Fórum témák
» Több friss téma |
Felejts el de nagyon gyorsan. Az eredeti táp transzformátoros. Még ha kínai is van némi életvédelmi funkció benne. Ha te egy ismeretlen szerkezetre tapasztalatlanul ráereszted a 230V-ot abból semmi jó nem származik.
Heló! megértem az aggodalmad. De már néhány kínai LED reflektort megjavítottam. Volt csodálkozás amikor szétszedtem és a védőföld vezetéke nem, hogy bekötve nem volt, hanem a vezeték levolt vágva csonkra! Vezetéket cseréltem és bekötöttem, a chipet kicseréltem (amúgy a kínai reflektorok 90%-a azért megy tönkre mert a felület ahova a chip kerül nem egyenletes, hepe-hupás, nincs felcsiszolva ezért hiába keni oda a borsónyi hőpasztát a chip halálra van illetve hőguta által. Láttam olyan megoldást egy másik készülékben amikor a műanyaghoz kötötték a védő vezetőt! Van a kicsi kínainak sok ilyen "megoldása". Nem akarom vissza szerelni a lámpákat! Csak kísérletezek vele. De a kondis táp halott ötlet, az ára miatt. Marad a meghajtó amit linkeltél, de a rossz meghajtóban is kicserélem a kondikat, de az is lehet megreszkírozok két ic-t is bele. Köszönöm a tanácsokat.
![]() ![]()
A reflektorok azért más, mert a led panel előtt van egy ac-dc átalakító, ami elvileg(!!) függetlenné teszi a led panelt a hálózattól. Ehhez ha jól össze van rakva felesleges a védőföld ( illetve a fémház, és a bevizsgálás hiánya miatt kellene). A te esetedben pedig a ledek megkaphatják a hálózati feszültséget direktbe. Az alu hordozó meg csak még hab a tortán. Ezt minimum olyan szerkezetben teheted meg, ami kívülről műanyag, és egykönnyen nem bontható.
A másik észrevételem, amit belinkeltél kapcsolást azon nem elektrolit kondenzátorok vannak. Abból a fajtából az általad kigondolt értékek már egy vagyonba kerülnek. Elektrolitból meg dupla kapacitás, dupla mennyiség kell, ami szintén egy vagyon.
Esetleg reed-érintkező köré csavart néhány menet vastag vezeték, amin a munkaáram átfolyik? A Skoda Favoritomban így volt megoldva az irányjelző visszajelzés a vonóhorog miatt.
A váltóáram miatt neki ez nem jó megoldás, a reed relé nagyon gyorsan elhasználódna. A mechanikus élettartama lehet 1 millió kapcsolás is, de ez 50 Hz-en két-három óra alatt meglenne...
A fő probléma a ferrit. 50Hz -re vasmag jó csak. Egyszer már volt ilyen mérésről szó, akkor is arra jutottak, semminemű ferrit nem ér fel egy rendes vasmaggal.
Most keresgéltem, nem olyan nagyon drágán gyári áramváltókat is lehet venni.
Bővebben: Link
Mennyire igaz! Butaságot írtam, nem gondoltam rendesen végig a dolgot.
Sziasztok! Vásároltam kici occó V-TAC ledes, állítható színhőmérsékletű lámpatesteket. Szépen megy mindegyik egy éve, de az egyiknél a ledek kezdik megadni magukat, barnulnak. A konstrukcióban is lehet gond, de engem konkrétan az érdekel, hogy tudja -e valamelyikőtök, melyik típusú led lehet benne? Be lehet valahol szerezni, vagy mivel lehetne kiváltani, ha tönkremegy? A csere nem okoz gondot, csak típus érdekelne. Ha a 4 led szakasz cserélhető egyben, az is megoldás. Ha esetleg van ötlet a ledek jobb hajtására - az is érdekel, ha meg lehet növelni az élettartamát. A pontos típus:
"A típusa" lemaradt!
![]() Akár 5 év garancia is lehet ezekre... de min. 2 év! Samsung chippekel van szerelve a gyártó szerint. Ma már akár 10 ezer alatt megveheted: A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2022
Akkor még erősen garanciális. OK, hogy 10eFt alatt van, de az ok érdekelt volna, hogy miért mehet ilyen gyorsan tönkre és, hogy volt-e már valaki, aki ezzel gyökölt? Ha nem, akkor nyilván én is kénytelen leszek megoldani. Zavar, ha valami tűzveszélyt okozhat.
Sziasztok!
Ez a program hol található: Bővebben: előtét kapacitás számítás Köszi A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2022
Ha garanciális, akkor csere, egyébként áramgenerátoros modulok szoktak lenni bennük, azokon egy ellenállás csere, mindjárt tovább bírják, enyhe fényerő csökkenés mellett. A ledcsere nem a legegyszerűbb, mellékesen tömegesen halnak, így értelme se nagyon van. A hőátadást javítását szokták még javasolni, néha elég trehányan vannak felszerelve a csíkok a hátlaphoz...
Megkérdeztem a forgalmazót. A javításhoz 1800 Ft-ért postára kell adnom Debrecenbe.
A kínai kiváltó komplett alaplap (nem 1db hibás led) : 1200Ft Kínából házhoz szállítással.
Szia! Úgy érted LED* panel lenne az "alaplap"? Egy linket róla tudsz mutatni? Köszi.
A háromféle színhőmérséklethez (3000K-4000K-6400K) azon is csak 2 féle LED van? /Úgy mint az ilyen (86 cm-es) nálam bontás alatt lévő lámpában is csak kétféle LED-ek vannak...ráadásul a hidegfényűekben 3 db chip van egy smd tokban.../ |
Bejelentkezés
Hirdetés |