Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hörmann kapuk
 
Témaindító: Maxim Max, idő: Feb 9, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 24
(#) hegymegi1975 hozzászólása Okt 22, 2021 /
 
Sziasztok!
Tízenpár év után tönkrement a lineamatik kapunyitóm elektronikája, elvittem szakihoz...azt mondta javíthatatlan. Mivel az új panel ára 70-ezer körül mozog(na) ha lehetne kapni vettem egy komplett újat.
Lenne pár kérdésem:
1. létezik hogy az új lassabban megy mint a régi?
2. a villogó ami a régin villogott itt folyamatosan ég ...és csak akkor amikor működik a kapu. A réginél villogott és mintha zárás elött pár masodpercel elkezdte volna a dolgot ha jól emléxem.
3. A régi kék gombos hörmann nyitóval működött(még nem volt bisecure) ez már ugrókodos. Az létezik hogy ezt nem tudom "kékgombos" üzemmódra állítani? Csak azért kérdezem mert ezen kivül van még egy egykaros, meg egy kétkaros rotamatic nyitó is a telken. Mind a 2 bisecur-t is tud de fix-re van állítva és tökéletesen működik évek óta.
(#) Mumtaz válasza hegymegi1975 hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Ha új alatt a legújabbat érted, amin van kijelző is, akkor igen, alap beállítása szerint lassabb.
A sebesség, erőhatárolás és még sok egyéb dolog rejtett menüből állítható, aminek a leírását a végfelhasználó nem kapja meg. Ez nincs benne az alap szerelési kézikönyvben és hivatalosan csak a Hörmann szerelők/viszonteladók számára hozzáférhető.

A villogólámpát az alapmenüben lehet állítani a 32-es menüben. Itt állítható az elővillogás. Gyári értéke 00. Itt 01-10-ig vannak az értékek és különböző elővillogási értékeket jelölnek (1-2-5-10-15-20-25-30-60-90 másodperc)

Az új motorok és új vevők nem állíthatóak vissza a régi 868-as rendszerre. A BiSec egyébként nem ugrókódos és a régi sem volt az. A Rotamatic sem állítható vissza a régi kódra. A "visszaállítás" inkább az lenne, hogy rákötöttek egy régi 868-as vevőt. Máshogy nem lehet "visszaállítani".

A Bisec egyébként csak annyit jelent, hogy a távkapcsi és a vevő között oda-vissza kommunikáció van 128 bites kódolással. Kölcsönösen mindkettő azonosítja a másikat. A BiSec távkapcsik viszont tudják a régi kódrendszert is. Ezeket vissza lehet állítani a kék gombos távkapcsik rendszerére. De ez csak annyit jelent, ha a BiSec távkapcsikat lehet a régebbi 868-as Hörmann motorokhoz/vevőkhöz használni. Magukat a BiSec motorokat/vevőket viszont nem lehet a régi kódra visszaállítani, hogy a régi kék gombos távkapcsikkal menjenek.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2021
(#) Sky75 hozzászólása Nov 8, 2021 /
 
Sziasztok, Hörmann Supramatic garázskapumotoros vezérlésem van.
Le-fel nyitás közben középen a "szánkó" ahogy fut, 4-5 -ször kattan egyet, ami eléggé idegesít, mert nem tudom mi miatt lehet...
Találkozott valaki ilyen kattogással már?
Nem folyamatos, hanem véletlenszerű , ezért is érthetetlen, legalábbis nekem.
(#) Mumtaz válasza Sky75 hozzászólására (») Nov 9, 2021 /
 
Nem hinném, hogy az kattan. Valószínűleg a motorsínben kezd átszakadni hátul a hajtó fogaskerék.
Lehet, hogy már túl nehéz a kapu, ha még nem volt a rugónak utánaállítva. vagy a kapu szorul. És ezeknek az szokott az eredménye lenni, hogy vagy a bordás szíj bordái szakadnak le, vagy maga a szíj szakad el, vagy a fogaskeréken ugranak át a bordák. Extrémebb esetben magának a motornak az áttétele szakad át, ha régebbi Supramatic-ról van szó.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2021
(#) Sky75 válasza Mumtaz hozzászólására (») Nov 9, 2021 /
 
Köszi, hogy írtál,
2014-ben készült a kapu, Supramatic 2-es (650N), 5 évig nem volt használva.
Tegnap lett először 7 év után rugóállítás, mert megállt a kapu szorulás miatt (5-ös kód).
A srác állított a rugókon, működésre bírta a rendszert, de a kattogásra nem tudtunk rájönni, mert látszó jele nincs, csak a hang.
Ha úgy van ahogy írod, mire kell számítani, ha így halad, tovább romlik? Esetleg dominó-elvként más is tönkre megy, vagy érdemes cserélni benne valamit?
Tehát , várjak míg végleg megadja, vagy érdemes mihamarabb?
És ami a legfontosabb, ...drága az az alkatrész?
(#) Sky75 válasza Sky75 hozzászólására (») Nov 9, 2021 /
 
Ha a fogaskeréken ugranak át a bordák, akkor mit lehet tenni?Mert amit írtál, azok közül ezt látom legesélyesebbnek, mert a bordás szíj sértetlennek látszik , és a kapu is szépen nyílik egyébként, nem küszködik vagy ilyesmi...a hang tényleg olyan , mintha átugrana valamit valami és egyet kattan
(#) Mumtaz válasza Sky75 hozzászólására (») Nov 9, 2021 /
 
Az a baj, hogy látatlanban én ennyit tudnék mondani, amit lent írtam. Többet mondani csak "fülre" tudnék. Hallani kellene a hangját.
(#) Sky75 hozzászólása Nov 9, 2021 /
 
Mi lenne ha felvenném telefonnal a hangot?
(#) Sky75 hozzászólása Nov 9, 2021 /
 
Mellékletben a hangfájl fel-le nyitásról
(#) Mumtaz válasza Sky75 hozzászólására (») Nov 11, 2021 /
 
Bocsi a kései válaszért. Ez úgy hallom, hogy a fogaskerék lesz.
Keress egy Hörmann viszonteladót és érdeklődj náluk. Van hozzá alkatrész.

Mondjuk ilyen pattogást láttam már olyan motorsínnél, ami meg volt hajolva és ezért a bordás szíj néha megakadt az ütközőkben. De szerintem nem az itt a tényállás.
Az a baj, hogy, ha ugrik a fogaskeéken, akkor idővel kinyírja a bordás szíjat is
(#) Sky75 válasza Mumtaz hozzászólására (») Nov 11, 2021 /
 
Köszi a tanácsot,
úgy érted, hogy a fogaskereket kellene kicserélni? Ezek szerint elkopott némelyik foga? vagy mi miatt ugrik át rajta a szíj?Ha igen, hogy tud egyáltalán elkopni, hiszen acél , nem?
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2021
(#) Mumtaz válasza Sky75 hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Nem acél. Műanyag. Nem szimplán elkopik, hanem, ha mondjuk rendellenesen nagy terhelést kap a bordás szíjtól (nehéz kapu, stb...), akkor a szíj átugorhat rajta és lenyalja a fogakat a keréken. Azután már mindig át-át ugrik rajta a fogas szíj. Ezt hallani a felvételeden.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2021
(#) Sky75 válasza Mumtaz hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Nagyon köszi, és már csak annyit kérdeznék, hogy hol lehet ilyen fogaskereket rendelni , és esetleg én is ki tudnám cserélni ?Ha leveszem a motor burkolatát, hozzáférhető könnyen?
(#) SzilCsong válasza Sky75 hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Nem mászik el a végállás?
(#) Sky75 válasza SzilCsong hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Nem, szépen indul és pontosan érkezik.Csak ez a kattogás van amit hallunk
(#) Mumtaz válasza Sky75 hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Nem a motor burkolatot kell levenni hozzá, hanem az egész motorfejet. És ajánlatos a motorsínt is leszerelni a helyéről és a földön kicserélni a fogaskereket. Külön a fogaskerék nem lesz, hanem a motorsín végén az egész műanyag ház benne a fogaskerékkel.
A bordás szíjat is szét kell oldani hozzá. Az automata feszítőt a szétszedés előtt fixálni kell.
(#) Sky75 válasza Mumtaz hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Uhh... És ez mekkora költséggel jár kb?
(#) hegymegi1975 válasza Mumtaz hozzászólására (») Csü, 23:11 /
 
Szia, köszi a választ......nem tudom miért nem jelzett nekem a forum pedig direkt beállítottam h kapjak értesítést ha válaszom jön....na mind1
"A sebesség, erőhatárolás és még sok egyéb dolog rejtett menüből állítható, aminek a leírását a végfelhasználó nem kapja meg. Ez nincs benne az alap szerelési kézikönyvben és hivatalosan csak a Hörmann szerelők/viszonteladók számára hozzáférhető."
és van rá mód hogy én ehhez hozzáférjek .....mert a sebesség nagyon zavar....úgy vánszorog mint 1 tetű.
Következő: »»   24 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem