Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
teljesen kuka de a doboz nekem nem lényeg mert lehet kap fém dobozt famintásra vissza fóliázom vagy van még itthon 8 rétegelt lemezem vagy abból kap egy dobozt. Már az előlapot ki bányásztam belőle de amiket én találtam midnek ilyen állapotba van a doboza.
Az ABSTIMM mi célt szolgál mert akkor ha olyan nem veszem ki az izzót igaz ki van égve sajnos
Ha állomáson van, akkor az világít. Varázsszem néven ismert.
Középhullámon sikerült a Kossuth rádiót befogni? Vagy csak az URH-val próbálkozol ? A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2023
Az nem a sztereó vétel a lényege van egy olyan izzó is
Abstimmung szerintem hangolás lehet. Minél nagyobb a jel, annál erősebben világít.
A másik meg talán a sztereóvétel kijelzése lehet. Ide szerintem nem illik nagyon más izzókat tenni, mert elég gyenge tápjuk és kapcsoló tranzisztoraik vannak. A másik kettő meg a skálavilágítás, trafóról megy...
A piros az első, az a sztereo, a második a hangolásjelző.
mindjárt rá mérek hogy hány volt van rajtuk teszek egy egy ledet
Rajzról azért kitalálható (oda van írva
), de előtét ellenállás is illik hozzá.A szerereó indikátor elvileg csak akkor fog mutatni valamit, ha már behangoltad...
csak nem tudom hogy ki kivel van a skála világítás az már meg van csak nem értem mért megy az előlapi csatlakozóra a 2 izzó közös pontja
A két izzónak két külön leágazást csináltak a trafó szekunderén, azért van két izzónak három lába.
ezt a rajzot honnan töltötted le mert ez legalább magyar
Kókai-Varsányi : sztereó rádiók szervizkönyve III. 74. oldal
Műszaki könyvkiadó , Budapest 1984. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2023
Kár nincs fent PDF-ben bedig le töltöttem volna csak fizetős van a tanyán meg a rosz minőségű van fent
Tessék : Proxima 408 kapcsolási rajz, leírás, javítás Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2023
A tápegységben van egy SZ600/16 jelű zéner. Az hajlamos tönkremenni.
Én egy uA 7915 tettem be helyette és azzal ment. Lehet emiatt ment ki a kijelző izzó is. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2023
Köszönöm ez már egy kicsit jobban boldogulok mert ez legalább át látható le ir róla egy csomó mindent Köszönöm
Amit a képen bekarikáztam pirossal. Azon mérjél feszültséget.
Ez a SZ600/16 jelű zéner. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2023
Csak urh próbáltam mert a többi az semmit nem csinál csak zúg és recseg nem jön semmisem
Egész kezd megjönni a kedvem a fentiek alapján, hogy a saját Proxima 408-asomat rendberakjam. Hibalista:
- A potik rettentő kontakthibásak (van, hogy csak bizonyos állásokban szól, meg néha elmegy egy-egy oldal, meg kell mozgatni olyankor). - AM hangolás megszorulva, nem mozdul. - meg még ki tudja mit találok. UHR menne valószínű, csak OIRT. Bár ez nem nagyon izgat, mert van egy másik tuner rárakva. Igazából csak erősítőnek van használva, a hangja nem is rossz. Korábban rá volt téve 4 hangfal is, szépen szólt, de most csak kettővel megy.
A rossz állapotú dobozra: ezt találtam pótlásra, szinte hibátlannak tűnik:Bővebben: Link
2db hülyeség áldozata, a hangfrekis részt mindegyikből kivették, gondolom komoly erősítőt sikerült belőle összemalackodni. Kár érte.
Ezt már mutaták csak sajnos ott nem vagyok jártas.
Köszönöm
Bocs, hogy belevau:
Vendégként is lehet vásárolni, nem csak regisztráltként, (3 db a beírás szerint az a kettő) valamint én itt megkérdezném gyuszo-t, hogy a régi rendőrségi hívószámmal kiegészített név mond-e neki valamit.
A másik dobozból épít egy hozzá passzoló igai retro soundbar-t.
![]() TV-ből kimentett hangszórókat lehet találni. Szinte fillérekből megvan. Vagy használt műanyag dobozos PC hangszóró is tökéletes lehet. Talán még a hangja is szebb lesz, mint előtte a műanyag házban. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2023
Az a baj hogy azok is nagyon hiányosak gombok meg lettek volna akkor talán mert az enyém is nagyon hiányos sajnos. Egy kérdés van az fm skála húrja befotózom azt a részt amire kíváncsi vagyok hogy ott nincs e egy görgő
mert így nagyon bután néz ki a skála mutató. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2023
Ha múzeális készülék restaurálásával szeretnél foglalkozni mindig tartsad szem előtt, hogy a legfontosabb a hitelesség megőrzése.. A kiegészítés, pótlás, csere, csak ugyanolyan gyártmányú készülékből lehetséges.
El kell kerülni a radikális változtatásokat. De vannak is nálam idősebb szakik is, akik ezt megerősítik. Sokszor több hasonló készülékre van szükség, ha egy darabot hiánytalannnak és tökéletesre szeretnénk összehozni. Rádiókészülékek felújításnál a használhatóság, a működőképesség az esztétika szempontjai érvényesülnek. Ha ezeket megfogadod, örömöd lessz benne és sok idősebb szaki fog téged támogatni, segíteni.
Hangolás jelző izzó folyamatosan világit nem csinál semmit. a sztereó izzó helyén 3,93v mérek de ez se változik mindegy gogy van befogva adás vagy nincs.
A rádiórész -21V táp rendben van, már tettem fel képet is, bekarikáztam ?
Korábban írtam, hogy az a zéner hajlamos tönkremenni, cserélni kell. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2023
A zéneren - 15,65V mérek testhez képest
Üdvözletem!
Milyen kondenzátorral tudom pótolni a képeken láthatóakat. Sajnos már semmilyen kapacitással nem rendelkeznek. Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

), de előtét ellenállás is illik hozzá.