Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   307 / 307
(#) bbatka válasza patexati hozzászólására (») Jan 31, 2024 / 1
 
Úgy láttam a 775-ös motorokat is csavarozó gépekhez gyártották. például M775-D
(#) Massawa válasza bbatka hozzászólására (») Jan 31, 2024 /
 
Hát ez az emberke sem tudja hogy kell a dolgokat csinálni. Jokat mosolyogtam amikor a sliccet méregette meg a Dremellel büvészkedett amikor, ha a dobozra, ahogy kezdte,, felcsavart volna 3 deszkadarabot ami a fedélt pontosan, oda vezeti ahova kell akkor a fürészlappal pontosan oda és akkorára vágta volna a sliccet amekkora éppen kell.
A régi asztalos szakik idöröl idöre ujakat vágtak mert más fürészlaphoz más slicc kell. Föleg ha nagyon finom vágásokra van szükseg akkor a slicc nem igen lehet szélesebb mint a fürészlap, mert akkor letörhet a munkadarab.
A jo gépeken a fém asztalba be van marva egy mélyedés amiben ha kell ki lehet cserélni a fürészlap közvetlen környékéröl az asztallap betétet az adott fürészlaphoz.
(#) Massawa válasza bbatka hozzászólására (») Jan 31, 2024 /
 
A Dremelt ilyen maromunkákhoz felejtsd el. Annak a csapágyai gumiba vannak ágyazva, hogy csökkentsék a rezgéseket és a ricsajt.
Arra jo, hogy szabad kézzel puhább fába olyan nyilást marsz amilyent akarsz, de amint változik a fa strukturája a maro furó könnyen kikerüli.

Ha ilyen géppel akarsz marni ( föleg NYÁKot) akkor a PROXXON jobb, mert annak a csapágyazása jobb es a fém csapágyházat nagyon pontosan be lehet fogni ami kizárja, hogy a marofej külön utakra barangoljon.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
A Dremel márkát kb. el lehet felejteni, nem csak ilyen munkához (haragosnak ajándékoztam el egy egyenes csiszolót ). Proxxon is csak a hobbi kategória felső szintje, de messze jobb, mint a Dremel. Mondom ezt úgy, hogy van egy TBM 220-as fúrógépem, amivel elégedett vagyok, de ismerősöknél próbáltam egyéb gépeket is. Kb. amit csak lehet, műanyagból készítenek el.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
Mindegyik gépnek megvan a helye a barkácsmühelyben csak nem szabad ezzel visszaélni. Pl 0,3 mm furatokat csak Proxxonnal lehet késziteni, hársfa rétegelt lemezböl meg Dremellel lehet a Miki egeret kivágni.
(#) bbatka hozzászólása Feb 1, 2024 /
 
Örömmel fedeztem fel, hogy létezik 65mm-es gyémánt tárcsa is az olcsóbbak közül. 2db.ot rendeltem ebből.
A felfogatást még nem tudom hogy oldom meg.
(#) Hutty válasza bbatka hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
Nemrég volt a lidliben. ∅ 10-es furattal.
(#) pipi válasza bbatka hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
Esztergáltatsz közbenső adaptert de ha vigyázol, hogy ne hevüljön túl 3D nyomtatni is lehet
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2024
(#) bbatka válasza Hutty hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
Ezentúl többet járok a Lidl-be. Lehet ez már túl nagy méret és a vastagsága is számít. A műanyag gépemnek a 65-ös átmérőjű is nagy lesz. Lehet ripityára törik az egész. Az M775-D motort 12V-nál próbáltam ronggyal lefogni, de nem tudtam. Mit művelhet 24V-nál. Egyébként az Emag-on láttam keményfém tárcsa maró szerszámot is, de 35eFt körül volt. Lemondtam róla.
(#) bbatka válasza pipi hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
3D nyomtatással kezdem aztán ha nem lesz jó, akkor megcsináltatom egy esztergályossal. Szerencsére ingyen megcsinálják nekem. Nem üthet oldalirányba.
(#) tufatofu válasza bbatka hozzászólására (») Feb 1, 2024 / 1
 
A Lidl korongok nekem nem tetszettek meg, azonkívül, hogy olcsó. A gyémánt csempevágó korongjuk szinte használhatatlan volt. A fém vágókorong pedig két nyisszantás egy 40x40 zártszelvényben, és csere, mert elkopott. Lehet a nyákot el lehet maszatolni vele valahogy, ezt nem tudom.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2024
(#) bbatka válasza Hutty hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
A Variometrum 300W-os motorja 52mm átmérőjű. (76mm-52mm)/2=12mm
kb.7mm kilóghat belőle az asztal fölé.
A motor hátránya, hogy ehhez már combos tápegység is kell. Viszont a gép olcsó és egyszerű felépítésű lehet, mivel közvetlenül a motor tengelyén van a tárcsa.
300W motor.
Nyilván le kell marni a képen látható bakból a motor átmérőjéig. Vagy nem is szükséges. Inkább az asztalból kell kimarni a helyét.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2024
(#) Massawa válasza bbatka hozzászólására (») Feb 1, 2024 / 1
 
Na azokon a kábeleken átvinni 25 A-t inkább mesekönyvbe tartozo informacio, hacsak nincs valahol kikötve, hogy 5-10 percig mehet majd 1 orát pihentetni kell ( volt már ilyen).
Ez olyan mint amikor az autobol kiszereled a starter motorját csak utánan derül ki, hogy 12 Volton terhelessel kb 1 ora alatt elég.
Ha összehasonlitod mondjuk 775-s meg hasonlo motorokkal ott 1/4 collos papucsok vannak kontaktusnak, nagy lyukak a hütésnek, van amelyikben belsö ventillátor is van, de azok is hajlamosak elfüstölni hosszabb, nagyobb terhelésnél ( pl a körfürész esetén).
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2024
(#) patexati válasza Massawa hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
Azért lehet ott variálni PWM-meghjtással..Lényeg a felhasználási jelleg...Tervezni,tesztelni kell..A felhsználás extrém esetére "belőni"..
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
Megjött a 65mm átmérőjű gyémánt vágótárcsa. 1,6mm széles. Jónak tűnik. Készítettem egy jópofa tengelykapcsolót is. Anyaga PETG. A zöld betétek TPU-95 ből készültek.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2024
Következő: »»   307 / 307
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem