Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   531 / 531
(#) 13_Balu50 válasza japam hozzászólására (») Szept 1, 2020 /
 
Szerintem ezek kb 600V 50A-es IGBT-k ilyenekkel már több készülékben is találkoztam.Valószínüleg ezek meghibásodása miatt a vezérlésben is kárt okozhatott, így azok cseréje csak a vezérlés rendbetétele után lehetséges, amúgy sokba fájhat, hiszen nem olcsók ezek a nagyteljesitményü igbt-k, ha azok egyáltalán ?. A javításhoz szükség lenne szkópra, labortápra, leválasztó trafóra stb.
Ja és ha 4 db van belőle célszerü mind a 4-et cserélni, ha jó már a vezérlés.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2020
(#) uniman válasza japam hozzászólására (») Szept 1, 2020 / 1
 
Jobb minőségű kép is fellelhető erről a neten (bár itt fura, hogy nem azonos az IGBT-k mérete): Bővebben: Link
Meg a kiszedett alkatrészek másik oldalának a képe némileg árulkodó lehetne...jellegzetes "fazonjuk" alapján talán könnyebb lenne az azonosítás.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2020
(#) 13_Balu50 válasza uniman hozzászólására (») Szept 1, 2020 /
 
Sokkal jobb kép, így már lehet keresni kapcsolási rajzot hozzá.Ha jól látom a két kép összevetése alapján mindkét oldali (+315V és a -315V-os oldalon is elszállt egy- egy nagy teljesitményü IGBT- vag y FET, így mindkét oldali vezérlést ellenőrizni kell.
(#) mpisti válasza japam hozzászólására (») Szept 1, 2020 / 1
 
Az eredeti HGTG 20N60A4D legalább is eszerint a rajz szerint:

Weco2.jpg
    
(#) 13_Balu50 válasza japam hozzászólására (») Szept 2, 2020 /
 
Ha a rajz jó az nagyon nagy segítség, szerintem is jónak tűnik, ahogy összevetettem a panelképpel. A 4db IGBT-et meghajtó gate trafótól az IGBT-ig minden alkatrészt ellenőrizz le. Ugyanis ha az elpukkant IGBT-k G-S vagy G-D lábai között rövidzár lett, akkor az szinte biztosan tönkretette a GATE lábon lévő meghajtó tranzisztorokat ill a zénereket is, ha mégsem az nagy mázli lenne.
(#) japam hozzászólása Szept 2, 2020 /
 
Tisztelt Balu50,Mpisti,Uniman . Köszönöm a segítségeteket .
(#) Istvan791 hozzászólása Szept 12, 2020 /
 
Sziasztok.
Szeretnék otthonra hegesztőgépet vásárolni, legtöbbet 2.5-es elektródával használnám. Azért írok vásárlás előtt, nehogy befürödjek valami rossz géppel. És utána joggal mondanátok, hogy miért nem kérdeztem előtte. Jelenleg egy Hetra 130as gépem van, amit a derekam már nem nagyon bír.
Hogy a márkánál maradjak, nézegettem Hetra gépeket, csak nem tudom melyik lenne a nekem megfelelő? Nem hallottam róluk idáig, se jót, se rosszat. Ez a Hetra választék:
https://trakis-hetra.com/hetra-inverterek/
Vagy nem érdemes márka hűnek lenni, és nézzek valami, Iweld, BLM, Mastroweld, Jasic, gépet?
Tudnátok nekem segíteni a gépválasztásban?
(#) Klorid válasza Istvan791 hozzászólására (») Szept 12, 2020 /
 
Én a Hetrákra szavazok, megbízható, jó szervizzel! Keresd Phile80 fórumozót, Ő segített nekem is olcsóbban megvenni.
(#) Istvan791 válasza Klorid hozzászólására (») Szept 13, 2020 /
 
Köszi. Te melyiket vetted?
(#) mpisti válasza Klorid hozzászólására (») Hé, 13:12 /
 
Ha az ár számít, akkor Hetra inverter.
(#) csavarkulcs hozzászólása Kedd, 20:04 /
 
Sziasztok!
Vettem egy stromo SW-300 hegesztőgépet. A gázutánfúvást szeretném állíthatóra megcsinálni, melyik ellenállást kellene kicserélnem? Esetleg kondenzátort? Lehet hogy lesz rajz.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:05
(#) uniman válasza csavarkulcs hozzászólására (») Kedd, 21:19 /
 
A STROMO SW-300 típus, az ilyen....
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:20
(#) csavarkulcs hozzászólása Kedd, 22:09 /
 
Bocsi, elírtam, igazad van. Stromo sw tig 300. De a képen látszik.
(#) Klorid válasza Istvan791 hozzászólására (») Pé, 17:43 /
 
Hetra 200
(#) Klorid válasza mpisti hozzászólására (») Pé, 17:46 /
 
Az ár mindenkinek számít szerintem, de ha elromlik nem kell kukába dobni, mint ahogy sokan teszik akik nevenincs gépet vesznek. Van vagy 50 éves a cég, inkább bízok ebben, mint bármelyik másikban.
(#) dara válasza Klorid hozzászólására (») Pé, 19:19 /
 
Miből gondolod hogy nem kell a kukába dobni?Minden cég a költségeket faragja,smd,igbt modul,ezeket nem nagyon lehet házilag javítani.Igbt modul csere?Többe került mint a gép volt.Találkoztam már ilyen géppel és neves is volt.A bele kidobva,építettem bele egy általam gyártottat mai napig működik.Az hogy garancia alatt elromlik,cserélik a komplett panelt mert a szervíz sem javítja úgy könnyű.Szóval nincs értelme hogy ez a márka meg az.
(#) Klorid válasza dara hozzászólására (») Szo, 14:19 /
 
Hát onnan, hogy ismerem a szervizest aki alkatrész szinten képes javítani. Vannak a gépeikhez rajzok, 2% alatt van a meghibásodás. Nem tudom milyen IGBT modulról beszélsz, meg milyen smd-ről, ezeket az alkatrészeket egyenként lehet cserélni, fel lehet hívni a szervizt, adnak alkatrészt is és nem horror áron. A szervizes mondta, hogy amióta árulják őket, nem volt olyan garancián túli javítás ami meghaladta volna 7 ezer forintot bruttóban és soha nem adtak vissza úgy gépet hogy nem kérték a javítást. Mivel ismeri a gépeket, így pillanatok alatt képes javítani és ezáltal alacsonyan tartani a javítási költséget.
(#) mpisti válasza Klorid hozzászólására (») Szo, 21:07 /
 
Dara szerintem a GYS (és másolatai) inverterben alkalmazott hűtőbordára felragasztott cigarettapapír vastagságú szigetelőrétegre forrasztott alkatrészekről tett említést. Ennél aljasabb megoldást gyártó még nem alkalmazott. Ha a félvezető eldurran rajta, akkor jó eséllyel a szigetelőrétegnek is annyi. Ha nem durran el, akkor a félvezető cseréjekor előfordul hogy leválik a fóliázat ha túl sokáig, vagy a pont elégségesnél magasabb hőfokra melegíted. Komplett modulcseréhez kellene beszerzési forrás, de a szakszervizben hallani sem akarnak arról hogy ilyen modult eladjanak. Küldd el a gépet, és ők megjavítják, ez a válasz részükről. Mintha nem lenne mindegy, hogy a modult ki építi be, -itt nyilván nem sufnituningos műkedvelőkre gondolok a szakszerviz alternatívájaként. Volt szerencsém olyan géphez, amelyik "szakszervizben" volt javítva, és a modulcsatlakozó sáv furatgalvánjainak a fele hiányzott a "szakipari" javítás után. A hozzáállás érthető is lenne,ha vállalnának pl. fél év garit a beépített modulra, de erről szó sincs, hiszen minden meghibásodás a felhasználó bűne némely szervíz szerint.
(#) dara válasza mpisti hozzászólására (») Szo, 21:11 /
 
Igen pontosan erről van szó a GYS és társairól.
Következő: »»   531 / 531
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem