Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtatópatron átprogramozása
Lapozás: OK   1 / 3
(#) marha hozzászólása Júl 8, 2008 /
 
Nem tudná valaki megmondani hogy lehetne 1 Lexmark nyomtatópatron chip-jét átprogramozni hogy ujra ismerje fel a tintaszinteket mert fel van tölte és mindég üreset mutat és adig nem indul el a gép mert mindég azt irja hogy üresek a patronok én tudom hogy ezeket a patronokat már ugy csinálták hogy mindég ujat keljen veni azért akarnám a chip-et átprogramozni amúgy Lexmark X3550-es hez van
(#) Zsako Zoltan válasza marha hozzászólására (») Júl 8, 2008 /
 
igen sajnos ezeket igy gyártották, nem igazán lehet mást tenni, mint uj patront venni bele.
(#) ha6pc válasza marha hozzászólására (») Júl 8, 2008 /
 
Keresgélj ITT,EZEN a fórumon!
Már volt "műsoron",valaki egész konyhakészen leírta; "step by step". Hogy merre,sajnos nem emlékszem.
(#) ha6pc hozzászólása Júl 8, 2008 /
 
Írd be a keresőbe,hogy "patron reset"!
Ott vannak link ajánlatok,remélem valamelyik megfelel.
(#) Yshteee válasza marha hozzászólására (») Júl 8, 2008 /
 
Lássuk csak

Sajnos konyhakész módszert nem tudok adni, de el tudom mondani hogy én hogyan csinálnám.

Megkeresném a neten ennek az ominózus patronnak a leírását és vagy kapcsolási rajzát is. Ha van benne valamilyen memória netán 'fless' akkor megnézném hogy mi a tartalma üres, patron, és új patron esetén, és ha nem kár a nyomtatóért akkor eszközölnék egy kis átalakítást. "Gyártanék hozzá egy műpatront". Ennek annyi lenne a szerepe, hogy ha bele teszek egy feltöltött patront akkor ennek a műpatronnak a memeóriáját módosítaná a nyomtató, és ha kiürült a nyomtato patron, akkor ismét megtölteném, a műpatronba pedig visszatölteném az üres patron flessét. Talán puritán egy kicsit az ötlet, vagy talán bárgyú is, de utána néznék, hogy kivitelezhető-e. Ja és a youtube-on is vannak ezzel hapcsolatos videók. Talán
(#) mgy válasza Yshteee hozzászólására (») Júl 8, 2008 /
 
A mostani nyomtató árak, és az utángyátott festékazetták árai melett, problémátok olyan,

hogy tudjak 2 méter fogkrémet visszanyomni a tubusba !

Mire a problmádat megoldod, már olyan nyomtató nem is fog létezni !

Egyébként ha megoldod a dolgot, olyan PROFI vagy, hogy nem fórumozóktól fogsz, tanácsot kérni !
(#) bocó hozzászólása Júl 8, 2008 / 1
 
Hát ja! Két nyomtató patron áráért már lehet kapni egy új nyomtatót, amihez tartozékként 2 patront adnak. :S Nekem 12000 volt a nyomtatóm színes, és fekete tintapatronnal. akartam hozzá venni partont...A fekete 5000, a színes 6000 összesen 11000 Ft. Az utángyártott/újratöltött pedig csak 2000-el olcsóbb.
Kérdem én, miért gazdaságosabb új nyomtatót venni, mint tintát tölteni??? Termeljük a szemetet! Hurrá! Köszönet a nyomtató gyártóknak, akik egybeépítik a fejet a patronnal...
(#) árpix hozzászólása Júl 9, 2008 /
 
Sziasztok ! mi lenne ha addig töltenétek fel a patront amíg még van benne valamennyi , így nem "kapna a patron üres bitet" ?!?
(#) patexati válasza árpix hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
Idézet:
„Sziasztok ! mi lenne ha addig töltenétek fel a patront amíg még van benne valamennyi , így nem "kapna a patron üres bitet" ?!?”


A patron memóriája a nyomtatott időből tudja mennyi "lé" van a patronban!Ha szerinte kiürül akkor hiába van a patronban fizikailag tinta nem fog nyomtatni!A chipet mindenképp resetelni vagy cserélni kell rajt!Erre annyi megoldás van amennyi nyomtató mert mind mind más sajna!
(#) árpix válasza patexati hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
Köszönöm a helyreigazítást , akkor én is -ni fogok mert nekem is Lexmark nyomtazóm van és lassan kifogy a patron LEXMARK 1-es patron van benne ami minden színért még a feketéért is felelős .
(#) karesz49 válasza bocó hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
Na nehogy azt hidd, hogy a külön fej az sokkal jobb, nekem van 1 elég nagytudású Canon nyomtatóm, külön fejjel, a tinta igaz, hogy olcsó bele de ha fejet kell cserélni az már húzós, múltkor akciósan láttam valahol 16eFt-ért, ez is röhely, nem?
(#) oldman válasza bocó hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
Ez a kisebbik baj( ti.:egybeépítik a fejet a patronnal...) a nagyobb az hogy eszement drága!
nézzetek körül itt: Link
(#) proli007 hozzászólása Júl 9, 2008 /
 
Sziasztok!

Bocsánat, ha ez Off a témában, csak nem tudom szó nélkül megállni a dolgot.

Hát engem is ütöget a guta, a nyomtatókkal kapcsolatban.

Már régóta akartam venni egy lapolvasót és mivel nyomtatóval is elég olcsó lett, kinéztem magamnak egyet. EPSON Stylus DX5050. Gondoltam, a Brite tinta mosható, külön vannak a tankban, nem kell mindet kicserélni, ha valamelyik szín kifogyna. - Ha valami igényesebbet akarok nyomtatni, ezzel fogom megoldani.

Nos én csak kacérkodtam a gondolattal, de a gyerekektől megkaptam karácsonyra a "gazdaságosból" ajándékba. Hát nem szoktam elkapkodni az új dolgok üzembe-helyezését, így ünnepek után néztem csak meg.

Első dobása az volt, hogy nem volt benne a patron. Szépen leragasztva minden, csak "kilopódott" úgy láttam. Na jó, gondoltam legalább a Scenert kipróbálom. Hoppá! Patron nélkül az sem üzemel.
Reklamálás a gazdaságoséknál. Egyelőre nincs, de nem zárkóztak el. Nem akartam cseszegetni, hátha vissza kell vinni. Két hónap után mikor kezdtem unni a dolgot, elfogadtam egy színes készletet, valami után gyártott vacakot. (Állítólag ami benne van, az csak demó kazetta, abban úgy sincs tinta.)

Második dobás: A gyerekek vettek egy eredeti csomagot bele, úgy 8000Ft volt. Nem semmi, kibontottam és betöltöttem. Boldogság a köbön, szépen nyomtat. Egy nyák rajz beültetését nyomtattam ki ezt is ECO módban, " ne fogyjon az a jó kis tinta". Kb. tenyérnyi volt. Ekkor láttam, hogy mutatja a tinta szintet is, gondoltam, végre valami kis kultúra. A gyanús az volt, hogy mire kész lett, már nem mutattak tele jelzést, a tankok. Na jó! Gondoltam "penyózik", milyen okos is Ő.

De aztán eljött az igazság pillanata. Adóbevallást kellett készíteni, és mivel a HP-bennem volt tinta, nosza, gondoltam nyomtassunk az EPSON-nal. Az eredmény gutaütés volt. A bevallás 7 oldalas, ezt ki kellett nyomtatni, úgy 10-szer. Meglepődve láttam, hogy ezek után a tintapatronban már félig sem volt tinta.

De a szépség, ez után következett. Tekintve, hogy el volt rontva valami a papíron, egy hét múlva ismét nyomtatni kellett, és már bekapcsoláskor ürest jelzett a patron, de azért hajlandó volt nyomtatni. A csoda, még abban is állott, hogy holott a nyomtatott anyag fekete-fehér volt, a színes patronok (amit egy tenyérnyi nyomtatásra használtam addig) szintén mind ürest jeleznek.

Azóta, még nem raktam bele az után gyártott vacakot. Minden villog, de egyelőre hajlandó nyomtatni. A patronokban nem sok tintura van azt hiszem 23mL összesen, de ha a papíron nincs, akkor hol a bánatban van, ha a patronban sincs?

A hőskorban, a melóban egy kazal EPSON nyomtatónk volt, és egész nap kalapáltak. Mindig a megbízhatóság példaképeként emlegettük őket. Azóta átkozom a nevét a cégnek, és a népet is, aki rám szabadította ezt a pocsék marketinges világot, ahol a profiton kívül, csak a vevők átverése a legfőbb hőstett.

Nem tudom, hogy más járt-e velem hasonló cipőben, de olyan bosszús vagyok, hogy erősen gondolkodom, hogy az anyacégnek visszaküldöm, hogy dugják fel, de a levélben "anya" is lesz, abban biztos vagyok.

üdv! proli007
(#) patexati válasza proli007 hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
Ez sajna így van!Az új nyomtatók a HP biztos de más is majmolja már őket tényleg próbapatronnal jön ki!Amit vettél lehet,hogy azt lopták ki elötte belőle!A próbapatron nem különbözik külsőleg a rendestől csak a súlya más !Az a lényeg pár oldal és tényleg kifogy!Nekem még szerencsére megy a Cannon IP1000-es mibe a fekete-szines együtt a nagybanin 500 ft (igaz nem bír túl sokat de azért megy vele nem töltögetem bár az is jó lenne)
(#) ferike99 válasza proli007 hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
Szia.Nekem egy CANON PIXMA MP 150-es masinám van,félelmetesen sokat használtam már.Így már sokszor kellet megtölteni,de a patron nem szokot ilyen dolgokat csinálni mint neked.Több mint 2 éves a gép,persze az elkopott fejeket cserélni kellet a nyomtatás minősége miatt,de ezek is már sokszor lettek töltve.Az én tapasztalatom szerint a feketét kb 10-szer lehet megtölteni,viszont a színes 3-nál többet nem bír.Én is sokat rágodtam,hogy milyen gépet vegyek.Van egy számitógépes haverom, az Ő javaslatára vettem a CANONT. És nagyon bevált,mostanság elég nyomot áron adják kb 13000 -14000 ezer magyar kemény forintért elviheted.De nagyon strapabiró masina ,így ha legközelebb jó gépet akarsz venni,akkor nagyon ajánlom. Üdv Feri
(#) proli007 válasza ferike99 hozzászólására (») Júl 10, 2008 /
 
Köszi, Meggondolom. Sajnos előtte kellett volna.
üdv! proli007
(#) Slope válasza proli007 hozzászólására (») Júl 10, 2008 /
 
Üdv!

Soraidat olvasva nem tudtam ellenállni, hogy kiadjam magamból a sérelmet. Az off-ért bocsánat előre is!


Az Epson-t nekem már sikerült kiutálni az életemből úgy 5 éve. Akkor, tiedéhez hasonló megfontolásból az Epson C64 mellett döntöttem. Tinta külön kazettákban, hurrá nem kell külön cserélni, mint a HP-nél.
Az emlegetett demópatronnal szállították. A tintaszintek napról napra szemmel láthatóan estek lefele (a gépen lévő szoftver szerint), majd a végén megálltak a szintjelzők, éppen csak annyira, hogy láttam melyik-melyik szín.
Gondolván, hogy ennek a fele se tréfa, elkezdtem figyelni a nyomtató működését... kb 10 oda-vissza futás után a fej elment pucolni. Mondom jó tisztít-tisztít, de ennyire?!
Szétkaptam hát a gépet, és a tartályban (ami a felesleges tintát fogja fel), vagy 2× annyi tinta állt, mint amennyit valaha elnyomtattam. A tény megállapítása után (hova lett a tinta) összeraktam.
Egy egész hét is eltellt, mire legközelebb használtam... A nyomtatás célja egy teljesen fekete-fehér szöveges oldal volt. ...hát le is állt a nyomtatás: "A fekete nyomtatópatronban kifogyott a festék" (vagy valami hasonló). Nyakamba a város, és vettem is belevaló, de Pelikan gyártmányú patront, vagy 4 ezerért. Hazamegyek, örülök, beteszem, nyomtatok, siker.

Eltellt egy újabb hét (nálam a legkisebb emlékezési egység a hét, elfelejtett szülinapoknál esetleg hónap).
Na a lényeg, hogy legközelebb elkövettem azt a hibát, hogy a 3 oldalas szövegben ki mertem emelni kb. két szót pirossal. Szépen darál a nyomtató, majd elért a kiemelt szó első betűjéhez, ekkor letilt. Megyek be a szobába a "na már biztos végzett" gondolattal telítve hitemet. Hát nem... villogott ott minden, még a szekrény fiók is hibát jelzett. Megnézem a gépet... "kifogyott a cyan" tovább olvasva... "a nyomtatás folytatásához cserélje ki". Jó - mondom, akkor nem lesz kiemelve... az egész szöveget csak feketével szerettem volna nyomtatni, de ekkor már azt sem engedte!

Na itt szakadt el a cérna!
1. Miért veszik alapnak, hogy minden felhasználó tart még vagy 8 patront a szekrényében, ha havi 10 oldat nyomtat?!
2. Ha külön rekeszekben van a festék, és én csak feketével nyomtatok, miért fogy el a színes, és miért nem nyomtat feketén, ha az kifogyott?! A régi HP-nek ez nem volt gond, nyomtatott az mindennel, a végén már olyan színnel nyomtatott ami épp jött, de akkor is befejezte.
3. Miért pazarolja ilyen szinten a festéket, tisztítás gyanánt? Miért kell havi egy patron, csak azért, hogy tiszta legyen?!

Általában higgadt vagyok, max 3-szor oldalbacsapom, aztán megkeresem a bajt. Nade itt nem volt mit keresni. Így oldalba csaptam egyszer, kétszer, háromszor... a hibát tudtam és nem nyugtatott meg. Így jött a negyedik oldalbacsapás, amitől lerepült az asztalról, ha már lent volt belerúgtam, amitől kirepült az erkélyre, ha meg már ott volt beleugrottam a közepébe. Mentségemre szóljon, nem szoktam így szétverni semmit, de a szemétkupac láttán végre boldognak éreztem magam.

Majd elmentem egy Xerox lézert venni, amivel ugyanezt eljátszottam (20ezer a nyomtató, 27ezer a kazetta... hasonlóan végezte, csak előbb kibeleztem okosan). Most egy Lexmark lézerem van, külön festékkazetta, külön longlife fényhenger. Vettem bele egy nagykapacitású kazettát 6 ezerért, azóta pedig egyszer töltöttem 3-ért... kb 5000 lap után kap általában egy új csipet, ami 3 ezer fötö és dalolva nyomtat tovább. Én már soha többet nem akarok színesben nyomtatni... ha fotó minőség kell elviszem egy céghez, akik megcsinálják. Összességében véve kevesebb pénzből kijön, mintha az Epson exnyomtatóm által kinyomtatott fotókat nézem, az élettartam és ár függvényéban.

Szóval ez az én kis történetem az Epson-al (és a szemétgyártó társadalmunkkal)... hittem benne, mert régen jó volt... majd összetörtem mert tévedtem. Manapság minden az eladhatóságról szól. A garanciális követelményeket teljesítse, és utána dobd ki. Nyomtatónál még az sem, mert patronnal mehetsz az @nyádba pattogni, nem a szervízbe.
Végülis nem baj... a használt elektronikák többsége egy szemétdombon végzi újrahasznosítás nélkül. Szóval nem baj... majdcsak elönt minket a sz_r. Akkor vajon ki lesz majd a hibás?! Mi vagy a gyártók? Nem azért ilyenek a termékek, mert nem tudnak jobbat. A telefonok sem azért zakkannak meg, mert túl "okosak". Egyszerűen erre tervezik ezeket. Sokan lehordják a Lexmark-ot, de kezdem azt érezni, hogy a nagy gyártókat már nem érdekli az élettartam. Ellenben a Lexmark régóta üzemel, szépen, csendben, tisztán.


Üdv!
(#) Ricsi89 válasza Slope hozzászólására (») Júl 10, 2008 /
 
Helló
Az epson nyomtatók tényleg ilyenek. nekem is volt egy, de abból is fogyott a tinta rendesen. Alig nyomtattam vele, és állandóan cserélni kellett. Majd miután végleg meguntam, vettem egy lexmark lézernyomtatót. Október körül vettem és még eredeti toner van benne. Túl vagyok már vele 500oldalon, és még mindig van a tonerben, pedig már üresnek jelzi. Múltkor viszont szétszedtem az epsont, és az alja tele van szivaccsal, ami úszik a festékben. Egy év állás után is ott a festék és nincs beszáradva. A fejbe meg beleszáradt egy hét alatt. :yes: Úgyhogy ennyit az epsonról.
(#) Zoltan.ms válasza proli007 hozzászólására (») Júl 10, 2008 /
 
Sziasztok, annak idején 5 évig nyomtatókat javítottam, úgyhogy láttam egy-két dolgot.
Hogy hová tűnik a tinta?
Biztosan észrevettétek, hogy bekapcsolás meg nyomtatás előtt is szötymög egy csomót a nyomtató, ilyenkor fúvókatisztítást csinál ami azt jelenti, hogy leszív egy kis tintát a fejből, hogy a fúvókák "meginduljanak"
Nevetséges ez is -ha szétkapod a printert egy vastag filc van az aljában ami tiszta tinta.
Hát ide tűnik el a méregdrága tinta egy nagy része, és minnél többször kapcsolgatod ki és be annál több tűnik el belőle.
A patron amúgy filléres tétel a gyártónak, ezen hozzák vissza a nyomtató árát amit tök olcsón adnak.
Ha mi 10e Ft ért vesszük meg a gépet mit gondoltok mennyiért jöhet ki a gyárból? Kb 3000-ért.
Az epson a csúcsszutyok a lexmarkkal fej-fej mellett, meg sem szabad látni!!!
A hp megbízható de drága az üzemeltetése, így a Canon kerül ki győztesen.
A régi modelleket érdemes üldözni!!! amit már más lecserélne Pl a régi HP Deskjet 500 és 600 as széria valamint a canon bc-24 es patronos széria.
ARANYAT ÉRNEK ezek a nyomtatók! 2-300 Ft bele egy utángyártott patron.
A chip resetre már vannak kitalált patron reszetelők, de megbízhatatlan megoldások, látjátok, hogy még az új patronok is megbízhatatlanul működnek nemhogy a megpiszkáltak.
Régi nyomtatót Vegyetek valakitől! ez a legfontosabb, ha olcsón akartok nyomtatni.
(#) marha hozzászólása Júl 12, 2008 /
 
és nem tud valaki 1 jó Lexmark X3550 patron reset-et?

Büntetésből lekicsinyítettem az írásodat...

Nem kell feltűnösködni, itt ezt mi nagyon nem szeretjük!

Moderátor
(#) pako hozzászólása Júl 23, 2008 /
 
Hali!
Mi a kifogyott nyomtatókat alkatrésznek használjuk tesómmal. Sajnos ma már jobban megéri venni egy új nyomtatót, mint abba patront De legalább van egy rakás alkatrész, 4 nyomtató van bontásra ítélve, egyik scanneres, kb 100 db SMD-s RGB LED-del
(#) Iszkakof István hozzászólása Aug 17, 2008 /
 
Szeretném a tanácsotokat kérni, mit tegyek.
Egy új Lexmark multifunkcionális nyomtatóról van szó. A színes patronból kifogyott a tinta, és a feketének sem lehet sok hátra, már megjelent a piros karikában a fehér X. Azt szeretném megtudni, hogy ezek az első patronok, 28-as és 29-es megérdemlik e az utántöltést, vagy már nem jók semmire. Nagyon rosszul nézne ki a dolog, ha vétetnék egy sorozat tintát 95 lejért és a nyomtatás mégsem menne, a két patront mégis meg kellene vásárolni 135 lejért.
Előre is köszönöm a segítségeteket !
(#) dvdlemez hozzászólása Aug 17, 2008 /
 
hy

ezért kár is foglalkozni tintasugaras vackokal mert ha ki is számoljátok 10-15e ft árés közé esö tintasugaras nyomtatokat kifogyása után min 5e egy bármilyen fej is minimum!
otvan mingyárt 20e be a bazár azért már laser nyomtatot lehet kapni és a minöség is ég és fold nemcsak sima lapot tud nyomtatni hanem foliát..paustpair meg sok mást is !
joval több lap bir ki 1500-2000 lap is lazán takarékos üzemodba!
10eárt egy tuner bele és megint mehet az egész elöröl nemhiába drágábak a laser nyomtatok a tintasugarasal szembe!
szines laser nyomtatk is elfogadhato áron is elérhetök már ha valaki nagyon szinesbe szeretne nyomtatni laser minöség alat
(#) Lucifer válasza dvdlemez hozzászólására (») Aug 17, 2008 /
 
Az megint más kérdés, hogy ha az ember vesz egy 2K-ért vesz az ember utántöltőkészletet és megtölti n+1-szer. Már ha olyan a stuff amit nem kell buherálni. Pld HP 3*20 széria
(#) pedrock válasza Iszkakof István hozzászólására (») Aug 17, 2008 /
 
Abban az esetben érdemes utántölteni, ha nem gond, hogy romlani fog a nyomtatás minőségi. Persze így is teljesen jól lesz, csak nem hozza azt a minőséget, mint a gyári. Nagy valószínűséggel, ha a színest is utántöltőd, nem teljesen ugyanazokat a színeket fogod visszakapni. Valamint érdemes vele minden héten nyomtatni pár lapot, különben hamar beszárad. Nem utolsó sorban az utántöltőhöz, adnak tisztítót, én ebből mindig rakok a tinta mellé olyan 1/3-1/4-ed arányba, így kicsi az esélye, hogy eltömődik és beszárad a patron.
(#) a6futand hozzászólása Aug 17, 2008 /
 
Tutitipp:

Ha valahol lehet még kapni RÉGI HP LaserJet 5P/6P nyomtatót, azt meg kell venni. (az állópapiros L-esek rosszak.)

Én 9 ezer pénzér vettem a Vaterán TONERRAL EGYüTT. Azóta kinyomott egy 600 és két 300 oldalas elektronika jegyzetet és még számtalan nagyházit meg miegyebet (a hozzá adott, már használt tonerral). Csippelt toner akkor még ki se volt találva amikor ezeket csinálták.

Csak 600 DPI-t tudnak, de viszont kb. 4000 forintér után lehet tölteni, és ezzel ugyanennyi oldalt ki is nyomtat!

Ilyen dolgok vannak benne, mint hogy fektetett FÉM papírtálca (még nem volt olyan hogy kettöt evett meg egyszerre). Windows XP alá SEMMILYEN drivert nem kell hozzá feltenni, azonnal megy.

Ez egy régi tipus, már nem gyártják, viszont nem otthoni használatra készült, inkább irodai / ipari kivitel, éppen ezért elpusztíthatatlan. Nagyon tudom ajánlani.

Amúgy tényleg gusztustalan a HP mostani üzletpolitikája, kiváncsi vagyok meddig bírják ezeknek a szutykoknak az eladásával. Elöbb utóbb lassan rájönnek a népek hogy szemetet adtak el nekik.

Futi
(#) pedrock válasza a6futand hozzászólására (») Aug 17, 2008 /
 
Átlátszó fóliára lehet vele nyomtatni? Konkrétan annak örülnék, ha jó minőségben tudnék végre nyomtatott áramkört fóliára nyomtatni.
(#) a6futand hozzászólása Aug 18, 2008 /
 
Hali!
Hogy átlátszó fóliára lehet -e az attól függ hogy elolvad -e a fólia vagy se.

Mi münyomópapírra nyomattunk vele rengeteg áramkört és a vasalós módszerrel nyomattuk a nyákokat a koleszban.

Valahol a Rákóczi tér környékén lehet kapni ilyen papírt. Bementünk a boltba, mondjuk hogy mit akarunk, erre a néni: "Csak nem maguk is villamosmérnökök?"
Felvágott egy A/2-es lepedöt, pár száz forint az egész.

Próbáltuk korábban fóliákkal is. Nem a nyomtatóval volt a gond hanem inkább a vasalással, bár nyomtatás közben is egy kicsit összeugrottak. Valami höälló fóliát kell szerezni.

Futi
(#) Iszkakof István válasza pedrock hozzászólására (») Aug 19, 2008 /
 
Úgy döntöttünk, megveszzük a sorozat tintát, csak azt nem tudjuk, hogy fel kell-e tépni a Lexmark 29-es színes patronnak a tetejét a megtöltéshez? Az én Lexmark nyomtatómba 27-es színes patron való, annak fel kell tépni a tetejét, különben nem látszik, menyi tinta fér egy szín cellájába, és ne folyjék a másik kettőre.
Ha valaki tudja, kérem írja meg, ne tegyünk feleslegesen tönkre egy festékpatront.
(#) Iszkakof István válasza Iszkakof István hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Megvásároltuk a sorozat tintát, fel is töltöttem a festékpatronokat. A színes patron teljesen üres volt, a fekete pedig szinte üres. Miután feltöltöttem, de nem csordultig mind a kettőt, a nyomtató nem ismerte fel a patronokat. Irt egy három pontból álló utasítást angolul, mit kell tennem. Irt olyat is „order ink“.
Kérdéseim:
1. Én rontottam-e el valamit ?
2. Azokat a festékpatronokat fel fogja-e ismerni valaha, vagy eldobhatók ?
3. Ha ezek a patronok már nem jók semmire és veszünk újakat fel fogja-e ismerni ?
4. Ha egy cég töltötte volna fel, működne-e, tudván azt, hogy új nyomtatóról és első patronjairól van szó ?
Megnyugtatásom végett kérem a válaszotokat, amit nagyon várok, és köszönök.
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem