Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bluetooth audio modul interferencia
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Sebi válasza flerkmisk hozzászólására (») Máj 28, 2016 /
 
Lehet venni, de nem túl olcsó: Recom 0505
(#) flerkmisk válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Máj 31, 2016 /
 
Köszi az hozzászólást, sajnos nem igazán vagyok otthon az ilyen trafós-tápos dolgokban (sem ), úgyhogy bízom benne, hogy az isolator megoldja a problémát
(#) flerkmisk válasza Sebi hozzászólására (») Máj 31, 2016 /
 
Rendeltem hasonlót az e-bay-ről, ha megérkezik pár hét múlva megírom a tapasztalatimat vele kapcsolatban.
(#) flerkmisk válasza flerkmisk hozzászólására (») Jún 21, 2016 /
 
Megérkezett az isolator (GODSEND VB1212LS-1W típusú). Tökéletesen teszi a dolgát, rajta keresztül a kocsi akkujára kötve is úgy viselkedik a bluetooth modul, mintha külön tápról menne, úgyhogy valóban ez volt a megoldás a problémára. Az interferencia minimális, zene közben egyáltalán nem hallható, maximum a számok közti szünetben, ha nem jár a motor és teljes csend van a kocsiban, szóval így már nem zavaró.
Annyi baki csúszott csak a dologba, hogy én a 12V-os verziót rendeltem (ahogy azt a fenti típusszám is mutatja), a kocsi generátora pedig 13 felett tölt menet közben. Úgy tűnik ez csak annyiban befolyásolja a dolgot, hogy járó motornál jobban melegszik az isolator, de egy hűtőbordával áthidaltam a problémát, remélem így bírni fogja.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2016
(#) Buvarruha válasza flerkmisk hozzászólására (») Jún 21, 2016 /
 
A doksija alapján 13.2V-ig üzembiztos, lehet érdemes lenne sorba kötni vele egy-két diódát, az ejtene 0.6V, vagy 1.2V-ot, ha sokat mész autóval és megemelkedik a fesz, elérheti a 14.4V-ot is. Az a baj, hogy a hűtőborda csak a műanyag burkolatot hűti.
(#) flerkmisk válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 22, 2016 /
 
Kösz az ötletet, nem gondoltam volna, hogy ezt ilyen egyszerűen meg lehet oldani Bekötöttem egy IN4005-ös diódát, így járó motornál pont 12V-ot mérek az isolator bemenetén. (Az egészet a fejegység elektromos antenna kimenetéről hajtom, hogy egyszerre kapcsoljon be vele, azon pedig alapból ~1V-tal kisebb a feszültség mérhető, mint a kocsi akkuján.)
Közben még észrevettem, hogy annyi mellékhatása van ennek az isolator-nak, hogy zavarja a tunert, így nem lehet rádiót hallgatni ha áram alatt van, úgyhogy még kell egy kapcsoló is elé, hogy ki lehessen iktatni ha nem kell.
(#) Buvarruha válasza flerkmisk hozzászólására (») Jún 22, 2016 /
 
Valami mindíg van mi?
(#) flerkmisk válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 22, 2016 /
 
Hát ja, nehogy túl könnyű dolgom legyen
(#) gyuridoga hozzászólása Szept 22, 2016 /
 
Bocsánat,hogy ide írom ezt ,nem szerettem volna új témát nyitni ezért... valamilyen szinten hasonló téma
Ez a lapka szerintetek így naturba max mekkora teljesítményű hangszórót hajt meg ? (leírásában én nem látom sajnos)
Köszönöm előre is a segítséget!
(#) zolika60 válasza gyuridoga hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Körülbelül egy fülhallgatót.
(#) Buvarruha válasza gyuridoga hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Semekkorát és nem is a terhelhetőség a lényeg, hanem az impedancia. Mivel fejhallgatóerősítő, valószínűleg minimum a 32ohm.
(#) Inhouse hozzászólása Máj 9, 2019 /
 
Ehhez a chiphez van megoldás már a fórumon belül.
(#) Pixi hozzászólása Aug 1, 2019 /
 
Sziasztok,
Van egy Sencor bluetooth hangfal, aminél bluetooth kapcsolat esetén zavaró nyikorgás szerű alapzaj hallatszik. A képen látható bt modul van benne. Más források esetén nem hallami, és ha megállítom a bt zenét, akkor megszűnik az alapzaj is.
Valakinek esetleg lenne ötlete mit lehetne csinálni a zajjal?
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2019
(#) gépromboló hozzászólása Júl 5, 2020 /
 
Sziasztok, tegnap meg ma azon kínlódtam, hogy a Fisher magnómba sikerrel beépítsem a nemrég vásárolt bluetooth modult. Természetesen jelentkezett az interferencia, amit az első hsz-ben a sorstárs leírt. Némi kísérletezés (leválasztva, akksiról működtetés) és utánajárás után végül saját ötlettel rukkoltam elő, a modul kimeneti testkábelét egy 1 mikrós kondin keresztül csatoltam a készülék RCA bemenetének testjére és a zaj rengeteget csillapodott, alig van egy kazetta suhogási szintje fölött. Persze így nem hifi, de használható, sőt, ha az ember ezen keresztül akar felvenni valami modern, zajos zenét, egyáltalán nem fogja a zajt érzékelni. A magam részéről Kitaro egy kellemes zenéjével teszteltem, csak a fel-és lekeveréskor hallatszott bele a zaj.
Remélem segítettem ezzel valakinek.
(#) Inhouse válasza gépromboló hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Volt itt, vagy egy másik elektronikai fórumban egy szaktárs, akinek ugyanez volt a baja és szétválasztotta a 2 testpontot, már nem emlékszem pontosan, hogyan...persze, hogy most nem találom.
(#) suszitibi hozzászólása Pé, 14:53 /
 
Sziasztok
Építettem egy bluetooth hangsugárzót. Sajnos a problémás zavarok, kerregések, sípolások, engem is utolértek. A modul egy MH-M18. Ha külön tápra kötöttem, még akkor is volt egy kis zaj. Már majdnem feladtam, de szerencsére a trafóm két szekunder tekercses. Mindkét kimenetet külön egyenirányítottam. Az egyik hajtja a végfokot és előfokot a 3 sávos hangszínnel. A másik egy 78L05-ön keresztül, a kis bluetooth modult. A gyári leírásban 100mH fojtót javasol a tápágba, ez nekem nem jött be. A zavarokat úgy sikerült teljesen megszűntetni, hogy a két testet nem kötöttem össze. Valamilyen összeköttetés viszont kell, mert egy éren nem megy át a jel. Így a két testet egy 4.7µF elkóval kötöttem össze.
Az eredmény tökéletes hangzás lett. Nem hallom a különbséget sem minőségben, sem hangerőben a vezetékes és anélküli átvitelt összehasonlítva.
Remélem tudtam segíteni a hasonló problémákkal küzdőknek.
Ha valakinek nem érthető, szívesen teszek fel rajzot.
(#) suszitibi válasza suszitibi hozzászólására (») Pé, 14:59 /
 
Pár kép az elekrtonikáról.
(#) tothbela hozzászólása Kedd, 18:41 / 1
 
Többször felmerült a probléma, hogy nyekereg a BT modul. Ez mindenféle típusnál előjön, ha nem külön tápról üzemel.
Ez egy autós készülékben nem könnyen hozható össze.
A képen egy olyan megoldás látszik, ahol semmilyen extra izolátor nem kell. A GND csak az erősítő hang bemenetének hideg pontjáról érkezik a BT vevőre. Ez csak akkor hatásos, ha a tápfesz felől viszont az összekötő vezetékekhez képest nagy impedanciát lát a modul.
korábban megmértem, hogy egy ilyen távirányítós vevő mekkora áramot eszik. Berakott memóriakártyával, bedugott USB memóriával, bekapcsolt BT üzemmódban evett a legtöbbet. Nálam ez 120mA volt. Ebből a táp felé menő ellenállás maximális értékét ki lehet számolni. A modul 5V.ról üzemel, amit egy stab kocka állít elő. A stab kocka minimum 7V-ot igényel, ami azt jelenti, hogy ha mondjuk egy 19V-os laptop tápról akarjuk használni, akkor (19-7)/0,12=100. Szóval 100 Ohm lehet a maximális ellenállás érték. Kisebb is lehet, de érdemes a lehető legnagyobbat használni, mert ekkor a legjobb a kerregés elnyomása.
Persze ez mit sem érne, ha nem lenne ott egy kondenzátor a modul táp bemenetén közvetlenül. Én azt találtam legjobbnak, hogy az USB aljzat fém keretéhez forrasztottam a kondenzátor negatívját, a pozitív elektródát pedig a táp bemenethez.
Mielőtt elkezdenénk szerelgetni, mérjük meg a BT modul áramfelvételét, mert ma már annyi féle van mint égen a csillag. Lehet hogy az éppen kéznél lévőnek nem annyi mint az enyém.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem