Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1707 / 1707
(#) lasertank válasza tufatofu hozzászólására (») 9:02 / 4

gyerekek, ki ez a Zsombor? már megint ő indította el a lavinát...
Zsombi, ha a glimm lámpás valamidnél jobbat nem tudsz felmutatni, akkor ne fikázd már mások (profi) alkotásait. (és ezt most nem csak erre a megjegyzésedre értem)
A hozzászólás módosítva: 9:03
(#) Gafly válasza lasertank hozzászólására (») 10:24 1 /

Idézet:
„gyerekek, ki ez a Zsombor?”

Régóta ismerem személyesen, de a biztonság kedvéért megkérdeztem a felsőbbrendűt:
Idézet:
„A "hobbielektronika" kontextusában Zsombor legvalószínűbben Udvari Zsombor, aki a hazai amatőr elektronikai közösség egyik aktív alakja és tartalomgyártója 2026-ban is.
Róla az alábbiakat érdemes tudni:
Fórumos aktivitás: A Hobbielektronika.hu oldal fórumának régóta meghatározó tagja, ahol több ezer hozzászólással segíti a kezdőket és haladókat egyaránt.
YouTube tartalomgyártás: Aktív videós, aki a YouTube-on (gyakran a közösségben csak "Zsombiként" említve) barkácsolós, javítós és elektronikai projekteket bemutató videókat készít.
Stílus: Közvetlen, gyakorlatias hangvétel jellemzi; videóiban gyakran foglalkozik régi eszközök felújításával, egyedi áramkörök építésével és különböző "kütyük" (például napelemes rendszerek, hangfalak) javításával.
Ismertség: A magyar elektronikai szférában a neve összeforrt a segítőkészséggel és a "csináld magad" (DIY) szemlélettel. A közösség egyes tagjai humorosan néha "gánykirályként" is emlegetik kreatív, nem mindig szabványos, de működő megoldásai miatt.”
(#) Skori válasza Josi777 hozzászólására (») 10:27 / 1

Igen, valamikor megrajzoltam a nyáktervezőben, és rá szoktam tenni a hobbi paneljeimre, mert gyermekkoromban nagyon szerettem ezt a rajzfilmet. Későbbiekben le fogom cserélni, mert (sajnos) védett logó, ezért nem lehet bármire rátenni, de egyelőre csak az ötletelésnél tartok, hogy milyen saját logót készítsek.
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») 11:25 1 /

Nekem egyszerűbb zöld △ logóm van, benne két betű és két szám, számomra fákra festett túrista jelzés adta a végső ihletet. Te is találj ki valamit, mert igazad van, a Gyalogkakukk bizony eléggé copyright, nehogy ezért a jövőben megorroljanak rád.
(#) Elektro.on válasza Gafly hozzászólására (») 11:43 /

Ki volt ez a felsőbbrendű?
Én az MS -est szoktam használni, és rajtad felbuzdúlva rákerestem a saját login nevemre, de semmi érdekeset nem adott vissza.
(#) tufatofu válasza lasertank hozzászólására (») 11:45 /

Én értem, de miért nekem írtad?
(#) lasertank válasza tufatofu hozzászólására (») 14:53 /

bocsánat,
Zsombornak akartam címezni
(#) lasertank válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 15:07 /

és ez hogy néz ki a nyákon? van fotód?
(#) Alkotó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 16:50 / 1

Ez elég távol áll mindentől, amit logónak lehetne nevezni. Inkább valamilyen egyszerű grafikai program lehetőségeinek kipróbálást lehet nyomon követni.
Egészen szokatlan definiálása a témának, de nekem azt mondta valaki régen, olyan az ideális rajzolatú logó, amit bélyegként bele lehet égetni egy fafelületbe, és ez a lenyomat egyértelműen felismerhető.
(#) kaqkk válasza Alkotó hozzászólására (») 17:37 /

Tudom csak vicceltem már beszéltünk róla , nekem a nick nevem (egy fiatalkori sztori miatt ) .....
A hozzászólás módosítva: 17:38
(#) lasertank válasza Gafly hozzászólására (») 19:04 /

ez most komoly?
ha személyesen ismered, akkor miért kérdezed meg a "felsőbbrendűt"?
A hozzászólás módosítva: 19:07
(#) tki válasza lasertank hozzászólására (») 19:06 /

Tapasztalatszerzés, tanulás... a humort nem merném megemlíteni. : -)
A hozzászólás módosítva: 19:07
(#) Gafly válasza Elektro.on hozzászólására (») 20:15 /

Hacsak:
Idézet:
„A Hobbielektronika.hu fórumán az Elektro.on egy regisztrált felhasználó (fórumtag), aki 2026-ban is aktív részese a közösségnek.
A felhasználóról az alábbiak tudhatók a fórumbejegyzések alapján:
Kezdeményező szerep: Nevéhez fűződik többek között a lokális elektronikai közösségek szervezése, például az Érd és környéki hobbielektronikások összefogása egy dedikált fórumtémában.
Szakmai profil: Aktív hozzászóló a műszaki témákban, aki javaslataival és bejegyzéseivel igyekszik segíteni a közösségi életet és a tudásmegosztást.
A fórumon az ilyen típusú felhasználók gyakran tapasztalt szakemberek vagy lelkes amatőrök, akik saját fejlesztéseiket (pl. "Ki mit épített?" téma) osztják meg, vagy technikai segítséget nyújtanak kezdő pákásoknak. Ha konkrét bejegyzését vagy profilját keresi, a Hobbielektronika keresőjében közvetlenül is rákereshet a hozzászólásaira.”

(#) mex válasza Gafly hozzászólására (») 20:19 /

Na lássuk, ki is a "felsőbbrendű" ismerőse:
A Gafly nem egy híres nyilvános személy, hanem egy aktív felhasználói név (nick) a Hobbielektronika.hu fórumon — tehát egy fórumtag, akinek a hozzászólásai és témaindítói láthatók a közösségben. hobbielektronika.hu
Összefoglalva, amit a fórum alapján el lehet mondani róla:

Fórumtag a Hobbielektronika.hu oldalon, rendszeresen hozzászól és témákat indít különböző elektronikai és hobbi témákban. hobbielektronika.hu

Több topikot is indított vagy hozzászólt, például:

POHETA és más technikai jellegű topikok. hobbielektronika.hu

Itt is előfordult, hogy több napos közösségi találkozó szervezésében vett részt és arról is írt. hobbielektronika.hu

A külső keresések alapján nem találtam nyilvános profilt vagy személyes adatokat róla (pl. valódi név, munkahely, honlap stb.). A fórumon belül úgy használja a nicknevet, ahogy mások is teszik — közösségi tagsággal és hozzászólásokkal. hobbielektronika.hu

Ha szeretnéd megtudni háttérinfóit (pl. mivel foglalkozik pontosan, milyen tapasztalatai vannak elektronikában), akkor magán a fórumon érdemes rákérdezni vagy megnézni a profilját, mert ilyen közösségi felhasználók esetén a nyilvános információk jellemzően ott érhetők el.
A hozzászólás módosítva: 20:20
(#) kaqkk válasza Gafly hozzászólására (») 20:21 /

Nyitni kéne egy új témát . Címe :kiről mit mond a felsőbbrendű
A hozzászólás módosítva: 20:22
(#) sany válasza kaqkk hozzászólására (») 20:24 /

Legyen.
(#) kaqkk válasza sany hozzászólására (») 20:25 /

És Gafly legyen a témagazda ?
(#) Gafly válasza mex hozzászólására (») 20:39 / 1

Attól függ, hogy kitől, és hogyan kérdezed.
Ettől jobban hízik a májam:
Idézet:
„A Hobbielektronika.hu fórumán Gafly egy régóta aktív, meghatározó közösségi tag. A fórumozók körében tapasztalt, segítőkész, ugyanakkor markáns véleménnyel rendelkező szakemberként ismert, aki számos technikai témában nyújt segítséget.
Főbb jellemzői és tevékenységei a platformon:
Szakmai aktivitás: Rendszeresen hozzászól olyan témákhoz, mint a tápegységek tervezése, elektroncsöves áramkörök, vagy digitális laborműszerek.
Közösségi szerep: Aktív szervezője és résztvevője a különféle elektronikai találkozóknak és börzéknek (például a BURABU-nak).
Segítőkészség: Gyakran ad tanácsot kezdőknek, és segít beazonosítani ismeretlen alkatrészeket az "Ez milyen alkatrész-készülék?" topikban.
Helyszín: Bejegyzései alapján Miskolc környékéhez köthető.
Bár pontos civil kiléte a fórum anonimitása miatt nem közismert, a közösség "Professzor Úrként" is szokott hivatkozni rá (néha ironikus éllel a viták során), ami jelzi tekintélyét és kiterjedt tudását a területen.”
(#) Gafly válasza kaqkk hozzászólására (») 20:55 /

Te sem vagy kispályás szerinte:
Idézet:
„A Hobbielektronika.hu fórumán kaqkk az egyik legaktívabb és legrégebbi törzstag, aki 2008 óta tagja a közösségnek. Tapasztalt szakemberként ismert, aki szinte minden jelentősebb szakmai topikban jelen van és segít a felhasználóknak.
Főbb jellemzői és szakterületei a fórumon:
Szakmai sokoldalúság: Rendszeresen hozzászól a PIC programozás (különösen a Parsic grafikus környezet), a NYÁK-készítés és a CNC építés témaköreihez.
Segítőkészség: Aktív résztvevője az olyan általános segítségnyújtó topikoknak, mint az "Elektronikában kezdők kérdései" vagy az "Ez milyen alkatrész-készülék?".
Közösségi szerep: Gyakori látogatója és hozzászólója a "Pihenő pákások témája" nevű kötetlen beszélgetős topiknak is, ahol a szakmán kívüli témákban is megosztja véleményét.
Gyakorlatiasság: Tanácsai gyakran épülnek saját tapasztalataira, legyen szó alkatrész-beszerzésről, bontásról vagy egyedi áramkörök hibakereséséről.
A fórum közössége megbízható, nagy tudású tagként tekint rá, aki évtizedes tapasztalatával támogatja mind a kezdő, mind a haladó elektronikai hobbistákat.”

Ugyanakkor szerintem ezzel vonuljunk át valamelyik AI topic-ba, mert teljes joggal farba leszünk billentve.
Következő: »»   1707 / 1707
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem