Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LM 3915 legmagasabb szint kijelzése 1-2 sec-ig
Témaindító: pepe, idő: Dec 28, 2007
Témakörök:
majd beszerzek egy darabot aztán kreálok belöle valamit.
![]() (nem néztem ki irta csak rémlett hogy valahol erröl ment az eszmecsere)
Írtam (meg mint kiderült előttem is írták) h. nem föltétlenül azt a nyomorult
![]() íme: "The VU meter, originally intended for signals sent via telephone lines, has shortcomings when used in high fidelity systems. Due to its slow response time, a VU meter will not accurately display transients that can saturate a magnetic tape or drive an amplifier into clipping. The fast-attack peak program meter (PPM) which does not have this problem is becoming increasingly popular." national 2000-es adatlapjának 11. oldala
irtam egy emailt a szerzönek.és válaszolt is rá.
"Tiszteletem! Az LM3916 IC több adatlapja is létezik, a NET-en böngészve találtam rá, véletlenszerűen, ott találtam egy rövid utalást erre az üzemmódra. Hasonló kapcsolás létezik több is a NET-en, van, ahol az IC lineáris, és van, ahol a logaritmikus működésű változazát alkalmazzák. Mindkettőt belepróbáltam, kifogástalanul működik. Most mit mondjak, véletlen?" ezekszerint valoban van benne ilyen funkcio.
mcganyer megépítette a BSS-et és azt írta abban nincs ilyen funkció. De az IC adatlapjának 5. oldalán található belső kapcsolásban sem látni erre a funkcióra utaló nyomokat. Külső vezérlése sincs ennek a funkciónak kivezetve. Ha valaki épített már vele az megírhatná a tapasztalatokat, és hogy hogy kell előcsalogatni belőle a "csúcs program mérést" ha van benne.
Szerintem prósza, cseresznye. és meglátjuk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |