Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás
 
Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   89 / 89
(#) attika hozzászólása Sze, 19:22 /
 
Nyomtam egyet kíváncsiságból
Ezt be akarod ragasztani valahova?

1.jpg

2.jpg
   
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Sze, 20:07 /
 
Dunakeszin lakok. 0.2mm-es rétegvastagság bőven elég, nem bonyolult alakzat, ha találtam volna itthon olyan műanyagot, amiből ki tudom marni, már a kínai marógép megcsinálta volna...
(#) bbb válasza attika hozzászólására (») Sze, 20:20 /
 
Igen, van egy vakdugóm. Meg egy tartalékot is vettem - a gyári egy nap alatt megjött, s nem volt sokkal drágább idehaza (kb. 6,2$), mint a katalógus ár az USA-ban (4$), vagy Koreában (2,2$)
Ez a vonóhorog visszajelző lenne, csak stílusosan szeretném megcsinálni, a megszokott "igénytelen" csak egy ledet odarakunk valahova helyett közel gyári külsőt kölcsönözve neki. Természetesen az 1990/6-os KÖHÉM rendeletnek megfelelően zöld világítást kap, viszont mivel körülötte (is) és általában a gombokon lévő visszajelzők fehér műanyagon világítanak át, így ezt is olyanra szeretném megcsinálni.
A nehézség az lesz benne, hogy a "kimagasló" részt ki kell faragnom a vakdugóból, s oda kell beilleszteni a lapot. Szerencsére a kézügyességem elég jó ehhez, így miután a mintát sikerül jól pozícionálnom, úgy vélem ez nem lesz gond.
Ha pedig eljutottam odáig, hogy bekerül a fekete vakdugóba ez a fehér lap a szimbólummal, akkor még ragasztás után a felület síkjáig el kell dolgoznom, ezért lóg ki ilyen "sokat".
(#) pipi válasza bbb hozzászólására (») Sze, 20:38 /
 
Miért kell eldolgozni? pár tizeddel ha nagyobbra nyomtattatod, úgy ragasztod be hogy szintbe legyen.
(#) kokimy hozzászólása Sze, 20:46 /
 
Sziasztok! Lenne egy CR10S nyomtatóm. Az asztal lassan fűt fel, és alig éri el a 90 fokot. Rendeltem egy másik tápegységet, ami 12V@30A-es. Ezt feltekerném 13.5-13.8V-ig, és úgy nyernék 60-80W-ot. Az lenne az előnye, hogy az csak az asztalt fűtené. De az a kérdés, hogy hogyan tudom bekötni a jelenlegi tápegység mellé a másik tápegységet? Ilyen MOSFET modul található: Bővebben: Link
(#) bbb válasza pipi hozzászólására (») Sze, 20:56 /
 
Nem teljesen sík a vakdugó, s nem szeretném, hogy kilógjon.
(#) attika válasza kokimy hozzászólására (») Sze, 21:11 /
 
Gnd-t közösíted és a pluszt a modulra kötöd és az alaplapon lévő Fet fogja neked kapcsolni a modulon lévő Fet-et.
CR10S betegsége ez, nagyobb táppal sem fog 90 fok fölé menni, le kell cserélni a Hotbed-et is.
A hozzászólás módosítva: Sze, 21:14

hot.jpg
    
(#) szili83 válasza attika hozzászólására (») Csü, 10:28 /
 
Az az igazság, hogy tegnap késő este leszigeteltem az alját parafával két rétegben, és így felmegy az asztal hőmérséklete 100 fok fölé, 105 fokig melegítettem csak, de lehetséges 110 fokig is elmenne. A tápegységet ki fogom cserélni, mivel a fő célom az, hogy gyorsabban fűtse fel 80 fokig, mivel annyi nekem elég petg-hez.
(#) kokimy válasza attika hozzászólására (») Csü, 12:35 /
 
Ha jól látom, akkor a '-' pólust kapcsolja a FET. (mellékelt kép)

Nem a következőképpen kellene kötni:
V+: tápegység + kapcsa
V-: tápegység - kapcsa
Vout: kapcsolt - pólus, menne az asztalra
Illetve a tápegység + sarkát bekötni az asztal másik pólusába

A panelt kiszedtem, és a FET-et az alaplap egy PC817-es optokapun keresztűl kapcsolja, azaz az alaplap, és a fűtés akár külön PSU-ról is mehet, mivel az alaplap csak az Optokapu LED-jét kapcsolja be.
(#) kameleon2 válasza szili83 hozzászólására (») Csü, 12:37 /
 
PETG-t 235/65 fokon nyomtatom. (ennyit enged a nyomtató max) , de szerencsére pont tök jó ennek az áttetsző anyagnak, amim van. Megnéztem pár tesztet, a túl meleg már csúnyán befolyásolja a szilárdságot - túl törékennyé teszi. Emiatt mindig inkább kinyomok egy kis anyagot nyomtatás előtt is, ne maradjon kétszer melegített a fejben. A szilárdság, rugalmasság, felület tökéletes.
Következő: »»   89 / 89
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu