Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   9 / 21
(#) pipi válasza enree hozzászólására (») Aug 8, 2016
Hali!
Ha nem sikerül Joe linkjéről boldogulni, küldj magánban egy emailcímet, akkor elküldöm a képernyőfotókat amiket régen csináltam a beállításokról.
13db kép, kb 1-2Mbyte, szerintem ide nem tudok ennyit feltölteni
(#) dzsanni94 hozzászólása Aug 7, 2016
Nem jutottam azzal sem előre.
De azért köszi a segítséget.
(#) zoszka válasza dzsanni94 hozzászólására (») Aug 7, 2016
Nem biztos hogy a két kütyüd kompatibilis egymással...
Ez talán segít
(#) dzsanni94 hozzászólása Aug 7, 2016
Sziasztok
Lenne egy inkább kettő problémám a wlan routerekkel.
Remélem tud valaki segíteni benne.
Vázolom a helyzetet.
Van két wlan routerem és azt szeretném hogy WDS-el működjenek.
Mindkét eszköz képes WDS-re de valahogyan nem tudom beállítani azt kérném valakitől hogy aki ért ehhez akkor írjon rám vagy inkább ide hogy rögtön el tudjam olvasni.
Az egyik egy tonze aw-6200r a másik viszont egy TP-Link TL-WR340GD. Mind a kettőn a gyári és a legfrissebb firmware van rajtuk.
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Szabi1 válasza jdani hozzászólására (») Okt 25, 2015
Miért kell ez neked úgy? Tulajdonképpen az otthoni fájlmegosztást én nagyon sokat használom, a router lát minden gépet, és a nevüket, szerintem ha a windowsba kikapcsolod a fájlmegosztást, és az otthoni/ munkahelyi hálózat támogatását nem írja ki.
(#) jdani hozzászólása Okt 24, 2015
Üdv. A kérdésem igazán nem is router, hanem inkább PC.
A routerben kiírja kik a kliensek. Valamire csak a MAC címet adja, de a gépemre kiírja a nevét. Hogy lehet azt megváltoztatni, hogy annak is csak a MAC címét mutassa?
(#) Balázs válasza janikukac hozzászólására (») Szept 3, 2015
Az adatlapodról látom, hogy BME VIK-es vagy. Ha esetleg a Schönherz koliról van szó, akkor nem kell elrejteni semmit, a saját WiFi access point használata nem szabályellenes, ha regisztrálod itt. Ellenben a rejtett SSID használata kifejezetten tilos, ahogy az is, hogy nem regisztrált eszközöket kapcsolj be vele a hálózatba, és ha ilyesmivel kísérletezel, akkor hónapokig net nélkül fogsz maradni. Ha mégsem schönherzes vagy, akkor bocsánat, tárgytalan.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
(#) dB_Thunder válasza kadarist hozzászólására (») Szept 2, 2015
Vagy Access Point-ot....
(#) kadarist válasza janikukac hozzászólására (») Szept 2, 2015
Nem valami routert, hanem wifi-s routert kell rákötnöd. A beállításokat pedig a szokásos módon kell végezni.
(#) janikukac hozzászólása Szept 2, 2015
Sziasztok!
Az a szitu, hogy a koliban a vezeték nélküli net jele a szobámban olyan gyenge, hogy még 1x sem sikerült oldalt betölteni vele. Ez okból csak kábelról tudok netezni. Mit kéne a kábelra kapcsolnom (valami routert gondolom), amivel tudok csinálni a kábelon jövő jelből Wi-Fi-t? (természetesen aztán elrejteném a jelet, meg a routert, meg mindent, nehogy valaki rájöjjön). A lehető legolcsóbbat mondjátok.
(#) 444Tibi válasza fkx hozzászólására (») Aug 27, 2015
Elozo storno, a felhasznalo hulye, es a pc halokartyat a router ip-n felejtette....
Dhcp bepottyint,'dns automatikus, es lon csoda.
De, addig nem ment az ap-moka, amig meg nem adtam a tavoli ap ip, es dns szerver.
De nagyon ,eg bagyok elegedve magammal.
Koszi megegyszer.
(#) 444Tibi válasza fkx hozzászólására (») Aug 27, 2015
Koszonom.
Igy konfigoltam be,'jo lett,'de.
Ami erdekes, wifi tokeletes.'AP-bol lankabel a pc-be, tokeletes.
De a'router,'ami a wifit hibatlanul szorja, lanon nincs net!
Minden lan oldali eallitast begigneztem, dhcp enhedelyezbe. Az eszkozt magat siman elerem,
de net nincs lanon, csak wifin. Erthetetlen.
Annyiban modosult a konfig,'hogy Tplink AP cloent modban,'es Linksys router.
Megegyszer koszonom a segitseget.
(#) fkx válasza 444Tibi hozzászólására (») Aug 22, 2015
Az AP-nek lehetőleg a 192.168.1.x tartományból adj egy olyan fix IP címet ami nincs használva. (x nyilván ne 200...210 között legyen)
Ha nem tudod milyen fix IP vannak a hálózatnak ennek a részében, akkor térképezd fel, van rá ingyenes program, pl: Angry Ip scanner, én a 2.21-es verziót használom ha szükségem van rá.
Válaszd ki a megfelelő SSID-t, és csatlakozz rá.

A router WAN oldalát dinakmikus IP-re állítsd be (tehát DHCP-re), a LAN oldala eltérő IP tartományban legyen mint az AP, tehát mondjuk 192.168.0.1 legyen a címe, a DHCP-t kapcsold be rajta.
Az AP-nek beállított címet írd fel, én a doboz aljára szoktam egy matricára, hogy később is el tudjam érni, ha netán elfelejtődik mi is volt a címe.
(#) 444Tibi válasza fkx hozzászólására (») Aug 22, 2015
Pontosan ez utobbi erdekelne.
Adott egy tplink AP, es egy mezei Tplink router, a fiokban csucsulnek.
Arerzekenyek vagyunk mikrotik nem jatszik sajnos.
A konfigba kene segitseg.
Win, ipconfig, amikor a laptop csatlakozik:
Ip: 192.168.1.200 es 210 kozott van, dhcp-tol ezt kapja.
Alap.arjaro: 192.168.1.3
Dns ugyanez.
Addig vilagos, sog el is jutottam, hogy AP beuzemel, client mode, kereses.
Megadom neki a tavolirouter ssid, ezkonkretan konyha1.
Az AP lanbol kabelt huzok a router wan portjaba.
Es itt megall a tudomanyom, az ap-nek, ha kell baltoztatni, mikyen ip-t adjak,
es higyan konfigoljam a routert?
(#) fkx válasza 444Tibi hozzászólására (») Aug 22, 2015
Idézet:
„....kivitelzhetoo ugy, hogy az AP xsak veszi a jelet, pl.client modban, utp-n tovabbitja egy wifi routernek, ami szorna az epuletben a jelet....”

Igen megoldható, akár soho eszközökkel is, ilyenkor a router mehet más csatornán mint amin a távoli AP megy (és akár titkosítva is). Persze vannak profibb cuccok is ilyen célra, amik megbízhatóbbak, cserébe drágábbak. Általában Mikrotik és/vagy Ubiquiti eszközöket haszálok, ezeknek elég jó az ár/teljesítmény viszonya. De mint írtam akár Tplink cuccokkal is megoldható olcsón: pl. egy AP client módban + egy router.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2015
(#) Joe_001 válasza 444Tibi hozzászólására (») Aug 21, 2015
Csinálj pp kapcsolatot a két épület közt, ha bírod 5G-n direkt rálátás a két eszköz közt elengedhetetlen. Az ubiquiti nanostationjai elég stabil konnekteket tudnak direkt rálátás esetén. ETH csatolófelület, komplex az eszköz. A másik épületben akár routert is feltehetsz 4-5 eszköznek.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2015
(#) Joe_001 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 21, 2015
Jogos! Akkor alkudjunk! Kábelcsillapítás, rossz helye az antennának, vagy a meleg általi döglődés. A tapasztalatom szerint a tető alatt a csatlakozó is tovább marad üzemképes mint a tetőn kívül.A statikus töltődések miatt árnyékolt kábel használata ajánlott, szabályosan feltett, odavaló csatlakozókkal, védőföld a megfelelő helyekre. Ennek ellenére a direkt villám az sajnos a házat is viszi, ha akarja. Kültéren általában az alapvető antenna szerelési szabályok követése ajánlott akár az AH-nál. A kültéri berendezések beszerzésénél többször ajánlottam olyan üzletet ahol "rendes" eszközök kaphatók, akár a Rubiéknál, persze aki barkácsolni akar az tegye, hátha ez ad valamit a szakmának. Természetesen a fizikát van aki nálunk is jobban tudja például az elektron na meg a hullámok.
(#) 444Tibi hozzászólása Aug 21, 2015
Sziasztok,'tanacskellene.
Adott egy terulet, az egyik epuletben ahol en is dolgozom, nincs net,'kimaeadt az utp kabel.
Jelenlegi felallas,'egy Tplink usb wifi adapter, wireless yagi antenna,es igy a laptopon van net.
Felmerult az igeny, hogy legyen net az okostelefonoknak is.
Beuzemeltem egy AP-t, repeater modban.
A baj, 10 masodpercenkent ledob, megszunik a kapcsolata a kb.100 meterre levo routerrel.
Valoszinuleg a nagyteljesitmenyu yagi amtennan viszalovi a jelet, es a router megzakkan wgy pillanatra.
Kerdesem, kivitelzhetoo ugy, hogy az AP xsak veszi a jelet, pl.client modban, utp-n tovabbitja egy wifi routernek,
ami szorna az epuletben a jelet. De az en tudomanyom itt megallt.
Az eredeti wifi mimdn titkositas nelkuli, teljesen szabad.
Otleteket megkoszonnek.
(#) dB_Thunder válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 16, 2015
Az ilyen kihelyezett cuccoknak általában a nyári meleg szokott betenni! Ha dobozba rakjuk ott akár 60-70 fok is lehet! Erre a SOHO cuccokat nem készítik fel!
A másik pedig az elektrosztatikus elhalálozás, ami általában a nyári viharok alatt következik be.
Ezért érdemes odavaló cuccot szerezni!
(#) Joe_001 válasza moltam hozzászólására (») Aug 16, 2015
HS1000. Termosztát kapcsoló+ huzalellenállás. De minek foglalkozzunk olyan problémával ami nincs. Pl tető alatt elvileg páramentes. A linken évek óta árulnak jó minőségű cuccokat, ezek bevált profi dolgok ha már ki kell rakni. Tettem fel árbocra is routert ha muszáj.
(#) moltam válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 16, 2015
Ez a ház sem fűtött szóval ugyan úgy lehet gond a hőmérséklettel. Gondolom ennek a belsejében is olyan alkatrészek vannak, amik kültérre tervezettek, bírják. Vízzel nem lesz baj, le lesz szigetelve vízmentesre. Még meglátom, ha lesz rá lehetőségem beltérre helyezem a cuccot. Vagy egy huzalellenállás és egy egyszerű termosztát áramkör a téli hideg ellen. Bár ettől egyszerűbb a koax Típust tudsz ajánlani?
Mert nem kültérre tervezték hacsak nem ilyenben van. Abeltéri cuccok nem szeretik pl a -20, vagy+50°C ot nincs vízmentes bekötésük stb. magyarul próbára jó időben kiteszed az oké, de huzamosabb időre nem ajánlott. Tetőn kívül illik odavaló anyagot használni.
(#) moltam válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 16, 2015
Usb wifi adaptert akartam, de azzal a gond a korlátozott kábelhossz. Így viszont utp n jönne a net, az meg lehet jó hosszú is, így meg van oldva a probléma. Miért baj ha kinn az egész router? Természetesen nem a gyári házában, hanem vízmentes, szigetelt dobozban.
Helo
Én csak az antennát tenném ki max 2m vezetékkel.
(#) moltam hozzászólása Aug 15, 2015
Helosztok.
Egy routert tetőre kirakva wifi adapterként akarok használni. Milyen routert ajánlottak erre a célra, amin stabilan fut a dd-wrt? WRT54G megfelelő?
(#) AZoli válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 15, 2015
Köszönöm mindegyikőtöknek a segítséget, az volt a gond, hogy Game & Application -t nem lehet Server "tulajdonságokkal" létrehozni, csak Client vagy Custom. Ezért új létrehozás helyett egy meglévő gyárit kellett módosítani, átnevezni, átirányítani... és működik.
(#) zoszka válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 14, 2015
Azt hiszem látom a hozzárendelést. Ezt a bugyuta kialakítást... próbáld meg spec karakterek nélkül..(_)
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
(#) zoszka válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 14, 2015
Nem látom, hogy hol van összerendelve pl a 22 port az asus-hoz, annak ip címéhez, vagy mac-address-éhez.
(#) eSDi válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 14, 2015
Ha még ezek után sem enged ki, akkor elképzelhető, hogy T turkálásakor frissítették a FW-t. Ami valami oknál fogva ezt a hibát produkálja. Ha root jogokkal sem tudsz több mindent beállítani, akkor lehet, hogy jobban járnál egy sima modem + normális router kombinációval ehelyett az öszvér helyett (ami egyik feladatra sem jó igazán).
(#) AZoli válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 14, 2015
Idézet:
„Itt nincs a local ip-khez hozzá rendelve a port...”

Ez lesz az, nem? A hozzárendelés itt valósul meg, az általunk létrehozott ..._network és a linuxos gép között.

st780.jpg

Következő: »»   9 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem