Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma beszerelése, fűtés-hűtés házilag
Lapozás: OK   17 / 104
(#) novak53 válasza cesalaci hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Kösz a választ. Nem a kültéri deresedik csak az azon levő csonkok és a bemenő csővek. Hűtésnél nincs túlmelegedés szerintem normális. A vezérlő vezetéket nem lehet felcserélni, mert speciális dugók vannak rajta amit nem tudok elrontani. Ugye ez hőszivattyús úgy melegít akkor a hőszivattaú a beltériben van?
(#) tibibalogh520 válasza novak53 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Idézet:
„Ugye ez hőszivattyús úgy melegít akkor a hőszivattaú a beltériben van?”

Nem!
A "sima" hűtő klíma, a hűtőszekrény is egy hőszivattyú!
A hő szivattyú egy rendszer, nem egy alkatrész.
...ennek egyik legfőbb eleme a kompresszor, mely(a split klímák esetében) mindig a kültériben van elhelyezve!

Valamit rosszul kötöttél, mert fűtésnél a kültérin lévő csonkok mindegyikének melegnek kellene lennie(a kompresszortól jövőnek sokkal melegebbnek)!
Vagy hibás a cucc.
Van benne egy mágnes szelep, mely a hűtőközeg áramlási irányának váltásával oldja meg, hogy kifele, vagy befele szállítsa a hőt az a hőszivattyú (magyarán felcseréli az elpárologtatót, a kondenzátorral).
Ha ennyivel nem boldogulsz, akkor lehet mégis jobb lett volna egy szakemberrel beüzemeltetni!
(#) novak53 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Most tanulmányozom a működését a klímának. Igaz egy 4 járatú szelep vezérli, hogy hűt vagy fűt. Valami tényleg hibádzik, mert hűtéskor hideg mind két csatlakozó, fűtéskor pedig perceken belül tőbb miliméteres dér keletkezik rajta. A beltéri pedig kicsit hideget fúj. Holnap belenézek elektronikusan nem hiszem, hogy elkötöttem volna. Mit lehetett még rosszúl csinálni?
(#) tibibalogh520 válasza novak53 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Szia!
Fűtéskor mindenképpen melegnek kellene lennie a csonkoknak, nem pedig deresedni, tehát "a hiba az ön készülékében van"
(#) novak53 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Kínai csúcstechnika. Első indításkor a kültéri ventilátora nem forgott. A technikát takaró lemez hozzáért a lapáthoz. 18 csavar ki burkolat le lemez vissza. Garancia meg ugrott.
(#) tibibalogh520 válasza novak53 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Szia!
A garancia már akkor ugrott, ha nem hivatalos beüzemelő vagy!!!
A Kínai klíma egy igazi csúcs technológia a Törökhöz képest(szerintem).
(#) Villász válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Üdv Kaqkk!
Köszönöm a választ!
Ha jól éértem, akkor nem kell a kompresszort kapcsolgatnom, hanem csak a hőmérséklet érzékelőre párhuzamosan kapcsolgatni a söntöt?
(#) kaqkk válasza Villász hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Két eset lehetséges 1: vagy fixen ráforrasztod a szonda vezetékére az ellenállást (akkor eltolod az értékét, és mondjuk 18c ra beállítva 15c on áll majd le)
2: egy külső termoszáttal kapcsolod rá a söntöt , ekkor
a külső termosztát idndítja állítja le a hűtést. Ebben az
"üzemmódban" nem érdekes milyen hőmérsékletre van beállítva a klíma .

Én éppen pénteken csináltam ilyet (bortárolóba beépített klímán) a szonda 25k (20c on) és erre forrasztottam egy 100k -t és ahogy próbálgattam olyan 5c eltolást csinál a módosítás
(#) Villász válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Király vagy Kaqkk !
Köszönöm a segítséged
Üdv! Sanya
(#) kaqkk válasza Villász hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
És még valami : 12c alá ne vidd le a hőfokot , mert lefagyhat a hőcserélő és amikor leáll a hűtés a hirtelen leolvadás miatt nem biztos hogy ki tud folyni az összes kondenzvíz, ez azt fogja erdményezni hogy bent a falon folyik le a "felesleg"
(#) laszlo100 hozzászólása Jún 6, 2010 /
 
Sziasztok . Nemrég vettem egyik licitálós oldalon egy új fel nem szerelt split klímát a gagyibb fajtából.Azután érdeklődnék neki lehet-e vágni " csináld magad" mozgalomban ( valamennyi ügyességem lenne hozzá) vagy teljesen speciális szerszámok anyag kell hozzá ! Olvasgattam a fórumot megoszlanak a vélemények. Szóbeli írásbeli segítséget , irányokat elfogadok. Ha lebeszéltek róla akkor egy szakit keresnék akivel együtt megcsinálhatnám. Mindenféleképpen szeretnék segitkezni mert érdekel a dolog. Kérnék visszajelzést itt a fórumon vagy laszlodomotor@freemail.hu címen. Gyálon lenne családi ház földszintjén. Köszönettel Laci.
(#) Macsek71 hozzászólása Jún 10, 2010 /
 
Bocsi ha már volt erről szó, de engem érdekelne a "másik" oldal : mennyi áramot fogyaszt egy klímaberendezés ?
Tudom erősen fűgg a hűtendő helyiség hőszigetelésétől, a bent lévő hőtermelő eszközöktől...
Nézegettem egy gépet rá van írva 3,2 KW ... Az eladó srác (régi barát) szerint pár perc alatt lehűtené a lakásomat ... Tegyük fel igaza van, a fent említett gép valóban naponta menne összesen kb. 1 órát. Mennyi áramot kajolna meg közben ?
(#) laszlo100 válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Szia! Ugy számolják,hogy a leadott teljesítmény 1/3 -a a felvett villamos teljesítmény. Esetedben KB: 1100 watt az 1,1 Kw ha 1órát menne folyamatosan ami kizárt mert közben ki-be kapcsolgat akkor kb: 60.- ft. Üdv Laci.
(#) kaqkk válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Az előttem szóló helyesen írta az 1/3 arányt de azt azért kritikával fogadnám hogy pár perc alatt lehűti a lakásod !
Mekkora a légtér ? Hány helyiség van ? A levegő a klíma tervezett helyétől hány helyiségbe juthat el közvetlenül iránytörés nélkül ?
(#) Macsek71 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 11, 2010 /
 
Köszi a segítségedet...

Egy ugyanilyen gép üzemelt cimborám bolttá átalakított, hasonló lakásában ... Innen bátorkodott az idézőjeles pár perc kifejezést használni.

Egyébként ~ 50 nm a lakás, a két szoba közt egy irodának kialakított folyosóval. A mostani időjárás szerint max. 5 cfokkal kellene a hőmérsékletet csökkenteni

Ha a "tippelt" 1 óra per nap üzemidő helyett 3 órát megy a gép, akkor is megéri.( Asszonyom szerint sokkal többet emel a lakás értékén, mint amennyibe kerül )
(#) sfsxnight hozzászólása Jún 11, 2010 /
 
Hello!

Egy inverteres klíma felszerelése miben különbözik egy sima klímáétól? 20éves tapasztalattal rendelkező hűtőgépszerelő csinálná aki ipari hűtőrendszerekkel foglakozik, vákumkompival mindennel. Ismerősöknek szerel néha klímát, de inverterest még nem csinált. Azért volt egy kicsit bizonytalan mert nem látta a kézikönyvét, amit azóta megtaláltam..

A vezetékek bekötését nézegettem, elég egyértelmű.. A beltéri egységből kijön a tápkábel gondolom arra kell rakni a dugvillát. Felhajtom a burkolatát, van egy ilyen kis panel egy elhúzható műanyag ablakkal, 5 csatlakozóval, ugyanilyen van a kültérin..
A klíma lg s 09 at
(#) Sinike hozzászólása Jún 12, 2010 /
 
Sziasztok Nagyok!

Óriási kérésem lenne, tudom, nem illik a fórumokban ismételgetni magam, de nagyon fel kéne szerelni a klímát, ezeddig rossz idő volt, mégsem találtam rá szakit, most meg már rá sem érnek...
Mindenképp humánus segítség kell, ahogyan a régebbi hozzászólásomban kértem. Itt a hőség, anyósom is és a nejem is a fejemhez vágja naponta, mikor lesz felrakva, de én egyedül nem merem és nem tudom kivákumozni.... HELP! Zsolt
(#) kaqkk válasza sfsxnight hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
A felszerelés semmivel sem külömbözik ! Az invereteres
kifelyezés csak a működésre (és a kompresszor kialakítására utal) A lényeg : 100-110v os 3 fázisú kompresszor van benne , aminek a "kraftot" egy elektronika állítja elő a 230v os 1 fázisú áram egyenirányításával és szaggatásával . Az induló áram jóval alacsonyabb mint a normál klímáknál (lassan pörgeti fel a motort ) és üzemközben folyamatosan szabályozza
a kompresszor fordulatát , teljesítményét .
(#) kaqkk válasza Sinike hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Nem nagy ördöngősség a klíma házilagos felszerelése !
Itt a témában már leírtam egyszer , de ha nem találnád meg a hszt- keress meg privátban szivesen elmondom hogyan kell és mire kell figyelni .
(#) Sinike válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Oks, megpróbálom.
Egy kérdés: ha a csövek elve lezárt véggel kaphatóak, itthon méretre vágás, hajlítás, peremezés közben nem kerülhet bele az a párás levegő, amitől addig is óvták? Ezeket a műveleteket minél gyorsabban kell végezni, h kisebb legyen az esély?
Másik, talán kicsit off: ha a 40cm betonfalat átfúrom, mivel tudom azt utána csövestől beszigetelni, befoltozni? Gondolom, nem túl jó neki, ha valami kötőanyaggal (beton, gipsz) javítom be.?.
(#) tibibalogh520 válasza Sinike hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Purhabbal kell befújni.
(#) kaqkk válasza Sinike hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
A rosz hír hogy a csövek min 25m es tekercsben kaphatók
(lezárt véggel) , a jóhír hogy ha veszel m-re levágva akkor egyszerűen szigszalaggal leragasztod a végeit ,és
a peremezésig semmi nem juthat bele .
(#) Gery78 hozzászólása Jún 13, 2010 /
 
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek a NIMBUSZ márkanevű klímákról? Találkoztatok már ilyennel? A S***rn-ban lehet ilyet venni akciósan. Inverteres, és 2,6kW-os hűtőteljesítménnyel bír. 68m2-es panelben lakunk 3 szobás a lakás, és a szobák egybenyílnak. Van két kb. 13m2-es és egy 20-22m2-es szoba. Két ilyen 2,6kW-os elég lehet a 3 szoba hűtésére? Én nem tudok semmit erről a márkáról, nagyon megköszönném, ha elmondanátok a véleményeteket ezzel kapcsolatban. Előre is köszi a segítséget.
(#) bbalazs_ válasza Gery78 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Igazabol ez alapjan nem lehet tul sokat elmondani. Nagyon erosen fugg a hofelveteltol, magyaran a szigeteles mertekektol. Hany ablak, mekkorak, milyenek, van-e fuggony, redony, mekkora hokulonbseget akartok, stb.

Maga a hutes szerintem nem lesz gond, nekem 1db, 2.4kW, 50m2, lapostetos tegla, zaroszint, ketoldalon regi, kettos tokos ablak, siman tud kb 5 fok kulonbseget egy oran belul, ha tobbet akarsz, akkor mar az elhuzodik. A csucsa valahol 8 fok korul lehet, annal tobbet egy nap alatt sem tud.
Tehat szerintem ketto db akkora biztosan elegendo.

A markarol nem sokat tudok, de ha van ketto, akkor ha az egyik tonkre is megy, amig keresgeled a szervizt, a masik hut.
(#) myke01 hozzászólása Jún 15, 2010 /
 
"Hány fokos levegőt fúj ki a klíma?"

A napokban üzemeltem be a kb. 1 éve felszerelt split klímámat. Persze előtte tisztítás , fertőtlenítés ,stb. megtörtént.
A bekapcsolás után arra lettem figyelmes ,hogy kb. még 10 perc után is "langyos" levegőt fúj be COOL üzemmódban . Vártam még 10-20 percet ,ki-be kapcsoltam , de semmi változás .

Hívtam a szakit , aki tavaly felszerelte. Jött is kb. 2 óra múlva ,és megállapította ,hogy elszökött a gáz a berendezésből a "biztonsági szelepen" .
A szelepet kicserélte ,gázzal feltöltötte ,kb. 20 perc alatt végzett . 8 ezret kért a munkáért . (a garancia sajnos már lejárt) Kicsit sokallottam ,de nem ismerem a tarifákat sajnos. Nyugtassatok meg ,hogy nem sok !

Megmértem utána a kifújt levegő hőmérsékletét az inverter alatt közvetlenül , ami 14-16 celsius fok a ventilátor fordulattól függően. Ez optimális működésre utal ? Nem sok kicsit ?
A kérdésem : hány fokos levegőt fúj ki a klíma normál működés esetén ?
(#) Macsek71 hozzászólása Jún 15, 2010 /
 
Megengeditek megosztom Veletek a klímaszerelőkről alkotott megfigyelésemet :

1 csoport -- a misztikus csoport
csak az ő szavuk hihető, marha bonyolult számításokkal kell a klímát kiválasztani. Csak az Ő általuk kiválasztott helyre és módon felszerelt berendezés fog megfelelően működni.

2 csoport -- a "laza" szerelő
vegyél egyet, szereld fel nyugodtan ( de figyelj a***,és***,***) , majd megyek bekötöm és beüzemeljük

Szerintetek melyik csoportnak van igaza ?
(#) kaqkk válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
És van a harmadik : aki kimegy körülnéz a lakásban megkérdi , mi az elképzelésed ,mik az igényed , melyik helyiségben tartózkodsz , hol szeretnéd ha a leghűvösebb lenne . Valószínűleg ha ö mondja hogy hová kellene felszerelni ,neki hihetsz !
(#) klimás56 válasza myke01 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Üdv! Mint gyakorló szerelő mondhatom , nem fizettél sokat !
DEEEEEE!!Azért a szaki seggébe rúgtam volna ( bocs a szóért) ha 1 év után elszökik a hűtőközeg ! Főleg az általa említett biztonsági szelepen!??? Töltőszelep , népszerűbben schräder-szelep , az van a gépen , ha jól zár a kupakja , szivárgás szinte kizárva!!
Szarul dolgozott ez biztos!!

A másik téma: általános tapasztalat , ha a beszívott levegőt kb. 12-14 °C- val vissza tudja hűteni a beltéri akkor jónak mondható. Bocs a szófacsarásért , de az inverter alatt nem tudsz hőmérsékletet mérni , az ugyanis a kültériben van , de sebaj , nem ez a lényeg.

Kaqkk! nálad a piros pont , én is igy gondolom és ide sorolom magam...
(#) klimás56 válasza Gery78 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Szia! Minden degradálás nélkül!
Üsd be a guggolóba a nimbuszt és megláthatod milyen gyártóról is lehet szó. Nos ! Sokan csinálják kis hazánkban, hogy megvesznek egy raktári készletet valahol ahol korán kel a nap és a boldog eladó bármilyen nevet rámatricáz a gépre . Nos itt is erről van szó! A minőséget kikalkulálhatod ebből. Ami talán még fontosabb, a garancia kérdése, akad-e felelős szervíz , aki majd akkor is elérhető lesz amikor szükség lesz rá? Vagy szó nélkül kicserélik neked a gépet , kifizetve a fel és leszerelést ?
Tudom-tudom a pénz nagy úr , de talán érdemes végig gondolni , most óccsóért veszek valamit , vagy később " drágán" egy hosszú távú megoldást választok?
(#) myke01 válasza klimás56 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Köszönöm a kielégítő választ !
Ezek szerint nem "távozhatott" volna el a hűtőközeg a rendszerből ,ha rendesen meg van csinálva a munka anno.

Az a baj ,hogy itt is úgy működik , mint a boltban a pénztárnál :
"pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el !"
A "kis" ember mit sem ért hozzá ,hogy miért "szökött el a gáz" a klímából . A szerelő megmagyarázza ,hogy gyári hibás a szelep ; a kuncsaft meg fizet ,mint a katonatiszt.
Közben meg lehet ,hogy a szaki hibázott egy éve a felszerelésnél .
Egyszóval , úgy "b@xxák" át az embert ,ahogy akarják.
Következő: »»   17 / 104
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem