Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)
 
Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   100 / 100
(#) fery45 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Hé, 19:43 /
 
Kedves P_László!
Azt kellene leírnod, hogy a Te, vagy céged mágnesezője hogyan működik.
Ha az általad említett minimális 5 kJ munkára gondolok, akkor 2,5 kW teljesítménnyel 2 másodpercig kell működnie. Nem tisztázódik, hogy a legyengült mágnes erősebbre mágnesezése mekkora mágneses mezővel történik! Szerintem ismernünk kell a régi mágnes erősségét, majd ennél jóval (hányszorossal) erősebb elektromágnessel mágnesezzünk, melynek megszűnésekor mekkora remanencia marad hátra, amitől erősebb lesz a régi mágnes.
Felvetődik egy másik kérdés is. Nevezetesen egy mágnest hogyan lehet lemágnesezni nulla szintre, majd jól összeragasztva a jó légréssel, újra mágnesezni az eredeti értékre.
Megtörtént már sok alkalommal, hogy a ragasztás elbomlása miatt a mágnes henger alakú pólusa oldalra ugrott és beszorította a tekercset. Ezen már korábban itt vitatkoztunk, de eredményre sem jutottunk.
Tisztelettel HF.
(#) fery45 válasza Kovidivi hozzászólására (») Hé, 19:47 /
 
Kedves Kovidivi!
Az 1963-s RÁDIÓTECHNIKA-ban részletes cikk sorozat jelent meg a sztereó rendszerről. Javaslom az elolvasását vagy hasonló szakkönyvet!
Tisztelettel HF.
(#) troby hozzászólása 9:20 / 1
 
Végre megjött Kínából a huzal és eljutottam odáig, hogy megcsináljam a csévetestet.
Szerintem nem lett rossz főleg így elsőre. Amikor beletettem a mágnestérbe a belső és külső részre is belefért 3-3 pet palack műanyag része, akkor ez így jónak mondható? Illetve a régin volt 4-5 furat azt nekem is le kell másolnom?
Írtátok, hogy mivel ilyen műanyag-gumi szerű anyagból van a membrán és a porvédő azt nehéz lenne vissza ragasztani, én mégis szeretném leszedni a központosításhoz. Van itthon B-7000 ragasztóm esetleg azzal megoldható? Köszönöm szépen.
Következő: »»   100 / 100
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu