Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   151 / 208
(#) zoli0078 hozzászólása Feb 6, 2020 /
 
Sziasztok,
Volt egy kis gondom egy Orion LCD tápjával amit sikerült megoldási de előjött egy olyan hiba amivel eddig még nem találkoztam. Adott a tv-hez a saját távja ami nem hajlandó működni, szétszedtem de belül szép tiszta és a 3,2V is mérhető a kis kondin de semmi jelet nem ad ki, semmi fény (ahogy régen is most is a telefon kamerájába világítva
próbáltam). Alkatrész nem sok van benne (szinte csak a kis sziliciumdarab) , a kérdés, hogy érdemes vele foglalkozni vagy inkább új.
(#) zaza99 hozzászólása Feb 9, 2020 /
 
Sziasztok!
Az a gondom, hogy nincs fejhallgató kimenet a Samsung T22B300EW mobitor tvmen. Nagy szükség lenne rá, hogyan lehetne rátenni egy kimenetet? A fülesem 24Ω-os azt szeretném rátenni.

Esetleg egy sztereo potméreres megoldással meg lehetne oldani?
(#) mindenes válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 10, 2020 /
 
Euroscarton megoldható. Üdv. euroscart pinout
(#) kadarist válasza mindenes hozzászólására (») Feb 10, 2020 /
 
Nem biztos, hogy a scart csatlakozóra kötnek hang kimenetet.
(#) zaza99 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Igen a "rendes tv-n" analog adásoknál van hang a scarton de digitális adásnál már nincs. Ezen a monitoron meg egyáltalán nincs mivel nem kifejezetten tv inkább monitor. csak bemenet van rajta. Ezért gondoltam a rendes hangszórókról megoldani a kimenetet ehez szeretnék megoldásokat kérni tőletek.
(#) kadarist válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Félek, hogy a hangszórók negatívját a D-osztályú végfok miatt nem lehet közösíteni, így a fülhallgatóra kötés macerás lenne.
(#) zsa hozzászólása Feb 11, 2020 /
 
Sziasztok. Lenne egy lg led tv-m subwofferrel összekötve , nem hibás tökéletesen müködik. Problémám subwoofer en késik a hang! A tv minden bemenetén tv adásnál is+ ha xbox audió kimenetére kötöm a subládát akkor is késik a hang a tv hez visszonyitva. Mi lehet a probléma?
(#) zaza99 válasza zsa hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Mivel van összekötve? Optikával?
(#) zsa válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
A sub láda sima rca l/r vonalbemenettel van kötve a tv hez vagy xbox hoz. Az xbox360 hdmi vel csatlakozik a tv hez de ha tv re kötöm a ládát akkor is késik a hang a sub felé .
(#) paradigma válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 13, 2020 /
 
Jellemző hiba, hogy a nyákon valamelyik vezetősáv sérül korrózió miatt. Leginkább érintett területek a nyák szélein vannak. A megoldáshoz nagyító, kapirgálás és átkötés kell.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2020
(#) ZeN973 hozzászólása Feb 15, 2020 /
 
Sziasztok,
Találkoztatok már olyannal hogy 17mb82s es alaplap. Bios hibás volt. Nem indult csak a standby led világított. Találtam hozzá dumpot , el is indul , a kép is jó. De ha rendesen állítom le akkor nem indul többé csak ha megint újra van írva. Ha csak "kirántom a falból" akkor megint elindul. Kikacsoláskor beleírhat a chipbe valami hibás adatot?
(#) deebo válasza ZeN973 hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Vagy hibás az IC és amikor a TV gyorsan írja, akkor lesz hibás az adat. Cseréld a flash IC-t.
(#) ZeN973 válasza deebo hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Köszi. Megpróbálom!
(#) zaza99 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Igen a két hangszóra testje külön van, de nem gond mert a fejhalgatón is kükön tudom venni. Kihoztam a tv-ből a két hangszóró / 6Ω 5W / kimenetet. Hogyan lenen célszerű megoldani a váltást a hangszóró és a fejhalgató /24Ω / között?
(#) kadarist válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Egy négyáramkörös kapcsolóval, esetleg relés megoldással. De persze csak kikapcsolt készüléknél szabad átkapcsolni a kimenetet.
(#) deebo válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Elég lett volna minuszra kötni a közös pontot és kondenzátorral csatolva a + szálakra kötni.
(#) kadarist válasza deebo hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
A D-osztályú végfok kimenete testfüggetlen, a mínuszra (test) kötés nem járható út.
(#) deebo válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Nincs galvanikusan leválasztva, szóval biztos, hogy nem testfüggetlen. Tulajdonképpen két hídban járó erősítőről van szó kimenetenként.
(#) kadarist válasza deebo hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Fogd fel úgy, mint egy hídkapcsolású erősítő kimenetét. Azokat a kimeneteket sem kötjük testre, még kondenzátoron keresztül sem.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2020
(#) deebo válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Dehogynem, nem értem honnan veszed ezt. A kondenzátornak épp az a dolga, hogy leválassza a DC-t, onnantól kezdve ugyanolyan terhelés, mintha az ellenfázísú végfokon lenne a hangszóró másik kivezetése, csak kevesebb árammal.
(#) zaza99 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Ahoz, hogy menetközben lehesszen "átkapcsolni" jó lenne az a megoldás hogy 4db 1k potméter egy tengelyen a középső lábak lennének a bemenetek a szélsők pedig a hangszórók?
(#) deebo válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Nem, ezt rendesen kapcsolni kell mechanikus kapcsolóval, a poti pályája elégne.
(#) zaza99 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Mindenképpem olyan kellne amivel menetközben tudom átváltani. Egy elektronikus átváltó kellene egy balansz potméterrel. Ha építeni kell az sem gond csak légyszi adjatok hozzá rajzot.
(#) deebo válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Ha rajz kell egy kapcsoló bekötéséhez, akkor inkább vegyél fejhallgatókimenetes TV-t.
(#) zaza99 válasza deebo hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Menet közben akarom átkapcsolni és ahoz nem jó a mechanikus kapcsoló.
(#) deebo válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 22, 2020 /
 
De jó.
(#) zaza99 válasza deebo hozzászólására (») Feb 22, 2020 /
 
Azért lenne jó a potméteres átkapcsolás mert apukám nagyott hall és rajta lenne a füles anyukám meg halkabban halláná a tévét. lényegében egy feederre lenne szükségem.
(#) deebo válasza zaza99 hozzászólására (») Feb 22, 2020 /
 
De a hangszórót nem lehet csak úgy potira akasztani, a fülhallgató még talán beleférne, de az is plusz 100R soros ellenállással.
(#) DannyTorrence hozzászólása Feb 23, 2020 /
 
Üdv

Lehet valamit kezdeni ezzel a hibával?
A fényerő növelésével a széleken eltérő arányban világosabb a kép, míg középen sötétebb marad. Ha a kontrasztot növelem és a fényerőt alacsonyabban tartom, akkor nem feltűnő, de persze akkor sötét és nézhetetlen a kép.
Ez egy Samsung LE32S67DB, költeni nem költenék rá, de ha valami egyszerűen javítható dolog akkor megcsinálnám.

DSC_0266.JPG
    
(#) zoli0078 hozzászólása Feb 23, 2020 /
 
Sziasztok,
Ismét elővettem egy réi "projektemet" az alaplaphibás Blaupunkt TV feltámasztását.
Az alap állapothoz képest már egy új típus azonos alaplap van benne de egy másik típusú készükéből és nem hajtja a kijelzőt. Itt vagy az az alaplap sem százas vagy én nem voltam elég körültekintő és valóban nem az én kijelzőmhöz passzol.
Újabb nekifutásra elvetettem azt, hogy pontosan ugyan olyan lapot találjak ami nekem kellene így más 4k kijelzőkhöz használatos alaplapokat keressek.
Találtam olyat mi jó lehet (talán ugyan abból a családból való) mert elméletileg abból van ami pont ugyan ahhoz a kijelzőhöz való mint az enyém de általában olyat találni ami a 42"-os kijelzőt hajtja.
Valamint az volna még ami kérdéses, hogy két alaplap között az infra szenzorok között lehet-e különbség. Gondolok itt arra, hogy az új alaplap működhet-e a régi infa panellel természetesen az újhoz passzoló távirányítóval? A csatlakozásuk lehetséges, hogy egyformák (legalább is a csatlakoztatott kábel ereinek száma) de jelenleg biztosat nem tudok.
Itt volna pár kérdésem mire várnám a tanácsokat, véleményeket, ötleteket.
Szóval ha van két kijelző amik adatlap szerint V-By-One 8 line 51 pin-es csatlakozású és a T-Con paneleket szemügyre véve a Power és az adat csatlakozása megegyezik akkor azok alaplapjai kompatibilisek lehetnek?
Valamint volna két T-con ami szemrevételezés alapján teljesen egyforma (két képet is csatolok) az egyik az én kijelzőmön van a másik pedig azokon a kijelzőkön van amikhez lehetne kapni alaplapot. A kettő közötti különbség számomra a megnevezésük (az egyik Chimei innolux tptsMV a másik Innolux V500DK2) de azzal nem vagyok tisztában, hogy milyen progik futhatnak ezekben (ha van ilyesmi) ami a kompatibilitás meghiúsulását jelentené.
A T.MS6308.U701 típusú alaplapokat néztem ebből van 40 és 42"-os kijelzőhöz való és amiket lehet találni mind 51 pines csatlakozóval van szerelve ami nekem kellene.
Szóval várom az ötleteket, véleményeket tanácsokat a kompatibilitás körében.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2020
Következő: »»   151 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem