Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2565 / 2565
(#) dubformation válasza reloop hozzászólására (») Szo, 20:51 /

Rendben , köszönöm!
Jelenleg 78/7912-vel stabilizáltam a segédtápot.
(#) reloop válasza igor4122 hozzászólására (») Szo, 22:05 /

A védődiódákat helyesen rajzoltad be.
A LED előtét-ellenállása maga a 47k-s R146.
(#) igor4122 válasza reloop hozzászólására (») Vas, 11:57 /

Köszönöm, be is rajzoltam.
A panel kicsit már kezd terjeszkedni, a ledet például felhoznám az L101 feletti üres területre, de nem szeretnék túl sok átkötést a panelra.

Arra gondoltam hogy a kék led az előlapra kivezetve jó lehet szerviz célokra, megállapítani hogy melyik áramköri részben van a túlterhelés, ami miatt esetleg nem indul az erősítő.
(#) reloop válasza igor4122 hozzászólására (») Vas, 12:15 /

A LED-et nem érdemes a panelre tervezned, mert teljes kiépítésnél a túlvezérlés azonnal bonja a relét és elhallgat az erősítő, a LED nem kap áramot a továbbiakban. Csupán az élesztésnél jöhet jól, ha véletlen rövidzár kerül a kimenetre.
A diódák jól lettek berajzolva.
(#) igor4122 válasza reloop hozzászólására (») Vas, 12:18 /

Értem, csak menő lett volna egy "Error" LED sor az előlapon, bár tudok létezni nélküle.
(#) reloop válasza igor4122 hozzászólására (») Vas, 12:20 /

Enélkül is elképesztően bonyolult lesz az erősítő
(#) igor4122 válasza reloop hozzászólására (») Vas, 12:23 /

Sejtettem, ezért gondoltam a hiba kijelzésre, ha egyszer valami elromlik benne, ne kelljen órákat tölteni a hibás kör megtalálásával.
(#) igor4122 válasza igor4122 hozzászólására (») Vas, 13:41 /

Ezen a panelon kell még valamit módosítani?
Mert ha nem akkor elkezdeném az STK403 IC-k panelét megtervezni.

Ha a blokkvázlatot jól értelmezem akkor az STK404 külön panelon lesz, az STK403-ak pedig egy panelon (de lehet hogy csak a barna keret zavart meg és külön vannak azok is).
(#) reloop válasza igor4122 hozzászólására (») Vas, 13:59 /

Az STK404-130 panel rendben lesz, ha csak valamit el nem néztünk.
Használat közbeni terhelés szempontjából ez a kritikus erősítő, a mélyközép csatornákra ennek negyede, a magasra ennek tizede jut majd.
Javaslom készítsd el, éleszd és siker esetén folytasd az építést. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy pótolhatatlan az STK. Ha csak bontás közben megsérül már felesleges a folytatás, illetve más utat kell választanod.
(#) igor4122 válasza reloop hozzászólására (») Vas, 14:41 /

Rendben, akkor előbb nyákot gyártok, élesztek és aztán fojtatom.

Közben az IN csatlakozási pontjait lehoztam az OUT-al egy magasságba.
A GND mérőpontot gondoltam átrakom a táp bemenetre, de lehet inkább meghagyom és csak átmásolom a jelbemenetről a tápra.

A Youtube-on találtam egy vasalás nélküli nyákgyártás eljárást, azt kipróbálom.

Gondolkodtam a pozíció rajzokhoz tartozó feliratok méretének módosításán, hogy egyforma legyen, csak nem tudom mi lenne a megfelelő méret ami még házilag, a fenti eljárással megvalósítható.
(#) igor4122 válasza igor4122 hozzászólására (») Vas, 17:34 /

Oké, utolsó simítások, csak hogy nézzen is ki valahogy a panel.

Az alkatrészek feliratait 0,7mm méretre állítottam, a kivezetések feliratai 1mm magasak (remélem látható lesz a kész panelon, csak akkor tudom meg miután elvittem kinyomtatni).

A GND mérőpontot átmásoltam a tápbemenetre, és átneveztem őket.

A Detect kör D107-es diódája felület szerelt, egyenlőre nem találtam megfelelő furat szerelt helyettesítőt, és hogy biztosan megmaradjon az alkatrész értéke felírtam az alkatrész oldalra is.
(#) reloop válasza igor4122 hozzászólására (») Vas, 17:37 /

A D107-nek jó az 1N4148.
(#) igor4122 válasza reloop hozzászólására (») Vas, 17:40 /

Köszönöm, felrajzolom.
(#) Régi motoros válasza igor4122 hozzászólására (») Vas, 17:48 /

Az 1mm szöveget hogy akarod kiolvasni? Azt max nagyítóval fogod legfeljebb...
Feltéve, ha tudnak is valóban olyan apró betűméretet írni, mert még a festék is összefolyik.
A hozzászólás módosítva: Vas, 17:50
(#) igor4122 válasza Régi motoros hozzászólására (») Vas, 18:37 /

Épp ezért írtam hogy nem tudom mi a megfelelő méret.
Gondolom van egy minimum ami alá nem érdemes menni.

A festék összefolyik részt nem igazán értem, hiszen ezeket nem tintasugaras nyomtatóval készítik.
(#) Régi motoros válasza igor4122 hozzászólására (») Vas, 18:50 /

Szita nyomással készül, de a lényegen nem változtat. Festék ez is meg az is. Van egy viszkozitása, ami sokkal kisebb, mint a tintasugaras nyomtatónál, de az apró betűk közel lévő részei a szita leemelése közben és után összefolyhatnak. Éppen ezért van gyártói minimum, ami alatt nem is vállalnak, meg a szita sem gyártható.
Holnap töltök fel képet, mire gondolok...
A hozzászólás módosítva: Vas, 18:52
(#) igor4122 válasza Régi motoros hozzászólására (») Vas, 18:57 /

Köszönöm, várom a képet.

De csak hogy tisztázzam a félreértést, én "ebben" a youtube videóban levő nyákgyártást szeretném kipróbálni.

A feliratot itt ugyanúgy készítik mint a vezető sávokat, lézer nyomtatóval.
(#) Régi motoros válasza igor4122 hozzászólására (») Vas, 19:29 /

Akkor már értem, én azt hittem gyártatni akarsz. Viszont ebben az esetben szerintem el is felejtheted az 1mm betűket. Ha még sose csináltad, az első próba általában nem sikerül 100% -ra. A kis betűk szára rendkívül vékony, a lézer nyomtató képes kinyomtatni, megfelelő minőségű papírra, az viszont már kétséges, hogy ezt te rendesen át tudod vinni a panelre. A vékony vonalak pedig már a papír eltávolítása közben is nagy eséllyel sérülnek. A lézer nyomat sem takar 100% -os mértékben, ez megint csak a minőséget rontja, nyomtatója válogatja.

Ha réz oldalra akarsz feliratkozni, további probléma, hogy maratás közben az ilyen vékony vonalak szintén könnyen sérülnek, alámaródnak, és máris ott tartasz, hogy a szövegek 20% -a el is veszett, és lehet még keveset is mondtam.

Szerintem készíts próba nyomást, írd ki az ABC-t kis és nagy betűkkel, 1-2-3-4-5mm szöveg mérettel,
és meglátod melyik a még elfogadható minőségű, amit még kivitelezni tudsz.

De ez már a panel gyártás témába való lenne, szerintem ne offoljunk itt tovább
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:30
(#) Régi motoros válasza Régi motoros hozzászólására (») Vas, 19:43 /

UI.: Bár ha csak alkatrész oldalra nyomtatod, az könnyen javítható.
Ha nem sikerül megfelelően, csak letörlöd níitró hígítóval, és újra nyomod nagyobb betűkkel.
(#) igor4122 válasza Régi motoros hozzászólására (») Hé, 20:32 /

Üdv ismét.

Ma sajnos nem jutottam el nyomtatni, de talán nem is baj mert eszembe jutott valami.
Az élesztés részben leírtak szerint jellel is meg kell majd hallgatni az erősítőt, ahhoz pedig rá kell rajzolnom a paneltervre egy ideiglenes GND csatlakozó pontot a hangszórónak.
Gondolom a Táp GND vezetősáv jó lesz hozzá, ha nincs ellenvetés fel is rakok egy forr szemet a Detect Out kivezetés mellé.

Lehet kicsit megint előre szaladok, de ha nem gondolkodok előre később megbánhatom.
Következő: »»   2565 / 2565
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem