Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PenDrive javítása, formázása
Lapozás: OK   3 / 11
(#) Stadi válasza Spagoca hozzászólására (») Szept 17, 2007 /
 
Sokféle adatmentő progi létezik, ami a szektorokat végigbogarászva helyre tudja állítani a fájlokat. Ezek szinte mind fizetősek. Én az OnTrack EasyRecovery-t ajánlom.
(#) Spagoca válasza Stadi hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
Tényleg jó ez a progi látta az összes file-t, csak az a baj, hogy a trial verzió nem hajlandó lementeni semmit.
Nincs meg neked a használható verziója?
(#) Stadi válasza Spagoca hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
torrent, eDonkey?
(#) Csirkefej válasza Spagoca hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
Némi infó:

Nem egy, hanem általában két FAT tábla van ezeken a rendszereken. Nem mai a dolog, már a DOS kezdetén így volt. Tehát ha az egyik FAT megsérül, akkor a másik, némi eséllyel még ép marad. Ezt tudják a különböző javító programok kihasználni.

Az MBR-ről meg -korábban volt róla szó- annyit, hogy ez az a szektor, amit NEM LEHET pótolni más szektorokkal, mert a BIOS abszolut helyen keresi! Az e fölött lévő hibás szektorokat már lehet máshová "irányítani", de egy IDE HDD vagy PEN-DRIVE esetén ez már nem valami jó ötlet, mert általában ha elkezd hibás szektorokat termelni az eszköz, akkor az nem unikum. Általában tovább romlik. És akkor ki az aki adatokat mer rá bízni?

Logikai felépítés: MBR -->BOOT SZEKTOR-->FENNTARTOTT SZEKTOROK(opcionális)-->FAT1-->FAT2-->FATx(opcionális)*-->ADAT

Az MBR (Max) 4 Boot szektorra mutat. (Az alap 4 partició) Majd ezeket lehet egyenként tovább particionálni. (kiterjesztett partició)

*A boot szektorban van meghatározva, hogy hány FAT van.
(#) lgyk válasza Stadi hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
Idézet:
„Ezek szinte mind fizetősek.”


Kulcsszó: szinte... Azért akad freeware is. :yes:

PC Inspector
(#) Stadi válasza lgyk hozzászólására (») Szept 18, 2007 /
 
Ezt én is ki fogom majd próbálni.
(#) chipi hozzászólása Dec 27, 2007 /
 
Sziasztok!

Mit tegyen a pendrivemmel? Mentettem rá, el távolítottam szabályosan a gépről és miután visszadugtam csak villog folyamatosan és nem tudom megnyittani sem. Még leformázni sem engedi, pedig egy csomó fontos dolog van rajta, többek között egy plakát is ami miatt kapok mert nem lesz kész

Csatoltam egy képet, a Get Data Back el próbáltam valamit, de nem futt ez sem végig, az adatok meg kellenek, de nagyon! :'(

pd_hiba2.jpg
    
(#) chipi hozzászólása Dec 27, 2007 /
 
Ezt elfelejtettem hozzá csatolni

pd_hiba.jpg
    
(#) Norberto válasza chipi hozzászólására (») Dec 27, 2007 /
 
Valószínűleg nem a flash sérült meg benne, hanem az azt vezérlő IC.

Ha találsz egy tökéletesen ugyanolyan típusú, méretű Pendrive-ot, akkor nagy valószínűséggel megmenthetőek róla az adatok...
(#) chipi válasza Norberto hozzászólására (») Dec 27, 2007 /
 
De a gép látja, leformázni nem tudom, RAW a kiterjesztése a particiónak :S
(#) Norberto válasza chipi hozzászólására (») Dec 27, 2007 /
 
Akkor viszont lehetséges, hogy a tárolóterülete is ludas lesz a hiba előjöttében, azaz lehet, hogy ezt már sosem fogod tudni visszaállítani
(#) chipi válasza Norberto hozzászólására (») Dec 28, 2007 /
 
Francba az XP vel, mentettem rá, leállítottam és miután bedugtam semmi :'(
(#) raron válasza chipi hozzászólására (») Dec 28, 2007 /
 
nem lehet, hogy az usb csatlakozással van gond? Nekem már volt olyan proglémám.
(#) chipi válasza raron hozzászólására (») Dec 28, 2007 /
 
Bedugtam a laptopomba is és ugyan ezt csinálja. Mikor bedugom ad hangot a gép, hogy felismerte a hadvert, a sajátgépben ott is van, de nem lehet megnyittani mert "Kérem tegyen be lemezt a meghajtóba". Van még 1 ilyen PD-m amivel ugyan ez a gond. RAW van FAT helyett :S
(#) raron válasza chipi hozzászólására (») Dec 28, 2007 /
 
A pendrive csatlakozására gondoltam.
Van Linuxod? Azzal talán lehetne vele vmit csinálni.
(#) Lucifer válasza chipi hozzászólására (») Dec 28, 2007 /
 
Partíciós tábla nem sérült?
(#) Bocinyul hozzászólása Okt 20, 2008 /
 
Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem. Van egy 4 GB-es Kingston pendive-om. Hasonló képen járhattam, mint Chipi. Egyik nap még használtam, másnap már a gép fel sem ismerte. Tuti kinyírtam... Rajta van az összes anyagom a Fősuliról! :no: Valaki tudna rajtam segíteni?
(#) KTobi válasza Bocinyul hozzászólására (») Okt 20, 2008 /
 
Nem választottad le, mielőtt kihúztad?
Mert ha valamit elírt, akkor csak reménykedhetsz.
(#) Lucifer válasza chipi hozzászólására (») Okt 20, 2008 /
 
Van megoldás.

Ha Phison PS2231 vagy más Phison gyártmányú flash vezérlő van benne, akkor van egy ún. parameters editorom, amellyel újra lehet írni a firmwarejét, illetve a flashmemória paramétereit. Ez azonban formáz.
(#) Bocinyul válasza KTobi hozzászólására (») Okt 20, 2008 /
 
Szerintem olyan USB-be dugtam be, ami rosszul volt bekötve...
(#) KTobi válasza Bocinyul hozzászólására (») Okt 20, 2008 /
 
Ha a saját gépeden történt az eset, ajánlom, hogy egy olcsó, flessel teszteld a bekötést, mielőtt adatot tartalmazót teszel rá. Ha más gépén, akkor gond. Esetleg tájékoztathatod, hogy rossz az USBje. Mivel, elég jó márka a Kingston (nekem is van több), próbáld meg szétszedni, majd megfelelő táppal tesztelni a ledjét. Lásuk, nem-e fordított tápot kapott, nem ártana találni valami védődiódát, zénert, biztit. Bár sok jóra nem számíthatsz. Ha meg tudod oldani, akkor egy azonos flesh be tedd át a memória chippet, ez elég komoly forrasztási munka SMD tokozása végett.

Üdv. Tóbi
(#) Bocinyul válasza KTobi hozzászólására (») Okt 20, 2008 /
 
Nem az én gépemen van rosszul összekötve, hanem a suliban (gondolom), mert ott próbáltam meg használni utoljára, és ott már nem működött... Van egy olyan érzésem, hogy chipp-csere lesz belőle, de azért még futok pár kört. Köszönöm a segítségedet. Üdv. Bea
(#) kistaska hozzászólása Dec 5, 2008 /
 
Sziasztok !

A következő a problémám: ha nagyobb fájlt m
ásolok a pendrive-ra eltávolítás után nem jeleníti meg az adatokat a másik gépen amire rádugom...
Tudtok valami programot, vagy valami módszer/eljárást ?
(#) atross hozzászólása Márc 4, 2009 /
 
Halihó.

Az én pendriveomra ha programot rakok fel és az otthoni gépemen azt pendriveról, vagy másolás után telepiteni akarom, mindig hibás lesz a program. Más fájlokat simán másol, csak az exe fájlokat nem akarja rendesen menteni. Más pendrájvról ez simán megy. Mi lehet vele?
(#) lgyk válasza atross hozzászólására (») Márc 4, 2009 /
 
Hi!

Ha csak .exe fileokkal van baj, akkor a hiba szoftveres jellegű, pl. van egy trójai a pendrive-odon, nézd meg vírusírtóval. Lehet gyanakodni a vírusírtóra is, de ha más pdrive-val megy a dolog, akkor az kilőve.
(#) atross válasza lgyk hozzászólására (») Márc 4, 2009 /
 
Hello.

Úgy nézem csak az alkalmazásokkal, azaz az exe fájlokkal van baja, illetve még ha tömörített fájlt másolok, az is hibás lesz , mármint a kitömörítésnél már hibát jelez.
Tehát vírus nem lehet szerintem.

Előre is köszi.
(#) lgyk válasza atross hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Ez esetben elképzelhetőnek tartom, hogy az adott gépen cache-elve van a pendrive, érdemes a gyorsítótárazást kilőni (XP esetén: jobb klikk a meghajtóra, Tulajdonságok -> Hardver fül -> Pendrive kiválasztása a listából -> Tulajdonságok -> Házirendek -> Optimalizálás gyors eltávolításra). Vagy egyszerűbb szabályosan leválasztani a meghajtót, ha a cache-t már kiírta a flash-re, akkor kiírja, hogy a meghajtó eltávolítható.

A telepítőcsomagban használt .exe-k és a tömörített állományok is CRC ellenőrzést végeznek, már akkor is visítanak, ha az utolsó néhány kB hiányzik a fileból. Egy .mp3, .jpg, .doc, stb. file erre nem annyira kényes.
(#) atross válasza lgyk hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Szia!

Megnéztem amit írtál, de szerintem nem ez a gondja , sajna. Mindig szabályosan válaszom le. Már nem tudok mire gondolni. azóta visszavittem a boltba, ott tesztelték, és azt mondták nincs hibája, tehát akkor mégis valami a géppel van.
(#) didyman válasza atross hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
CRC-re ellenőrizni kéne a többi kiterjesztésre is, egy képnél, zenénél 1-2 bit hiba nem okoz problémát, archívnál, exénél meg igencsak. Total commander tud ellenőrzőösszeget generálni, majd ellenőrizni, próbáld ki vele. Vélhetően hibás lesz a fütyi, a flash területen lesz valami katymasz vele, amit az elektronika elvileg ki kéne zárjon, de olcsóban nem biztos, hogy ezzel foglalkoznak. Az is lehet, hogy maga az USB átvitel nem jó, esetleg próbáld meg az érintett gépeken az USB tápellátásának sapkáját átrakni másik pozícióba, illetve ne előlapi, hanem alaplapi közvetlen aljzatot próbálni. Ezzel párhuzamosan, ha a hibára hatással van, a tápegység(ek) alapos megnézése is javasolt.
Leválasztás FAT esetén nem kell, az írás nincs gyorsítótárazva, ha befejeződik a pendrive elérése, az eszköz kihúzható adatvesztés nélkül, elektronikailag meg nincsen semmilyen leválasztás, egyszerűen csak mint kötet választja le a rendszer, ezzel I/O műveletek lezajlását biztosan gátolva. NTFS esetén van írási gyorstár, ott minden nagyobb fájlmozgás (írás) után célszerű leválasztani.
(#) atross válasza didyman hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Hát... érdekes eredmény lett.

Megnéztem lgyk feltevését, miszerint cache-elve van a pendrive, és a házirendeknél valóban nem az "Optimalizálás gyors eltávolításra" volt beállítva, de beállítás után sem változott a probléma.
Ezután minden pendrive-ra másolni kívánt alkalmazást ellenőriztem CRC -re, letöltés után a gépen CRC hiba nélkül lefutott, de miután átmásoltam azt pendrive-ra és ott újra ellenőriztem, akkor már hibát talált. Jó mi? Igaz egyenlőre csak a csomagolt fájloknál van hiba, exe fájloknál nincs, de ez majd kiderül odahaza, hogy otthon működik-e valamelyik. A pen amúgy egy 8 gigás kingston, úgyhogy remélem flash területen sincs hiba és már a gép minden usb aljzatában megpróbáltam a másolást, mindenhol hibázik. Az USB tápellátásának sapkáját átrakni másik pozícióba hol kell?
Még egyéb ötlet?
Már szinte minden hibalehetőséget kipróbáltam.
Érdekesség, hogy ugye én munkahelyről viszem haza a kis letöltött programjaimat, ami már otthon állt. nem működik. Ezért már megpróbáltam melóhelyen (itt) másik gépről is másolni a pen-re és otthon az is hibás lett

Következő: »»   3 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem