Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   8 / 21
(#) gyuszo válasza gyulank hozzászólására (») Okt 3, 2016
Táp nélkül mit szeretnél mérni rajta a zárlaton kívül ?
(#) gyulank válasza gyuszo hozzászólására (») Okt 3, 2016
Ennyi erővel tápot is vehetnék, hogy megnézzem, hogy hátha jó. De azért nem fogok.
(#) gyuszo válasza gyulank hozzászólására (») Okt 3, 2016
Mivel 9V tápfeszültség kell neki 2 db sorba kötött 4,5V-os lapos elemmel próbáld ki, ha nincs megfelelő tápod.
Ha azzal megy, utána keress megfelelő tápot hozzá.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
(#) gyuszo válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 3, 2016
Nem hiszem, hogy vargaf szorul segítségre, nem ő volt a kérdező .
(#) Inhouse válasza vargaf hozzászólására (») Okt 3, 2016
Fel kell rakni satura, és óvatosan körbe kocogtatni az ultrahangos lezárás körül kiskalapáccsal. Ha nem megy így, akkor egy kést kell az élek találkozására rakni azzal egyvonalban és azt kocogtatni kalapáccsal. Érzéssel túlnyomórészt a megfelelő helyen engedni fog. A két felet ragasztóval összeillesztve újra összeáll.
(#) vargaf válasza gyulank hozzászólására (») Okt 2, 2016
A meghibásodásra vonatkozóan a kérdésed a "Melyik volt előbb? A tojás vagy a tyúk?" kérdésre hasonlítható. Erre Te sem tudsz válaszolni. De ha megméred a router táp bemenetét ellenállásmérővel, akkor eldöntheted van-e zárlat. Ha van meg kell keresni az okát. Ha nincs rá kell dugni egy jó tápot ( 9 V ) és tovább kell vizsgálódni. Eddig miért nem mértél és miért nem írtad meg az eredményeket? A dobozt legegyszerűbben óvatos fűrészeléssel tudod megbontani. Én lombfűrésszel vágom le az alját, így férek hozzá az elektronikához. Javítás után visszaragasztom.
(#) gyulank válasza vargaf hozzászólására (») Okt 2, 2016
Jó, sok helyen PC tápot is. De én nem tudok ilyen helyeket. De az lenne a táppal kapcsolatban a kérdés, hogy melyik okozott hibát a másikban? Lehet tönkremegy minden táp, ha rádugom. Lehet, hogy amíg nem cserélem ki az azt hiszem {1}02 2kV-os kondit, addig nem kéne tápot adnom rá. Bár nem egyszerű szerezni azt se.
De engem mindenképp érdekel, hogy hogy lehet szétszedni törés nélkül az ilyeneket.
Kapcsolóüzemű tápegységet javítottál már? Azt mondom nem éri meg szétszedni. Egy ilyen tápot használtan pár száz forintért lehet venni, legalább is Győrben. Ládaszámra van a piacokon. Természetesen a működőképes WI-FI router is.
Semmit. Ha mV-ot mérek, akkor többet mutat mikor felemelem a vezetéket, hogy hozzáértessem.
A táp típusát Te írtad, én arra kerestem rá. De az eredeti specifikációba 9 V 0,6 A szerepel:
Specifikáció
A 3 V többletet nem biztos, hogy elviselte az áramkör, legalább is a jelek szerint. Mit mérsz a táp kimenetén?
Hát de ha a táp tönkre mehet tőle, akkor nem próbálom ki a saját működő routerem tápjával.
Mivel mostanában ment tönkre a router, és így nézett ki, gondolom, hogy nem táp nélkül működött amíg jó volt, vagyis egyszerre mentek tönkre. De a táp jó lenne másra is, ha a router nem is jó, azért is megnézném.
És még ott van az is, hogy mégis csak 9V van a routerra írva, hátha másik tápot adott.
A táp mikor romlott el? Már kérdezték mit mutatnak a LED-ek, de nem válaszoltál rá. Igaz rossz táppal nem mutatnak semmit sem, viszont megfelelő táp csatlakoztatása nélkül a hibát sem keresed meg. Bármilyen 12 V 1 A dugasztáppal helyettesítheted, ha a dugó belső csatlakozási pontja a pozitív kivezetés.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2016

130328.jpg

(#) gyulank hozzászólása Okt 2, 2016
A tápból nem jön áram. A táp halálától lehetett ez, vagy fordítva?
Valaki tudja, hogy kell szétszedni? Senwin SWP012-1120
(#) gyulank válasza gyuszo hozzászólására (») Okt 2, 2016
Nem. Van 2 AP. Egy irányított, egy szórt, mert ez egy átjátszó. Valamiről a net lement a WAN-ba, és wifin át netezett. És itt nem volt villám, és az átjátszó működik, mert nálam van net.
(#) Bakman válasza gyulank hozzászólására (») Okt 2, 2016
Műszerekkel összehasonlító mérések, jó iránymutató lehet.
(#) gyuszo válasza gyulank hozzászólására (») Okt 2, 2016
Az az égésnyom az antenna közelében van. Nem okozhatta villámcsapás ?
Arra gyanakszom, hogy rá lett csatlakozva egy külső antenna esetleg ?
(#) gyulank válasza Bakman hozzászólására (») Okt 2, 2016
Ettől nem lettem okosabb. Attól lennék okosabb, ha meg tudnám állapítani, hogy okozhat-e, mielőtt kipróbálom, hogy okoz-e.
Biztos, hogy van olyan szélsőséges eset, amikor tehet kárt másik eszközben. Attól függ, hogy a másik eszköz menyire van védve az esetleges DC feszültségtől (vagy bármitől, ami nem való a LAN, WAN portokra).
Még mindig nem tudom, hogy kárt tehet-e valamiben. Ha ebbe csinálhatott valami ilyen égésnyomot, akkor az a kábelen bele mehetett másba is. Az egy dolog, hogy lehet, hogy rosszul van beállítva az új router is. Ha van lehetőség arra, hogy nálam elront valamit, akkor nem dugom semmire. Azért akarok meggyőződni róla előtte.
De a dolgát biztos nem csinálta, ezért dobta ki. Vagyis nem volt net. Elmondás alapján tán a routert se lehetett elérni.
Lehet, hogy újonnan annyi, de ez egy használt cucc, lelakva. Mennyire nem működik? WiFi-n keresztül be lehet rá jelentkezni? Ha bekapcsolod, milyen állípotban vannak a LED-ek? Gyári beállításokra vissza lehet állítani (Reset hosszan nyom)? Tulajdonképpen mi történ vele? Az az égésnyom érdekes a WAN porton, a LED-ek környéki oxidáció is.
A villanyszerelés téma az erősáramú szereléssel kapcsolatos, a routerben sehol sincs erősáramú rész, a tápot is külső adapterről kapja.
(#) gyulank válasza gyulank hozzászólására (») Okt 2, 2016
Erről a routerről volt szó.
Mert rossz. És mert azok közt nem láttam olyan témát, hogy routert javítanak. Ez a téme pedig megszereli a rossz villanyt bármibe legyen is, gondoltam a routerbe is.
Van azért olcsóbb is:
Router árak
Én minimum 7, meg 11e-ért látok.
A router témához van néhány régebben nyitott topic, miért a villanyszerelést választottad?
Routeres témák
(#) gyulank válasza cupika97 hozzászólására (») Okt 2, 2016
Igen. A 2 kV-os kondi meg elsötétedett. Meg a másik oldalon a négyzet IC alatt is sötétedett. A LED-eknél a rohadás gondolom nem okoz halált. Amúgy a tok aljára azt írták, hogy 9V 0,6A, és 12V 1A-es tápot adott.
De elvileg ezzel ment eddig is.
A router értéke kb. 2500 Ft, így barkácsolj vele... Az előző tulaj valószínűleg nem állította be rendesen az új eszközt.
(#) cupika97 válasza gyulank hozzászólására (») Okt 2, 2016
A WAN (kék) cucc, meg van olvadva?
(#) gyulank hozzászólása Okt 2, 2016
Sziasztok! Van egy TL-WR340GD router, ami nem működik. Akié volt, az új routert vett, amin nincs net, de tabletről eléri a routert wifin.
Elronthatta azt, amire rá volt kötve? Szeretném megjavítani, ha esély van rá, de nem tudom, hogy győződjek meg arról, hogy árthat-e annak, amire rákötöm. Sajnos elég cudarul néz ki, de azért kicserélnék benne a WAN melletti kondit, meg letisztítanám a korrodált részt, hátha jó lesz, de valahogy ki szeretném mérni mielőtt rádugok valamit, hogy árthat-e a másik routernek, vagy a hálókártyának.
Következő: »»   8 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem