Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2538 / 3638
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 29, 2016 /

Van ahol a pénz nem számít.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 29, 2016 /

Hétvége nélkül 84 ezer. A seregbe bruttó 160398-183588. Őrmesteri fokozatba bruttó 229968, hadnagyiba 272483. Papírról írtam ide. A BSM egy fémipari cég.
(#) zoly15 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

Idézet:
„Hétvége nélkül 84 eze”

Ez sajna elég halovány
Ahogy az egyik volt kolegámat idézzem "ezért fel sem kelnék"
Én heti 40 órában és egy vasárnapi túlórával majd dupláját keresem, de ezt is jó lenne még fokozni
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

Sajnos sokan ennyiért dolgoznak és sokszor nincs is más lehetőség.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

A 84ezer a bútorszerelőre vonatkozik? Mert egy barátom egy ilyen cégnél dolgozik, de ott naponta fizetnek 10ezret nyolc órára és ha többet kell dolgozni, a túlórákra még többet. Plusz az utazásra költségtérítés. Sokszor mennek vidékre. Általában nagy cégeknek dolgoznak. Például zoly15 munkahelyén amikor az irodákat kellett bútorozni meg gipszkarton falakat építeni még egy hétvégén én is besegítettem nekik. Mondjuk akik ott állandóra be vannak jelentve, az csak minimálbérre és zsebbe kapják a többit. A nagyobb munkákra alkalmi fekete munkások is vannak, mint én is voltam akkor.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

A 84 ezer a gyári meló volt ahol préselt lemezeket gyártottunk. A mostani hely ahova ideiglenesen kerülök ugyanennyi lesz.
(#) nagym6 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

Szerintem az ország 90%-a.
(#) mark.budai hozzászólása Jan 31, 2016 / 1

Mivel a fejlesztési zárva van..
Nem lehet elhallgattatni valakit a privát üzenetek terén? Lett egy ember, akire nem vagyok kíváncsi, és az okos enged, szamár szenved kapcsán többet látni sem szeretném, amit írni akar nekem.
Van erre lehetőség, vagy ne is álmodjak róla?
(#) zolika60 válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 31, 2016 / 1

Sajnos nincs rá mód, tudtommal. Esetleg a modik fagyaszthatják, ha úgy látják jónak.
(#) Norberto válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 31, 2016 /

Úgy emlékszem, fagyasztási módban privátot még tud küldeni a delikvens, csak a fórumra nem tud semmit sem írni.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 31, 2016 /

Ebbe nem megyek bele mert nekem meg a Márk gyerekkel van egy vitám egy jó ideje gitár ügybe.
(#) mark.budai válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 31, 2016 /

Nem is téged akarlak tiltani.
(#) zolika60 válasza Norberto hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Már úgy gondoltam, hogy egy modi tán tudja fagyasztani az üzeneteket, de ezek szerint ő sem.
(#) Ge Lee válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 1, 2016 / 2

Nem muszáj elolvasni amit ír, fogod és kitörlöd a privátot olvasatlanul. Én email-el jártam így, hónapokkal azelőtti vitával kapcsolatban zaklattak még mindig. Az első fél mondat elolvasása után töröltem, és nem is reagáltam rá.
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Kitörlöd és ennyi. Egy idő után uncsi lesz neki...
(#) erdgab hozzászólása Feb 1, 2016 /

Tiszteletem Uraim!
Igazából nem tudom hova írjam meg a mai napi történetet,ha itt off akkor kérném áthelyezni ahova való.
Ma kint járt nálunk az illetékes áramszolgáltató két szakembere,a bojler mérőóráját jöttek ellenőrizni.Megállapították,hogy a mérőberendezés rossz,nem méri a fogyasztást megfelelően.Mindent lefényképeztek a mérőszekrényben,felmentek a padlásra,ott is fényképeztek (gondolom,áramlopásra utaló jeleket kerestek,de nem találtak),minden gumantáblát felbontottak,végül is,mindent átnéztek és lecserélték a bojler fogyasztásmérőjét egy digitális kijelzésűre.A régi (rossz) mérőt először leejtette a szerelő,utána földhöz is verte mérgében,aztán mindent újra blombáltak,fénykép és távoztak.Állítólag visszamenőleg kell fizetnem,nem tudom mennyit,nem volt megállapítható,hogy a mérőóra mikor ment tönkre.Kell nekem,nem szakmabelinek,állandóan lesnem a mérőt,tudnom mikor romlik el?Mit tehetek egy esetleges összeg kiszámlázásánál,mert ilyenkor szinte bármekkora összeg lehet,kérhetek valahol valamilyen jogi,mit tudom én milyen segítséget,tanácsot,akármit?
Véleményeket,bármi hozzászólást szívesen fogadok,köszönöm!
(#) Bakman válasza erdgab hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Nálunk is volt ilyen, átlagot számláztak, nem volt túlkapás.
(#) szamóca válasza erdgab hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Aláírtál bármit is?
(#) Simon mondja válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Vagy annyira felcseszed, hogy lefagyasszák és kidobják. Ilyen ez, mikor az ember Ilyen okos.
(#) Ge Lee válasza erdgab hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Nem árt ha lesed, talán a szerződés apró betűs részeiben le is van írva. Hogy mennyit fogsz fizetni az kizárólag azon múlik, hogy ők meg tudnak-e állapítani valamiféle szándékosságot. Ha nem, akkor az addigi fogyasztás figyelembevételével fogják a számlát kiállítani. Ha viszont azt állapítják meg, hogy az órát valaki "vélhetően" szándékosan tette tönkre, akkor meg is büntetnek, ami ellen semmit nem tudsz tenni, még a bíróságon sem.
(#) nedudgi válasza erdgab hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Mindenekelőtt: a régi mérő leejtéséről, földhözvágásáról történt említés a jegyzőkönyvben?
Az órák leolvasását ki végezte? Az áramszolgáltató, vagy bejelentés alapján történt a számlázás? A számla kiegyenlítése milyen módon történt? Csekken, átutalással, vagy csoportos megbízással?
Kérdés az is, mennyire tudod megnézni visszamenőleg a számlákat - valamekkora összeg az átlagfogyasztás alapján szerintem jár a szolgáltatónak, az összegről viszont lehet vitatkozni.
(#) Remci válasza erdgab hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Én azt nem értem, hogyha a mérő óra rossz, vagy nem megfelelően mér, akkor miért az előfizetőnek kell kifizetni a nem mért mennyiséget? Elvileg az óra a szolgáltatóé, nem? Le van az valahol írva hogy nekem az órát naponta figyelni kell hogy mennyi áramot használtam? Persze ez nem vonatkozik a szándékos buherálásra.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2016
(#) granpa válasza erdgab hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Nekem ELMŰ-s szerelők mondták ~15 éve: ha nem mi jövünk, akkor videózz, fényképezz minden megmozdulást, mert vannak köztünk "olyanok, akik a cégnek dolgoznak". Tudom; utólagos jó tanács, de bízz a 'fentvalóban', hogy nem a szemétládák voltak nálad.
(#) erdgab hozzászólása Feb 1, 2016 /

Megpróbálok válaszolni a kérdéseitekre így egy új hozzászólásban.
Én személy szerint nem voltam itthon,dolgoztam,tehát én semmit nem írhattam alá,a feleségem mint tanú írt alá,a fogyasztási hely az én nevemen van.
Kaptam egy Egyszerűsített ténymegállapító jegyzőkönyvet.
Egyéb adatok mellett.
Mindennapszaki mérő: száma,nem hibás,3x16A
Vezérelt: (bojler mérő) száma,meghibásodott,1x16A
Műterheléses vizsgálat eredménye:Tárcsa nem forog.
A fenti felhasználási helyen az alábbi rendellenesség áll fenn:A fogyasztási helyen lévő xxxxx számú fogyasztásmérő tárcsája terhelés hatására nem forog,így a számlálót sem viszi.
Rendellenesség kezdete:A helyszínen nem állapítható meg.
A rendellenesség megszüntetése megtörtént: Igen.
Az áramszolgáltató végzi-végezte a leolvasást.Csekkel fizetek.Meg tudom nézni visszamenőleg a fogyasztásokat több évre is.A számlákat nézve kb. egy éve mehetett tönkre a mérőóra.
Sajnos a mérő leeséséről nincs említés a jegyzőkönyvben,már az aláírt jegyzőkönyv átvétele után történt.
Kaptam még egy ellenőrzési igazolást a fel és leszerelt mérőről valamint a zárópecsétekről,valamint a készített fényképekről,sorszámukról.
(#) erdgab válasza granpa hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Feleségem elmondása szerint Tisztességesen viselkedtek,nem voltak modortalanok vagy bármi.Mindenre,a mérő megtekintésére a padlásra való felmenetelre,előzőleg tisztelettel kértek "engedélyt" s csak utána cselekedtek.
(#) granpa válasza erdgab hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Reméljük a legjobbakat, nálam a hegyen 2× jártak (14 év alatt), nagyon rendesek voltak.
(#) Bakman válasza erdgab hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Ez érdekes, mert hozzánk az első nullás fogyasztás után kijöttek, kb. pár napon belül.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Évente egyszer van leolvasás.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 2, 2016 /

Havonta van lejelentve, akkor nekünk nem tűnt fel a dolog.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 2, 2016 /

Havi jelentésről nem tudtam, vagy esetleg nálunk nincs (EON).
Következő: »»   2538 / 3638
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem