Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hálózati zavarszűrő építés
Lapozás: OK   2 / 4
(#) vicsys válasza tunya1717 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /
 
Az egy darab akárhány ohm-os hangszóró nem is fog szépen szólni... Oda minimum egy hangdoboz kéne 2 hangszóróval és keresztváltóval.
(#) daniel.san válasza tunya1717 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /
 
szia!
sok 2003-ast építettem már, és a magasátvitelük (~12kHz feletti tartomány) nem a legjobb. Az IC adatlapján is olvashatod, ha jól emlékszem, hogy 16kHz-ig viszi a magasakat. Ott meg is találod, hogy a 2-es lábról kiinduló kondi-ellenállás párossal lehet állítani, meddig engeded fel. Ha túl magasra, akkor oszcillálhat.
Mindezek ellenére először is a hangszórót hibáztatnám, főleg ha szélessávú, főleg ha olcsó, főleg ha a doboza visszafojtja. Nálam szépen muzsikál egy kétutas dobozban egy hidalt páros, és sem a mélyekre sem a magasakra nem panaszkodom (inkább vigyorgok hogy ezer forintomba került ez a viszonylag jó hangzás
Ha érdekel szóló vagy hidalt kapcsrajz, csak szólj. :yes:
(#) st.georg hozzászólása Júl 27, 2010 /
 
Szép napot. A pc hez régi Tesla lemezjátszó erősítőjét használom, jó a hangzása. A t tapasztaltam, hogy ha a lakásba felkapcsolunk valamit, bekapcsol a hűtő, fagyasztó, a hangszórók pattognak egyet. Eléggé zavaró, meg lehet káros is. Hogyan küszöbölhetném ki a hibát.
köszi előre is
(#) idlob válasza st.georg hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Gyenge a zavarszűrése a tápnak, nem feltétlen konstrukciós hiba, a kondenzátorok - különös tekintettel az ELKO-kra - hajlamosak az öregedésre. Tehát első körben legalább a tápegységet átkondiznám, ha nem az egész erősítőt.
A tápfeszültség erősítőkre való csatlakozásainál a táppal párhuzamosan köthetsz 10n és 100n kondenzátorokat.
Lehet kapni ilyen zajszűrőket, ezek segíthetnek valamit, ha a táp felújítása után is maradnak a zajok.
(#) st.georg válasza idlob hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Köszi. Azt szeretném kérdezni- olvastam itt pár dolgot- , hogy pc tápegységből kiszerelt zavarszűrő nem használna? Az van 2 db.
üdv
(#) poros válasza st.georg hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Ha olyan mint amit idlob belinkelt akkor igen , de nem minden PC tápban van
(#) mrex válasza st.georg hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Nagyon sokáig küzdöttem ezzel a problémával én is . Pc tápból kiszereltem egyet és beépítettem a gond csökkent de nem oldódott meg soha. Mérgemben teljesen áthuzaloztam a földelési hálózatot és végre a probléma is megoldódott. valószínű nálad is meg fog.Alaposan tanulmányozd át egyrészt Skori weblapján a quad 405 huzalozásának mikéntjét általánosan jó
Erősítő huzalozás By Skori
illetve
A trafó helyes bekötése By Király Tibor
Kb egy évig küzdöttem mire beláttam e két lreírás megvalósíthatóságát 8 végfok esetében ezért ajánlom
(#) erosadam hozzászólása Aug 26, 2010 /
 
Szevasztok!
Egy szórakozóhelyen dolgozom és a dimmerek zaja nagyon átmegy a hangra! Ezt ki tudom szűrni valamivel? Próbáltuk külön fázist meg mindent de nem jött eddig össze a zavarmentesítés. Mit javasoltok?

Köszi
(#) szaszaa01 hozzászólása Jan 29, 2011 /
 
Sziasztok!

S.O.S. segítség kellene!
Lenne egy elektromos transzformátor, amelyre rá van kötve 2db lámpa. Amúgy semmi probléma nem lenne vele, csak az a baj, ha be van kapcsolva, akkor olyan zavarokat visz vissza a hálózatba, hogy nem lehet rádiót, és tv-t sem nézni, hallgatni.
Tettem fel róla képet is.
Valamilyen szűrő kellene a bemenetére.
Tudtok segíteni?

Nagyon sürgős lenne.

Előre is köszi
(#) szaszaa01 hozzászólása Jan 29, 2011 /
 
Szerintetek avval tönkretehetek valamit, ha a 230V-os bemenetére ráteszek egy 1u 400V -os kondit?
(#) szaszaa01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
És szerinted ezzel elérek valamiféle zavarszűrő hatást?
(#) szaszaa01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
És ha csak az általam említett kondit tenném bele? Szerinted az is szűrne valamit? Az a baj, hogy amit belinkeltél, az egy kicsit drágább. és mivel nem csak egy ilyen lámpa van, így egy kicsit húzós beruházás.
(#) szaszaa01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
És ha kondi mellé tennék még valamit?
(#) szaszaa01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Az a baj, hogy több is van belőle, és mindegyik ezt produkálja. Így elég kicsi az esélye, hogy mindegyik rossz. Persze előfordulhat. De szerinted a kondival elérek valami hatást? Most viccen kívül.
(#) szaszaa01 válasza vicsys hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Szeva! Tudsz írni valami infót arról a szűrőről, amit feltettél? Tekercs, kondik értéke?
(#) szaszaa01 hozzászólása Jan 30, 2011 /
 
Akkor tudtok segíteni?
(#) szaszaa01 hozzászólása Jan 30, 2011 /
 
Szerintetek, ha az alábbi szűrőt elkészítem, akkor az megszűri a hálózatra kerölő zajokat?

Szűrő.png
    
(#) Emberke hozzászólása Jan 11, 2012 /
 
Hali Mindenkinek!

Azzal a kérdéssel zavarnálak Titeket hogy,van egy asus laptopom amelyre 2 külső vinyó van rakva.Az egyik az szabványos külső vinyó,a másik pedig optikai meghajtó külső háza.És ezzel az utóbbival van a gond.Apum az AM-en a kossuth rádiót szokta hallgatni és rettentően bezavarja a rádiót a gép.Ahogy figyeltem (kísérleteztem) akkor a legrosszabb a hang ha a külső vinyót áram alá helyezem és főként ha még az USB-t is bedugom.Ez a jelenség csak a 230-ról üzemelő rádióknál (régi és új típus egyaránt) van így (elemessel nincs gond).Asztali gépnél is meg van ez a gond de annál nincs külső vinyó.Lehetne-e valamiféle szűrőt kreálni mondjuk a 230 V-os elosztóba?Mert szerintem a 230 hálózatán megy vissza valami zavaró jel.A ház és a hálózat 11 éves.Sztem ezzel nem lehet gond.

Köszönöm!!
(#) eSDi válasza Emberke hozzászólására (») Jan 11, 2012 / 1
 
Üdv!

A legjobb megoldás, ha áttér az FM vételre. Csodálkozom is , hogy még nem szüntették be az AM sávú sugárzást...
Másrészt a zavarok, talán a nem megfelelő földelés miatt keletkeznek. Dugd földeléses konnektorba a PC és a laptop töltőjét, ha lehet.
mr1-kossuth frekvenciák
(#) Emberke válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Köszönöm az áthelyezést, én nem találtam megfelelő témát.
A válaszom:
A ház építésekor egy 20 mm-es köracélt nyomtunk a földbe kb 170-180 cm-re.A lakásban lévő konnektorok pedig mind földeltek.
(#) Emberke válasza eSDi hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Ezer hála és köszönet a segítségért.Az fm-en beállítottam a kossuthot és tökéletes.Igazat megvallva (mivel nem hallgatok kossuthot (meg egyáltalán rádiót sem) ) nem is tudtam hogy létezik fm-en.

Köszönöm!
(#) Hp41C válasza eSDi hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Men is nagyon akarják megszűntetni, hanem CD minőségű sztereo adásokat lehetne közvetíteni az AM sávon. Bővebben: Link
(#) koncz86 hozzászólása Márc 1, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Regenet 15 csöves gitárkombóm, szeretném felújítani, és egy helyen olvastam, hogy raktak bele zavarszűrőt, érdemes rakni bele? Ha igen, tudnátok hozzá ajánlani valami egyszerű kapcsolást?
(#) rammeradrian hozzászólása Ápr 17, 2012 /
 
Üdv! Mikrosütőből bontott zavarszűrő használható erősítőhöz is?
(#) szj53 hozzászólása Szept 10, 2012 /
 
Hali. Tudna valaki abba segiteni hogy milyen zavarszürő kell a kocsiba a CB rádió elé ha van a kocsiba egy inverter és amikor ez megy nagyon lerombolja a vételt. Az antennán már van egy zavarszürő de az inverter négyszög jelét nagyon rüheli a CB és ez valószinü a hálózaton terjed.Előre is köszi a segitséget.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Máj 11, 2013 /
 
Helló kedves kollégák!

Az SMPS dugasztápokban milyen szűrő van? Mert ha ezzel üzemeltetem a PIC-es áramköröket, akkor nagyon stabilnak mutatkozik a működés. Ha hagyományos trafós egyenirányított, pufferelt, stabilizált tápról, akkor meg tudom akasztani. Ez utóbbinál már rengeteg szűrő áramkört kipróbáltam, nem sikerült elérni a kívánt hatást. (Kondi tekercs kombó)
(#) pucuka válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Nem a szűrés a probléma, hanem a táp belső ellenállása. A trafós dugasztápok belső ellenállása a méreteik miatt meglehetősen nagy. Lehet, hogy segít a kimenetére kötött nagyobb kapacitás, de lehet, hogy nagyobb teljesítményűt kell választani, mint amire szükség van, vagy nagyobb feszültségűt, amire egy stabkockát kötve lehet eredményt elérni.
(#) zotya1983 hozzászólása Márc 31, 2014 /
 
Sziasztok! Építettem egy tda7294 híd erősítőt a probléma nem is olyan nagy, viszont jelen van,mikor felkapcsolom üzem közben pl a villanyt, akkor a hálózat felől érkező zavart pattanás formájában hallani a hangszórón. Nos ez nem is érdekes annyira de pl ha egy stroboszkóp lenne mellette akkor már lehet hogy zavaróbb tényező jelentkezne. Ezt lehet valamilyen módon csillapítani pl egy zavarszűrő beiktatásával?Azon gondolkoztam hogy pc tápból kibelezek egy ilyen aljzatot és az lesz a hálózati dugaszoló.
(#) homedve hozzászólása Márc 12, 2015 /
 
Sziasztok,
olyan problémával küzdök, hogy vettem egy új hűtőt, de amikor a kompresszor azon bekapcsol, akkor a monitorom képe élvezhetetlenné válik. Kicsit olyan, mintha a frissítési frekvencia nem lenne jól beállítva rajta. De amint a hűtő elhallgat, minden rendben. Más eszközön nem tapasztaltam ilyen jellegű zavart.
Első kérdésem az lenne, hogy a hűtőnél, vagy a számítógép csatlakozójánál lenne érdemes egy hálózati zavarszűrőt telepítenem.
A második pedig az, hogy egy ilyen eszköz (vagy ehhez hasonló) megoldás lenne erre a problémára?
Köszönöm előre is segítő hozzászólásokat.
IGB
(#) Tomi94 hozzászólása Máj 19, 2015 /
 
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de... A régi magnók, lemezjátszók, analóg erősítők trafós tápjai előtt, a hálózati oldalon szokott lenni egy párhuzamos kondenzátor, zavarszűrési céllal. Egy ugyanolyan kapacitású kondenzátor ellátja a feladatát akkor is, ha a szekunder oldalra teszem?
Azért kérdezem, mert egy retró magnódeckemben elfüstölt a kondi, és úgy látom, kb. lemezekre kellene szedni az egésznek a dobozát és mechanikáját, hogy hozzáférhessek a hálózati kapcsolóra forrasztott, majd többször műanyag szigeteléssel körbetekert kondihoz.. Az könnyebben megoldhatónak tűnik, hogy a zárlatos 40 éves alkatrészt simán lecsípem onnan, új szigetelőszalaggal letekerem azt a részt, és a panel aljára forrasztanék egy másikat, ahova a trafó szekundere becsatlakozik.
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem