Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » STK erősítők javítások
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Lapozás: OK   43 / 43
(#) reloop válasza Aldure hozzászólására (») Jún 19, 2024 /
 
Csak így működik benne az áramgenerátor.

Javítás.gif
    
(#) Aldure válasza reloop hozzászólására (») Jún 19, 2024 /
 
Ja igen már látom hogy az eredeti kapcsoláson a katódra van kötve ennél pedig az anódra.

STK3062 s.jpg
    
(#) Aldure válasza Aldure hozzászólására (») Vas, 13:39 /
 
Szia! Lenne pár kérdésem. Mások által tervezett kapcsolásban ami egy STK0050 helyettesítője.
Az lenne a kérdésem hogy mi célt szolgál a kapcsoláson a két végtranzisztor collektorában az a dióda és hogy ezt miért is tették bele hiszen az eredeti kpcsolási rajzán nem szerepel. És az előfeszítő áramkörből is kihagyták a 2 diódát. Az én meglátásom szerint a collektorban levő dióda szerepet játszik a nyugalmi áramban de akkor annak a hűtőbordához kellene csatlakoznia. Vagy tévesen gondolom? Csatolok pár képet.
(#) Aldure válasza reloop hozzászólására (») Vas, 17:24 /
 
Szia! Hozzád irányúlt a kérdésem csak véletlen magamnak válaszoltam! Bővebben: Link
(#) Aldure válasza zsozso72 hozzászólására (») Vas, 17:53 /
 
Szia! Azért nem engedtem el teljesen a te problémádat az STK-val kapcsolatosan. Az lenne a kérdésem hogy még megvan-e az eredeti STK? Mert akkor még azon talán nincs minden veszve.
(#) reloop válasza Aldure hozzászólására (») Vas, 18:00 /
 
Szia! Úgy emlékeszem már korábban volt szó ezekről a diódákról és semmi szerepet nem találtunk neki. A nyugalmi áramhoz biztos nincs köze.
(#) Aldure válasza reloop hozzászólására (») Vas, 18:20 /
 
Ezért nem világos számomra sem a dolog. Sőt akkor a gyártó is használta volna őket. Lenne még egy kérdésem. Gyártották az STK0050 et és társait ami 0.1% THD a gyártó adatlapján és az STK1050 és társai 0.02% THD Az IC-k felépítése alkatrészekben ugyan az mármint a darabszámra és a belső kapcsolásra gondolok. Az STK1050 annyiban tér el hogy tartalmaz a tok emitter ellenállásokat amiket meg is lehet kerülni és még az 5. és 6. láb is ki van vezetve de sok esetben ezeket sem használták magyarul simán ki lehet váltani vele a 0050 et és fordítva is. Itt a felhasznált alkatrészek minősége határozza meg a THD értékét? Pl: jobb tranzisztorokat alkalmaztak?
(#) reloop válasza Aldure hozzászólására (») Vas, 18:30 /
 
Elképzelhetőnek tartom, hogy az emitter-ellenállásos packba a jobb tranzisztorokat válogatták.
Következő: »»   43 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem