Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop akkumulátor
 
Témaindító: Valteri, idő: Jún 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 26
(#) kiborg hozzászólása Júl 25, 2019 /
 
Sziasztok!
Honnan lehetne szerezni használt,kidobott laptop akkut?
Van tippetek?
Köszi
(#) pipi válasza kiborg hozzászólására (») Júl 25, 2019 /
 
Nehéz eset, csak ismeretség alapján lehet kunyerálni...
Mivel veszélyes hulladék, a szervizek nem adják ki. Kisebb számtech boltokban megpróbálhatod esetleg, ott esetleg "engedékenyebbek"
(#) kiborg válasza pipi hozzászólására (») Júl 25, 2019 /
 
Próbálkoztam a közelemben lévőkkel, de sajnos sikertelenül...
(#) blasz hozzászólása Okt 9, 2019 /
 
Sziasztok.lehetséges hogy az akkum lefeküdt teljesen? Feltöltöm kiírja hogy 3h50p és kb negyed óra és lekapcsol a gépem.Hálózatról tökéletes.Ez egy Lenovo T410. Hibakód olvasásra használom és nyűgös hosszabitóval menni mindenhova.
(#) pözsó hozzászólása Jan 16, 2020 /
 
Jelenleg 14,8 V-os aksi van a laptopomba. Lehet 11,1 Voltosat belerakni helyette? Nagyobb lenne a kapacitása az alacsonyabb feszültségűnek.
(#) Epu2 válasza pözsó hozzászólására (») Jan 16, 2020 / 1
 
Nem, mert a laptop tápegysége erre van tervezve. A kisebb feszültség nagyobb árammal járna. Cellák duplázásával lehet növelni a kapacitást. Mint ahogy egyik másik márka is teszi.
(#) Atis57 válasza blasz hozzászólására (») Jan 16, 2020 /
 
Szia!
Ilyenkor a külső akku ? Ahány voltos a töltőd.
Esetleg lap-top táp van 12V ról is , s akkor már csak a kocsi kell,hogy rácsatlakozz.
(#) blasz válasza Atis57 hozzászólására (») Jan 16, 2020 / 2
 
Szia lecseréltem az akkut,vettem 9 cellásat,igy már nincs problémám az akkuval.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Feb 10, 2020 /
 
Szisztok,
Kissé szokatlan kérdés:
HP laptop akkujának ideje lejárt, az elektronika már nem engedi tölteni.
A burkolatot a két végén megbontva hozzáférek a csomag (3S3P) két kivezetéséhez ahova 12,6 Voltot kapcsolva labortápról fel tudom tölteni annyira, hogy elmegy akár 3-4 órát is.
Most a kérdés: a letiltott elektronika azért a balanszirozást elvégzi ezzel a töltési módszerrel is vagy azt is kiiktatja az elektronika?
Ez egy 11,1V/100Wh-ás akku, egyelőre nincs kedvem/pénzem venni újat.
(#) sedan hozzászólása Feb 16, 2020 /
 
Sziasztok! Notebookom kb 10 perc után leáll, annak ellenére, hogy 4 órát ír ki üzemidőnek. Szétszedtem az aksit 4 db cella volt benne, amiknek a feszültsége sorrendben: 3,98 - 4,09 - 4,05 - 4,10 V. Reménykedtem találok egy kiugróan alacsony feszültségűt és azt kicserélve újra jó lesz az aksi. Esetleg mást is kellene mérnem a cellákon, vagy valami más lenne a hiba?
(#) gerenk válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
Szia!
Szerinte kuka(e-hulladék), amúgy még nagyon sokáig elmenne. Hagyd benne a gépben innen már csak tápról tudod használni vagy vegyél egy újat. Fogyasztói társadalomban élünk, nekik is meg kell élni valamiből. Egyébként ha tudnánk a módját csak egy memória törlésre lenne szükség.
(#) pipi válasza sedan hozzászólására (») Feb 17, 2020 /
 
Nem fogod tudni kicserélni a cellát, ha kikötsz egy cellát is, az elektronikája le fog tiltani.
Esetleg ha ügyes vagy, és úgy ki tudod cserélni a cellát, hogy az elektronika mindvégig "érezze" a cellákat...
(#) sedan válasza pipi hozzászólására (») Feb 17, 2020 /
 
Köszi, tehát ha rossz akár egy darab cella is, akkor kuka az egész? Nem lehetséges, hogy az aksi jó csak a elektronika ment tönkre, arra gondolok, hogy mondjuk 10%-nál kellene kikapcsolnia a gépet, de már 80%-nál megteszi. Volt egy videokamerám, ami még szinte új volt és pár perc használat után lemerül a szervizben azt mondták, hogy az aksi töltöttséget mérő elektronika túl hamar lekapcsolt.
(#) Epu2 válasza sedan hozzászólására (») Feb 17, 2020 /
 
Sajnos nem. Az elektronika be van programozva az alap védelmen felül, maximális töltésszámra is.
A kibelezett cellák egyéb célra még alkalmasak lehetnek.
(#) sedan hozzászólása Feb 17, 2020 /
 
A korábban leírt feszültség értékekkel lehet, hogy jó az aksi és valami egész más probléma van? Elnézést, hogy ezen rugózok.
(#) pipi válasza sedan hozzászólására (») Feb 17, 2020 /
 
Hali!
A cellafeszt terhelés alatt kell nézni...
Töltsd fel, utána akassz rá valami 12V (autó) izzót kb 10W-ost, és figyeld a cellák merülését.
(#) sedan válasza pipi hozzászólására (») Feb 17, 2020 /
 
Köszi! Túl egyszerűnek gondoltam. Gáz, mert szétszedtem már, de fel van töltve. Na majd keresek egy 10W izzót
(#) Era993 hozzászólása Márc 20, 2020 /
 
Sziasztok.
Van egy igazi őskövületem ( Lenovo Thinkpad Sl410).
Akkumulátort szeretnék venni bele , láttam hogy van után gyártott is ... mi a különbség? Az is jó?
Köszönöm
(#) kendre256 válasza Era993 hozzászólására (») Márc 20, 2020 /
 
Nézz utána, hogy ez a típus tölti-e az utángyártott akkut. Nekem T530-as Thinkpad van, az csak az eredeti akkut tölti. De alighanem az előző R500-asom is csak az eredetit töltötte. Jártam már úgy, hogy a megvásárolt utángyártott aksit vissza kellett cseréltetnem eredetire.
(#) pipi válasza Era993 hozzászólására (») Márc 20, 2020 /
 
Átvételkor ellenőrizni kell a vásárolt akksit, nem postán kell rendelni...
(#) bbb válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 20, 2020 /
 
Én több lenovo w500-hoz rendeltem már Kínából akkut és eddig egyikkel se volt gond.
(#) kendre256 válasza bbb hozzászólására (») Márc 20, 2020 /
 
Kínában gyártják az eredetit is, tekintve, hogy a Thinkpad is kínai gyártású már régóta. (Most vettem a T530-hoz eredeti magyar nyelvű háttér világításos billentyűzetet Kínából, mert csak ott volt.) Egyébként nem mindegyik Thinkpad ragaszkodik az eredeti akkuhoz, de vannak típusok, amelyek biztonsági okokból csak az eredetit kezelik. Amikor egyszer utángyártottat vettem, az szerencsére itthoni kereskedőtől volt, így könnyen meg lehetett beszélni, hogy visszaküldöm, és (ráfizetéssel) küldjön helyette eredetit.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 22, 2020 /
 
Kaptam én is HP dv6700 hoz két akkut,egyik sem volt jó,vagyis "csatlakoztatva de nem töltődik" Szétkaptam raktam bele jó akkukat le is mértem, összeraktam be a laptopba és kiírta hogy 70 % töltődik. Hoppá mondom de jó! kb 15 perc, aztán 100% (aksik eléggé fel voltak töltődve mielőtt bele szereltem). Mikor aksiról akartam indítani nyilván nem indult. Ekkor szét,és átraktam a másik akku házba a cellákat,annak egy kicsit más volt az elektronikának az elrendezése de ugyan az. Hát azzal a házzal(elektronikával) sem működött. Most olvastam feljebb a hozzászólásokat. A kicseréléskor egyesével cseréltem volna a cellákat,és közben előtte párhuzamosan kötöttem volna le forrasztás előtt a másik cellát kérdéses hogy most működne e?
(#) pipi válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 22, 2020 /
 
Esetleg ha nem volt mélykisülésben valamelyik cella
(#) suszitibi hozzászólása Ápr 29, 2020 /
 
Sziasztok
Két Lenovo laptop van, egyforma aksival. Mindkettő eléggé oda volt már. Vettem új cellákat, cseréltem, de nem tölti. Kiírja, hogy csatlakoztatva, nem töltődik. Ez az elektronika miatt van? Közben az egyik aksiban kiderült, hogy egy cella volt rossz, cseréltem a másik pakkból. Azóta annál sem tölt.
Ezek szerint új akkut kell venni, a régiben nem lehet cellákat cserélni?
Köszönettel, Tibi
(#) gerenk válasza suszitibi hozzászólására (») Ápr 29, 2020 / 1
 
Szia! Rengetegszer le lett itt írva, az akkukat házilag nem lehet felújítani, mert cellacsere után a memóriát törölni kellene.
(#) didyman válasza kendre256 hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Ezt tényleg el kell mondani minduntalan? Minden Kínában készül, de a termék nem attól lesz jó, rossz, kompatibilis, vagy sem, hogy kínai. Szokjunk már le erről. Egy terméknek márkája van. Nem, az nem Kína. Hanem Samsung, vagy mittudomén, csingua tongfang. Ugyanez van az elektronikával, ami kezeli azt az akkut, csomagba rendezve. Ebből is van márkás, gyárival egyező, meg legózott hulladék. Az utángyártott akkunál az a baj, hogy nem tudod, fogalmad sem lehet róla, hogy az akkut ki gyártotta, normális gyártó, vagy selejtbajnok és hogy az elektronika valami hibásként selejtezett, összekendácsolt valami, vagy rendes gyári. Az akku és elektronika gyártója azért lényeges, hogy a spórolt 4-5-10.000 Ft-ért cserébe, ne olvadjon bele az öledbe egyszer, ha cellazárlatos lesz, vagy ne okozzon a laptopnak problémát, ha tönkremegy. Éppen ezért érdemes a pár, ismertebb, bevált utángyártót keresni akkuval és nem az ebayen/Alin a legolcsóbb opciót házhoz rendelni.
(#) kendre256 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Nem hiszem, hogy engem kellene meggyőzni arról, hogy Kínában tudnak jó minőséget is gyártani... (Különben nem használnék Lenovo Thinkpadeket évek óta.)
Itt arról volt szó, hogy bbb írta, hogy Kínából rendelt utángyártott akkut, és semmi gond nem volt vele. Erre írtam én, hogy az eredeti Lenovo is kínai, de ebben az esetben az a lényeg, hogy bizonyos Thinkpad típusok (vagy üzleti, vagy biztonsági okokból) nem hajlandók tölteni az utángyártott akksit. Ez a legelső lépés. Ha ez nem megy, a többi (hogy mekkora a kapacitása, mikor lesz zárlatos, kigyullad-e) már érdektelen, mert úgysem lehet semeddig használni. És lehet akármilyen gyárilag megegyező, kiváló minőségű utángyártott, ha a notebook nem tekinti eredetinek, és nem tölti, nem tudsz vele mit csinálni.
(#) suszitibi válasza gerenk hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Köszönöm a választ.
Lehet, hogy rengetegszer le lett írva, én viszont most kezdtem foglalkozni a témával és most találtam ide. Fúrógép akkupakkjában már cseréltem Ni-Mh cellákat Li-on cellákra. Nem is merült fel, hogy a laptopnál ez nem működik, főleg azonos cellára cserélve.
Megnéztem a kivezetéseket. Hét csatlakozó van, amiből 2 a V-, 2 pedig a V+. A maradék 3-nál, 10k, és 330R ellenállásokon van kivezetve az elektronikáról. Az elektronika végzi a töltés vezérlést és a hőfigyelést is. A V+ meg van szakítva valami pici 4 lábú alkatrésszel. Gondolom ezt nem zárja, ezért nem is megy egyáltalán akkuról.
Gondolat: mi lenne, ha a cellákhoz tennék másik töltésvezérlőt és csak a V- , V+ lenne kivezetve?
Esetleg külön tölteni az akkut, az sem lenne gond. Lényeg, hogy tudjon működni aksiról.
Sajnos ehhez a típushoz, nem lehet dupla cellásat venni. Viszont ha működne az átalakítás, lehetne készíteni dupla, vagy tripla aksit is.
A másik gondolat a külső táplálás, a hálózati tápegység bemenetén. A tápegység kimenetén 20,3 V-ot mértem terheletlenül. Ráírva 20 V van. Öt cella teljesen töltve 21 V-ot ad, lemerülve 18,5-öt. Nem tudom, bírná-e még ezzel a feszültséggel, valamint a 21 V, nem lenne-e sok?
Esetleg, még utóbbi kiegészítve egy DC-DC konverterrel?
Jelenleg van 4 teljesen új Motoma 2600-as és 5 db bontott, jó állapotú LG 2050-es cella.
(#) gerenk válasza suszitibi hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Igen ha visszalapozol találkozol sok ilyen kérdéssel.
Amit tudni kell a laptop és az akkupakk kommunikálnak egymással, az akkuban is van processzor, memória és bonyolult töltésszabályzó cellánkénti töltöttség, merítés és töltöttség kiegyenlítő elektronika. Töltési ciklus számláló is, ami meghatározott töltésszám elérése után az akkupakkot cserére javasolja, akkor is ha elvileg még jó. Az akkugyártóknak is meg kell élni valamiből. A pakkot szétszedni cellákat cserélni nem érdemes, mert a gép nem fogja elfogadni csak akkor ha sikerülne a pakkban lévőmemória chipet is felülírni. Ez egyenlőre csak felújított akkupakk gyártók privilégiuma. Laptopba nem de szerszámgépekbe a cellák még felhasználhatók már amelyik még megfelelő kapacitással rendelkezik de mivel a pakkból nem tudod az elektronikát használni a kivett cellák csak töltés merítés és több esetén töltéskiegyenlítő védő áramkörökre kapcsolva használhatók.
Másik megoldás mint írtad az akkupakkot benne hagyod a gépben és ha nem hálózati töltőt használsz akkor oda csatlakoztathatsz egy 21 V DC feszültséget szolgáltató 3 A terhelhetőségű akkupakkot de annak töltéséről és védelméről ugyanúgy gondoskodni kell mint ahogy előzőekben leírtam.
Következő: »»   23 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem