Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED szalag
 
Témaindító: kosaga, idő: Nov 17, 2009
Lapozás: OK   47 / 47
(#) proba válasza pittyu2 hozzászólására (») Jan 16, 2021 / 2
 
Ne a negatívot vedd el hanem a pozitívot. Azt szerintem túléli. Ami viszont nem várt mellékhatás lehet, a WS bemeneti védődiódáin keresztül tápot kapnak a chippek, így az arduinó portjáról tovább működnek, csökkentett fényerővel. Ha biztosra akarsz menni, marad a bemenő jel.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2021
(#) pittyu2 válasza proba hozzászólására (») Jan 16, 2021 /
 
Köszi. A szalag negativját kapcsolgatja egy IRLML 2502 FET . Az RCWL kimenetére pont beforrasztható volt. Egyenlőre nem füstölt le semmi, működik.
Ui:A jel vezetéket nehezebb kapcsolni mint a tápot )
(#) wbt válasza pittyu2 hozzászólására (») Jan 16, 2021 /
 
Szia! Van 1Gate 74125, ami kimenete tri-state, tehát leválik. Az előttem szólónak igaza van, a parazita diódákon keresztül kaphat kis jelet, de inkább az a gond, hogy ez a dióda bezárlatosodhat. Külső schottky diódapárral védhető, a portra meg egy 100 ohm sorba, korlátozza az áramot. (persze távolságfüggő).
(#) pittyu2 válasza wbt hozzászólására (») Jan 16, 2021 /
 
Hali. 74125 nincs itthon. Most ott tartok , hogy a szinte legnagyobb áram felvételű órakép van beállítva " lélegző " 100-300 mA között vesz fel.Ha nincs mozgás és kikapcsol akkor 10 mA a felvétel.Ez kb. az Arduinó és RCWL áram felvétele. Tehát nem "izzik" semmi.
Majd holnap kipróbálom a vezérlő jel kikapcsolást és úgy lemérem az áram felvételt.
Köszönöm fiuk_jó éjszakát.
(#) Dhanten válasza Molyo hozzászólására (») Jan 20, 2021 /
 
Szia! Mi volt pontosan a probléma?
Én most próbálkozok egy WS2811-es szalaggal (3-as csoportok, 12V). Tápnak megadtam a 12V-ot, és egy arduino nanoval szeretném vezérelni. Jelenleg az eddigi sikertelen próbák alatt az arduino USB-ről kapott tápot, és ahogy rátöltöttem a programot, szabálytalanul villogni kezdett, de nyomokban felfedezhető volt a jó működés is. Mintha a programra rákerült volna valami. (Nem használtam se kondit, se ellenállást, és kb 0,5m a vezérlőjel vezetéke.)
(#) wbt válasza Dhanten hozzászólására (») Jan 20, 2021 /
 
Valószínűleg időzítési problémád van vagy a kivitel alatt valami megszakítás befut. (lehet még testelési probléma, de gondolom ezt megnézted) Szkóp nem árt ilyenkor... Talán még lehet a fast/slow üzemmód közti különbség (a programodban valószínűleg választható).
Következő: »»   47 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem