Fórum témák
» Több friss téma |
Látom, még mindig nem érted, nem baj... Az emberiség eleve nagyon keveset tud a valóságról, aki meg olyat állít, hogy a valóság mérhető, és ez mindenre igaz, az meg még annál is kevesebbet. Van egy hatalmas torta, aminek néhány apró szeletkéje mérhető. Na de nem erről van itt szó...
Amikor pár éve leírtam, hogy egy szimpla torzítás adatnak semmi köze az erősítő hangjához, mert egyáltalán nem jellemzi azt, tehát közel sem úgy van, hogy kis torzítás jó hang nagy torzítás rossz hang, akkor többen nekem estek, hogy hogy lehet ilyet leírni egy szakmai fórumon. Hát úgy kérem, hogy ezek a tények, függetlenül attól, hogy mi a tudományos álláspont (bár már az is változott ugye). Aztán amikor ugyanezt más is leírta nemrég, akkor már nem estek neki, sőt semmiféle kritikát nem kapott ugyanazon tartalmú hozzászólás. A logika elvén most az jön, hogy aki legközelebb leírja pár év múlva, annak még a nick-je is aranyba lesz foglalva, hogy micsoda igazságot osztott itt meg. ![]() És akkor vannak itt még jó sokan, akik a mai napig úgy gondolják, hogy egy torzítás adattal (vagy még egy két másikkal) jellemezhető egy erősítő. Amivel részben nincs is baj, mert ugye szakmai az oldal, a szakma meg valamikor azt tanította. Érdemes megnézni ezt a videót, kíváncsi vagyok, hogy ki milyen tanulságot von le belőle. Na jó, nem vagyok rá kíváncsi, inkább leírom, hogy én mit vontam le belőle. Két olyan dolgot, amit eddig is tudtam. Az egyik, hogy egy high end shown nem feltétlenül a legjobb, hanem a legdrágább készülékek vannak kiállítva. A másik, hogy bizony egy doboz (hívjuk hangfalnak, hangsugárzónak vagy akárminek) hangváltója szépen elkeni a hangképet. Ez az "elkenés" részben mérhető is ugye a fázistolással, részben meg nem, mert ha nem tolna fázist akkor is valamilyen szinten beleszólnának az RLC elemek a hangképbe. És akkor most jöhet az objektivitás, hogy mit is mérjünk, meg hogyan. A hozzászólás módosítva: 8:00
Feladom.
Megint lerántod a kristálytiszta elvet, az erősítők zavaros posványába. A valóság az nem csak az erősítő, hanem minden más is benne van. És hogy ez a valóság miként csapódik le egyese emberekben, az mindegy. Tehát ezt kijelenteni: "A valóság legfigyelemreméltóbb része az érzések, az érzelmek." finoman fogalmazva is szembe megy a világ megértésére vágyó törekvéssel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |