Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » IDE Flash
 
Témaindító: gyogyeger, idő: Jan 27, 2008
Lapozás: OK   1 / 1
(#) gyogyeger hozzászólása Jan 27, 2008 /
 
Sziasztok!

Találtam egy IDE Flash elnevezésű dolgot.
https://www.ssl-id.de/loet.net/flasher_en.html

Én PC alaplapi BIOSokat szeretnék égetni és ez nagyon úgy tűnik, hogy alkalmas rá, csak sem az elektronikai sem az angol/német tudásom nem túl magas, hogy eldöntsem ez valóban jó-e erre. Megépítése nem tűnik túl bonyolultnak.
Várom a véleményeteket. Köszönöm.
(#) proli007 válasza gyogyeger hozzászólására (») Jan 28, 2008 /
 
Szia!

Én megnéztem ezt a készüléket, mert láttam más nem foglalkozik veled. (Bár hasonló cipőben járok a nyelvvel)

Elég szellemesnek és egyszerűnek tűnik, hogy az IDE-re tervezte a PC bővítését. Lassan az már nem jó semmire, és meg is építhető. (A progit nem probáltam) A kézikönyv, első részében problémázik a 2,7V--3,3V-os eszközök miatt. A BIOS cuccokat ma már nem ismerem, de ha neked a felsorolt lista között van az eszközöd, akkor nyilván megfelelő.

üdv! proli007
(#) oxygen válasza gyogyeger hozzászólására (») Jan 29, 2008 /
 
Szia

Tegnap vettem hozzá alkatrészt, a héten ha lesz időm összedobom és beszámolok róla (én ugyan nem hagyományos pc biost akarok flashelni de flash-flash ). Röviden annyi a lényeg, hogy tökéletes bios égetésre, de csak az 5v-os flasheket tudod beletenni ( a 3,3voltosakhoz szintillesztő kell) ahogy néztem 512k a max chip méret, a szoft sajna csak német (nem néztem meg nagyon, csak elindítottam) ha több infom lesz próbálás után akkor összedobok hozzá valami magyar leírást.

Üdv:
oxy
(#) gyogyeger válasza oxygen hozzászólására (») Jan 30, 2008 /
 
Szia!

Nagyon belelkesitettél Sajnos vidéki vagyok és elég nehéz beszerezni az alkatrészeket.
Nagyon várom az eredményeidet. Írtad, hogy 3.3V-os flashekhez szintillesztő kell. Az mi fán terem? Te tudsz ilyet tervezni? Vagy ez csak annyi, hogy az 5 voltból 3.3-at kell csinálni?

Sok sikert az építéshez!

Mellesleg most találtam:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_108027.html?highligh...108027
(#) oxygen válasza gyogyeger hozzászólására (») Feb 5, 2008 /
 
Rajta vagyok ám az ügyön, hétvégén össze is dobtam, de 82c55 helyett 81c55-öt kaptam... no mindegy ma vettem 82c55-öt holnap délelőtt elvileg ki is tudom próbálni. A szintillesztés csak annyi, hogy az 5v-ból 3,3v-ot vagy 2,7-et vagy akármennyit csinál oda-vissza, az irány meg attól függ, hogy írod vagy olvasod a flasht. Pl 74lvxc4245.
(#) oxygen hozzászólása Feb 13, 2008 / 4
 
Összeraktam, de nem igazán működik... 3 különböző flasht tettem bele, mindháromra ismeretlen tipus volt a válasz (AMD, SST, Winbond). Kipróbáltam p1-től p4-ig vagy hatféle gépen de semmi. Mondjuk eléggé irritáló, hogy dosos a progija, azért a 21. század első évtizedének is vége lassan... mindegy, most ezt építgetem hátha: Bővebben: Link Alkatrész megvan már hozzá, ma csinálok nyákot (ha lesz időm) és beszámolok az eredményről. A progija windowsos, nem kell külön egy gépet tartani a dos miatt (nem szeretem ennyire a win-t de ha már minden programom alatta fut a flash programmer se legyen kivétel)

oxy
(#) oxygen hozzászólása Feb 14, 2008 /
 
Tegnap összeraktam az ezoflashert, működik tökéletesen, a fentebb leírt 3 flasht hiba nélkül írja olvassa, ahogy néztem a willem programmert ( a progija) rengeteg flasht kezel, és maga a hardver kezeli a 3,3 voltos flasht is.
(#) gyogyeger válasza oxygen hozzászólására (») Márc 22, 2008 /
 
Szia!
Na, talán most sikerül majd megépítenem az ezoflash+ -t.
Te melyik adaptert építetted meg hozzá?
Én alaplapi BIOSokoat szeretnék vele írni, de nem tudom melyik PLCC adaptert csináljam meg.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem