Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED rákötése 230V-ra
 
Témaindító: Laci4, idő: Nov 30, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   82 / 82
(#) proba válasza Horvath65 hozzászólására (») Jan 26, 2022 / 1
 
Felejts el de nagyon gyorsan. Az eredeti táp transzformátoros. Még ha kínai is van némi életvédelmi funkció benne. Ha te egy ismeretlen szerkezetre tapasztalatlanul ráereszted a 230V-ot abból semmi jó nem származik.
(#) Horvath65 válasza proba hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Heló! megértem az aggodalmad. De már néhány kínai LED reflektort megjavítottam. Volt csodálkozás amikor szétszedtem és a védőföld vezetéke nem, hogy bekötve nem volt, hanem a vezeték levolt vágva csonkra! Vezetéket cseréltem és bekötöttem, a chipet kicseréltem (amúgy a kínai reflektorok 90%-a azért megy tönkre mert a felület ahova a chip kerül nem egyenletes, hepe-hupás, nincs felcsiszolva ezért hiába keni oda a borsónyi hőpasztát a chip halálra van illetve hőguta által. Láttam olyan megoldást egy másik készülékben amikor a műanyaghoz kötötték a védő vezetőt! Van a kicsi kínainak sok ilyen "megoldása". Nem akarom vissza szerelni a lámpákat! Csak kísérletezek vele. De a kondis táp halott ötlet, az ára miatt. Marad a meghajtó amit linkeltél, de a rossz meghajtóban is kicserélem a kondikat, de az is lehet megreszkírozok két ic-t is bele. Köszönöm a tanácsokat.
(#) proba válasza Horvath65 hozzászólására (») Jan 27, 2022 / 1
 
A reflektorok azért más, mert a led panel előtt van egy ac-dc átalakító, ami elvileg(!!) függetlenné teszi a led panelt a hálózattól. Ehhez ha jól össze van rakva felesleges a védőföld ( illetve a fémház, és a bevizsgálás hiánya miatt kellene). A te esetedben pedig a ledek megkaphatják a hálózati feszültséget direktbe. Az alu hordozó meg csak még hab a tortán. Ezt minimum olyan szerkezetben teheted meg, ami kívülről műanyag, és egykönnyen nem bontható.
A másik észrevételem, amit belinkeltél kapcsolást azon nem elektrolit kondenzátorok vannak. Abból a fajtából az általad kigondolt értékek már egy vagyonba kerülnek. Elektrolitból meg dupla kapacitás, dupla mennyiség kell, ami szintén egy vagyon.
(#) KU202M válasza rob64 hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Esetleg reed-érintkező köré csavart néhány menet vastag vezeték, amin a munkaáram átfolyik? A Skoda Favoritomban így volt megoldva az irányjelző visszajelzés a vonóhorog miatt.
(#) kendre256 válasza KU202M hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
A váltóáram miatt neki ez nem jó megoldás, a reed relé nagyon gyorsan elhasználódna. A mechanikus élettartama lehet 1 millió kapcsolás is, de ez 50 Hz-en két-három óra alatt meglenne...
(#) proba válasza rob64 hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
A fő probléma a ferrit. 50Hz -re vasmag jó csak. Egyszer már volt ilyen mérésről szó, akkor is arra jutottak, semminemű ferrit nem ér fel egy rendes vasmaggal.
(#) kendre256 válasza rob64 hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Most keresgéltem, nem olyan nagyon drágán gyári áramváltókat is lehet venni.
Bővebben: Link
(#) KU202M válasza kendre256 hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Mennyire igaz! Butaságot írtam, nem gondoltam rendesen végig a dolgot.
(#) kameleon2 hozzászólása Jan 29, 2022 /
 
Sziasztok! Vásároltam kici occó V-TAC ledes, állítható színhőmérsékletű lámpatesteket. Szépen megy mindegyik egy éve, de az egyiknél a ledek kezdik megadni magukat, barnulnak. A konstrukcióban is lehet gond, de engem konkrétan az érdekel, hogy tudja -e valamelyikőtök, melyik típusú led lehet benne? Be lehet valahol szerezni, vagy mivel lehetne kiváltani, ha tönkremegy? A csere nem okoz gondot, csak típus érdekelne. Ha a 4 led szakasz cserélhető egyben, az is megoldás. Ha esetleg van ötlet a ledek jobb hajtására - az is érdekel, ha meg lehet növelni az élettartamát. A pontos típus:
(#) uniman válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 29, 2022 /
 
"A típusa" lemaradt! VT-8436-S...? Bővebben: Link
Akár 5 év garancia is lehet ezekre... de min. 2 év!
Samsung chippekel van szerelve a gyártó szerint.
Ma már akár 10 ezer alatt megveheted:
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2022
(#) kameleon2 válasza uniman hozzászólására (») Feb 5, 2022 /
 
Akkor még erősen garanciális. OK, hogy 10eFt alatt van, de az ok érdekelt volna, hogy miért mehet ilyen gyorsan tönkre és, hogy volt-e már valaki, aki ezzel gyökölt? Ha nem, akkor nyilván én is kénytelen leszek megoldani. Zavar, ha valami tűzveszélyt okozhat.
(#) HSanyi63 hozzászólása Ápr 5, 2022 /
 
Sziasztok!

Ez a program hol található:
Bővebben: előtét kapacitás számítás

Köszi
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2022

Noname.jpg
    
(#) proba válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 5, 2022 / 1
 
Ha garanciális, akkor csere, egyébként áramgenerátoros modulok szoktak lenni bennük, azokon egy ellenállás csere, mindjárt tovább bírják, enyhe fényerő csökkenés mellett. A ledcsere nem a legegyszerűbb, mellékesen tömegesen halnak, így értelme se nagyon van. A hőátadást javítását szokták még javasolni, néha elég trehányan vannak felszerelve a csíkok a hátlaphoz...
(#) kameleon2 válasza proba hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /
 
Megkérdeztem a forgalmazót. A javításhoz 1800 Ft-ért postára kell adnom Debrecenbe.
A kínai kiváltó komplett alaplap (nem 1db hibás led) : 1200Ft Kínából házhoz szállítással.
(#) uniman válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 6, 2022 /
 
Szia! Úgy érted LED* panel lenne az "alaplap"? Egy linket róla tudsz mutatni? Köszi.
A háromféle színhőmérséklethez (3000K-4000K-6400K) azon is csak 2 féle LED van?
/Úgy mint az ilyen (86 cm-es) nálam bontás alatt lévő lámpában is csak kétféle LED-ek vannak...ráadásul a hidegfényűekben 3 db chip van egy smd tokban.../
(#) kameleon2 válasza uniman hozzászólására (») Ápr 10, 2022 /
 
Nem, a megrendelt komplett led panelen csak meleg fehér van, de úgyis csak azt használom.
Azonban rajta van a 230V-os előtét is és 4 mágnestappanccsal ráül a lámpa fém hátuljára.
Következő: »»   82 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem