Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   529 / 529
(#) ati790731 válasza hulala hozzászólására (») Máj 28, 2020 /
 
Szia Lajos! Szívesen!
Most akarok hozzákezdeni a Fronius segédtáp trafójának a megtekeréséhez! Eddig jutottam December óta. (beszereztem egy hypersilt a géphez amit át kell tekerni)
Azért, ha sikerül az 500-as beindítása, szerintem sokan szeretnék látni itt a rajzokat stb
(#) hulala válasza ati790731 hozzászólására (») Máj 28, 2020 /
 
Én nem tudok rajzokat mellékelni mert láma vagyok hozzá, no ezért is itt kértem tanácsokat. Vagy jó lenne egy részletes Esab LUC manual mert amit én letöltöttem abban inkább blokk rajzokat láttam ill. kevés részleteket a kapcsolási rajzból.... Fronius- no én biztosan nem tekercselgetnék hanem inkább keresnék megfelelő feszültségű transzformátorokat és abból akár hármat is beépítenék . :bowLusta ember vagyok)
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2020
(#) boap válasza bistvan196700 hozzászólására (») Máj 31, 2020 /
 
Tettem be bdp949/950 párosokat, valamelyest emelkedett az üresjárati feszültség kb 2V-al és a gatetrafóval terhelt is.
Csináltam képeket a gatejelről és gatetrafó bemenetéről. Az a fura nekem, hogy leesik a feszültség a közepén. Gate trafó nélkül szép négyszögjel van. Ezt több féle toroid gate-maggal próbaltam hasonló volt és a bcp53/54-el is ilyen volt. Most egy 1,17cm2 keresztmetszetű kb. 10000 Al értéküval próbáltam 0,1T indukcióra terveztem a tekercset, igy lett 5/6 menet Szerinted jó ez a gate jel, vagy változtassak valamit?l
(#) boap válasza boap hozzászólására (») Máj 31, 2020 /
 
A gatetrafót próbáltam más menetszámokkal, 8/9-el (képet készíttettem róla).Szerintem ezzel csak rosszab lett.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2020
(#) latyakosa válasza boap hozzászólására (») Jún 1, 2020 /
 
Mérj rá szkóppal a meghajtők tápfeszére, ott nincs zavar amit hidegíteni kellene ? A szkópon az idő 2ms/div? Én kipróbálnám 10-12 menettel is.
(#) bistvan196700 válasza boap hozzászólására (») Jún 1, 2020 /
 
Szerintem jó ez a gate jel nekem is ilyen. A főtrafó szekunderén mérjél ott tökéletes négyszögnek kell lennie. Persze csökkentett feszültséggel, vagy áramkorláttal (Pl:soros izzó). A 8-9 menet már nem jó.
(#) boap válasza bistvan196700 hozzászólására (») Jún 1, 2020 /
 
Kösz,azaz ha neked is ilyen akkor köszi a megerősítést.
Próbáltam úgy hogy növeltem a tápfeszt 18V ra, persze csökkentettem a ucc2808 tápját megfelelőre, akkor is csak ugyan ez a fesz ment ki a gatetrafóra, tehát tranzisztorokkal csak ucc kimenetét követi. Meglátásom szerin csak fetekkel/meghajtókkal lehetne nagyobb tápfeszt haszonnal alkalmazni.

Ha rendben lesz a gate trafő akkor próbálok csökkentett feszültséggel mérni addig töröm a fejem, hogy lehetne fetes megoldást egyszerüen kivitelzni.
(#) boap válasza latyakosa hozzászólására (») Jún 1, 2020 /
 
64,932kHz 15.4us , ha jól emlékszem/számolom 2us/div
(#) boap válasza bistvan196700 hozzászólására (») Jún 7, 2020 /
 
Az IGBT-kre csillámot raktál illetve, jó lesz-e a 1mm-es kerámia szigetelő lapka ?
(#) bistvan196700 válasza boap hozzászólására (») Jún 7, 2020 /
 
Igen én ezt a szürke hajlékony szilikon szigetelést raktam be, de a csillám is jó.
(#) boap válasza bistvan196700 hozzászólására (») Jún 9, 2020 /
 
Akkor vennem kell mert használt nincs nekem. Ez jó lesz : https://www.hestore.hu/prod_10039154.html ?
(#) bistvan196700 válasza boap hozzászólására (») Jún 9, 2020 /
 
Tökéletes. PC. tápokban is van ilyen.
(#) pinkova hozzászólása Jún 10, 2020 /
 
Sziasztok! Veszprém környékén keresek vállalkozó szellemű elektróst, egy hegesztő inverter megvizsgálásához.
Bekapcsol, lehet vele szikráztatni... De egy tisztességes varrat nem készíthető vele, Vagy ragad, vagy szét éget mindent. Nem vagyok benne biztos, hogy a kijelzőn megjelenő Amper érték a valós. Már 60Ampernél szétéget mindent. HETRA trafóval ugyan ezek az anyagok, ugyan ilyen elektródával gond nélkül hegeszthetők.
Tesco gazdaságos, Centro Weld, MMA hegesztő.
Belenyúlni, tekergetni nem fogok, képzettségem nincs hozzá.
Vagyis olyan szakit keresek, aki látott már ilyent.

Nem vagyok mindíg itt, előfordul hogy két hétig sem lépek be. Ha hagysz üzenetet, visszahívlak!
(#) ati790731 hozzászólása Jún 10, 2020 /
 
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi!
Adott egy gyári 400v-os inverter 250 A-os trafója, mondjuk 25-40 Khz-n ment 565 volt.al meghajtva.
Lehetséges -e, hogy mondjuk építek egy pl Maci vagy egy teljes hidas meghajtást hozzá a freqvenciát lejjebb viszem, és a trfó tekercseléséhez nem kell nyúlni elmegy 300volt-ról?
Vagy valami más ötlet?? Köszi előre is!
(#) staci123 válasza ati790731 hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
Szevasztok,
a trafónak fix áttétele van, ezért a kimenő feszültség
is sokkal kissebb lessz, nehezen fog ívet...
Legjobban járnál ha elcserélnéd olyanra ami néked
kell...Van egy 145A.os trafóm...
Az a baj hogy horvátországban élek ...
Ha van ötleted keress meg priviben...
(#) mityike hozzászólása Jún 13, 2020 /
 
Üdv!
Ingyen kaptam egy Telwin 114 típusú hegesztőinvertert. Működik, de a bekapcsolási ideje rövid. Nem akarok nagyobb teljesítményt csak a bekapcsolási időt szertném nyújtani. A gyors diódát már kicseréltem nagyobbra, az IGBT választásban elakadtam a jelenlegi SGW25N120- t, szertném cserélni nagyobb áramúra ha lehetséges. Milyet érdemes beépíteni?
(#) dara válasza mityike hozzászólására (») Jún 14, 2020 /
 
Egy kérdést csak egy helyen mert dorgálás lesz a vége. De hogy választ is kapj, a sorozat egyel nagyobb tagja megfelelő lesz.
(#) uniman válasza mityike hozzászólására (») Jún 14, 2020 / 1
 
Szakértő kollégánk gondolatait megosztom veled: "A hegesztő inverterek (az egyszerűbb olcsóbb típusok) már eleve a tuningolás csúcsesetei.
Az összes teljesítményfokozati alkatrészt úgy méretezték, hogy a gyárilag ajánlottnál nagyobb teljesítmény leadására ne legyen képes meghibásodás nélkül
A teljesítményfokozat természetesen a ferrites főtrafóval, a kimeneti és bemeneti fojtóval együtt értendő. Tehát gyakorlatilag minden alkatrész benne foglaltatik, amelyik részt vesz a primer illetve szekunder oldalon a hegesztéshez szükséges teljesítmény előállításában."

Te ezt "tuningolni" akarod...az "erősebb" gépekben pl. nagyobb kapacitású a pufferkondi valamint több IGBT dolgozik párhuzamosan, az egy "nagyobb" helyett, ami nem véletlen.
Hasonló gondolatok bennem is felmerültek, hogy az olcsó Stromo SW-250 inverterem IGBT tranzisztorait (1+1db) erősebb, megbízhatóbb típusra cseréljem.
(#) pzso1 hozzászólása Jún 22, 2020 /
 
Üdv. mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni,Lorch ISI 5 CL kapcsolási rajz kellene. Feszültség figyelést is szeretnék beépíteni. További sikeres munkát kívánok!
(#) black1989 hozzászólása Jún 23, 2020 /
 
Sziasztok !

Szeretnék egy pár dologban tanácsot kérni , ha lehet!
Elsősorban , adott a linkelt kapcsolás amit megépítettem még régebben működött rendesen , sosem volt baj vele két éves a gép , viszont bizonyos pálcákat nem vitt megfelelően , mert kevés volt a feszültség hozzá ! Értem ezalatt , hogy 35v dc volt , de a pálca pl 70 voltot kívánt , és emiatt megcsorgott , nehezen fogott ívet stb! Gondoltam áttekerem , hogy több legyen a szekunder feszültség , így kaptam 46v dc-t ,ami már elég volt , hihetetlenül szépen dolgozott , de körülbelül a pálca felénél tönkre ment a gép(Igbt ,hfa Diódák) ! Azt elfelejtettem hozzátenni , hogy 2 db igbt-vel működött évekig 4 helyett úgy, hogy sokszor teljes napig ,és egyszer sem kapcsolt le közben , viszont csak 35v dc volt! Az okozhatta a problémát ,hogy áttekertem így ív keletkezéskor megnőhetett a szekunder áram , és vele együtt a primer áram is??? Ezt nem tolerálják az igbt-k? Már 2x játszottam el ugyan azt sajnos!Ha lehetséges , akkor szeretném fetekkel szerelni , 4db 2sk2837 fetre gondoltam! Lehetséges megoldás, vagy más meghajtás fog kelleni hozzá? Előre is köszönöm a segítséget!
(#) korozsi hozzászólása Szo, 21:02 /
 
Sziasztok.

Hozzam kerül egy ME 404KW/DW Merkle vedögazas hegesztö gep. Ehhez keresek drotelötolo motort Bővebben: Link megtalaltam, de nem tudom megvenni egyenlöre sehonnan. Ha valaki tudna ilyet akkor szivesen megegyeznek vele. Esetleg tuna valaki hogy honnan lehetne megveni az is erdekelne.

Üdv: Gabor

403334.pdf
    
(#) dara válasza korozsi hozzászólására (») Szo, 21:05 /
 
Ez egy autó ablaktörlő motor,probálj azok között keresni elég szabvány a kinézete.
(#) korozsi válasza dara hozzászólására (») Vas, 10:49 /
 
A kinezete szabvanyos, de mar vagy öt napja keresgelek es nincs hasonlo. Az a baj, hogy a meghajto tengely 12mm es nem 10, ja es persze nem kupos meg reces. Van benne meg egy retesz palya is.
Ezert kerdeztem, hogy nem-e tud valaki pont olyat mint a mellekelt linkben van. Gondoltam mas elötolo szerkezetet is, de ott kesziteni kell neki egy külön tartot amire azt kell elhelyezni. Egyenlöre maradnek az eredeti megoldasnal, igy nem kellene alakitgatni.
(#) ati790731 válasza korozsi hozzászólására (») Vas, 21:51 /
 
Keresel egy esztergályost, a risznis kúpra és a hozzá tartozó menetre csinál egy átalakítót, az ékpálya nem fontos, ha megvan húzva a görgő, nem fordul el rajta, nekem is így ment kb 20 évig.
(#) korozsi hozzászólása Hé, 20:08 /
 
Az ME 404KW/DW Merkle vedögazas hegesztö gep elötolo motor tartorol keszült fenykep.
(#) ati790731 válasza korozsi hozzászólására (») Hé, 20:16 /
 
Szia! Küldtem pü-t, egy névvel, akit érdemes keresni ez ügyben! De az a megoldás is működik amit én írtam: Vw Audi Lada ablaktörlő motor egy az egyben passzol ennek a helyére, csak a tengelycsonkra kell esztergáltatni egy átmenetet.
(#) korozsi válasza ati790731 hozzászólására (») Kedd, 19:01 /
 
Ugy tudom, hogy a szgk 12 voltrol müködik nem 24 voltrol. A gepet bekapcsoltam es ramertem a motor vezetekere. Ott 18 voltot mertem, nem tudom egy kis tulfeszültseghez mit szol hozza a motor, ha meg vagy husz evig kell hogy müködjön.
(#) mpisti válasza korozsi hozzászólására (») Kedd, 20:16 /
 
A 12V-os motorral sorba kell kötni egy akkora ellenállást mint amekkora a 12V-os motor forgórész ellenállása. Kb. 50W-os ellenállás kell hozzá. Mivel a 12V-os motornak nagyobb áram kell mint a 24V-os eredeti motornak, így nagy eséllyel a szabályzókártyán a hűtőbordáikat is növelni kell.
Egyébként egy 24V 35W-os tolómotor ára nem a világ, kb.8-10000 Ft ha újat veszel. Aztán nem kell esztergálni sem mert minden passzolni fog.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:17
Következő: »»   529 / 529
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem