Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Ja, ez megvan, csak külön kerestem a jtag-osat is.
![]() Köszönöm az eddigi segítséget meg türelmet, kb. 1 hét múlva - remélem - meglátjuk, mi sül ki belőle. (érdemes esélyeket latolgatni?)
Ott van azon csak a menüben kell keresni a download-ot: skynet_repairkit_1.5_setup.exe-t keresd, ebben benne van a WRTJTAG
Bocsi a sok értetlenkedésért, nem csináltam még ilyet. (de ha egyszer újra életre kel, nem is fogok többet hozzányúlni, jó lecke volt) Kezd összeállni a kép.
Közben kiderült, hogy lesz XP-s gép is, amin lehet majd múködni, úgyhogy tárgytalan a win95 probléma. Még1 kérdés: nem nagyon értem a németet, de a szükséges 2 programból csak az első jött le, a másodikat nem lelem sem a linkelt oldalon, sem sehol máshol; nem tudjátok, honnan lehetne letölteni? Nagyon köszönöm az eddigieket! ![]()
A soros illesztő nem feltétlenül kell. Az előző hsz. utolsó bekezdésben leírtam miért.
Hogy win95 alatt menni fog-e a JTAG nem tudom. Giveio sys-t használ az LPT port elérésére, amit elsősorban az XP portkezelése miatt szoktak használni.
a firmware felprogramozáshoz nem kell a soros, csak a jtag. a soros pl. arra jó hogy terminalprogramból be tudsz jelentkezni a benne futó linuxba, ill a linuxból tudsz a soroson kiküldeni adatokat.
Idézet: Nem feltétlenül MAX, vagy nem feltétlenül fog kelleni? Ha kell, erről van valami leírás, hogy ez hova megy és miképpen kell bekötni? Csak mert nézegettem azt a linket, amit fentebb be is illesztettem, és nem egészen egyértelmű minden... (letöltöttem a MAX 233 adatlapját is)„Egy sorosport illesztő (MAX232 és társai.) // nem feltétlenül” A másik - lehet, hogy lényegtelen - hogy ha összeraktam a hardwert (ami valószínűleg csak 1 hét múlva lesz esedékes, mert vidéken leszek) akkor a régi 486-osomon és Win95-ön fogok próbálkozni, mivel csak azon van soros port; menni fog azon is, vagy az nagyon régi op.?
A tftp azért nem fogadta el, mert ezek a paprancsok linuxos tftp-re vonatkoztak, de látom ügyesen feltaláltad magad. és használtad az -i opciót
![]() A 12 lábas a jtag, a másik a soros port. Az eljárás valószínűleg a következő lesz: Amire szükséged van: Egy sorosport illesztő (MAX232 és társai.) // nem feltétlenül Egy JTAG kábel. Pld. ilyen. Szoftver: // most hagyom a trollkodást, használhatsz windwst is ![]() erre a programra. Illetve erre. A metódus a következő: Az első program a MAC címed alapján generál neked egy CFE nevű bootloadert amit JTAG-on keresztül fel lehet rá tölteni a második programmal. Azért csak a bootloadert töltjük fel, mivel a párhuzamos port kezelés xp alatt tetűlassú. A feltöltött CFE képes az alapvető hálózatos hardverek kezelésére, így lehetőséged nyílik tftp-n firmwaret feltölteni. Azt pedig a már emlegetett tftp-s progival megteheted. Nem tudom szükséged lesz-e a soros kábeledre. Sok eszközben ha a firmware hibás, akkor a CFE failsafe módba kerül, és így lehet tftp-n feltölteni. Ezzel szemben egy ZyXel retken találkoztam már olyannal ami nem így ment. Azon soros konzolból kellett leállítani a bebootolást, és egy tftp szerverről kellett behúzni a firmwaret.
Ez nagyjából megvan...
Igen erről lehalt a bootloader, így csak a JTAG segíthet.
Garanciád már nincs, így a félreértések elkerülése érdekében javaslom szedd szét a routert, hogy eldöntsük milyen verziós is, illetve meg tudjuk állapítani hol van rajta a jtag.
Hát ha az segít, legyen úgy... Ezt az oldalt néztem, csak az a gondom, hogy nincs rajta egy rendes kapcsolási rajz, illetve NYÁK-rajz
![]() Bővebben: Link Használható az elképzelés szerintetek?
az baj, akkor már csak a JTAG programozás segíthet.
most látom a (#345535) hozzászólásomban Lucifert akartam írni, hogy jól mondja...
Értem, köszönöm
![]() Ezt tapasztaltam a parancssoros mód közben (nem minden pontosan a leírtak szerint van, de így fogadta el a parancsokat) Még annyit tapasztaltam, hogy a gép hálókártyáján semmilyen led sem jelzi vissza, hogy rajta van a kanóc másik végén a router... olyan mint ha a gépbe be se lenne dugva semmi (ez gondolom nem tul jó hír... ![]()
ahhoz hogy hálón beletold a progit, egy minimális bootloadernek már futnia kell. ha elszáll a bootloader, (vagy még benne sincs) akkor a jtagon tudod felprogramozni (pl a bootloadert is)
Észrevettem egy apróságot: néha a 3-as csatlakozóhoz tartozó LED nem világít. (nem tudom, milyen szisztéma szerint, de van, hogy ráadom a tápot és megy, van hogy nem) Jelent ez vmit?
Üdw újra.
Ezt nyomban megpróbálom, köszönöm az eddigieket. Lenne két kérdésem: melyik kódnak hihetek? A gép aljára ugyanis a már említett v5 van felkarcolva (több helyen is), de a dobozára - ami gyári, a szemem előtt lett kibontva annó - a vonalkód felett D2 áll... A másik az lenne, hogy hogyan segít nekem az, ha ezt a jtag-ot bántom meg? (persze remélem hogy fog, csak mi a különbség e között, meg az utp kábeles megközelítés közt?)
Ha az összes led ég (csak a power villog) akkor a bootloader már lehalt róla. Mindenesetre egy próbát megér.
Wan-gép összeköt, firmware letölt. Ip beállítása: ip: 192.168.1.2 maszk: 255.0.0.0 átjáró: 192.168.1.1 Start->futtatás beír cmd enter. Elgyalogolsz cmd-vel a firmware mellé, majd beírod hogy tfp kapsz egy promtot, ahová beírod:
ezután:
majd:
De van egy sanda gyanúm, hogy defektes a bootloader, és jtag lesz a vége.
Probald meg https:// -en
![]() ![]()
Hali!
a wrt54g -re (ha ilyen villogós) tftp progival lehet visszatölteni, keress rá a google-ban
Holnap vissza tudunk térni erre? hulla vagyok és 5kor kelés...
![]()
A v5-n vxWorks fut, aminek saját zárt bootloadere van, már ha az nem sérült meg. Van itt rá egy projekt, hogyan lehet linuxot pakolni rá, én ebből indulnék ki. Illetve van rajta egy JTAG nevű csatlakozó, amin keresztül lehet többek között firmwaret feltölteni. Ehhez kell egy adapter ami elég egyszerű ha van LPT portod. Ezen kerezstül lehet rá tolni egy DD-WRT-t ez alapján. Az meg hogy hogyan kell a dd-wrt-t letakarítani róla az dokumentálva van.
Jó akkor mindegy.
Kezdjük az elején. Tehát WRT54G. Milyen verziójú? Segít ebben ez és a sorozatszám.
Az a helyzet, hogy nem értek hozzá, nem sokat mond az, amit írtál.
![]() ![]()
szerintem csak van egy kis offset a billenytűzetén
![]() 54 -> 43
Ha van benne sorosport akkor érdemes rá vetni egy pillantást, hátha értelmes bootloader (CFE , u- redboot, stb.) van rajta, illetve az nem sérült. Esetleg ha van a panelon JTAG akkor azzal lehet megoldani.
ui: biztosan WRT43G?
Sziasztok.
Lenne egy nagy gondom, igaz magamnak okoztam... ![]() Azóta ha visszadugom, a power LED villog, minden más világít. (akkor is, ha nincs semmi bedugva, csak a tápja) Végigkérdeztem szinte minden ismerősömet, és voltak ugyan tippek, de mindenkinek az volt a 2. gondolata, hogy kuka. Próbáltam tourer módszerét is, eredménytelenül, meg még néhány tippet, de semmi. Két kérdésem lenne: egyrészt van-e bárkinek bármilyen javaslata, vagy van-e egyáltalán reális esély arra, hogy vissza lehet imádkozni a gyári beállításokat, akár otthon, akár szervízben, vagy szervízek sem foglalkoznak ilyenekkel? A másik az lenne, hogy miért ilyen bonyolult, vagy inkább lehetetlen egy ilyen hibát kijavítani? Én nem értek hozzá, ez tény, de a gyári programot is rátették annó valahogy; miben más ez a szitu? Mégegy kérdés: találtam olyan oldalt is, ami azt írja le, hogy hogyan lehet soros portot kivezetni erről a készülékről. (lehet, hogy a topic linkjei között is megvan, azokat most nem néztem) Esetleg ez segíthet a problémámon? Előre is köszönöm a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |