Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   673 / 673
(#) Skori válasza HeZ hozzászólására (») 12:58 / 2

Gondolom azért viszont elég morcos lennél, ha mondjuk a Tesla egyszer csak azt mondaná, hogy mostantól a 283 lóerő is csak havi 60eFt-ért elérhető, az 500 meg többért, és egyszerűen visszaállítaná mondjuk 100 lóerősre. Ok. nem teszi meg, de megtehetné? (meg bizony) Ha mégis megtenné, akkor mit tudnál tenni ellene?
Az a helyzet, hogy az egész azért elvi hibás, mert most ugyan könnyen elfogadhatónak tűnik pár dologért, egy rel. nem jelenetős összeg, de amikor megvolt a beetetés, akkor lehet drasztikusan árat emelni. Ok. akkor elengedem mondjuk a gyári navit. De elengednéd mondjuk a klímát, vagy a motorteljesítmény nagy részét is? Tehát nekem akkor sem szimpatikus, sőt elfogadhatatlan, ha filléres az előfizetés, mert előre látható, hogy ez hová vezet. Amikor meg már az összes autó ilyen lesz, akkor nincs mit tenni, mert már lenyomták az emberek torkán.
(#) sonajkniz válasza Skori hozzászólására (») 13:18 /

Mint ahogy az autóiparban eddig is sokmindent lenyomtak a torkunkon. Mondván: Ez így jó, így hatékony.
Csak a fele sem igaz. Akinek az autója ki tudja jelezni a pillanatnyi fogyasztést, az könnyen leelenőrizheti pl. a Lambda szonda káros mellékhatását.
Ha vidéken, tiszta levegőjű helyen álló autónál megnézed milyen fogyasztást ír alapjáraton, meg megnézed ugyanezt a belvárosban, dugóban, meg fogsz lepődni. Az optimális körülményekre hangolt technika nem hogy nem javít, de ront sokmindenen, ha a körülmények nem a gyártó által megálmodottak. Pl. EGR szelep, sávtartó asszisztens. Ez utóbbi a legutóbbi havazáskor berántotta a fiam kocsiját a szembesávba. csak az ó és a szembejövó együttes ügyessége mentette meg a helyzetet. Illetve olyat is csinált, hogy a két sáv között feltorlódott havat záróvonalnak nézte, és amikor ki akart kerülni egy lassú járművet, visszarántotta a kocsit.
Na az ilyen és ehhez hasonló dolgokért nem kell nekem "modern" autó.
A hozzászólás módosítva: 13:19
(#) HeZ válasza Skori hozzászólására (») 13:22 /

Remélem utópia marad félelmed, nem fogunk olyan messze eljutni. A technológia előrehaladtával egyre több kompromisszumot kell kötnünk, a nagy testvér egyre többet tud rólunk: mindenhol kamerák, a pénzmozgás, személyes adatok, mobiltelefon pozíció is lenyomozható.
Érdekes az önvezetés: alig várják, hogy engedélyezzék, olyan jól működik már - helye is van pl. taxiknál, árukiszállításnál, idős-fáradt-ritkán-csak-hétvégén vezetőknél, hosszú autópályás utakon.
Én meg imádok vezetni, ezért "csak" dugóban araszoláskor (ami ritka eset) használom az önvezetést, nomeg az előbb felsoroltak egyike sem vonatkozik (még) rám.
De: az autók pozíciójának ismerete segítene parkoláskor, a forgalmi lámpák vezérlésekor, dugók elkerülésekor - tömegközlekedésnél már bevált.
Ellenpélda: Tesla egy szoftver frissítés során elindította a mátrix fényszórók szembevakítást megakadályozó funkcióját. Ingyen. Még Meg számtalan haszontalan funkciót...
Figyel és távfelügyel a Tesla (is) - mellékhozadéka számomra megnyugtató, mert nem érdemes ellopni autómat, hiszen távolról leállítható, a 8 kamera folyamatosan rögzít, megnézhető, elmenthető vészhelyzet-baleset esetén.
A hozzászólás módosítva: 13:27
(#) proba válasza Skori hozzászólására (») 13:24 /

Idézet:
„Ezt csak akkor lehet elkerülni, ha a vásárlók egyértelműen elutasítják”

Ezzel kapcsolatban két problémám van, előbb utóbb nem lehet másmilyet kapni, a másik aki 3-5 évre vesz új autót presztizsből, azt nem érdekli ez a kérdés. Így a gyártók eléggé biztosak lehetnek benne, hogy nem kell bezárni. Azt hogy ezt a fizetgetős dolgot feltörik az szerintem ideig óráig működik, de nem tudom mikor éri el azt a határt, hogy annyiféle autó, annyiféle szoftverrel lesz ellátva, hogy már nem lesz rentábilis a feltörése vagy nem is lehetséges, mert a felhőn keresztül nyomod még a gázpedált is. ( erdőben meg tolod, vagy az erdő szélén megáll). Amíg egy feltörésre X ezer autó jut minimum addig a viszonylag sok óra/kenőpénz... visszajön de ha minden hónapban minden gyártó frissít valamit, gyorsan értelmét veszti az egész. max néhány megszállott a saját autóját...
(#) zolika60 válasza HeZ hozzászólására (») 14:56 /

Attól tartok eljön az idő amikor vezetni sem enged majd az autó. Sőt autód sem lesz csak bérbe ami oda megy ahová ő akar. Kormány sem lesz benne nehogy elcsábulj. Persze alapból majd megadhatod az úti célt, de majd valahol egy számítógépes program kitalálja, hogy merre juss oda. Kínában és az USA-ban már van ilyen taxi.
Következő: »»   673 / 673
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem