Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   128 / 144
(#) vision61 válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Nem értem, hol keveredtél el a hozzászólások között.
Én Karesz 50 hozzászólására írtam ezt:
https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2478575.html#2478575
Te válaszoltál nekem, de ebben más műszeres méréseket említesz:
https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2478627.html#2478627
Ilyenekkel nem foglalkozunk.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2022
(#) Suba53 válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Idézet:
„Röviden, ne kerülj betegen olyan orvoshoz, aki a Te elveid szerint gyógyít.”

Ha az én elveim szerint gyógyít, akkor nem kuruzsló. De ez csak elvi dolog, mert sajnos nincs a homlokukra írva.
(#) Suba53 válasza majkimester hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Megérintettem a képernyőt. Most szaladok le a műhelybe, ahol szól a zene, miközben forrasztgatok.
Amíg az érintés aurája még nem halványul el, rámarkolok az erősítőbe menő RCA kábelemre, és átadom az energiát. Remélem szebben fog szólni. Majd add meg a bankszámládat, ahova utalhatom az energia árát.
(#) mek-elek válasza vision61 hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Visszanéztem.
Anélkül, véleményezném a dolgokhoz való hozzáállásod, szakmai értékeidet, mert mért is, az eredeti téma gellert kapott. Vannak ugyan anyagtulajdonságok, amiket biztos, hogy mérni is lehet, azonban ezt a hallott dolgok tekintetében nem ad megoldást, egy anyag komplex hangtechnikai, hallható viselkedésére dinamikus körülmények között. Mondhatnám, amit hallunk az a mérvadó, nem a mérési adatok. És itt jönnek a tapasztalatok egyes dolgokban. És ennyi, mivel az előzőekben ez már ki lett tárgyalva. És persze olyanok is vannak akik gyalázkodnak ezekben a dolgokban, vélemény gyanánt... De ez csak trollkodás kategória.
(#) mek-elek válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
A Te dolgod.
(#) vision61 válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Nem is szeretnék ilyen jellegű hangtechnikai vitába bonyolódni, mások tapasztalatait kétségbe vonni.
(#) Karesz 50 válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Egy ismerősöm mondta nekem, hogy azoktól az emberektől irtózik leginkább akik tanulgatnak egy kicsit és aztán azt gondolják magukról, hogy mindent tudnak.
(#) Suba53 válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Figyelj Elek!

Egy csöppnyi elemi logika kell csak. Ha te különbséget hallasz a múlt heti, meg a mai zenehallgatásod között, akkor két dolog változhatott, nem több.
1. A lejátszó láncban történtek olyan változások, ami ezt indokolja. Ha valami változott, annak kell lennie valamiféle anyagszerkezeti nyomának. Lehet hogy egyszerű eszközökkel nem mérhető, de ha nem történt semmi anyagszerkezeti változás, akkor nem hallhatsz különbséget.
2. A te fiziológiád hallásmechanizmusod változott a két időpont között. Mást reggeliztél, más a vérnyomásod, lőrét ittál előző este, front van, vagy nincs, más a légnyomás, a páratartalom, hidegebb van, melegebb van, stb. Ezek is változások, amik az agyadat ahol a hallás folyamata zajlik jelentősen befolyásolhatják.

Ha te szentül állítod, hogy a te állapotod ma 100%-ig azonos a múlt heti állapotoddal az összes lehetséges változót figyelembe véve, ezért csakis a kábel tulajdonságai változhattak, akkor ne csodálkozz, ha ezt minimum kétkedéssel fogadják egyesek.
(#) Suba53 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Ezt rám érted?
(#) Karesz 50 válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Butaságokat írsz, gonosz vagy, olyan dologba szólsz bele amihez nem értesz - mivel még nem láttál/hallottál ilyesmit. Nem tudom honnan gyűjtöttél össze hirtelen ennyi tapasztalatot, hogy mindenki fölé kerültél vele. Máshoz is értesz még? Csillagászat, foci, modell vasút, agysebészet? Verseket is írsz, vagy csak baromságokat?
(#) Suba53 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Ha elfogytak az érvek, jön a gyalázkodás?
(#) Karesz 50 válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Még ezerszám vannak érveim, de neked soroljam fel? Ismerem a stílusod - pontosabban a stílustalanságod. Mi értelme lenne érvelnem? Falra hányt borsó.
Bejelentkeztél egy hifi szaküzletbe zenét hallgatni? Hallgatsz róla, mert félsz tőle.
(#) mek-elek válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Nem értelek!
Én nem állítottam azt, hogy a kütyümön minden 100%. Azt jeleztem, hogy jelenleg kellemes hallgatni, a HD650 utánjáratása miatt. Mindezt azért, mert van akinek lehet e féle gondja. Ha Neked nincs, az csak is a Te dolgod! És ha megkérhetlek más gyakorlati tapasztalatait ne akard értékelni, mivel látható, hogy neked ilyen nincs. Nem szép dolog sok érdeklődőt oktalanul félrevezetni a feltételezéseiddel. Egyáltalán van Neked valami jobb fejhallgatód, hogy ilyen "szakértő" vagy a témában?
Én felraktam, hogy hogy készült az EVAmp-ME. Bárki kipróbálhatja, ha szán rá annyi pénzt, és munkát. Nem titok! És annak a hangjáról írok tájékoztatásul, esetleg bátorításul, nem csak úgy a levegőbe hirdetek igéket. Dumálni ingyen van. Én most rendeltem meg a FH6-TB300-ME építéséhez a Dale CPF ellenállásokat, több mint húszezerért.
(#) Suba53 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Úgy érzed, hogy bármitől félek, vagy megijedek, ami a szakmámmal, hobbimmal kapcsolatos?
Van elég rutinom, hogy összerakjak olyan eszközöket, amikkel elvégezhetek néhány meghallgatásos dolgot, csak ahhoz kell tetemes szabad idő, mert jelenleg más kötelezettségeim is vannak.
És erre ne az legyen a válasz, hogy azzal nem megyek semmire, mert a különbségeket csak félmilliós, vagy drágább eszközök esetén lehet hallani. Mert akkor nagyon kilóg a lóláb.
(#) klenósanyi hozzászólása Jan 23, 2022 / 2
 
OK, bejáratás. Valami változik. Mindenki csak a pozitív irányról számol be. Ha valami változik az csak pozitív irányban változhat? Valami itt nekem sántít, lehet, hogy az egész fingreszelés? Egyszerűen hozzászokik az ember a meglévő technikához?
(#) Suba53 válasza klenósanyi hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Nagyon jó a felvetésed. A bejáratásnak miért mindig pozitív a hozadéka? Erre magyarázat?
(#) segítő válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Tényleg nagyon jó. Bevallom, bennem sem merült fel, hogy a bejáratás akár rossz irányba is elsülhet. Évtizedek óta megy a mantrázás/agymosás a bejáratás jótékony hatásáról...
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2022
(#) majkimester válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Srácok, először is ne essetek egymásnak, ez semmit nem visz előre. Lehet különböző a véleményünk ugyanarról a dologról. Az nem fáj. Meggyőzni sem kell a másként gondolkodókat. Amiért én belekezdtem a témába, meg akartam érteni, hogyan működik, miért működik, vagy működik-e egyáltalán a bejáratás.

A bejáratásnak nem csak pozitív lehet a kimenetele, lehet utána már kevésbé fog tetszeni amit hallasz, de ennek az ellenkezőjét szerintem senki nem állította itt.

Ami felmerült, mi változik a bejáratás alatt ...

1. Alkatrész öregedés, kezdeti gyors változás. Ez racionális magyarázat bizonyos esetekben (hangszóró). Nem csak audió technikában, hanem metrologiában is szükség van rá. De a változás mennyire hallható az kérdéses lehet, ha a meghallgatások között több nap, hét telik el. Ekkorra a régi élmény is megváltozik. Lásd 3. Igazából a már említett vakon bejáratás, majd átkapcsolós tesztelés adhatna eredményt, hogy valóban hallható-e a különbség. Jó lenne, ilyet végezni, de én nem fogok, mert hozzáértőnek kellene hallgatni, aki állítja, hogy meg lehet hallani a különbséget.

2. Nem tartós anyagszerkezeti változás. (kristályrács átrendeződés, mágneses domainek irányba állása, dielektrikum változás, elko oxid réteg, stb.). Változás után az újra bejáratás magyarázatára. Ebbe belefér minden amit jelen tudásunkkal nem tudunk mérni, vagy csak nincs eszközünk, hogy lemérjük. Ez kevésbé megfogható, kevésbé hihető, hogy bármi hallható hatása van mondjuk egy kábel esetében.
vision61 nagyvonalúan felajánlott anyagszerkezeti vizsgálatot a bejáratott és nem bejáratott kábelre. Kíváncsi lennék, bármi kimutatható-e.

3. Emberi tényező. Bejáratás előtt megismerjük a hangzást. Tetszik/nem tetszik. Jön a bejáratás. Közben napok, hetek telnek el, mi is változunk, a körülmények is. Vagy az agyunk alkalmazkodik, próbálja leplezni ami eddig zavart bennünket. Ahogy látom ezt a hozzáértők egyértelműen elutasítják mint lehetőséget, pedig elég sanszos, hogy ez erősen közrejátszik a végeredményben.
(#) cua válasza majkimester hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
hallgato/human-> fules-> kabel-> erosito-> kabel-> jelforras-> tap/kabel-> paks

Ebbol a lancbol az egyetlen (leggyengebb) lancszem ami biztosan, folyamatosan (akar percrol-percre) es merhetoen valtozik az a human/hallgato.
Szamomra inkabb az erthetetlen miert gondolja/feltetelezi barki, hogy ugyanazt es ugyanugy hallja reggel kilenckor, mint delutan negykor. Hosszabb, napos/hetes/honapos intervallumot mar nem is emlitem.
BTW ez nem is elektronikai kerdes.
Sajnos a relevans topic mar fagyasztva (Az anyag hangja), illetve a masik erosen erintett topic-ot (elekroncsoves erositok) reszben hasonlo temaju vitak oltek meg.
(#) Karesz 50 válasza majkimester hozzászólására (») Jan 23, 2022 /
 
Érdekes, hogy ezt részt valahogy nem olvasta el senki:

Idézet:
„Meg fogja hallani azt is, hogy "bejáródik" valami. És nem az agya fog "bejáródni", hanem az a valami amit éppen tesztel. De a bejáratódás gyakran hoz fordított eredményt is. Van ami egyre rosszabbul szól a bejáratódás során, idővel kezd idegesítővé válni. Ha elég hosszú ideig hallgat valamit az ember, nem csak az erényeit de hibáit is hallani fogja.”
(#) Moderátor hozzászólása Jan 24, 2022
 
Ha ismét be kell avatkoznunk az értelmetlen viták miatt, akkor ezt a témát is zárolni fogjuk, az elkövetőt/elkövetőket pedig ki fogjuk tiltani.
(#) Alkotó hozzászólása Jan 24, 2022 / 13
 
A moderátori intelemre reagálva.
A témák befagyasztása a lehető legrosszabb dolog ami történhet. Ezt én semmilyen formában nem tudom racionális megoldásnak elfogadni. Igenis legyen elvárás a csevegés civilizált formája, de ezen kívül miért kellene véget vetni valaminek csak azért, mert ütköznek a nézőpontok? Éppen a fórumtémák azok a helyek, ahol lehetőség van elmondani a magunikét és meghallgatni másokét.
Az "értelmetlen vitát" nehezen tudom értelmezni. Ha tényleg értelmetlen, akkor a benne résztvevők hamarosan kihátrálnak belőle, tehát magától elhal.
Az "érvtelen vitát" már sokkal jobban el tudom képzelni. De sok baj ezzel sincs, hiszen az érvek hiánya miatt nem lesz miről beszélni, és szintén gyorsan lecseng az egész.
És végül van az "értelmes vita" aminek éppen a benne résztvevők értelme ad valamilyen rangot.
Ha valaki elragadtatja magát, akkor őt kell egy időre kirekeszteni, és nem a többséget megfosztani az egyeztetésre lehetőséget adó felülettől.
(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 24, 2022 / 2
 
Szívemból szóltál. Én is furcsának tartom ezt a moderátori hozzáállást. Mintha dedóban lennénk. Csak arról és úgy lehet beszélgetni, amit az óvónéni megenged, és csak hátratett kézzel.

Felnőtt emberek vagyunk, sok éves szakmai, hobbista múlttal a hátunk mögött. Megkockáztatom, hogy sokkal több szakmai tapasztalattal, mint azok akik itt a moderálás címszó alatt óvó bácsit játszanak. Ha ez nem tetszik, tiltsatok ki, és fosszátok meg a közösséget az ellentétes vélemények ütköztetéséből megtárgyalásából fakadó tanulságoktól.

Én azt reméltem, hogy itt mindenkit az elektronika szeretete hajt, és ha nem értünk egyet valamiben, akkor azt nyíltan, őszintén, ütköztetett véleményekkel, érvekkel meg lehet vitatni.

Én mindig úgy fogalmazok, hogy ne legyen sértő, bántó amit írok. Néha megengedek magamnak humorizálást. élcelődést, de a moderátor uraknak az nem tetszik, miközben a mások sértegető személyeskedő hozzászólásait meg simán bent hagyják.

Szívesen vitatkozok a moderátorokkal is, ha méltóztatnak arcot, személyt adni az akcióik mögé, és nem csak a névtelenség homályából zúdítják ránk a villámaikat, mint az akropoliszi istenek.
(#) Suba53 hozzászólása Jan 24, 2022 / 1
 
Utóirat: Még most búcsúzok mindenkitől, akivel volt szerencsém eszmét cserélni, akiknek tudtam segíteni, és akiktől én is sok segítséget kaptam. Mert lehet hogy holnap már csak a "törölt felhasználó" státuszom hűlt helyét találjátok.
(#) sandor1632 válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 24, 2022 / 1
 
Ezért írok Én is ritkán a fórumra..
A csöves erősítős témát is már több mint 1 éve jegelték, mert pár óriás csecsemő összekapott, és ésszerűbb mindenkivel kiszúrni mint azt a pár embert moderálni..
(#) teddysnow válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 25, 2022 /
 
Így van. A boltokban is lehet késeket árusítani és szabadon venni, annak ellenére, hogy évente több embert ölnek meg szimpla krumplihámozóval. Nem a kést tiltják be. Nem az egész játszóteret kell lezárni a lelkes gyerekek elől, néhány viselkedni nemtudó miatt.
De szabályt elfogadtuk, mondják... Tehát a jelölőnégyzet kipipálása után reklamációt nem fogadunk el!
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2022
(#) mek-elek hozzászólása Jan 25, 2022 / 2
 
Olvasgatlak Benneteket, és mintha misem történt volna a magatok véleményét erősgetitek. Egy
topik bezárásának valakik miatt, annak én sem vagyok a híve. De véleményem szerint, és ezt kiemelném, mert más ezt elfelejti, és bíróként hirdeti saját igéjét. És az is igaz, hogy vannak, akik erre utaznak. A fórum egy kisebb társadalmi forma, és így szabályokra szükség van. Ha viszont körülnézünk a világunkban, általános dolog a szabályok semmibe vétele. A szabadság nem tévesztendő össze a szabadossággal. No meg, az én szabadságom nem csorbíthatja mások szabadságához való jogát.
Vannak, akik e fórumot korcsmának vélik, ahol a nyikhaj majd megmondja. És természetesen
ilyenkor mindig akad ivócimbora is.Ebben csak egy problémát látok, hogy nem ez volt kiírva az ajtó fölött. És persze ezek az urak visszaesők, itt hajhásszák e mámort.
A témáknak nincs becsülete, mintha az óvodában lenne az ember. Egyik legjobb példa a ki mit
épített. Én ott biztos, hogy drasztikusabb lennék, mert abban sajnos nem a képek dominálnak,
hanem a sok nem odavaló szövegelés. Ha ránéz az ember, a szöveg messze domináló ezen az
oldalon. Én úgy gondolom, hogy a témák azért vannak, hogy ott találkozzanak az azok után érdeklődők. Legyen ott egyfajta munkakapcsolat, műhelytevékenység. Egyéb dolgokra van vicc-sarok, és pihenő pákások oldal.

Mindenkinek lehetnek saját gondolatai valamiről. Nem ebben látom a problémát, amikor munkája
adódik a moderátori munkát végző fórumtársaknak. Hanem azokban a megnyilvánulásokban, ahol a
kezdeményező átlépi az elvárható társadalmi normát és megmondóvá avanzsálja magát. Fű alatt
kötekszik, majd persze elvárja a másiktól, hogy ezt elnézze neki.
Suba53 fórumtárs írja: „Én mindig úgy fogalmazok, hogy ne legyen sértő, bántó amit írok.
Néha megengedek magamnak humorizálást, élcelődést, de a moderátor uraknak az nem
tetszik” Nos, nem csak nekik!
Ezt a „magavéleményezést” visszanézve eleve valótlannak tartom.
És még neki van vélekedése a moderátori munkáról.
Ha valaki valamilyen tevékenységet végez egy topikban az kicsit olyan dolog, projekt, mint
egy műtét az orvoslásban. Ha feltételezzük, hogy az azt nézők közül valakinek kérdése,
hozzászólása, javaslata lenne, praktikusan a műtét után helyes megbeszélni, mivel a
folyamat végéig pár felvetés eleve tisztázódhat.
Én úgy gondolom, nem intelligens dolog más munkájába bármilyen vitakezdeményezéssel
belerondítani, azt az olvasók számára nehezen követhetővé tenni. És eleve a
vitakezdeményezés öncélú dolog…. Ne itt akarjon valaki vitahős lenni, ha máshol ez nem
sikerült. És főleg a számára megfelelő környezetet megkövetelni a fórumon.
Viszont elképzelhetőnek tartanám, hogy javaslatot tesztek egy Hyde park topik megnyitására, ahol a
vitázás kedvelői mindenféle, "értelmes", meg "értéktelen" vitákat olvasgathatnának. Nem kellene egy
másik téma követőinek titeket kerülgetni azon az oldalon.

És most félrevonulok egy kicsit szégyellni magam, mivel témaidegen voltam e lelkizéssel e
témában.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2022
(#) Suba53 válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 25, 2022 1 / 3
 
Elek, ha már megszólítottál.
Téged az bánt, hogy a cizellált gondolataidat, amelyet messiásként csillogó szemű híveknek szánsz bárki meg meri kérdőjelezni, aki nem tartozik a hívők közé.
Ez a fórum nem egy templom, nem egy vallási közösség, nem egy autoriter hatalom által működtetett csak hajbókolást elfogadó tér. Igenis helye van a vitának, és akinek a gondolatait ütköztetik, annak a sértődött vagdalkozáson túl egyéb érvekkel is kellene rendelkeznie.
És ha csak az az érved, hogy te úgy hallod, akkor fogadd el, hogy az csak számodra bizonyíték.
(#) scooby_ válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 25, 2022 / 1
 
Szeretnék Neked idézni a fórum szabályzatból, minden tisztelettel:

Idézet:
„XXVII. Kritizálás nem, kritika igen, szakmai vita igen! Javasoljuk minden fórumozónak, hogy találja meg a megfelelő egyensúlyt ezen eltérő álláspontotokat kifejező módok között. Fórumunkban a magyar nyelvnek megfelelően kell kommunikálni, viszont ha egy hozzászólást csak azért írunk meg, hogy helyesírási hibákat kritizáljunk akkor azt ne tegyük meg.”


Ehhez hozzá teszem, hogy létezik építő jellegű kritika, amit persze vannak, akik nehezen fogadnak el. -én is. Ezért amit építek, azt már jóideje meg tartom magamnak, maximum csak egy szűkös réteggel osztom meg a dolgaimat, tapasztalataimat is.
(#) majkimester válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 25, 2022 /
 
Kedves mek-elek, elnézés, hogy beszennyeztem a bejáratással ezt a témát. Kértem a moderátorokat, hogy az ezzel kapcsolatos első bejegyzésemtől kezdve mozgassák át a bejáratásos hozzászólásokat máshova. És akkor ez a topik maradhat az eredeti témájánál.
Következő: »»   128 / 144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem