Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
És ami a lényeg: mivel mi nem voltunk otthon, így arra az időre nyilván nem volt lámpa felkapcsolva otthon, ezzel tehát mi mindenképpen spóroltunk a világnak. Ez az egyik pozitívum. A másik, hogy felejthetetlen látványban volt részünk. Attól függetlenül, hogy lámpaoltós nap van, vagy sem.
Az esti városi fények eléggé elkápráztatják az ember szemét. Pláne úgy, hogy nulla szmog volt a város fölött, szóval elég messzire el lehetett látni. És a harmadik pozitívum, hogy nem egyedül voltunk. Szóval a hozzáállás a lényeg. És a pozitív energiák és gondolatok megtalálása, felismerése.
Szia !
Lehet, hogy nem a legolcsóbb megoldás, de kipróbálhatod Ezt. Igaz, hogy a régi lazúrozott fához találták ki, hogy a sötétet ismét világossá lehessen tenni, de előnye, hogy megmarad az erezet. Üdv:ticko
Felautóztál környezetvédni... jaaaj
Vagy csak áprilisi tréfa?
Ha már április elsejei tréfa szóba került, menjetek a Google Maps oldalra, és ott kattintsatok a "Küldetés" fülecskére!
Folytattam ma egy érdemi? beszélgetést a T-'OME ügyfélszolgálattal. Sajnos nem igazazán tudták elmondani hogy mi a különbség a digitális kábelTV és kábelNET között (szerintük).
Értelmezésem szerint ez két külön dolog: - Első esetben van egy koax kábel ami bemegy egy Set Top Box-ba (ahonnan kijön TV, pl SCART csatlakozón), valamint egy telefonvonal, ami egy ADSL modem-be megy be, ahonnan kijön a vezetékes telefon és internet) - Második esetben van EGY doboz, ahová bemegy a kábelTV-s koax, ahonnan utána kijön mind a három (telefon/internet/TV). Bár ez inkább a viccek közé tartozik. Abban maradtunk hogy hívjak hétfőn, mert akkor lesz olyan ember aki ezt a fogas kérdést meg tudja válaszolni... Bár most hogy nézem éppen áprlis 1 van
Alapvetően semmi. Nálam a telefon még a jó öreg érpáron jön, azonban a gépek, és az IPTV egy koax végére csatlakoztatott modem+routerhez csatlakoznak. Igen, az IPTV ugyanúgy, mint a gépek. Sőt, a TV a dobozkán keresztül "látja" az üzemelő gépeket. Szóval, tényleg elég nehéz meghatározni, ki kivel van. Ja, a dobozka még Wifi-t is tud, ott további gépeket, telefonokat, táblagépeket képes kiszolgálni.
Az említett szolgáltatóval nekem már lassan 2 éve van szinte folyamatosan számlázási vitám.
Üdvözlöm a fórumozó kollégákat!
Szükségem lenne egy tapasztalt autós kollégától egy kis útmutatásra. Mopedautómban elköszöntek a trapézszilentek. Azt szretném kérdezni, hogy a képen látható méretek alapján valaki tudna-e egy autótipust mondani, amivel helyettesíthető (például: a Renault Cliojé ugyanez). Előre is köszönöm: Müszi
Sziasztok! Kapott-e még valaki rajtam kívül emailt Z. Dánieltől vagy csak én tetszettem meg neki?
Minden esetre én nem szeretem az ilyen típusú tolakodó leinformálást és agitálást! Nem tudom, hogy a modik mit szólnak hozzá? ...az én részemről :gun:
Én is kaptam, de én már nem foglalkozom az ilyen levelekkel.
Ezzel csak az a baj, hogy ha nem küldöm el p....ba akkor kapom a következő levelet, ha pedig le akarok iratkozni, majd próbálkozik más megkereséssel.
Te nem is ismersz engem. Fogalmad sincs, mikor, hogyan és mennyit használok autót. Csak akkor, ha feltétlenül muszáj. A munkahelyemre több, mint 1 éve csak biciklivel járok. Igen, télen is. Ha már témánál vagyunk, a HE találkozókra is 3-ból 2-szer biciklivel mentem, a legelsőre Topi vitt. Pedig csak az odaút 1 óra 40 perc. De kibírtam, mert megtehetem és bírom egyelőre, mert fiatal vagyok és nem autóban punnyadós típus. Soroljam még vagy elég lesz ennyi bevezetőként? De a hozzáállást megjegyeztem, köszönöm is a gesztust és hogy is mondjam, "reményteli"...
Szia
Azért elletmodást vélek felfedezni a levélbe.. Idézet: „Az e-mail címét csak is kizárolag ehhez az egy levélhez használtam fel és a késöbbiekben semmilyen formában nem tárolom!” Hogy is van ez ? Idézet: „Üdvözlettel: Z. Dániel Amennyiben szeretne leiratkozni levelünkről, kattintson ide. ” Akkor most felhasználta vagy nem ?
Ezek szerint bárki regisztrálhat a HE-re és eléri az összes email címet.Már csak az hiányzik, hogy kivehető ajtós turmixgépet hirdessenek.
Elérheti, de nem kis munkával. Mindenki adatlapját megnézni azért kell egy kis idő.
Hát ha megérkezne végre a levehető ajtós NDK turmixgép...
![]() Jó öreg Kern András, mindig is nagy kedvencem volt
Nem állt szándékomban mélyen megsérteni, de ha már amúgy is bringázol, most is megtehetted volna.
Ha valami megakadályozott ezúttal a használatában, én a helyedben megfontoltam volna, hogy el sem indulok. Az egész akció jelképes, és pontosan ezt a jelképet romboltad azzal, hogy autóba ültél ebben az órában. Hozzászólásom erre vonatkozott - még ha talán nyersre is sikeredett. De bármennyire is fáj, igaz. Arról, hogy előtt-utána hogyan cselekedsz: üdvözlendő, hogy igyekszel védeni a földet, magam is igyekszek így tenni. De gondold meg a következőt (hogy lásd min akadtam ki): Tegyük fel, hogy van egy klónod, aki mindent pontosan ugyanúgy tesz mit te az akció előtt és után, csak ezen az egy órán viselkedtek különbözően. Ő otthon maradt, és nem kapcsolta le a villanyt a nappalijában, mert könyvet olvasott, a párjával egyetemben. A csillárjában 3 db 20W-os kompakt fénycső van. A kérdéses idő alatt elhasznált 0,06kWh villamos energiát. Te ez idő alatt autóztál 10km-t. Autód nagyon hatékony, 100km-en 6 liter benzint fogyaszt, a motor hatásfoka 100%. A benzin fűtőértéke 44MJ/kg sűrűsége 0,75kg/l. Tehát 0,45kg benzint fogyasztottál így kb. 5,5kWh energia szabadult fel. Persze így csak a felhasznált energiát figyeltem (egyébként már ez sem fog visszatérni az unokádnak), hogy ebből mennyi szennyezte a környezetet az nem tudom kiszámolni. Mindenesetre nehezen tudom elképzelni, hogy a villamos energia előállítása majd 100x annyit szennyezne, mint a benzin elégetése. Akkor lennénk éppen egálban. Tehettél volna egy gesztust a földnek - hogy nem tetted, azért ne rám légy mérges.
Ha esetleg hiányolod talán valahol megvan és előkerítem a Kern féle NDK turmixgép
Nem köszönöm, csak nagyon megmaradt bennem az a kabaréjelenet.
Meg mikor telefonálgatnak ide oda, és ő 10x megkérdezi hogy meg jött-e már a levehető ajtajú NDK turmixgép.
Egy időbe mikor még a Petőfin volt kabaré 2-4 évet felvettem mp3-ba. (csak kevés része van megvágva).
Mármint a reklámokat likvidáltam belőle. Vannak igazi klasszikusok benne, mint pl. Markos-Nádas-Boncz az igazi felejthetetlenek.
.....akkor ez a beszélgetés viszi el a pálmát mostanában.
Ezt ismertem, nagyon nincs képben a mami
Samsys: Youtbe-on is rengeteg fent van, nagyon jók
Legegyszerűbb, ha beállítod, hogy a Ctrl lenyomásara megmutassa hová bújt.
Milyen felületen egerészel? Régebbi egereknél úgy rémlik hogy akkor csinálta ezt, amikor fényes felület volt alatta.
Szia! Vezérlőpult => egér => az egérmutató beállításai fül, ott lehet hogy valami olyan is ki van pipálva amit nem kellene.. pl a mutató automatikusan a párbeszédpanel alapértelmezett gombjára ugrik de mivel nincs ilyen ablak és a windóz mindenre képes lehet hogy ilyen baj lehet. Vagy az új egered gyári hibás.
Ezen az egérpadon azt hiszem nagyon sokat tologatnám a rágcsálót,hátha lekopik a ruha a modellről! :yes:
:bummafejbe: Teljesen mindegy, leírod százszor: Környezetvédelmi órában nem autózok; mea culpa! Kézzel, töltőtollal! És bemutatod itt a fórumon, hogy lássuk; megbántad, soha többé ilyet nem teszel!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Az esti városi fények eléggé elkápráztatják az ember szemét. Pláne úgy, hogy nulla szmog volt a város fölött, szóval elég messzire el lehetett látni. És a harmadik pozitívum, hogy nem egyedül voltunk. Szóval a hozzáállás a lényeg. És a pozitív energiák és gondolatok megtalálása, felismerése.

Minden esetre én nem szeretem az ilyen típusú tolakodó leinformálást és agitálást! Nem tudom, hogy a modik mit szólnak hozzá? ...az én részemről :gun:

Meg mikor telefonálgatnak ide oda, és ő 10x megkérdezi hogy meg jött-e már a levehető ajtajú NDK turmixgép.