Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hörmann kapuk
 
Témaindító: Maxim Max, idő: Feb 9, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 12
(#) zsoltee0001 válasza H József hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
Szia
A motor belsejébe van 2db 12µF kondi, az szokott megdögleni, ha gyengeségről van szó.
Nem akarok tippeket adni szakszerűtlen javításra, de megtoldanám egy 10µF kondival a motor bemenetén , mert szétszedni, meg összerakni egy fél napos meló.
Szóval egy próbát megér.
Üdv
(#) H József válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 26, 2018 /
 
Köszi az infót! Nekem az a furcsa, hogy ha kézzel megnyomom a relét a vezérlőn, akkor elindul a motor felfelé rendesen, le se tudom fogni még rákapaszkodva sem. Ezért gondoltam vezérlés problémának.
(#) zsoltee0001 válasza H József hozzászólására (») Feb 26, 2018 /
 
Az egy dolog, van benne egy fordulatszám érzékelő és egy referenciapont jeladó.
Ha nincs meg a kellő fordulatszám (amit te nem biztos, hogy észreveszel) a vezérlés túlterhelésnek veszi és letilt. Van benne a csigahajtás előtt egy szíjas lassító áttétel, ha az megcsúszik azt is túlterhelésnek veszi.
Azért mondom, hogy félig nem biztos, hogy vezérlőhibáról van szó.
A szíjat meg tudod nézni ha a felső alu fedelet leszereled, az még nem nagy meló, takaritsd ki esetleg féktárcsa tisztítóval.
Nem tudom, mennyire bonyolult levenni a tengelyről, terheletlenül próbálgatni, ha akkor minden oké akkor az előbb tárgyaltak a hibalehetőségek. A nagy hideg magyarázná is a kondi gyengeséget.
Üdv
(#) H József válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 26, 2018 /
 
Igen, de ahhoz hogy ezeket le tudjam csekkolgatni, ahhoz újból oda kellene jussak, és hát sajnos az időm az a legkevesebb. Egyébként nagyságrendileg mekkora értéket képvisel egy általad említett control 145 vezérlő?
(#) zsoltee0001 válasza H József hozzászólására (») Feb 26, 2018 /
 
Na most ezt ne úgy képzeld, hogy behajítod helyette, inkább azt mondanám, hogy összehozható vele, itt a vezérlés nem a motorba, hanem a kezelőpanelba van és a kábelezést is ki kell építeni a motor és a vezérlés között.
Szerintem most még azokat a hibalehetőségeket kellene kizárni amikről beszéltem.
Üdv
(#) Mumtaz válasza H József hozzászólására (») Márc 10, 2018 /
 
A WA100-asok alapvetően Marantec-ek. Van elérhetőség Budapesten a Maranteces szervizeshez. Jó fej, segítőkész és gyakorlatilag mindent meg tud javítani.
A WA100-asoknak vannak tipikus hibái, amik ennyi idő elteltével előjönnek. Az illető szaki ezeket átlagosan 15-20 ezer forint körül javítani tudja.

Jahh. Hörmannál az 'A' jelölésű vezérlések 3 fázisúak, a 'B' jelölésűek 1 fázisúak.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2018
(#) ButyiBa hozzászólása Márc 23, 2018 /
 
Sziasztok,

Hörmann Supramatic garázsmotor gondom van ( több mint 10 éves ). A hiba úgy kezdődött, hogy 5-ös hibakóddal vissza nyitotta a kaput. Átnéztem a mechanikát és a rugókat valamint kézzel mozgatva a kaput tökéletes minden. Olajzás, takarítás után elkezdtem újra tanítani a kaput de nem sikerült mert mindíg vissza nyitott. Addig állítgattam míg most már nem nyit vissza viszont a végállásoknál odacsapja a mechanikát vagyis nem lassít be mint előtte. Már elvégeztem az áramtalanítás + PRG kombót is és újra tanítottam. Sajnos a lassítás nem működik. Átállítottam a 7-es és 9.-es menüpontot is gyári beállításról 2-re de semmi. Ami még fura, hogy a sok fel-le mozgatás közben egyszer-egyszer 4-es hibakódot adott az alsó végállásnál de nem veszítette el a végállás pontot.
Sajnos a lassítás nagyon hiányzik mert így nagyokat csattan a végeken.
Lehet ez így panelhiba ? Ha igen akkor javítható vagy kiváltható valamivel ?

Üdv
BütyiBá
(#) Kékróka válasza szabo128 hozzászólására (») Márc 25, 2018 /
 
Szia
Bár régi bejegyzés, de csak most láttam, és lehet valakinek még hasznos.
Mindig ezt csinálják, de 100%-ban sikeresen javítható
A kondikat gondolkozás nélkül cserélni kell mind. Néztem régebben ESR-mérővel, szinte mindig van közte pár siralmas, még ha nem púpos is. IC-csere ugyebár alap. a hűtőborda melletti megbarnult ellenállás nem érdekes, de az optokcsatoló környékén néha egy pici ellenállás is megszakad.
Ezek után indul.
(#) zsoltee0001 válasza Kékróka hozzászólására (») Márc 26, 2018 /
 
Így van, kezd elterjedni a kapcsolóüzemű táp a kapunyitóknál és vele együtt 1 plusz hibaforrás (örülök neki ) az egy más kérdés, hogy egy jól csengő márkanév hitelessége kezd hanyatlani, de ez már nem a mi bajunk.
Üdv
(#) Mumtaz válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 30, 2018 /
 
Az. Ráadásul nem csak az elektronikus oldalon vannak problémák, bár az utóbbi időben az új cuccok között jönnek elő a hibák rendesen.

A régi dögök (GTS, Supramatic S, Marantec motorok) mostanában nyiffantgatnak ki, és a hiba túlnyomórészt csak a reed csövek megpurcanása, ami viszonylag olcsón javítható. Újaknál meg rendszeres a vezérlések kipurcanása.
(#) Barasanya válasza Barasanya hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Szia Mumtaz!
Ma nézegettem a panelt és azt vettem észre hogy a bal felső sarokban lévő cuccok kék szinű kondik és a többi kis kütyü elég meleg ,szinte forró .A kezem sokáig nem birta megfogni.Az egyik kondi alján feketés füstszerű lerakódás látható.Szerinted normális hogy mindig forró az a rész?Lehet hogy valamelyik kondi meghalt,vagy haldoklik?Vagy valamelyik másik alkatrész a hibás?
Amúgy működik rendesen a régi távkapcsolóval a motor.Esetleg tudnál valakit ajánlani aki átnézné a panelt?
Várom válaszodat.
Üdv:Barasanya
(#) Mumtaz válasza Barasanya hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Az nem a jobb felső sarok?

A jobb felső sarokban nem a kondik, hanem az a stabkocka szokott meleg lenni. Eddig még nem találkoztam olyan vezérléssel, ami ott melegedett, de ez lett volna a kipurcanás előjele.
Túláram következtében szétment vezérlést viszont igen. Szóval szerintem "csak" a melegedés még nem adna okot rá, viszont a kondi és a stabkocka közötti ellenállás (2. kép) nem néz ki túl jól.
(#) Barasanya válasza Mumtaz hozzászólására (») Ápr 16, 2018 /
 
Igen , a jobb felső sarokban vannak a meleg cuccok,..Megmértem egy hőteszterrel : a 3 lábú fekete kocka középső lába kb 50 C fokos,a két szélső láb 30-34 C fokosak.és a mellette lévő kis piros/sárga valami, kb 54 C fokos..a többi alkatrész igazából nem meleg,kb 27-30 C fokos.Megpróbáltam a fekete kocka középső lábán megerősíteni a forrasztást de sajna nem sikerült..nem ragadt rá a cín..Azt hiszem hogy a kondikat az a kis piros/sárga melegítette fel..Szerinted jó ez így,vagy van vele valami teendő?
(#) Barasanya válasza Barasanya hozzászólására (») Ápr 29, 2018 /
 
Szia Mumtaz!
Elvittem a panelt egy haveromhoz ,Ő elektrotechnikus.
Kicserélte a kondikat és átnézte a forrasztásokat.
Amikor kiszedtem a panelt még működött rendesen.
Most visszaraktam de nem működik.Gombnyomásra kattan a relé ahogy szokott,de nem mozdul a motor.
Van e ötleted?
Köszi üdv:Barasanya
(#) Mumtaz válasza Barasanya hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Mikor rádugod a tápot, a zöld led elkezd lassan villogni? Illetve, ha igen, akkor gombnyomás után a piros led nem villog rajta?
(#) koma0808 hozzászólása Jún 7, 2018 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Hörmann Linematic2 kapumotorhoz szeretnék egy EL 301-es infrasorompót bekötni. A hozzá kapott leírás szerint a jobb oldali szálat a 71-esre a bal oldali szálat a 20-asra kell kötni, és az áthidalás ki kell venni. Áthidalás nem volt bent gyárilag és ha rákötöm világítanak a ledek de nem működik az infrakapu és kinyitás után 8. hibaüzenetet ír.
(#) Mumtaz válasza koma0808 hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
A Lineamatic 2-ben gyárilag nincs áthidalás és nem ledek, hanem kijelző van rajta. Ez lenne a legújabb vezérlés. De kijelző nélküliekből is volt pár változat. Akkor most végül is melyik van? Van rajta 12, vagy 16 dipkapcsoló?
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2018
(#) koma0808 válasza Mumtaz hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Igen kijelzős, úgy értettem hogy az infrakapun világítanak a ledek (zöld,piros). De közben megoldódott, kelet csinálni egy resetet és újra tanítani a motort.
(#) Mumtaz válasza koma0808 hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Ezért mondtam. Egyébként még újra sem kellett volna tanítani, mert menüből állítható. Bár gyárira visszaállítva felismeri automatikusan, hogy fotocella lett rádugva. Úgy is jó belóni, csak akkor tényleg újra kell tanítani.
(#) nándi79 hozzászólása Jún 7, 2018 /
 
Sziasztok szeretném kérdezni hogy valaki tudna e nekem segiteni Optimo 2000 metro kapunyitohóz gyári távirányitó programozásához valami informáciot. Köszönöm.
Következő: »»   12 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu