Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   520 / 520
(#) Temela válasza frob hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Szia!

Nos, a a "testvéreknél" láttam olyan rajzot/elgondolást (sajna nem tudom hova mentettem, mert több kártékony szoftver miatt újra telepítések..) , hogy a 3 fázisra egy-egy "maci" és a kimenet párhuzamosan kötve. Ez is egy megoldás. Lehet dc 600v-ra méretezve készíteni, de az már komolyabb félvezetőket igényel.
(#) frob hozzászólása Nov 28, 2018 /
 
vVégül is, ha a nullát használom, és onnan kapja meg a lágyindító relé a kontaktot, akkor üugye nagy baj nem lehet, mert ha nincs nulla, akkor nincs vezérlés...
Na, még átgondolom, de azért köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2018
Moderált hozzászólás
(#) Phile80 válasza frob hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
(#) mpisti válasza frob hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
"mert ha nincs nulla, akkor nincs vezérlés..." Majdnem igaz. A probléma akkor kezdődik, ha esetleg nem szabványosan kialakított fogyasztói hálózatról akarod használni a gépet, pl. rejtett nullázás van -ami eléggé gyakori a 40-50 évvel ezelőtt épített házaknál. Ilyenkor egy nulla szakadás végzetes lehet azokra nézve akik megérintik az I. érintésvédelmi osztályú készülékek(hűtő, mikró, mosógép stb..) burkolatát, ugyanis a 3 fázisból egy visszamegy a PEN vezetőre a hegesztőd segédfeszültség előállító áramkörén keresztül. Nem véletlen,hogy a nulla vezető használatát csak telepített gépek esetén preferálják. Tehát ne sajnáld a pénzt egy 400V-os trafóra, mert nem tudhatod hogy milyen a hálózat megbízhatósága ott ahol a gépet használni akarod.
(#) galga válasza frob hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
Sok gyári van 3 fázisú. Én amit láttam belülről abban egy 3 fázisú diódahíd volt 5 lábú. 3 fázis be, plusz minusz ki, aztán hasonlóan a 230v-oshoz. 400v-os segédtrafóról ment a vezérlés.
(#) _BiG_ válasza mpisti hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
A nulla szakadása nem csak ezzel jár, hanem a legkisebb fogyasztók eldurranásával, mert a fázisfeszültség helyett vonalit fognak kapni a fogyasztók (megszűnik a csillagpont, ami a nulla).
De ez a hegesztő nélkül is problémát okoz, nem függ tőle.
(#) mpisti válasza _BiG_ hozzászólására (») Nov 29, 2018 /
 
Természetesen igazad van. Én csak arra próbáltam utalni,hogy nem szerencsés hordozható 3 fázisú készüléknél a nulla vezető használata.
(#) frob válasza boap hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Szia
Ma voltam Tali-nál, sajna hiába, legalább is első körben, a főnök úr adott elérhetőséget, és megígérte hogy a raktárban utána néz a kívánságaimnak, remélem hamarosan jelentkezik és tudok végre rendleni...
(#) boap válasza frob hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Szia !

Igen, ezt hangsúlyoztam korábban, hogy nem ez az elsődleges profiljuk(mára már csak töredéke a régi cégüknek) és előzetes egyeztetés szükséges, ha bármi konkrét dolgot keresel mert nem tudják azonnal összeszedni.
Akkor most megvan a telefonszáma, email címe neked is.
Ha nem jelentkezik, akkor ésszerű időben nyugodtan hívd fel, én legálább igy szoktam.
(#) frob válasza boap hozzászólására (») Dec 1, 2018 /
 
Tudod, épp pestország voltam, mondom ez a kis kitérő belefér. Legalább láttuk egymás arcát
Na meg azt is jó volt látni, hogy miket csinálnak, így legalább lesz honnan egyedi trafót rendelni ha kell, már mint pormagosat...
(#) szabados hozzászólása Jan 12, 2019 /
 
Sziasztok! Építettem én anno egy maci invertert aztán tovább lépet a kopintos awi lett. A nagyfesz gyújtást már teszteltem és működő szinten van. Olyan kérdésem van felétek hogy tudnám megoldani hogy az áram fokozatosan fusson fel a beállított értékre? Nem tudom valaki csinált e már ilyet esetleg. Választ előre is köszönöm. Üdv: Szabados
(#) kekmester válasza szabados hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Szia!
Bocs,de nem a kérdésedre válaszolok, sőt még én kérdezek Tőled.Én is át akartam a macit awi-ra használni, de találtam egy képletet, ami szerint túl magas lenne hegesztéskor az ív feszültség,ezért letettem róla.
Szerinted milyen vele hegeszteni?
Lehet szépen szabályozni, nem égeti az anyagot?
Köszi.üdv.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) szabados válasza kekmester hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Nem vagyok egy minősített hegesztő meg csak saját kis munkáimhoz használom. De nekem tökéletesen jól működik vékony és vastag anyagoknál persze gyakorlat kel hozzá.
(#) kekmester válasza szabados hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Egész jól néz ki, lehet kipróbálom majd én is.köszi.A nagy fesz. gyújtásról kérhetnék rajzot?
(#) szabados válasza kekmester hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Ebay rol lehet rendelni komplett elektronikát. És a fojtóba tekercseltem bele pontosan nem tudom hány menet kísérletezni kel. De majd fogom én is csinálni valamikor akkor meg számolom.
Következő: »»   520 / 520
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu