos közlekedés szabályai, csakis belterületen. Olvasd el százszor azt a rohadt szabályt. A jobbra hajts érvényes és nem a párhuzamos közlekedés és elözni kizárolag balrol lehet ebbe beletartozik a jobb oldali elmenetel is. Nyugodtan fordulhatsz az EU-hoz is, meg minden hatosághoz, akik az uj modern jármüveket engedélyezik, azokba igy van programozva a szabály és igy müködnek és én is igy tanultam 3 országban ( annyi jogsim van). Szerinted mindenki hülye, hogy igy tanitja meg programozza a modern kocsikat, csak neked meg a szomszédnak van igaza!
(#) szs válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
De nem aluldefiniált, bemásoltam a szabályt.
A 2×2 is aluldefiniált, hiszen csak a 4 az eredmény, mégis értjük.
Sohsem értettem, hogy ha valamit megtanítanak, hát miért kell vitázni.
Nekünk 5 évenként újra kell vizsgáznunk, hát már sejtem, miért. Mert azt látják a szabályalkotók, hogy mindenki a szomszéd-rokon-ismerős vonalon mozog, hát legalább mi, akik ebből élünk, legyünk képben. (Mondjuk, szerintem lehetne emelni a GKI követményein, a 40% eredményességgel megfelelni nevetséges)
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Csak nyomod a butaságot.
Attól, hogy a jobbra tarts a főszabály, attól még a párhuzamos közlekedés szabályait is be kell tartani, hiszen kialakulhat sűrű forgalomban a párhuzamos közlekedés -ezért is építenek több, mint két sávot egyre több autópályán. Pl M7 Fehérvártól. Hogy engem, és a többi "lassút" előzni lehessen, de akkor kialakult legalább egy párhuzamos közlekedés. És, mint bemásoltam a szabályt, a párhuzamosan haladó járművek egymás melletti elhaladása NEM előzés. És nincs ott, hogy balról-e, vagy jobbról.
Meg kéne tanulnod néhány szabályt.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2020
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Hol vannak melyik szabályban ilyenek. Vagy már tényleg mindenki meghülyült. Párhuzamos közlekedés a többsávos uton csak belterületen engedéylezett.

Ennyi elegem van marhasagokra válaszolni. A fiam 4 honapja kapta a jogsit és neki is igy tanitották.'
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Lehet, hogy eleged van, de az1/1975-öt át kéne olvasnod. Ott pontosan benne vannak.
Valójában a '68-as bécsi közúti egyezményen alapul ez is, és (a közhiedelemmel ellentétben) szinte ugyanaz mindenhol, akik ez egyezménybsn benne vannak.

Hogy szerinted marhaság, az csak azt jelenti, ugyanaz maradtál, mint eddig. Nem tűröd, ha megmutatjuk, nincs igazad, Nehéz lehet a családodnak.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2020
(#) Kovidivi hozzászólása Aug 2, 2020 /
 
Nincs valami szerv, akit fel lehetne hívni? Holnap biztosan elérhetőek. Linkelje be valaki a tel. számot, holnap meg égni fognak a vonalaik
(#) k_i_j válasza Massawa hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Idézet:
„A fiam 4 honapja kapta a jogsit és neki is igy tanitották.”


Ez ugye nem érv akart lenni?
Mert ha igen, erre csak azt tudom mondani, hogy a volt feleségem cukrász volt, de a mai napig nem tudok piskótát sütni.

Erőlteted ezt az autógyáras butaságot.
Próbáltad már, hogy úgy akarsz elmenni a másik autó mellet, hogy mondjuk már vagy 500 métere a külső sávban vagy?

Nem tudom, hogy mi az eredmény, de kíváncsi volnék rá.

Párhuzamos közlekedésről meg akkor beszélhetünk, ha már kialakult.
Lakott területen is a jobbra tartás az irányadó.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2020
(#) szs válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Tessék:1818
Kérésre elküldik, ha nem találnánk meg magunktól az njt.hu-t, és nem tudnánk beírni, hgy 1975 (év) 1 (jogszabály sorszáma) két találatot hoz, valóyzínűleg a közlekedési tárgyút nyitjuk meg
(#) Moderátor hozzászólása Aug 2, 2020
 
Kedves Résztvevők!

Erősen topikot tévesztettetek a KRESZ vitával. Több oldalnyit megtöltött a vita feleslegesen. Kérjük, hogy ezt a topikot kerüljétek el a KRESZ vitával. Van külön Vita topik, ha mégis csillapíthatatlan lenne a vágy.
(#) k_i_j hozzászólása Aug 2, 2020 /
 
37§

(2) Az autópályán és az azonos irányú forgalom számára legalább két forgalmi sávval rendelkező autóúton a párhuzamos közlekedés szabályait kell alkalmazni.

Szerintem ez elég egyértelmű.
(#) doky válasza Massawa hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
jogszabály ide vonatkozó része...

Akkor olvasd el Te azt a szabályt, legalább egyszer, és értelmezd is!
A 36.§ 4. pontban még kifejezetten ki is emeli, hogy fokozott figyelemmel el lehet haladni azok mellett a járművek mellett... Bizonyos további szabályok betartásával, simán elmehetsz a lassabban haladó jármű mellett jobbról, ha a párhuzamos közlekedés szabályait alkalmazod. Ami pedig állításod ellenére igenis érvényes az autópályán is, a 37.§ 2. pontja szerint.

A szomszédot meg nem én óhajtottam megkérdezni, de nekem nincs is szükségem rá. De Te megkérdezheted, hátha jobban tudja nálad... A személyeskedést meg pakold félre, kérlek.

A járművet pedig azért programozzák így, mert jelenleg a jármű nem tud dönteni hogy elhaladhat-e, vagy nem, jelenleg ez a járművezető felelőssége és döntése, az adott közlekedési helyzetet ismerve/átlátva.
(#) szs hozzászólása Aug 2, 2020 / 2
 
Valóban igaza van a moderátornak, ténymeg több oldalt mevtöltöttünk a közlekedési ismeretek vitájával.
Azonban hasznosabb (annak, aki figyelte) , mint indexből beemelt ugyancsak elektronikamentes butaságokon huhogni

De a kérésének eleget téve be kell fejeznem, hiszen ő dönt. Én elismerem a jogát, sőt...
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2020
(#) sargarigo válasza doky hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Hát ez elég egyértelműnek tűnik!
Keressünk más érdekességet!
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2020
Következő: »»   360 / 584
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem