Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   206 / 292
(#) Gazda86 válasza Gazda86 hozzászólására (») Szept 21, 2018 /
 
Esetleg valakinek elfekvőben ilyen panel? Symsi 7.0
(#) gyulank hozzászólása Szept 21, 2018 /
 
Fúrtam 2 lyukat a kazánra, mert máshogy nem lehet rögzíteni. Ezt csavarni is lehet +- irányba. Van rajta 4 csatlakozó, nem tudom, melyik kettőre kéne rádugni a vezérlőt.
(#) Gazda86 válasza Gazda86 hozzászólására (») Szept 22, 2018 /
 
Sziasztok!
Az elkokat kicsereltem, diodak on nyitofeszultseg merheto, de sajnos az ertekeket nem tudom mihez viszonyitani. Viszont ami meres nelkul "eszreveheto", hogy szerepel aaz aramkorben egy top243yn topswitch, amin egy fem lemez talalhato es ez raz. akkor valszinu ezzel is error lehet? sajnos muszaj "probalkoznom" , igy nincs melegvizunk 3 gyerkoccel, leghamarabb is csak kovi heten tudok hozza panelz venni.
(#) Sebi válasza Gazda86 hozzászólására (») Szept 22, 2018 / 1
 
Az a topswitch a kapcsolóüzemű táp vezérlő IC-je, ami az egyenirányított hálózati feszültséget kapja. A trafó primer körében bármelyik alkatrész RÁZ!
(#) bubuszoft hozzászólása Szept 22, 2018 /
 
Mika kazánnál tudna nekem valaki P30 P31 re értékeket mondani?
(#) Tothjozef válasza Gazda86 hozzászólására (») Szept 24, 2018 /
 
Valószínű a kisfeszültségű termosztát csatlakozóba köttöted a 220v-os helyett,mert kettő van a kazán panelen általában.
(#) Gazda86 válasza Tothjozef hozzászólására (») Szept 25, 2018 /
 
Ajjajj.Valószínű, mert ott a csatlakozo maradt ahol volt, es eddig egy analog termosztat volt bekotve. Bár ezen a panelen nem tudom hol lehetne a 220as csatlakozo.
(#) nandor zsigmond hozzászólása Szept 26, 2018 /
 
Szép estét ,Egy Vaillant kombi kazán meleg vizet ha elzárom egy darabig a keringető szivattyú jár.Fűtés termosztátja le van kapcsolva,Tud valaki segíteni?
(#) pompiere hozzászólása Szept 26, 2018 /
 
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. Ariston tx 23 mffi gazkazanom folyamatosan szikráztatott panelhibás volt egy profi szaki megcsinálta ezután kitakarítottam csak porszivoval az égesteret . Most az a hiba hogy begyujt de csak a langrozsa egyik része ??? Ha a burkolatot ami az egesteren van nagyon kicsit meglazitom ( hermetikusan zart) akkor tökéletesen működik ??? Mi lehet a probléma . Válaszokat előre is köszönöm
(#) JZoli válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Szept 26, 2018 /
 
Enne neki kellene futni mégegyszer! Ebből nem derül ki mi s a gond azzal a kazánnal.
(#) nandor zsigmond hozzászólása Szept 27, 2018 /
 
Meg nyitom a meleg vizet.Mikor el zárom a csapot hallani,hogy egy kb,egy percig megy a keringető szivattyú.
(#) nandor zsigmond válasza pompiere hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Én egy "renovával "jártam így.Az égő sorokról nem ugrott át a láng a mellette lévőre,a láng őr ott volt és le kapcsolt.Kicsit kinyitottam a záró lemezt akkor működött.megoldás az volt a láng mennyiségen kicsit emelni kellett .
(#) pompiere hozzászólása Szept 27, 2018 /
 
Köszönöm és az is turbos kazán ? Akkor ezt már majd a szerelő tudja állítani
(#) Kovidivi válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Szept 28, 2018 / 1
 
Kombikazánnál kikeringeti a keletkezett felesleges melegvizet a fűtéskörre, ha jól tudom. Nálam így működik.
(#) nandor zsigmond válasza pompiere hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Igen kombi.lényegében igen szerelő a gázszelepen tud állítani.De én mivel nem akartam nagyobb lángot hát egy vas darabkát tettem keresztben az égő sorra,Középső kettőre,épp csak bele érjen a résekhez amin a gáz jön ki,.Így átugrik a láng a másik sorra és tovább.Két éve tökéletes a működése.Ha leveszed a záró lapot az égő sor hátsó részére tedd a vasat.Kb 4 cm hosszú és 1 cm vastag.
(#) nandor zsigmond válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Köszönöm válaszod .meg nyugodtam.
(#) gtibi hozzászólása Szept 28, 2018 /
 
Szervusztok!
Van egy nem túl fiatal Thermo color PAB4V/ECO tárolós kazán, induláskor "dübben", mintha túl későn gyújtana be, megremegteti a burkolatot. A gázszelep nyitásával egy időben hallhatóan elindul a gyújtás is. A begyújtást követően hallani, ahogy a modulátor tekercs megemeli a nyomást, innen rendesen működik. Lekérdeztem, a gyújtási teljesítmény 1 értékű (LD1 világít). A fűtési max . teljesítményt visszavettem 5 - ös fokozatra (LD1+LD3). Valamiért elfelejtette a gyári beállításokat, villogott mindhárom LED, külső érzékelő hibát jelezve, de nincs, ezért letiltottam, azóta ez a része rendben, viszont az elmúlt 2 hónapban kétszer is előfordult hogy reteszelte önmagát, csak a szemből nézve baloldali retesz (piros, burkolt) gomb megnyomása után működött. Leírás szerint az égő "gyújtási égésteljesímény" szinten kerül begyújtásra - ez általam állítható? Üdv: GT
(#) raszilvi12 hozzászólása Szept 30, 2018 /
 
Sziasztok! Elmesélem a történetem.15 év alatt 8 csőtörés,mindig másik helyen.Ugye nem kell mondani mivel jár.Most,a 9.nél elhatároztuk,hogy átcsöveztetjük az egész lakást.Meg is tettük,mire szépen át is lett csövezve minden,most kiderült hogy a kazánnak van valami baja.Jött a melegvíz,fűtés is jó volt,kb 5 percig.Aztán azt vettük észre,hogy hiába állítom le a fűtést,a ventilátor még mindig ment .Csak ha kihúzták a konektorból,akkor állt le.Égett szag volt,füstölt is ..Oké.Vezérlőpanelcsere ..szerencsére pont volt valakinek,.meg is történt,de az új panelt tönkre vágta a ventilátor.Most ott tartunk,hogy már 2 hete Németországból várjuk az új panelt,amit majd a ventilátorral együtt cserélünk.Jah,és lassan fűtenénk,és elég rumli már egy hónapja a gázon melegíteni a vizet fürdéshez.Valakinek okos ötlete észrevétele?(Hydrotherm stiebel eltron kazán)Vagy esetleg vezérlőpanel valakinél?
(#) JZoli válasza raszilvi12 hozzászólására (») Okt 1, 2018 /
 
Egy képet feltehetnél arról a panelról, az sokat segíthet.
(#) mellis hozzászólása Okt 4, 2018 /
 
Sziasztok!
Immergas távvezérlő gondom van.
Az amico v2 nem mutatja a helyiség hőmérsékletét. A melegvíz készítést kezeli.
Tudna valaki szerelőt ajánlani?
Kösz
(#) JZoli válasza mellis hozzászólására (») Okt 4, 2018 /
 
Mivel, hogy nincs megadva lakhelyed, ez csak találgatás lenne. Legalább a térséget meg kellene jelölnöd, ahol a szerelő kellene.
(#) szakács judit hozzászólása Okt 5, 2018 /
 
Sziasztok!
A 202. oldalon már írtam a problémámról. Az elektródákat kicseréltem, de sajnos 10-20 perc után így is letilt. Szikrít az elektróda és a piros lámpa kigyulladásával le áll. Ilyemkor világít a zöld is. Valaki küldött egy képet hogy a panelon mi szokott kimenni, de nem találom. Minden segtséget köszönök.
(#) SZRKRLYISTVAN válasza szakács judit hozzászólására (») Okt 5, 2018 / 1
 
uno lap rész

uno lap.jpg
    
(#) pyroxhu hozzászólása Okt 7, 2018 /
 
Sziasztok!

Lenne egy FÉG C12-40 kazán FV-03 panellel szerelve ami az alábbiakat produkálja: Áram alá helyezéskor a szivattyú felpörög rendesen, begyullad a gáz, majd a szivattyú fordulata visszaesik és a nyomás esése miatt a gáz is lekapcsol. A szivattyú hibátlan, direkt áramról működtetve nem áll le. A panelen a szivattyú kivezetésén bekapcsoláskor jelen van a 230V majd mikor belassul szépen leesik 70-80V köré(ha kivan kötve a szivattyú stabilan marad a 230V).

Esetleg van ehhez valakinek kapcsolási rajza, vagy ötlete, hogy mit kellene megnézni?
(#) vision61 válasza pyroxhu hozzászólására (») Okt 7, 2018 /
 
Szia!
Kapcsolási rajzzal nem sokra mennél, mivel ebben már egy PIC van az időzítés, és a csökkentett fordulatszám vezérlésére.
Csökkentett fordulatszámon meddig működik? Ha 20-30 másodperc után leáll, akkor a panel jó. Valamelyik termosztát vezetéke nem szakadt?
(#) pyroxhu válasza vision61 hozzászólására (») Okt 7, 2018 /
 
Ha a fordulatszám szabályozó potmétert a gyári értéken hagyom, akkor bekapcsol, és ilyen max 10mp után kikapcsol, a szivattyú megy ugye lassú fordulaton csak nincs elég nyomás. Ha feltekerem maxra a szabályozó potit akkor van olyan 170-180V a szivattyú kimenetén, úgy megy de hallani h nem egészséges.

Termosztát vezetéket hogyan teszteljem? Szobatermosztátra gondolok. A kazán termosztátja valószínűleg jól működik, mivel direktbe felfűtve a megfelelő állásban kattan.
(#) vision61 válasza pyroxhu hozzászólására (») Okt 7, 2018 /
 
Eddig (előző évben) rendesen működött?
A készülékben lévő termosztátot állítsd 60-70 fokra, hogy lehetőleg ne kapcsoljon ki. A szobatermosztáton emelve a hőmérsékletet elindul kazán? Ha igen, akkor a vezetékei jók.
Ha a panel megfelelően van bekötve, akkor a kazántermosztát kikapcsolása után mindaddig csökkentett fordulatszámon üzemel a szivattyú, amíg vissza nem kapcsol, a 20-30 másodperces (vagy amennyire jelen esetben programozták) utókeringetés csak a szobatermosztát kikapcsolása esetén érvényes, tehát a kazántermosztát legyen kb. 60 fokra állítva.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2018
(#) bombika2 hozzászólása Okt 7, 2018 /
 
Üdv,
egy Junkers ZE24-2kp típusú kazánhoz lenne szükségem 230/31V-os 33VA-os trafóra.
Hol találhatok ilyet?
Remélem csak ennyi a baja, a panel maga jónak tűnik...
Köszönöm
(#) Sebi válasza pyroxhu hozzászólására (») Okt 8, 2018 /
 
Én arra gyanakszom, hogy a tápfeszültség gyenge, bár nem látom milyen módon van előállítva. A piros Wima kondi kicsinek tűnik erre a célra (inkább az a TRIAC szűrőtagja lehet), a 3db több wattos ellenállás pedig nem "gyengül" - bár "megnyúlás" lehetséges.
Arra gondolok, hogy a TRIAC nem gyújt be rendesen, csak félhullámban: ez azért van, mert a gyújtás eleve nem korrekt, vagy csak pozitív, vagy csak negatív impulzusokkal történik a processzor által. Persze lehet hibás is.
Ha a táp gyenge, akkor az egyik - akár csak időnként - kimarad, mivel az egyféle polaritással való gyújtásnál az ellenkező polaritású gyújtáshoz nagyobb az impulzus-áram igény.
A korrekt megoldás az optotriac-kal való gyújtás lenne, nem értem miért spórolják ki ezt a 100Ft-os alkatrészt. Hűtőgép panelekbe utólag beépítve többet nem jelentkezett hiba...
(#) bubuszoft válasza pyroxhu hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Kondikat azonnal cserélni. Fég hibák, hogy a kazántest melett vagy a közelébe van elhejezve, ezek már kiszáradtak
Következő: »»   206 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem