Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Milyen CFE-t tettélfel rá?
A 8 MB ram maradt benne? Ha igen próbálj meg rá svn-ből forgatni openwrtt rá. Hajigálj ki minden feleslegeset, és próbáld ki úgy megy-e rendesen wifi, minden nélkül. A memória valószínűleg szűk lesz, ha 8 MB maradt, a free paranccsal tudod chekkolni a felkelt rendszeren mennyire fogy el.
a mellékelt txt-t még nem futottam át, de első lehetőségként lehet, hogy kéne egy JTAG kábel, amivel közvetlenül meg tudod írni a flasht... azzal egyszerűbb az élet.
Sziasztok!
Egy kis segítségért fordulnék hozzátok: egy WRT54G V5 router felturbózásának álltam neki, hogy teljes értékű Open Wrt-t tudjak futtatni rajta. Hosszas keresgélés után találtam egy utalást, és leírást, miszerint a flash cserélhető egy 4mb-os darabra. Ez úgy lehetséges, hogy a V5 és V4 router ugyan azon a chipseten alapul, tehát a proci képes megcímezni a kétszeres méretű flash-t is, és az A20-as memóriacím is ki van vezetve a nyákra. Hétvégén egy SMD forrasztásra alkalmas forrasztóállomás segítségével sikeresen végre is hajtottam a cserét, egy a V4 routerben használt flash-sel kompatibilisre. Odáig sikerült sok órás munka árán eljutnom, hogy a CFE rendben elindul, a flash teljes méretét látja helyesen, és bootolásra kész. Ezután TFTP segítségével megpróbáltam a standard Open Wrt 9.01 et feltenni rá, de az sajnos nem hajlandó indulni. Soros terminálon keresztül megnéztem mi történik a TFTP után: sikeresen fogadja a fájlt, elkezdi a flash égetését, CRC hibával megtorpan, reboot, ekkor persze invalid boot sector hibakóddal leáll. Több verzió kipróbálása után is ugyan ez történt. Ekkor gondoltam egyet, és DD-Wrt V24 standard-et tettem fel. Itt szépen lefut minden, sikeresen bootolni kezd, feléled a wifi modul, a DHCP server is, IP-t kiosztja de rengeteg hibaüzenet jelenik meg soros terminálon, és a webes felület sem igazán akar működni. Sokadik boot után sikerült egyszer betöltődnie, és a rendszerinfó fül megjelent, de amikor egy másik fülre akartam váltani hosszú ideig semmi nem történt, soros terminálon sem írt ki semmi újat, majd hirtelen újraindult. Azóta többször is próbálkoztam, de a webes felület nem hajlandó betöltődni hosszú időn keresztül, majd gondolom a watchdog miatt újraindul... Olyan mintha elfogyna a ram. Ami érdekes viszont, hogy ugyan ez történik a micro változat esetében is, ami viszont alapból V5-re való. Van valami ötletetek arra, hogy miért történik ez? ![]() Csatolom a soros terminálból lementett txt fájlt, amin egy teljes bootciklus látható egészen az újraindulás előtti utolsó üzenetig (ez éppen DD-Wrt standard).
Ááááááááááá...
Megint bedöglött a WRT54GL v1.1 routerem ![]() Nem vállalná el valaki a javítását, mert nekem már nincs türelmem? ![]()
wrt54gl-en én a ddwrt-t használom, abban feljebb lehet tolni a teljesítményt. de ez kétélű dolog, mivel a vételi érzékenység nem nő, vagyis pl. a laptopon full térerőt jelez, mégis leszakadozik, ha a laptop teljesítményét nem növeled meg. Tök jól működik pl két router között ha mindkettőn emeled az adóteljesítményt
Nem tud valaki valami Firmware-t a wifi hatótáv növeléséhez? Működő érdekelne, köszönöm.
M.
http://lmgtfy.com/?q=wrtg54gl+specification
Első találat... ![]() Interfaces: 1 x network - Ethernet 10Base-T/100Base-TX - RJ-45 ( WAN ) 4 x network - Ethernet 10Base-T/100Base-TX - RJ-45 1 x network - Radio-Ethernet Más: a kettővel feljebb lévő szept.21-i WRT54G v3.1-es probléma megoldódott...
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani hogy a WRT54Gl routernek a bejövő VAN -ja 10Mb vagy 100Mb es?, mert hogy szeretném ráköttetni a 20 Mb netet és nem mindeggyik router bemenete tudja a 100 Mb. et Kösziii
Sziasztok!
Van egy WRT54G v3.1 router... A power led gyorsan villog, a Lan1 led folyamatosan ég. TFTP esélytelen. Készült JTAG kábel, töröltem mindent és feltöltöttem egy skynet által generált CFE.BIN-t és a linksys.com-ról letöltött firmware-t. A router továbbra sem indul. Szükségem lenne egy wholeflash.bin állományra, azzal még megpróbálnánk elindítani... ha mást nem, csak a bootloadert. Ha van valakinek működő mentése v3.1-ről?
megoldódott köszönöm
Üdv, Nekem egy WRT54GL v1.1 routerem van amelyik diszkófényt ad. (villog) megpróbáltam a soros feltöltést, de úgy tűnik hibás a giveio.sys -em. Tudna nekem valaki egy működőt feltölteni? Köszönöm.
Köszi a segítséget minden rendben lezajlott újra működik a router!
Üdw.
A cikkemben is tanácsoltam, hogy a memória írást célszerű kikapcsolni, mert itt nekem is megállt az esetek 90%-ban. De ezen akkor túlvagy. ![]() A legutóbb lemaradt a kép...
(Talán mégsem teljesen reménytelen a dolog... Mivel bármilyen parancsot adtam neki, a memória írásnál megállt a folyamat, úgy gondoltam, egy próbát megér az, hogy kikapcsolom ezt a funkciót. A hatás az alábbi képen látható, ellenben innen nem jutok tovább...)
Itt milyen funkciót kapcsoltál ki?
Ja és nem hajlandó semmi mást csinálni a procceszor használat 100% előre is köszi a segítséget.
Köszi ez alapján csináltam(szép munkát végeztél).
Sajna jelenleg itt tartok
Sziasztok!
Kaptam egy linksys wrt 54gv5-ös routert ami rossz. Bekapcsoláskor a power led villog kb.15 másodpercig majd folyamatossan világít a többi 4 led a bekapcsolás pillanatától folyamatossan világít.Megcsináltam a jtag kábelt letöltöttem a programokat parancssoros módban eltudom indítani a programot.Valaki leírná nekem hogy milyen sorrendbe kell a parancsokat kiadni és pontossan hogyan sajna a dos-hoz béna vagyok. Előre is köszönöm.
Nos
![]() JACKPOT! ÖN NYERT! ![]() Ez 517 mp alatt felment és újraindítás után kialudtak a lan ledek, ha hálóra kötöm,annak a portnak a ledje világít csak,ahova a patch kábel csatlakoztatva van. Köszönöm, ez nagy királyság! Most tftp -vel megpróbálom rátolni a firmware-t.
Ezt lesd meg, és érdekelne az az idő, ami alatt felmegy. Metódus ugyanaz (JTAG-al feltölt, restartol)
Jelenleg ott tartok, hogy van egy frankó JTAG kábelem, ami működik, mert a wrt54g -probeonly /noemw parancsra szépn kiír mindent.
A router egy WRT54GS v5.1 Minden LAN LED világít rajta és villog a power ledje. A wrt54g progi, ami a JTAG-on keresztül tudja törölni,menteni,írni a flash memóriát, minden parancsot végrehajt, megy a flash,erase,backup is. Szóval,sehol nem tartok még mindig a dologgal, akármit töltök rá, nem reagál semmire sem, azaz ugyanúgy villog a power led és világítanak a lan ledek rajta, azaz bricked.... Idézet: „a wholeflash paraméter az az egész flash memóriát törli?” Yep ![]() Kicsit lemaradtam, hol tartasz most pontosan? Hátha kiokoskodunk vmit...
Ladoz, köszi a tippet.
Kipróbáltam ezt is, de így sem sikerült felélesztenem a routert. a wholeflash paraméter az az egész flash memóriát törli? Mit lenne célszerű kipróbálni még? Az istennek sem akarnak a lan ledek kialudni. Már cfe generátorral is készítettem direkt ehhez a típushoz (WRT54GS v5.1) CFE.BIN-t, amit betöltöttem, meg az NVRAM.BIN-t is próbáltam, letöltöttem is,kivágottat is (hexaeditor), de egyik sem vezetett eredményre.
Van egy kis gond. Jobban megnéztem, és lám, a v.5-ösökhöz nem jó az OpenWRT, nem fér bele.
Jó barát az! Ezt a bugreportot is Ő mutatta meg az előző linkhez kapcsolódóan. Lehet fontos.
Hoppácska!
Lehet, hogy a gugli nem is olyan jó barát? Ilyet nem talált... Uram, csodálatra méltó a tájékozottsága és a segítőkészsége! Köszi! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |