Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC VGA -> TV Scart
 
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 29, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 9
(#) Action2K válasza slave557 hozzászólására (») Feb 5, 2010 /
 
Működhet, ha van hozzá drivered, azaz videokártya tuning progid.
(#) ocsua1982 hozzászólása Márc 9, 2010 /
 
Sziasztok!
Már rengeteg hasonló témájú fórumot végignyálaztam, de nem igazán találtam megoldást a problémámra, ezért szeretném kérni a segítségeteket.
Van egy dell vostro 1015 laptopom benne egy intel gma4500mhd videokártyával. A gyári driverhez tarozik egy tv varázsló is, melyben ki tudom választani mivel szeretnék csatlakozni a tvhez. (euroscart, svideo, rca...) A laptopon csak egy 15 tűs dsub csatlakozó van. Ebből én arra következtetek, hogy egy ilyen kábellel össze tudom kötni a laptopot a tvvel. szerintetek működőképes a dolog? esetleg tudna hozzá valaki egy bekötési rajzot?
Előre is millió köszönet!!!
(#) uspupipunet hozzászólása Márc 16, 2010 /
 
sziasztok!!! Nekem az a kerdesem lenne hozzatok hogy hogyan tudnam a belterimet a monitoromra kotni?
szoval a belteri scart csatit vga-ra?
(#) Action2K válasza uspupipunet hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Ha a monitorod nem "multimédiás", s valószínűleg nem, akkor csak ezzel: Video-VGA konverter
(#) Action2K válasza ocsua1982 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Jó lenne, de a bekötését nem ismerem. Kimérni kellene. Nekem a Matrox-omhoz is ilyen van.
(#) szalytogy hozzászólása Márc 17, 2010 /
 
Sziasztok!
Én is a VGA/Scart problémával küszködök, viszont ATI Radeon Xpress 1100-as videókártyám van.
Ezek szerint nekem működik a már említett megoldás?
Mármint ez!
Köszi a választ!
(#) ocsua1982 válasza Action2K hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Hali! írtad, hogy neked van ilyen átalakítód. ha esetleg lenne rá pár perced, nem tudnád kimérni a bekötését? Szerintem sokaknak segítenél vele. Előre is köszönet érte.
Üdv
(#) Saggitarius válasza szalytogy hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
mukodesre lehet birni, DE igencsak elter a TV szabvanya a VGA-tol (a VGA sokkal gyorsabb). A TV szabvany sorszinkronjelei minimum a fele a VGA-nak (es csak 640x480-as felbontasrol beszeltunk!).
(#) Action2K válasza ocsua1982 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Matrox G450 & G550 TV Out video adapter.
(#) ocsua1982 válasza Action2K hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
köszi szépen!
(#) szabolcska5 hozzászólása Ápr 9, 2010 /
 
Sziasztok! Nekem egy nagy problémám lenne. Olvasgattam itt és ugy vélem, hogy ti igen értetek a dolgokhoz és biztos kapok megfellő választ. Nos nekem az a bajom, hogy van egy 5éves fujitsu amilo laptopom és vettem egy grundig lcd tv-t. A letöltött filmeket szeretném a tv-n nézni, de ha össze dugom a laptopot a tv-vel és kiválasztom a z "av" gomba alatt, hogy pc nem történik semmi. Egy ismerösöm azt mondta lehet hogy valami program hiányzik hozzá, de fogalmam sincs merre mit kell keresnem... Szoval megkösszönném ha tudna valaki segiteni....
(#) Action2K válasza szabolcska5 hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /
 
Elvileg nem kell hozzá program, csak a laptopon aktíválni kell a VGA kimenetet. Ez, ha összevan dugva a TV-vel, akkor a laptop bekapcsolásakor automatikusan aktíválodhat, vagy a laptopon az "FN" gomb, és a monitor szimbólumut tartalmazó gomb egyszeri, vagy többszöri megnyomására aktíválódik.
(#) didyman válasza szabolcska5 hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /
 
FuSinál kellhet a launch manager, anélkül nem biztos, hogy az FN+ gobok üzemképesek.
(#) harobi hozzászólása Ápr 23, 2010 /
 
Sziasztok,

A következő a problémám:
Vettem az E-bayről egy VGA - HDMI átalakítót:

VGA-HDMI konverter

Van egy JVC lcd tv-m, amelyen nincs VGA bemenet csak 2 db HDMI. Ehhez próbáltam volna használni, de sajnos nem jön a PC képe a TV-n. A kütyü rendesen mutatja a jelet leden, amikor kijön a HDMI jel rajta, de a TV meg sem nyikkan. A poén az, hogy kipróbáltam olyan LG lcd-n és LG full HD monitoron, amelyen van VGA bemenet, illetve HDMI is, és azokon tökéletesen működött. Viszont a JVC-n nem. Mi lehet ennek az oka?

JVC tv típusa: LT-37A80ZU
(#) r3pl4y válasza harobi hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /
 
Helló!
Nem igazán ismerem a TV-t, de szerintem azzal lesz a hiba nyilván ha más HDMI-s eszközzel meg működött, lehet, hogy a TV -n kellene megnézni a beállításokat, ha jól tudom akkor be lehet állítani egy két dolgot a HDMI-nek Tv-nél... szerintem nézegesd át a TV menüjét hátha van benne valami lehetőség állítani a HDMI bemeneten, felbontáson meg ilyenek. Ha a készüléked működik más HDMI-s eszközzel akkor csak a TV-vel lehet a bibi... esetleg nézd meg másik LCD TV-vel.
Mondjuk azt sem tudom, hogy a TV-dbe milyen HDMI van, lehet, hogy ez is számít ám... mert pl. ha nem 1.3-as akkor lehet, hogy azért nem megy, mert ha jól tudom, akkor csak az 1.3 -as HDMI támogatja a hangátvitelt is. Tehát ha semmit nem tudsz állítani a TV-n akkor próbáld meg esetleg olyan TV-n aminek biztosan tudod h 1.3-as HDMI -je van és ha ott megy akkor lehet, hogy az a baj, hogy a tied nem 1.3-as.

Persze ez nem 100%, csak próbálom fejtegetni a lehetséges problémákat, de annyira nem vagyok otthon a dologban.

Üdv!
(#) hadzsi hozzászólása Ápr 26, 2010 /
 
Sziasztok!

Teljesen új vagyok ebben a témában, úgyhogy előre is elnézést kérek minden profitól a hülye kérdéseimért. A helyzet az, hogy adott egy Samsung T260-as monitor, amit bizonyos okok miatt tv-ként is szeretnék használni. A kimenetek között ugyanakkor semmilyen hagyományos - koax, scart, s-video - nem található. Olvastam, hogy van lehetőség arra, hogy scart/vga megoldást használhasson az ember. Érdemes ezzel foglalkozni vagy felejtsem el. Van ugyanis egy scart kimenetes videómagnóm, amit - én legalábbis úgy gondoltam - össze tudfnék kötni a monitorral egy ilyen scart/vga kábellel.
Előre is kösz a segítséget!
(#) sorsod hozzászólása Júl 15, 2010 /
 
sziasztok!
nekem egy olyan problémám van h vga kimentből usb felé akarom a monitor jelét küldeni.
vagy usbből usb -be küldeni videójelet.
konkrétan vettem 1 Network Camera Servert

LINK

2 usb bemenet van webkamerák részére, de én a gép monitor jelét szeretném h küldje.

Sok olyan átalakitót találtam ami vga usb konverter de ezek szerintem forditva nem müködnek, vagy ha igen akkor meg veszek 1 et
De sajnos nemtudom h mi a jó megoldás vagy h van-e ilyen konverter
Ha valaki tud bármit írjon mert már kiakadok
(#) sorsod hozzászólása Júl 16, 2010 /
 
Az elképzelés képi formában

vga usb.png
    
(#) ptesza válasza harobi hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Az lehet a probléma ,hogy a VGA az egy analóg jel. A HDMI meg digitálisat vár. Lehet ,hogy vannak olyan készülékek amik képesek felismerni ,hogy analóg jellel etetik.

DVI-HDMI kábellal gond nélkül működik , sőt a hangot is át lehet küldeni. De ehez olyan VGA kártyát kell választani , amin van DVI-vagy HDMI csatlakozó , a második esetben biztosan van a kártyán DigitalAudio csatlakozó.(coax)

Nem szabad kérdezés nélkül vásárolni olyan dolgokat amiben nem vagyunk biztosak .
(#) ptesza válasza sorsod hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Az elképzelés sem igazán jó. Kellene egy olyan szoftvert írnod , ami a monitorra küldött képet folyamatosan digitalizálja, az usb sávszélességét figyelembe véve egy adatfolyamot tud biztosítani.(streming). A kamerák is ezt teszik , így tudnak usb-n "küldeni.

Egyedüli megoldás az lehet hirtelen , hogy a kamera a monitort figyeli ...


Mod:
Esetleg a távoli asztal ,vagy a LogMeIn progik tudnak ilyent.
(#) sorsod válasza ptesza hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Köszi a választ.
nem épp a lek jobb ha a kamerát ráállitom a monitorra, (ezt nem akarom).
A távoli használatokat meg azért nem akarom mert ha belép más a helyi gépen akkor engem leválaszt.
persze a LogMeIn, és a vlc progikkal elméletileg lehet csak figyelni ami tökéletes lenne, csak nekem az kicsit bonyolult.
De ha valaki leirja a pontos beállitási menetet akkor az is oké lenne
További segítséget várok
(#) Action2K válasza sorsod hozzászólására (») Júl 17, 2010 /
 
(#) norbi0073 hozzászólása Aug 22, 2010 /
 
hali
volna egy olyan kérdésem h van egy vga-rgb kábelem tökre gyári minden. na már most ezt a 3 kivezetést nemlehet egyszerűen rákötni a tv scartjának az rgb lábaira? mert láttam már olyan tv-t amin van rgb bemenet is és nemtudom h mi a különbség köztük
(#) norbi0073 válasza norbi0073 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
jobban mondva h miért nem működik sokótoknak ha csak simán az rgb jelet megkapja a tv. vagy a rendes rgb bemeneten van vmi átalakító a tv-ben?
(#) sooty válasza norbi0073 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Hello, ha szimplán összekötöd a vga kimenetet a RGB scart bemenettel még nem biztos, hogy képet is fogsz látni a TV-n (aktív vagy passzív a kábel?). A videokártyának támogatni a kell a TV-vel kompatibilis megjelenítési módot. A normál TV-re a videojel interlaced (váltottsoros) formátumban megy ki 50Hz-es frekivel, tehát 25Hz-es váltással 2 fél képet jelenít meg a TV. Ezeket az üzemmódokat az itt is említett programmal lehet kikényszeríteni a videokártyából. Probléma lehet még a TV (mivel az egy kettős szigetelésű berendezés) és a számítógép (védőföldes) közötti potenciálkülönbség ami extrém esetben ki is nyírhatja a bemenetet. A neten több megoldás is fellelhető az illesztéshez, ha a te kábeled nem tartalmaz aktív elemeket (pl. egy kapcsolás).
(#) Action2K válasza norbi0073 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Sziasztok!
Leírom 1001-edszer is, hogy az NEM RGB kábel, hanem COMPONENT. Sajnos a színezése ugyan az, s ez mindenkit megzavar. Szerepe: a PC-t rákötni a HD compatibilis TV-kre. Ha érdekel mi a különbség, szólj, vagy :google: .
(#) harobi hozzászólása Aug 23, 2010 /
 
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy sima analóg composit video jelet rá lehe-e tenni egy hagyományos monitor d-sub csatlakozójára? Ha igen, kellene egy kötési rajz! Köszi!
(#) Action2K válasza harobi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Szia. Kell hozzá egy komoly elektronika. Jobban jársz, ha veszel: DVD lejátszó monitorra kötése
(#) norbi0073 válasza sooty hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
hát a progi az megvan mármint gyárilag adott hozzá az intel van rajta egy ilyen tv varázsló program
a kábelbe meg szerintem nincsen semmisem csak egyszerűen kivan vezetve és kész. szóval így működhet?
(#) norbi0073 válasza Action2K hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
akkor vga-rgb kábel nincs is csak vga-component?
meg ha már component a kábelem akkor a scart-nak az rgb lábaira rálehet kötni csak így simán minden elektronika nélkül? (van a videokártyámhoz ilyen inteles gyári tv varázsló program és ott felvannak sorolva hogy akarok csatlakozni a tv-hez pl.: scart, s-video, component, compozit, d-connector. ja és a laptopon csak vga kimenet van semmi más)
Következő: »»   4 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem