Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Találtam egy IDE Flash elnevezésű dolgot. https://www.ssl-id.de/loet.net/flasher_en.html Én PC alaplapi BIOSokat szeretnék égetni és ez nagyon úgy tűnik, hogy alkalmas rá, csak sem az elektronikai sem az angol/német tudásom nem túl magas, hogy eldöntsem ez valóban jó-e erre. Megépítése nem tűnik túl bonyolultnak. Várom a véleményeteket. Köszönöm.
Szia!
Én megnéztem ezt a készüléket, mert láttam más nem foglalkozik veled. (Bár hasonló cipőben járok a nyelvvel) Elég szellemesnek és egyszerűnek tűnik, hogy az IDE-re tervezte a PC bővítését. Lassan az már nem jó semmire, és meg is építhető. (A progit nem probáltam) A kézikönyv, első részében problémázik a 2,7V--3,3V-os eszközök miatt. A BIOS cuccokat ma már nem ismerem, de ha neked a felsorolt lista között van az eszközöd, akkor nyilván megfelelő. üdv! proli007
Szia
Tegnap vettem hozzá alkatrészt, a héten ha lesz időm összedobom és beszámolok róla (én ugyan nem hagyományos pc biost akarok flashelni de flash-flash ). Röviden annyi a lényeg, hogy tökéletes bios égetésre, de csak az 5v-os flasheket tudod beletenni ( a 3,3voltosakhoz szintillesztő kell) ahogy néztem 512k a max chip méret, a szoft sajna csak német (nem néztem meg nagyon, csak elindítottam) ha több infom lesz próbálás után akkor összedobok hozzá valami magyar leírást.Üdv: oxy
Szia!
Nagyon belelkesitettél Sajnos vidéki vagyok és elég nehéz beszerezni az alkatrészeket.Nagyon várom az eredményeidet. Írtad, hogy 3.3V-os flashekhez szintillesztő kell. Az mi fán terem? Te tudsz ilyet tervezni? Vagy ez csak annyi, hogy az 5 voltból 3.3-at kell csinálni? Sok sikert az építéshez! Mellesleg most találtam: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_108027.html?highligh...108027
Rajta vagyok ám az ügyön, hétvégén össze is dobtam, de 82c55 helyett 81c55-öt kaptam... no mindegy ma vettem 82c55-öt holnap délelőtt elvileg ki is tudom próbálni. A szintillesztés csak annyi, hogy az 5v-ból 3,3v-ot vagy 2,7-et vagy akármennyit csinál oda-vissza, az irány meg attól függ, hogy írod vagy olvasod a flasht. Pl 74lvxc4245.
Összeraktam, de nem igazán működik... 3 különböző flasht tettem bele, mindháromra ismeretlen tipus volt a válasz (AMD, SST, Winbond). Kipróbáltam p1-től p4-ig vagy hatféle gépen de semmi. Mondjuk eléggé irritáló, hogy dosos a progija, azért a 21. század első évtizedének is vége lassan... mindegy, most ezt építgetem hátha: Bővebben: Link Alkatrész megvan már hozzá, ma csinálok nyákot (ha lesz időm) és beszámolok az eredményről. A progija windowsos, nem kell külön egy gépet tartani a dos miatt (nem szeretem ennyire a win-t de ha már minden programom alatta fut a flash programmer se legyen kivétel)
oxy
Tegnap összeraktam az ezoflashert, működik tökéletesen, a fentebb leírt 3 flasht hiba nélkül írja olvassa, ahogy néztem a willem programmert ( a progija) rengeteg flasht kezel, és maga a hardver kezeli a 3,3 voltos flasht is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

). Röviden annyi a lényeg, hogy tökéletes bios égetésre, de csak az 5v-os flasheket tudod beletenni ( a 3,3voltosakhoz szintillesztő kell) ahogy néztem 512k a max chip méret, a szoft sajna csak német (nem néztem meg nagyon, csak elindítottam) ha több infom lesz próbálás után akkor összedobok hozzá valami magyar leírást.
Sajnos vidéki vagyok és elég nehéz beszerezni az alkatrészeket.