Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es világítás
 
Témaindító: xodak, idő: Aug 6, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   178 / 178
(#) VIM válasza uniman hozzászólására (») Márc 3, 2024 /
 
Melyik az a gomb amelyik ezt a unkciót kapcsolja? Az on-off az a folyamatos világítás be-ki kapcsolására szolgál, akár nappal is be lehet kapcsolni vagy fényszegény (borús) időben is. Valószínű, hogy amit "Bakman" is mondott az a PS3120 lehet hibás, mert a kimenetén nincs meg a a feszültség. Az on-off engedélyt nem tudom kimérni de a zöld led jelzi, hogy mozgás történik a közelében.
(#) VIM válasza uniman hozzászólására (») Márc 3, 2024 /
 
A mozgásérzékelés funkciót azt a radar jelű gombbal lehet aktiválni ill. kikapcsolni. A jól működő lámpák azok úgy működnek, hogy amikor az oldalsó főkapcsolóval bekapcsolódik a lámpa akkor teljes fényerővel elkezd világítani majd lekapcsol ha a napelem része világosságot kap azaz nappali fényt és a piros mikró LED viágít. Ha megfelelően besötétedik, akkor bekapcsol és ha nincs mozgás akkor csökkentett fénnyel kezd el világítani ha pedig ilyenkor mozgást érrzékel akkor zöld mikró LED elkezd világítani majd kapcsolja a teljes fényerőt ha pedig nincs mozgás akkor lakapcsol ismét takarék ényerőre. Na ezt a hibás lámpa egyáltalán nem csinálja. Annyit tesz, hogy főkapcsoló bekapcsoláskor fel-fel villan egy párszor és azután semmire sem reagál. Most már egyre kevesebbet villan fel ha bekapcsolom vagy csak egy-kettőt villan és kész. Szóval ha az a HX=JE alias PS3120A, H4004A, a hibás azt kellene kicserélnem, már csak azt kell megtudnom, hogy hol lehet ezt beszerezni.
(#) uniman válasza VIM hozzászólására (») Márc 6, 2024 /
 
Egyetlen panelem van, amelyen egy B628 SOT23-6 SMD-t találtam. Ez szinte ugyanazt tudja: SDB628 High Efficiency 1.2MHz 2A Step Up Converter
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2024

2_IC.jpg
    
(#) VIM válasza uniman hozzászólására (») Márc 6, 2024 /
 
Hát én nem nagyon értek hozzá de nekem úgy tűnik mint ha az "EN"-gedélyezés az fordítottan működik az SDB628-nál mint a HX=JE-nél vagy a PS3120A-nál. Közben elindítottam az Aliról való rendelést ebből a konverterből majd meglátom, hogy mikorra ér ide az a 10db.
(#) VIM válasza uniman hozzászólására (») Márc 9, 2024 /
 
Szia! Most került hozzám egy SH-100 elnevezésű lámpa aminek az a hibája, hogy nem tölt ill. csak fogyaszt az akkuból és nem reagál sem mozgásra sem alkonyatra. Van benne egy nyolclábú vezérlő (lehet, hogy az ilyen volna?) és egy "Y1" smd NPN tranzisztor aminek a bázisán ott van a telepfeszültség de olyan mint ha nem nyitna ki. Az alkonykapcsolást egy PIR szenzor végzi, olyan mint egy fémtokos BFY-os tranzisztor. Volt már dolgod ilyen lámpával esetleg tudvalevő annak a vezérlőnek a felépítése, hogy mit csinál.
(#) uniman válasza VIM hozzászólására (») Márc 10, 2024 /
 
Csak az ilyeneket ismerem, 20-30-40 ledes változatokban. Az elektronika képe nélkül...lehet ugyanolyan van a "cifrább" változatokban is.
Nyomógombbal pedig a működési mód is váltható, de többféle panel van a kívülről azonosnak tűnő lápákban.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2024
(#) uniman válasza VIM hozzászólására (») Márc 10, 2024 / 1
 
Talán ilyen lehet belülről: Bővebben: Link
(#) VIM válasza uniman hozzászólására (») Márc 10, 2024 /
 
Hát örülnék is neki de nem egészen így néz ki. Ami hozzám került az az olcsóság és spórolás jegyében született. A videó az profi, köszönöm, legalább el van magyarázva, hogyan működik.
(#) VIM válasza uniman hozzászólására (») Márc 11, 2024 /
 
Az előfordulhat, hogy az a cella ami most benne van az kicsi ehhez a LED számhoz? A nyomógombbal nem lehet üzemmódot váltani, mert mire letelik az idő a váltásig addig annyira leesik a cella feszültsége, hogy már csak folyamatosan tud világítani.
(#) uniman válasza VIM hozzászólására (») Márc 11, 2024 /
 
Ez a lámpa tényleg egy "olcsóság"... Nagyon gagyi az akkucella az effélékben, az eredeti akkut mindben cserélem, amelyikben nem, azzal hamar probléma van. Csere után egész éjjel tud világítani...(a kevesebb ledes).
Következő: »»   178 / 178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem