Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   19 / 21
(#) Lucifer válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 1, 2009
No ez jó hír. Legalább jutott a mai napra kis valami pozitívum. Gratulálok ahhoz, hogy volt kitartásod, és kreativitásod ahhoz, hogy végigcsináld az egészet.

Szerintem jobban jársz ha hagyod rajta a Linuxos firmwaret, de ez csak egy linuxos troll véleménye.
(#) Tom-ee válasza Norberto hozzászólására (») Feb 1, 2009
Nem rossz ötlet, bár sosem írtam még cikket itt... De egyszer el kell kezdeni mindent Lehet, hogy este megpróbálkozom vele
(#) Norberto válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 1, 2009
Gratulálok nektek, hogy összehoztátok!

Akár még egy pofás cikket is lehetne belőle írni

Lépésekkel, ábrákkal, magyarázatokkal tűzdelve. Biztos van/lesz még a neten olyan emberke, aki router újraflash-elésével próbálkozna.
(#) Tom-ee hozzászólása Feb 1, 2009
Meglett közben. Nos, mindenkinek nagyon szépen köszönöm a sok segítséget és türelmet!
(#) Tom-ee hozzászólása Feb 1, 2009
Wohohoooo, FELTÁMADT!!! Megszűnt a villogás, elérem a felületet is. Kicsit szokatlan, de lehet, hogy nem próbálkozom a gyári visszaállításával. Honnan lehet megtudni a belépési kódokat hozzá? (felhasználónév, jelszó)
Ha a CFE kész akkor reboot. WAN-ba bedug kábel, vár, tftp. Utánna ha felment magától újra kellene indulnia gondolom én. De ezt szvsz. látod a ledeken.
(#) Tom-ee válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 1, 2009
Most már lehet, hogy apróságoknak tűnő dolgokat is megkérdezek, de elkezdtem elölről. CFE-t generál, JTAG-on feltölt. (épp töltődik). Ha kész, a tápot is kihúzzam, vagy az maradjon és úgy dugjam át az UTP-re? (lehet, hogy lényegtelen, de jobb a béke)
Utána ha az fw felment, várjak, míg történik valami, vagy reboot?
Töltsd le ezt. Majd
  1. tftp -i 192.168.1.1 put dd-wrt.v23_micro_generic.bin

A géped valahol 192.168.1.*-on legyen.

A DD-WRT oldala egy terror.
(#) Tom-ee válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 1, 2009
Azt megköszönöm, de ha mailre küldöd, akkor adok egy másikat... (egyébként küzdöttem tegnap néhány fw-vel, és egyik sem volt jó... nem tudom mivan )
Akkor fent van rajta a CFE. Azaz ráfordultunk a célegyenesre. Mindjárt vadászok neked valami dd-wrt imaget, amit vagy tftp puttal kell feltolni majd rá.
(#) Tom-ee hozzászólása Jan 31, 2009
Egyébként hogy pontos legyek:
- erase paranccsal végigmentem mindenen (cfe, nvram, kernel, wholeflash); sajnos a /noemw kapcsolót használnom kellett
- generáltam cfe-t
- flash:cfe /noemw paranccsal feltöltöttem (ennek a vége van a képen)
Ezek után újraindítottam a routert és kis idő múlva a LAN csatlakozók LED-jei kialudtak, csak a power villogása maradt. Ha bedugom az UTP kábelt hátul, akkor elöl kigyullad a megfelelő LED, ha kihúzom, kialszik. (tehát effektíve valamit reagál a külvilágra)
(#) Tom-ee válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 31, 2009
Persze, csak az utolsó 6-7% volt ilyen, de többet nem tudok visszagörgetni. De a többi része tele van egyéb karakterekkel...
(#) Lucifer válasza Tom-ee hozzászólására (») Jan 31, 2009
Üdv!

Illetve amit csatoltál annak nem a vége lenne az érdekes, hanem az eleje, illetve olyan része ahol nem f*f -et ír a flashbe.

Ha van ilyen rész akkor a CFE sikerrel landolt a vason.
(#) Tom-ee hozzászólása Jan 31, 2009
Talán mégsem teljesen reménytelen a dolog... Mivel bármilyen parancsot adtam neki, a memória írásnál megállt a folyamat, úgy gondoltam, egy próbát megér az, hogy kikapcsolom ezt a funkciót. A hatás az alábbi képen látható, ellenben innen nem jutok tovább...

07.JPG

(#) Tom-ee hozzászólása Jan 30, 2009
Nem megy... Nem tudom, mi történt, a kábel rendben van, a forrasztás rendben, és megáll a program, bármit mondok neki
(#) Tom-ee válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 29, 2009
2 dolgot nem értek... délután még ment a dolog, most meg nem, illetve az az érdekes, hogy a folyamat közepén akad meg, tehát érzékeli az eszközt, beazonosítja még a flasht is, de amikor oda jut, hogy na írjunk bele akkor konyec... Holnap átnézem töviről hegyire a hardwert, hátha okosabb leszek, de nem értem mi történhetett...
(#) Lucifer válasza Tom-ee hozzászólására (») Jan 29, 2009
A probeonlynak mennie kell. Ha nem megy akkor vagy a kábel vagy az eszköz hibás.
(#) Tom-ee hozzászólása Jan 29, 2009
Valami nagyon nem gömbölyű a történetben, mert most már minden parancs futása közben megáll (a backup:cfe közben is, ami az előbb még ment, sőt a probeonly alatt is)
Nem sok minden van benne... Igazából tele van 0-val. A mérete bájtra pontosan annyi, mint az általam létrehozott cfe fájlé.
Próbáljam meg az erase parancsokat?
Nézz bele valami hexeditorral a lementett bin fájlba, van-e benne valami.
Lehet, hogy valamit nem jól csinálok, de megint megakad... Levakartam a matricát, ami a flash-en volt, kiderült a száma. Ezt beadtam opciónak és elsőnek egy backup:cfe-t futtattam. Ennek hatására megjelent a progi mappájában egy cfe.bin.saved_"dátum" fájl. A probeonly opció is sikeresen végig megy, de ha flash:cfe-t akarok futtatni, az ugyanott megáll, ahol az első alkalommal is...
Valószínűleg megállt.

Keresd meg venne azt az fekete soklábú alkatrészt aminek szélesebb mint hoszabb. (Lábai két oldalt vannak.) Na ez a flash. Ennek a típusát valószínűleg meg kell adni a programnak.

Ha argumentum nélkül futtatod a progidat, akkor kiírja a helpet.
Ott áll ez:
Idézet:
„NOTES: 1) If 'flashing' - the source filename must exist as follows:
CFE.BIN, NVRAM.BIN, KERNEL.BIN, WHOLEFLASH.BIN or CUSTOM.BIN
tehát a CFE.BIN állományból.

Az hogy linux volt mellé írva az azt jelenti, hogy ddwrt lesz rajta.

Ugyanis az eredeti v5 egy vXworks nevű realtime oprendszert futtat. Ez egy zárt forrású rendszer nem lehet buzerálni. Valószínűleg ez előtt nem volt bootloader (esetünkben CFE), illetve ha a CFE előtte van nem tudod bebootlotatni.

Tehát az általam helyesnek gondolt út -> JTAGon CFE feltölt-> tftp-n ddwrt behúz, vagy tftp put tal feltol -> ha nem tetszik a ddwrt -> webes felületen gyári vxworks fw visszaírása.
Tényleg, azt lehet tudni, hogy a cfe-t honnan olvassa be? Több helyre is bemásoltam ugyan, de ettől függetlenül lehet, hogy nem találja... (az a rossz benne, hogy se hibaüzenet, se folyamatjelző akármi, tehát nem tudom, hogy épp dolgozik, vagy megállt... )
Igen a cfe-t sikerült létrehozni, bár felfigyeltem egy érdekességre... a program megkérdezte h a router milyen verzióju, fel voltak sorolva a G-s és a GS-es típusok 1-től nem is tudom meddig, de csak az én, v5-ösöm mellett volt egy zárójeles megjegyzés: "(Linux!)" ez jelent vmit az én esetemben?
CFE.BIN megvan a progi mellett? Esetleg próóbáld meg megadni a flash típusát az /fc: akármi kapcsolóval.
Eljött az igazság pillanata... összeraktam a kábelt, kis küzdelem után a program is elindult, legalábbis parancssorból. (elvileg van egy olyan része, ami xp alatt tölti fel a cfe fájlt, de az nem csinál semmit) Azonban itt megáll az egész... Jó opciót választottam egyáltalán?

02.jpg

(#) pipi válasza abalazs hozzászólására (») Jan 11, 2009
csak igy a partszélről. biztos jó gcc fordítót használsz? ennek a procija nem x86 alapú. Vagy a fordítónak valahol meg kell mondani milyen gépi kódra fordítson.
ha erre figyeltél akkor bocs. Nem írtad le a hibaüzenetet...
(#) abalazs hozzászólása Jan 11, 2009
Sziasztok!

Van egy WRT54GL routerem, rajta openwrt firmware. Azt szeretném elérni vele, hogy ha PC-ről küldök neki ASCII karaktereket egy bizonyos porton, akkor ő azt küldje tovább a /dev/tts/1 soros portra, és ha onnan érkezik válasz, azt kapjam meg a PC-re. Találtam egy nagyon jó példát itt.
Feltettem a routerre, működik is szépen a saját VB6-ban írt programjával. Az elküldött adatok jönnek ki a router rs232 csati-n. Megtaláltam az eredeti C forrást is amiből a wifi robot készült. A forrás itt van.
A problémám annyi hogy próbáltam ezt az eredeti forrást lefordítani, hogy megegye a router, de nem sok sikerrel. A fordítást ubuntu linux alatt próbáltam így: gcc tcpServer.c -o tcpServer
Le is fordította de hibát jelzett a 63-as sorban. Azért kipróbáltam működik-e, de nem jártam sikerrel. Ebben kérnék egy kis segittséget, hogy milyen módszerrel kell ezeket a forrásokat fordítani. Linux és C területen nem vagyok otthon.
(#) san398 válasza Tom-ee hozzászólására (») Jan 11, 2009
Ha HW hiba nincs akkor a firmware hiba javítható ezzel.
(#) Lucifer válasza Tom-ee hozzászólására (») Jan 11, 2009
Idézet:
„(érdemes esélyeket latolgatni?)”

Más már csinált ilyet.
Következő: »»   19 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem