Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   65 / 139
(#) Doncso válasza 1984white hozzászólására (») Júl 14, 2013 /
 
Ez komoly? Én annyira nem vagyok kiváncsi a kajára, hát miért nem ezzel kezdted A wifi tesztel megnyugtattál egy kicsit. Ha kissé oldalra állok tőle, és kb 1 méterre, akkor meg is szakad, szemből 1m távolságról minimális wifi jel van, ha kinyitom az ajtót akkor fullon jön.
(#) 1984white válasza Doncso hozzászólására (») Júl 14, 2013 /
 
Idézet:
„Ha kissé oldalra állok tőle, és kb 1 méterre, akkor meg is szakad, szemből 1m távolságról minimális wifi jel van, ha kinyitom az ajtót akkor fullon jön.”

Ez így tökéletes!
(#) Doncso válasza 1984white hozzászólására (») Júl 14, 2013 /
 
Hát akkor használhatom. Szuper.
(#) bubuc17 hozzászólása Júl 19, 2013 /
 
Sziasztok
LG 2M226 os magnetront hól lehet beszerezni?
Vagy esetleg mivel lehet kipótolni?
(#) Doncso hozzászólása Júl 21, 2013 /
 
Óriási, megrendeltem az üveget, kemény 2200Ft volt, + el kellett érte kocsikázni, de ez igazából sima üveglap, semmi komoly. Vicces. Bepattintottam a helyére, és kész is. Ha ezt tudom, vágatok a szomszéddal egy jó hideg sörért cserébe.
(#) takata hozzászólása Júl 22, 2013 /
 
Sziasztok! Teljesen laikus vagyok, a tanácsotokat szeretném kérni. Hasonló problémám van, mint az előzőekben Doncsonak. A munkahelyemenn a mikró ajtaját rányitották egy forró rezsóra, így a védőplexi eldeformálódott. Maga a fehér rögzítő keret ép maradt, a belül található perforált lemezes ajtó is ép. Erről a perforált lemezes komplett ajtóról lepattintottam a burkolat tartót, így ki tudtam venni az eldeformálódott plexit. Véleményetek szerint bármilyen plexivel, vagy esetleg fém lappal, üveg lappal helyettesíthető? Az eldeformálódott plexi a burkolattartóba kis karmokkal volt bepattintva, de pattintás nélkül is bele lehet tenni egy síma, téglalap alakú lemezt. Előre is köszi a segítséget!
(#) kadarist válasza takata hozzászólására (») Júl 22, 2013 /
 
Szia!
Akár még egy szemes zsákot is rászigszalagozhatsz, teljesen mindegy mit teszel oda.
(#) takata válasza kadarist hozzászólására (») Júl 22, 2013 /
 
Köszi!
(#) Bettinaa hozzászólása Aug 5, 2013 /
 
Sziasztok!!
Szeretném a segítségeteket kérni van egy Samsung g2739n mikrónk hibaüzenettel rajta: SE
Utánna néztem interneten de nem sok mindenre jutottam.Valaki tudna nekem segíteni hogy esetleg mi hibásodott meg benne??

Ha ezt kicserélnénk benne akkor talán működne??
http://www.hqelektronika.hu/product.php?on=hu/mw-control_073.html

Kérlek segitsetek előre is nagyon szépen köszönöm!!
(#) kadarist válasza Bettinaa hozzászólására (») Aug 5, 2013 /
 
Szia!
Igen, erre az 5E vagy SE hibára a membráncserét vagy annak tisztítását javasolják. Javítás.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2013
(#) laszlo100 hozzászólása Aug 19, 2013 /
 
Sziasztok ! van egy Panasonic GD556WEPG inverteres mikró. Melegítettünk benne elég sokat egyszer csak büdös lett azóta nem melegít.kijelző,óra ventilátor működik ( ez nem tudom miért pörög hisz nem melegít semmit) Olvasgattam a fórumot de problémámra nem kaptam választ. Szétszedtem . Nagyfesz biztit ezidáig nem találtam benne csak a tápnál van 2 db . Egyik 10A a másik 15A. A generátor be és kimenete szépnek tűnik nincs égésnyom.A magnetron generátor ház oldalán találtam egy kis szerkezetet amire csak egy 77 szám van írva. Fémesen rá van csavarva ( én hőelemnek gondolom) egyik fele testen másik fele elektrónika - Vélemény-. Egyenlőre ennyi !Segítséget köszönöm László.
(#) laszlo100 hozzászólása Aug 19, 2013 /
 
No Jobban belemélyedtem a generátor két kivezetése és a test között is 0 az elenállás ráadásul a generátorban lévő mágnesek el vannak repedve.
(#) Remci hozzászólása Aug 25, 2013 /
 
Sziasztok!

A mikrónk megadta magát, melegítés közben elkezdett szikrázni. Szétszedtem, a csillám lemezt cserélni kell, a magnetron végén a fém sapka megégett. Sikerült lehúznom és úgy néztem más nem károsodott rajta. Szerintetek ha azt a sapkát kicserélem egy másikra, akkor lehet tovább használni? Vagy másik magnetront kell szereznem bele? Mérésre jónak tűnik. Előre is köszi.
(#) Remci hozzászólása Szept 1, 2013 /
 
Üdv ismét!

Lenne még egy kérdésem. Hausmaster mikrónál a beállított időn belül ha kinyitom az ajtót, akkor ugyebár leáll a melegítés. De ha vissza csukom, akkor sem indul újra, csak ha megnyomom a start gombot. Viszont ilyenkor lenyomja a kismegszakítót. Ez mitől lehet? Találkozott már valaki ilyen hibával? Azért érdekes, mert ha beállítok egy idő tartamot és úgy indítom el, akkor nem veri le, csak ha menet közben megállítom és újra akarom indítani.
(#) merlingerin válasza Remci hozzászólására (») Szept 4, 2013 /
 
Van a gépben az ajtónál 3 db mikrokapcsoló. Ebből egy a trafó primerjét zárja rövidre, ha az ajtó nyitva van. Abban az esetben, ha a kapcsolók jók, ez normál működés, a lényege az, hogy nem egyszerre kapcsolnak. Ha kinyitod az ajtót, az egyik elveszi a tápot, majd a másik rövidre zárja a trafót, hogy hiba esetén se tudd úgy kinyitni, hogy megy a magnetron. Nálad van a soros mikrokapcsoló rossz, vagy a párhuzamos van beégve, vagy az ajtó mechanika megkopva. Esetek 99%-ban ez a helyzet. Mérd ki a kapcsolókat, és nézd át a műanyagokat. KIIKTATNI TILOS!
(#) Remci válasza merlingerin hozzászólására (») Szept 4, 2013 /
 
Szia!

A kapcsolókat mind átmértem, azok jók. De közben rájöttem hogy mi volt a probléma: ahol próbáltam a mikrót, az a kör 6A-es automatával volt biztosítva ( én meg nem figyeltem rajta a feliratot ) és ezért vágta le. Át dugtam egy másik konnektorba,ott már tökéletesen működött. Már megint figyelmetlen voltam . Azért köszi a választ.
(#) bolero hozzászólása Szept 13, 2013 /
 
Micro* sütő kapcsolási rajzot keresek tipusa Nethauz

*Mikró
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2013
(#) peter1995 válasza bolero hozzászólására (») Szept 17, 2013 /
 
Szia. Itt a mienkéé mikor javítottam lefotóztam a rajzát, bele van ragasztva a burkolat oldalába
Kép
(#) Ptimi hozzászólása Szept 20, 2013 /
 
Sziasztok. Van egy Orion OM/021 DG mikróm. Hallom hogy pittyeg és ugrál a menü de nem kapcsolt be. Hiába nyomtam meg bármilyen gombot nem reagált. Többször kihúztam és visszadugtam de semmi. Lehet hogy a gombokkal van probléma? Mit tehetek?
(#) kadarist válasza Ptimi hozzászólására (») Szept 20, 2013 /
 
Szia!
Cseréld ki a tápegységének elektrolitkondenzátorait!
(#) stoky hozzászólása Szept 28, 2013 /
 
Üdv!
Érdeklődnék,h a mikrohullámúnál a teljesítményszabályozás bekapcsolási időszabályozással oldják meg?
Van nálam egy manuális szabályozós, melegíteni melegít, csak gyengén.
1,5 percet állítottam be neki és figyeltem (egy pohár víz benne), ezalatt 9sec megy a magnetron 12sec kikapcsolt magnetron.Ezt csinálja minden teljesítményfokozatban, minimumon is és max 600W-os állásban is.
Mi lehet a probléma?
stoky
(#) kadarist válasza stoky hozzászólására (») Szept 28, 2013 /
 
Szia!
Elromlott a teljesítménykapcsolója, mert csak egy fokozatban működik. A legnagyobb teljesítményű állásban folyamatosan kell működnie a magnetronnak.
(#) stoky válasza kadarist hozzászólására (») Szept 28, 2013 /
 
Javítható?
Szerintem az is jobb lenne ha maxon menne, legfeljebb majd az idővel játszanak.
(#) stoky válasza stoky hozzászólására (») Szept 28, 2013 /
 
Bocs, nem manuális a teljesítményszabályozója. A nyákon van egy 5-lábú kapcsoló amin a teljesítményszabályozás változtatható.
Biztos a kapcsolóhiba vagy más is okozhatja az állandó teljesítményű melegítést?
stoky
(#) mraulajos hozzászólása Okt 3, 2013 /
 
Hali!
A képeken látható mikróval van gondom. Elveszett a program. Órát lehet állítani, teljesítmény ki lehet választani, de egy kevés idő után, az LCD kijelző alatt lévő középső hibát jelző szimbólum elkezd villogni, és sehova tovább. Ha a legfelső biztonsági kapcsolót, ahová a sárga vezeték (bejövő áram) megy megszakítom, az egyik relé, amelyre csak egy piros vezeték megy, kapcsol, majd el indul a ventilátor, a tányér, valamint fel gyullad a világítás. Mi lehet a gond?
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 3, 2013 /
 
Szia!
Elindul meg felgyullad, de nem fűt?
(#) mraulajos hozzászólása Okt 3, 2013 /
 
Igen, ha az említett kapcsolót megszakítom.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 3, 2013 /
 
Azt nézd meg, hogy a nagy trafó kap-e 230V-ot akkor, amikor elindítod ezzel a módszerrel.
(#) mraulajos hozzászólása Okt 3, 2013 /
 
Bocsi, nem írtam, de ezen már túl vagyok, nem megy a trafóra áram ebben a működési helyzetben.
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 3, 2013 /
 
Azt keresd meg, hogy hol akad el a trafó tápárama. Nem egy bonyolult kapcsolás, ezért gyorsan megmutatja magát a hibát okozó alkatrész.
Következő: »»   65 / 139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem