Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2083 / 2083
(#) Vidinger hozzászólása Máj 11, 2018 /
 
Jó napot! Egy kérdésem lenne! Elkezdtem dolgozni egy közintézményben ahol 100V-os rendszer van/volt felszerelve az udvarra. Az erősitőt eltávolitották de kaptunk helyette másikat. De viszont az előző mestereknek köszönhetően nem tudom hogy melyik a plusz és a minusz kivezetés a hangszórókból. Mi történik ha véletlen forditva kötöm be? Leég vagy csak forditva fog működni mint a hagyományos (nem 100V-os rendszerek)?
(#) granpa válasza Vidinger hozzászólására (») Máj 11, 2018 /
 
Zavart érzek az erőben. Ámbár nem értek hozzá. A stúdióból kimenő vezetékek, a hangszórók (a trafóikkal) megvannak? Ha igen, csak rákötöd az új erősítőt (amennyiben kompatibilis a rendszerrel) a kimenő vezetékre (hálózatra), és kész. Ha nem szólna jól (?), csak megfordítod a kötést. A kimeneten nincs (nem lehet) egyenáram, mert azt nem lehet transzformálni. Mi az a plusz, mínusz, amit nem tudsz?
(#) Vidinger hozzászólása Máj 11, 2018 /
 
Köszönöm az infót! Minden megvan, a kábelok is erősitő. Biztos hogy kompatibilis mert ugyanolyan erősitőt kaptunk. Igaz helytelenül fogalmaztam. Azt nem tudtam hogy a hangszórókábelt melyik felét kössem a piros illetve a fekete kivezetésre. De ha nem ég le ha forditva kötöm be akkor majd kipróbálom. Köszönöm még egyszer az információt!
(#) Gafly válasza Vidinger hozzászólására (») Máj 11, 2018 /
 
Első körben semmi. Én (emiatt) nem aggódnék...
(#) granpa válasza Vidinger hozzászólására (») Máj 11, 2018 / 1
 
Azért tízből, kilencszer a piros a pozitív (még a kutyaütőknél is).
(#) Epu2 válasza Vidinger hozzászólására (») Máj 11, 2018 / 1
 
A rendszer vltóáramu. Az erősítő bekötése mindegy. Ami nem mindegy, az a hangszórók bekötése, ami ugye meg van, hogy a memránok egyszerre mozduljanak.
(#) patkany hozzászólása Máj 12, 2018 /
 
Van egy Technics SE-A900 erősítőm, de nincs meg hozzá a lemezjátszó és előerősítő része.
Szeretnék hozzá építeni egy kiválló minőségű hangerő szabályzót. Lehetőleg passzívat.
Tudtok rajzot adni?
Tudom, gugli cimbim, meg rém egyszerű megoldás. Igen, még nekem is van rajzom, de jobb hagyatkoznék egy kipróbált verzióra.
Előre is köszönöm!
(#) ozpecs válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
És az miért érdekes? általában nem egy helyen vannak
(#) bereczk.jans válasza ozpecs hozzászólására (») Máj 13, 2018 / 1
 
Egyet értek Epu2-vel. Két évtizeden keresztül működtettem 22 tanteremben iskolarádiós rendszert Beag 453 erősítővel, Tesla és más transzformátoros hangdobozokkal, fém hangoszlopokkal. A hangkép akkor lett igazán elfogadható amikor a membránok egy irányban kezdtek mozogni. Abban igazad van, hogy különböző helyeken vannak, viszont ezek egymásba és az erősítőbe is induktívan visszahatnak. Azt hiszem abban az időben sok mindent kipróbáltam. Volt amikor ballagáskor egyszerre működtettem 3 Beag és egy Peawey erősítőt.
(#) mek-elek válasza patkany hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Nekem előfokozat nélkül ment.
(#) patkany válasza mek-elek hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Ezektől a dc vezérelt hangszínszabályoktól a frász kerülget. De nézve az adatlapját, biztató!
(#) atomant hozzászólása Máj 14, 2018 /
 
Üdvözletem!

Van egy PAM8403-ra épülő mini erősítőm (Bővebben: Link), erre szeretném rákötni egy LCD-vezérlő hang-kimenetét. A probléma a következő: ennek az erősítőnek a bemenetére 3 vezetéket lehet kötni, bal+, jobb+ és (gondolom közös) föld, viszont a forrás kimenetén külön van a bal és jobb föld (azaz van egy bal+, bal- és jobb+, jobb-). A kérdésem, hogy vajon össze köthetem a kimenet 2 földjét egybe? Amennyiben nem, áthidalható valahogy a probléma? Mértem folytonosságot a 2 föld között, de nem nyert.

Előre is köszönöm az esetleges válaszokat.

U.i: nem vagyok túl járatos ebben a témában, szóval csak kíméletesen, ha kérhetem.
(#) reloop válasza atomant hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Szia! A "-" kimenet nem föld, hanem egy fordított fázisú teljes értékű erősítőé. Ez egy híd-kapcsolás. Használd a két "+" kimenetet és mivel azok vezérlés nélküli állapotban féltápfeszültségen vannak, iktass be csatoló kondenzátort!
(#) atomant válasza reloop hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Szia, köszi a választ! Mint mondtam, nem nagyon vagyok ebben járatos (de gyorsan tanulok), tudnád kicsit részletezni? Tehát van a forrásnál kiBal+, kiBal-, kiJobb+ és kiJobb-, míg az erősítőn van beBal+, beJobb+ és be-. Hogy hozom ezeket össze, hová milyen kondit rakjak? (Bocsi ha nagyon alap dolgokat kérdezek, de valahol el kell kezdeni.)
(#) golem hozzászólása Pé, 8:40 /
 
Sziasztok

Lenne egy kérdésem hogy audió jel kábelen lehet e közösiteni a bal és jobb csatorna jelét.
Egy sztereó mono kábel kelene nekem
(#) sandor1632 válasza golem hozzászólására (») Pé, 9:12 /
 
Szia.

Igen lehet, de nem direktben. Mindkét vezetékkel köss sorba 1-1db 4,7Kohm-10Kohm-os ellenállást, majd az ellenállások másik végét forraszd össze.
Így az összegzett sztereó jelet kapod a 2 csatornából. AZ ellenállások közös pontjára mehet a mono kábel.
A 2 jelkábel árnyékolását ne kösd össze egy pontba, elég csak az egyikét tovább vinni a mono kábelre, a másikét elszigetelni, így földhurok sem alakulhat ki.
Direktben nem szabad összekötni az L-R vezetéket, mert a lejátszód kimenetei beterhelik egymást.

Üdv.
A hozzászólás módosítva: Pé, 9:14
Következő: »»   2083 / 2083
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu