Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   16 / 21
(#) Lucifer válasza szociológus hozzászólására (») Feb 16, 2010
A JTAG az utolsó a sorban, amit csak akkor használunk,. ha a CFE lehalt róla. Couldn't acces giveio device az windows related probléma. Nem vagy elég root, vagy nincs fent a giveio stb.

Ha pingelni tudod, akkor valami fut rajta. Forraszd be a soros headert és nézz rá mi történik.
(#) szociológus válasza szociológus hozzászólására (») Feb 16, 2010
Mivel senki nem válaszolt továbbírom mire (nem) jutottam. Szóval nekiálltam csatit forrasztani és jtag kábelt gyártani a cikkben írtak alapján. Nem mentem túl sokra. A progi a "wrt54g -erase:cfe" parancsra "Couldn't acces giveio device" üzenetet küld. A kábelt ellenállásmérővel teszteltem, elméletileg olyan, mint a rajzon.

Aztán visszadugtam utp-n, power led villog, reagál a lan, oszt is valami ip-t a gépnek, de az ipconfig-nál már nem ír alapértelmezett átjárót. Megöltem volna a csatiforrasztással? Szép nagy pákám van, de az érzékeny alkatrészek azért távol vannak...

Van valamelyikőtöknek jtag kábele? Ránézne valaki? Mit qrtam el? (Gyanús pl, hogy a 6-12-es lábak között egy csomó helyen rövidzár van, bár a nyákon arra nem megy áramkör.)
(#) szociológus hozzászólása Feb 15, 2010
Kedves Topiklakók!

Szoftveresen megöltem a wrt54g V5-öm-et. Azóta a power led folyamatosan villog, de a lanokat látja és kezeli is. (Ez az üzenet is keresztül megy rajta, kvázi swich-ként üzemel.) Html konfig felületet nem kapok, a pingre viszont reagál. De nem tudok rá működő fw-t tölteni, mert a tftp kapcsolat
-cmd-ből időtúllépés miatt
-két különböző tftp kliens-ből vagy azt kapom, hogy "no response from server", vagy a másikból, hogy "erasing flash" - de itt sem indul el a feltöltés. Szerintetek van szoftveres esély, vagy csak a forrasztgatásos módszer játszik?
(#) muimui hozzászólása Jan 12, 2010
Egy dolgot nemértek, mégpedig azt, hogy felnyomom rá a cfe.bin-t és után bebootol, de viszont ha egyenes kábelt dugok be, akkor azt nem észleli, de ha crosskábelt nyomok bele, akkor azt igen. Ezt miért csinálja? Ez csak azért probléma, mert nincs itthon csak egyenes, a cross, az pedig bevan huzva a routerhez, azt nehéz lenne kiszedni ezért.
(#) sucuka hozzászólása Dec 16, 2009
Hali!
Nincs esetleg elfekvőben valakinek egy halott WRT54GL, amre már nem tart igényt? Az enyémet villám sújtotta, és most két induktivitás hiányában (azok "durrantak" szét benne) nem kapcsolódik az ADSL modemhez, amúgy minden más hibátlan benne.
(#) Lucifer válasza Párna hozzászólására (») Dec 16, 2009
Szia,

ser2net van az openwrts feeds repóban, lehet még lehet előkészített csomagban is akad. Ez egy TCP servert nyit a gépeden. Tehát ha virtuális soros portként akarod használni (pld. mert nem férsz hozzá a sorosport kezelő program kódjához) akkor kell a PCre egy TCP socketről sorosportra fordító progi/akármi. Van erre a témára valami RFC szabvány, így valószínűleg találsz valami windowsos progit ami kielégíti igényeidet.
(#) Ricsi89 válasza toljan hozzászólására (») Dec 16, 2009
Akkor ezek szerint, amíg van valami életjel, addig menthetőnek néz ki. Köszi, akkor lehet rápályázok, hátha sikerülne megcsinálni.
(#) toljan válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 16, 2009
Elvileg javítható, bár nekem akkor fordult elő, mikor softot frissítettem rajta.
Én nem JTAgolni szoktam, hanem az 5-ös vagy 6-os lábát kell lekötni a táp ráadásának pillanatában a testre. ekkor már pingelhető, és egy hivatalos gyári upgrade .exe-vel vissza megy rá a gyári. Utána vissza lehet tölteni a módosítottat.
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 16, 2009
Helló!
Ha egy ilyen routeren csak a power led villog az javítható? Elvileg már nem eredeti fw van rajta és egyik napról a másikra lett ilyen.
(#) Párna hozzászólása Dec 4, 2009
Ezt a HW VSP3 - Virtual Serial Port-ot én is nézegettem. Valószínűleg azért nem talált semmit, mert a routeren nem volt telepítve program. Ha jól értem, routerre a Ser2net-et kéne fel "cipőkanalazni".( ) Ebben tudsz segíteni, hogy hogyan mert ehhez nem értek.

Köszönöm
(#) edermester válasza Párna hozzászólására (») Dec 4, 2009
Persze... a routerre és a PC-re is fel kell cipőkanalazni a remserial-t... windows-os alkalmazását passzolom, csak linux alatt használtuk...

Gugli kidobta ezeket, windows kliens esetén inkább ennek olvass utána:

"I run serial over tcp successfully with ser2net.

Look at this topic.
http://wl500g.info/showthread.php?t=4535

On my pc I have a virtual comport software.

look here:
http://www.hw-group.com/products/hw_vsp/index_en.html

This works for my Solar inverter readings."

forrás: http://wl500g.info/showthread.php?t=2503
Köszönöm a gyors választ!

Jól értem, hogy ezt a routerre kell telepíteni? Mert a hozzá csatlakozó gépen Win van.

Ha igen, hogyan kell routerre telepíteni?

Ha nem, akkor viszont sajnos nem lesz jó
(#) edermester válasza Párna hozzászólására (») Dec 4, 2009
A remserial lesz a Te barátod
http://lpccomp.bc.ca/remserial/
Sziasztok!

A következő problémára keresek választ:
Adott a router - WRT54Gl v1.1
Adott a firmware - DD-WRT
Adott a routeren két soros port.

Hogyan lehet ezt megcsinálni, hogy a két soros port közül az egyiket a routerhez csatlakozott gép saját soros portjaként lássa és tudjon rá kiküldeni illetve onnan fogadni információt.
Ha lehet, akkor a router programozása nélkül kéne megoldás. Arra gondoltam, hátha van olyan program ami szimulálja a soros portot a gépen. Eddig sajnos nem találtam ilyet, pedig sokat megnéztem.

A dolog fontos lenne.

Köszönöm a segítséget előre is!
(#) Lucifer válasza speccy hozzászólására (») Nov 8, 2009
Tipp: ha a CFE forgatására adod a fejedet, nézd meg a Linksys által kiadott toolchaint az eszközhöz, mert lehet benne van az adott eszközre szabott CFE forrása.
(#) speccy válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 8, 2009
Köszönöm, ezt eddig nem is tudtam...
Azóta egyébként már kicseréltem a ramot is. Elsőre nagyon nem akart működni az új rammal, meg is ijedtem hogy új ramchip után kell néznem, de végül egy nvram törlés, és a helyes ram adatok megadása után életrekelt a cucc. Immár az Openwrt WhiteRussian 0.9 standard is tökéletesen működik rajta, sőt a webif nevű webes felületet is sikerrel telepítettem, és zökkenőmentesen fut. Ettől függetlenül mindenképp belenézek majd a CFE-be, mert az az érdekes helyzet állt elő, hogy nvram-ban a ram adatainak szerkesztése után ha csak simán rebootolok akkor működik minden. Ezzel szemben egy áramtalanítás után mindíg látom hogy "comitting nvram .... done" vagyis visszaírja az eredeti beállításokat. Ami viszont még ennél is érdekesebb, hogy mind a DD-Wrt mind pedig az Openwrt ugyanúgy látja a teljes 16Mb-ot ezek után is, és a rendeszer is stabil, gyors. (8Mb rammal mindkét firmware webes felülete nem hogy lassú volt, de egyáltalán nem is akart betöltődni...)
Mindenesetre most szépen működik, így valószínűleg ezek után a következő lépés az SD/MMC MOD lesz.
(#) Lucifer válasza speccy hozzászólására (») Nov 7, 2009
A CFE nyílt forrású, BSD licenszes. Le lehet tölteni a Broadcom honlapjáról, aztán meg lehet hekkelni, és le lehet fordítani. Arra a kérdésre, hogy megéri-e vele kínlódni, arra inkább azt mondom, hogy nem.

(#) speccy hozzászólása Nov 4, 2009
Amint hazakerültem, nekiestem a routernek ismét. Feltettem rá TFTP-n keresztül a V5 re eredetileg is való DD-Wrt micro-t és lássatok csodát elsőre tökéletesen működött, soros terminálon pedig semmilyen hibaüzenet nem érkezett, pusztán csak a szokott bootinfók. Azonban ez számomra nem Happy End, mivel nem ez volt a célom. Annyit talán mégis segít, hogy bizonyítja, a flash csere teljesen sikeres volt. Webes felületen keresztül is megpróbáltam feltölteni a standard változatot is, de ugyan oda lukadtam ki mint, eddig mindig. Boot után egy rakat hibaüzenet, és reset a bootciklus végén egy fél perc után. Ezek alapján arra a következtetésre jutottam, hogy valami a CFE vel nem tökéletes. Vagy a flash felső 2M-ját nem látja, vagy a DD-Wrt standard nem jön össze vele, vagy mindkettő. Megpróbáltam a V4 CFE fájlját módosítani, úgy hogy megváltoztattam az alap nvram beállítások között a ram adatait ( a V5 CFE-ből lestem ki ). Sajnos így sem hajlandó életre kelni vele, valami még hiányzik. Ami érdekes, hogy a v4 CFE-ben sokkal több nvram beállítás található, köztük még az OS flashen belüli elhelyezkedését is meg lehet határozni. Valami hasonlóra lenne szükségem nekem is, de nem tudom, hogy adhatnék hozzá ilyen változót magam a V5-ös höz.
(#) speccy hozzászólása Nov 3, 2009
Köszönöm szépen az eddigi segítséget, és a gyors reagálást mindenkinek!
Most mennék aludni, mert holnap korán kell kelnem.
Ha hazaértem nekiugrok megint, és tudósítok.

Jó éjt!
(#) edermester válasza speccy hozzászólására (») Nov 3, 2009
> Természetesen van Jtag kábelem. Különben nem is tudtam volna életet
> (akarom mondani CFE-t ) lehelni egy teljesen üres flashbe.

És tényleg

-további rész törölve- a #547100-ben írtad, hogy a flash okés.
(#) speccy válasza speccy hozzászólására (») Nov 3, 2009
Most nézem: induláskor a post boot infok között a bootolható terület 0x0039A000-0x003DA000, ami ha jól számolok akkor 3,6 és 3,8M között helyezkedik el.
(#) speccy válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 3, 2009
Nvram parancsok működnek szépen. Boot_wait-et is tudtam állítani terminálból, majd commit-tel flashbe menteni is.
(#) Lucifer válasza speccy hozzászólására (») Nov 3, 2009
CFE-t megakasztva printenv illetve nvram parancsok kimenetében valami flash méretére utalónak lennie kellene.
Igen a forrasztás biztosan jó, használtam rendesen folyasztószert is, és speciális pákával dolgoztam. Nagyítóval is végignéztem, szerintem ott nincs hiba. Ezt alátámasztja az is, hogy a jtag program is látta a teljes flash tartalmat, amikor kernel beégetésével próbálkoztam, és visszaolvasva is passzolt. Természetesen úgysem volt hajlandó előrébb jutni a jelenlegi állapotnál.
Jah igen, ami lemardat: skynet-tel generáltam v5 és V4 cfe-t is, de furcsamód a v4 nem volt hajlandó elindulni, pedig azt szerettem volna feltenni, mondván hogy az látja a 2M feletti címeket is. Érdekes módon a V5 cfe is tud bootolni a nagyobb partícióról is.
Hmm amíg ezt írtam felmerült bennem a kérdés, hogy mivan, ha mégiscsak 2M-ig látja, és ezért nem megy tovább a dolog?
(#) Lucifer válasza speccy hozzászólására (») Nov 3, 2009
Flash-forrasztás biztos jó lett? Ellenőrízted mikroszkóp/nagyító alatt?
(#) speccy válasza pipi hozzászólására (») Nov 3, 2009
Lehetséges, hogy elsőre a minit kell feltenni, nem tudom, mindkettő felment kapásból, és mindkettő indult is (mármint addig jutott a boot során, ami a txt-ben látható).
Nem voltam türelmetlen az induláskor, a soros terminált figyeltem, és próbáltam a webes felületet a böngészőmben megnyitni, de magától újraindult egy fél perc után...
Természetesen van Jtag kábelem. Különben nem is tudtam volna életet (akarom mondani CFE-t ) lehelni egy teljesen üres flashbe.
Igen a 8Mb memória maradt benne, de majd tervezem a cseréjét, csak előbb működjön stabilan az új flash-sel.
Az imént egy pillanatra megint sikerült az üdvözlőképernyőig eljutnom, és ott azt írta, hogy a 8-ból 4.5Mb foglalt. Egyébként a flash csere leírását készítő emberke saját leírása szerint a standard verzió, is tűrhetően ment 8Mb rammal, csak helyenként volt tapasztalható kisebb lassulás.
Sajnos nem csak a wifi az ami nem működik. Nem egyértelműen írtam le, de mindez igaz sajnos a kábeles kapcsolatra is.
(#) pipi válasza speccy hozzászólására (») Nov 3, 2009
ddwrt-ból nem a minit kell elsőre feltenni? és az után lehet a standard-ot. soroson nem néztem mit ad, de írták hogy első induláskor nagyon hosszú időt kell várni mire feléled
(#) Lucifer válasza edermester hozzászólására (») Nov 3, 2009
A közvetlen JTAG kábel felesleges az ő esetében, mert azzal csak a CFE-t illik feltenni, mivel lassú mint a vesztés.
Következő: »»   16 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem