Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Témakörök:
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1434 / 1434
(#) Hidrowick válasza don_peter hozzászólására (») Pé, 15:36 /
 
És még valami a szaladgáló amperekről.. az ipari Li-ion cellák is max 20-25 amper körüli pillanatnyi áramerősséget tudnak, ami ritkán van kihasználva a mechanikus áttételek, elektronikus motorvezérlés stb miatt, egy egykezes fúró, fúrócsavarozó, ütve csavarozóhoz bőven elég,lásd pl gipszkartonozás ahová kb 1 mm-es gipszkartonprofilba csavaroznak (Tesztelve több ezer csavarral) még a fele is sok. A kétkezes gépek láncfűrész, fűkasza ,sövénynyíró,roller,kerékpár stb -nél 2x akkora elektromos érintkező felülettel viszed át az áramot nem beszélve arról, hogy ezek a "nagyobb" teljesítményű gépek nem 12 Voltosak hanem 24-36-40 voltosak azaz nagyobb teljesítményűek ugyanakkora áramfelvétellel. P=UxI Pl egy 12 Voltos fogyasztó 20 amperes áramfelvétellel= 240 Watt teljesítményt ad le míg egy pl 36 Voltos fogyasztó ugyanakkora 20 Amperes áramfelvétellel= 720 watt teljesítményt ad le.
Vagy használható pl Rendvédelem ,büntetés végrehajtásban is akár úgy,hogy a csuklón van a sokkoló akkuja ,így azt ha elveszik tőled azt hirtelen nem tudják felhasználni ellened.
A tartósságról meg annyit,hogy nem is kell örökké tartania, ennél is nagyszerűen alkalmazható a fogyasztói társadalomra kitalált "programozott" öregedés erre vannak a mérnökök legalább 30 %-a
(#) kiborg válasza Hidrowick hozzászólására (») Pé, 22:13 /
 
Az áram értékét mérted? Biztos vagy benne?
12V-os akkusfúrót alakítottam át én is hálózati üzemre.
Kezdetben egy 40V/30A-es szabályozható labortápegységet használtam, ami nem volt kicsi, ellenben nehéz volt. Amikor tényleg dolgoztam a fúróval(Egy Hitachi fúró,mechanikus váltóval) akkor bizony bele-bele szólt az áramkorlát a folyamatos működésbe.
Ekkor döntöttem el, hogy beszerzek egy kapcsolóüzemű tápot, 12V 50A. azt gondoltam, hogy jó lesz. Sokkal kisebb, egész hordozható.Viszont amikor dolgozok vele, akkor hallani a hangján, hogy ő is dolgozik keményen.
Ettől az ötleted nagyon jó és szimpatikus, megfelelő védelemmel és kivitelezéssel jó alternatívát nyújt az akkus cuccoknak, hátránya, hogy ha wc-re mész akkor is cipeled magaddal az akksit, ami feltehetőleg nagyobb, mint a gép gyári akksija, ami egy ácsnak, nem előny, napi 8 - 12 órában rohadt nehéz tud lenni a szalag mellett(vagy bárhol a terepen,ahol vannak jellemzően más szerszámok is nálad) egy többkilós akkupack.
Ettől függetlenül kívánok sok sikert hozzá.
(#) csatti2 válasza Hidrowick hozzászólására (») Pé, 22:13 /
 
Ezt a programozott öregedés dolgot (bár van pár valódi példa, pl. nyomtatók, de nem ez a jellemző) légyszi hagyjad. A jelenlegi helyzetért legalább annyira az átlag ember felelős, mint akárki más azzal, hogy semmi mást nem néz, mint az árat és ezzel rákényszeríti azokat is, akik drágább és minőségibb anyagokkal és megoldásokkal dolgoznának, hogy olcsóbbítsanak, különben csődbe mennek.

Amíg nem oldod meg az életvédelmi szempontokat (ez nem részletkérdés), addig ez az egész nem más mint egy gondolatkísérlet. A szenzoros ötleteid ezer sebből véreznek (munkakesztyűbe komolyabb elektronikát építeni?). Az akkupakk túláram védelmére hagyatkozni butaság. Ha bármi okból lecsökken a bőröd ellenállása (eső, izzadtság, stb.), akkor az a 20A simán megölhet ha megérinted magad (pl. viszket). Az emberek áramra való érzékenysége egyébként is egyénfüggő, lehet te észre sem veszed, mást pedig megöl.
(#) Hidrowick hozzászólása Pé, 22:45 /
 
Az érintésvédelem mint azt a második videónál írtam megoldott, csak nem fedném fel.. Az érdekes az hogy fordított használatra is alkalmas,pl elektromos fűthető motoros ruha,kesztyű áramellátására a 2 kormánymarkolaton keresztül,
(#) kaqkk válasza csatti2 hozzászólására (») Szo, 6:00 /
 
A 20 A tényleg halálos , de szerinted a lecsökkent 1Mohm bőrellenáláson 40v on mekkora áram tud áthaladni a szíven ? Főleg hogy mindkét pólus az egyik kézen van ? Ez teljesen veszélytelen ,de egy biztosítékot még tényleg elbírna .Az érintésvédelem megoldódott: gondolom húzott alá egy vékony gumikesztyűt ...
A hozzászólás módosítva: Szo, 6:01
(#) BarnaPili válasza Hidrowick hozzászólására (») Szo, 7:07 /
 
Nagy áramfelvételnél a csatlakozó felületek nem melegszenek? Főleg a ravasznál? A kesztyű nem nyomja a kezed a csatlakozók környékén?
(#) mrkatona válasza Hidrowick hozzászólására (») Szo, 8:01 / 1
 
Az akkupack az rajtad van?
Ha igen, akkor az nagyon veszélyes.
Gondolom kigyulladó akkumulátorokat láttál már, nagyon súlyos égési sérüléseket tud okozni, ha belső zárlatos lesz valamiért.
A kesztyűn lévő nyitott érintkező felületeket sem hiszem,hogy bárki is engedélyezné, ahol amperek folynak hiába törpefeszültség.
ESD-s környezetben lehetne használni?
(#) Hidrowick válasza mrkatona hozzászólására (») Szo, 15:53 /
 
A kigyulladó aksik ellen pl megfelelő tokozat kell. Ők is megoldották valahogy Bővebben: Link
A nyitott érintkezők sem probléma ha csak akkor van rajta fesz, ha a gépet fogod
Következő: »»   1434 / 1434
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Márc, 26. Vas
9:23:22
Jelenleg 388 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu