Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor bekötése
 
Témaindító: kozmaj, idő: Jún 28, 2006
Lapozás: OK   281 / 281
(#) Laca13 válasza erbe hozzászólására (») Szo, 7:27 /
 
Nem sejted hogy merre van az a rajz?
(#) Laca13 válasza VIM hozzászólására (») Szo, 7:34 /
 
Hát én nézem a leírást, de nem lettem okosabb. Az én értelmezésem szerint a relé egy áram kapcsoló lehet, mert 1A jelölésű az a pólusa, ami a motorból jön ki. A motorja öt kivezetéses, ebből kettő a kondenzátor, kettő a betáp és egy ami a relére van vissza vezetve. De hogy lesz ebből áram kapcsoló? Ha valami a motorban nem jó, akkor mit mérjek? Mert van egy gyanúm hogy hiába veszek új kapcsolót, nem fog működni, mivel valamiért nem marad bent a relé. A relét kimértem, elvileg jó.
(#) VIM válasza Laca13 hozzászólására (») Szo, 8:00 /
 
Ha megtennéd, hogy még egyszer elolvasod figyelmesen a pdf legelső oldalán az első sorokat ott bal felül.
(#) Tomi111 válasza Laca13 hozzászólására (») Szo, 8:13 / 1
 
Szia! Ebben nem áramkapcsoló van szerintem. Inkább a motorban lehet egy hőbiztosíték, ami túlmelegedésre kiold. Ez lehet a harmadik szál. ( nem szereltem ilyet, csak ez tűnik logikusnak !!!)
Először motor nélkül próbáld ki a kapcsolót! A kimenetén a relé tekercsének vezetékét kösd össze valamelyik másikkal a kettő közül, amelyikkel benn marad a be-gomb. ( vigyázz, ne a két kimenetet, mert zárlat lesz!!)
Ha így jó a kapcsoló, akkor a két kimenő vezetékre kösd rá a motor betápját, a harmadik szálat szigeteld le. Így mennie kell, bár túlterhelésvédelem nincs.
(#) Laca13 válasza Tomi111 hozzászólására (») Szo, 13:02 /
 
Szia!
Köszönöm a segítséget. Ma lesz időm és méregetek tovább és tesztelek. Erős a gyanúm hogy neked lesz igazad és hőbiztosítékos a motorja. Bár az én fejemben is megfordult, de nem mertem ráfogni. minden esetre ha hőbiztosítékos, akkor a relére menő vezeték és valamelyik motorvezeték között kapcsolatot kell mérnem. Ha nincs, akkor biztos hogy a hőbiztosíték szállt el. Ami valószínűleg a tekercselés között lehet, mert kívül nem látom, úgyhogy szívás, és nem lesz motorvédelem. Még szerencse hogy egyébként sima kapcsolóval megy a keverő. . Agyon nem csaphat, mert a motorja teljesen izolált, műanyag házra szerelt, max leég.
(#) Laca13 válasza Tomi111 hozzászólására (») Szo, 21:13 /
 
Szia! Igazad volt, bár látni nem lehet, de valószínűleg hőbiztosíték van a motorban, és szerencsére semmi baja, nulla ohm körül mértem az egyik motor vezetékkel. Tulajdonképpen a megolvadt műanyag részeken kívül nem volt nagy baja. Hajlítással beállítottam a relé horgony lemezét úgy hogy képes legyen megtartani a tekercs, meg helyrepofoztam a műanyag részeket és azóta korrekten működik.
Köszönöm a segítségedet!
(#) angelero hozzászólása Vas, 7:37 /
 
Sziasztok!
Lehet nagyon kezdő a kérdésem de nem igazán tudok elmenni ezen a motoron (Isel)... Mutatom az adattábláját. A motor külön tápellátású hűtéssel rendelkezik. Én ezt egy cnc marón szeretném használni ahol meg szeretném pörgetni a ráírt maximális 15.000-es fordulattal is. (Csapágyazása elvileg bírná) De az is rá van írva hogy 75Hz...
Az lenne a kérdésem hogy lehet tartósan ilyen fordulaton üzemeltetni? Ha igen akkor hogyan? Mert gondolom a frekiváltón akkor nem 75Hz-et kell beállítani... Ha lehet akkor a teljesítménye hogy alakulna ilyen fordulaton?

Előre is köszönök minden segítséget!
A hozzászólás módosítva: Vas, 7:40
(#) erbe válasza angelero hozzászólására (») Vas, 18:38 /
 
75 Hz-re méretezték, akkor tudja leadni a névleges 2,2 kW-ot. De nem tartósan. Ott van az adattáblán, "S6, 40%". Azaz a bekapcsolási idő 40%-ában lehet ennyire terhelni. Ha ettől eltérsz, akár le, akár föl, nem biztos, hogy le tudja adni. Ahhoz, hogy magasabb frekvencián a nagyobb fordulattal arányos nagyobb teljesítményt adjon le, a feszültséget is növelni kellene, amit nem tudsz. Sokszoros frekvencián meg inkább csökken, mint nő a kivehető teljesítmény. Elvileg a 15000 fordulatot tartósan is el kell viselnie. Az ahhoz szükséges frekvencia 250 Hz. A frekvenciaváltón be kell programozni, hogy ezt az értéket semmiképpen ne léphesse túl.
A hozzászólás módosítva: Vas, 18:40
(#) angelero hozzászólása Vas, 21:37 /
 
Köszönöm szépen!! Akkor ha egy 2,2kwos frekvenciaváltóval hajtom meg akkor nyugodtan pörgethetem 250Hz-ig, nem fog ártani a tekercselésnek sem (nagy fordulaton nem akarok közel se kivenni belőle 2,2kw-ot) ?
Csak azért nem tudtam/tudom hova tenni mert egyéb marómotornál ha pl. az adattábláján feltüntetett 300Hz-en pörgetve (fordul 18.000-et) akkor 150Hz-en a névleges teljesítmény kb. felét tudná leadni. Vagy nem jól tudom?
(#) erbe válasza angelero hozzászólására (») Vas, 21:52 /
 
Ha az alap fordulatszáma a 18000 és mindent ahhoz méreteztek, akkor igen. Nem pontosan, de közelítően.
(#) angelero hozzászólása Hé, 6:13 /
 
Még egyszer köszönöm a segítséget!
Következő: »»   281 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu