Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   294 / 294
(#) fastaction válasza tbarath hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Szia ! Végűl ötöt is vettem , kösz a tippet .
(#) fastaction válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Szuper lett ! Nem semmi !
(#) tbarath válasza fastaction hozzászólására (») Jan 29, 2019 /
 
Szívesen.
Szerintem nem lenne hülyeség csinálni egy topicot az ilyen szerszámos/alkatrészes/felszereléses akcióknak.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2019
(#) Zoli_bácsi válasza vanzerr hozzászólására (») Jan 30, 2019 /
 
Köszönöm. Volt is vele munka nem kevés!
(#) llax válasza fastaction hozzászólására (») Jan 30, 2019 /
 
Én sok évvel ezelőtt (2010...2011?) vettem 3 ilyet, de akkor még a Lidl-ben (fekete elválasztók). Utána azt hittem, hogy többé nem lesz. Azóta ott egyszer láttam, 3e körül.
Amikor lett az Aldi-ban (sárga elválasztók), onnét vettem még 8-at (valamikor 2015-ben), egyébként ott rendszeresen felbukkan, néha 3e, de inkább csak akkor van, amikor akciós, akkor 2,5e.
UV-től óvni kell, ablak közelébe ne tedd.

Egyszer sikerült ugyanzet, csak színtelen fiókokkal beszereznem, méghozzá 35-öt, kb. kettő új árán. Akkor is örültem neki, de még jobban, amikor megláttam az új árát
(#) fastaction válasza llax hozzászólására (») Jan 30, 2019 /
 
Akkor jól el vagy látva tárolókkal . Nekem a pincében van a műhelyem , ablak nagyon kicsi , csak a szellőzés miatt van egyáltalán . A nyár végén , lomtalanításkor rengeteg , jó lesz ez , még valamire vackot dobtam ki és az értelmes dolgokat elkezdtem rendszerezni , így kerültek képbe a tárolók .
Eddig mindenféle alkatrész egy nagy műanyag dobozban volt tárolva , így mire összeválogattam egy projektre valót , eltelt egy nap is . Most két perc és mehet a munka .
(#) patexati válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Király! Egy a baja akár az enyémnek néha szűk,de hát neked is adott volt gondolom a hely mihez kell illeszkedni mint anno nekem is..Bővebben: Link
(#) llax válasza fastaction hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
"Akkor jól el vagy látva tárolókkal ."

Elsőre akár úgy is tűnhetne

15m2-es helyiségben ugyanannyi (15m2) polcfelület, kb. 4,5m2 asztalfelület, de bemenni alig tudok. Mindez úgy, hogy sok mindent nem ott tárolok, a nagyobb kosszal, porral (faforgács, fémpor), füsttel (pl. hegesztés) járó dolgokkal máshol foglalkozom.
Ha egyszer sikerülne úrrá lenni a káoszon (míg én átlátom, nekem nem az), még akár itt is bemutathatnám néhány fotóval. Jelenleg csak évekkel ezelőtti, még "beköltözés" során készült fotókat mernék mutatni
(#) fastaction válasza llax hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Nálam is hasonló a helyzet , kb. 18 nm és rengeteg szerszám , kertigépek , fagyasztóláda , horgászcucc , két munkaasztal és még sok minden be van pakolva . Hegeszteni a garázsban szoktam , ott nincsen gyúlékony anyag . Jó lenne egy 45 nm , talán elférnék .
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2019
(#) llax válasza fastaction hozzászólására (») Feb 1, 2019 /
 
A felsorolt dolgok nagy része nálam nem ott van, azok számára van másol hely. Sőt, az igazából odavaló cuccom se mind ott van. Ez csak egy kis hobbiműhelynek indult. (A telken belül lévő, egykoron lakóház egy részében.)
(#) Alkotó hozzászólása Feb 1, 2019 /
 
Mindenki műhelyekről beszél, és közben raktárakról mutat képeket, amiben -esetleg- van egy asztal. A két funkció alapvetően eltér egymástól. Ha keverednek, akkor ott biztosan csak egymás rovására tudnak létezni. Az amatőrök zsenialitása abban nyilvánul meg, hogyan tudják a számukra jó harmóniát megtalálni a raktározás és a munkára alkalmas környezet között.
(#) SALáta válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 1, 2019 /
 
Lassan én is kiépítem a raktáram. Mert kell. Szerszám és alapanyag raktár. Kell vagy 30-40 L olajnak hely, épp fel nem szerelt kiegészítőknek, "jó lesz valamire" dolgoknak, alapanyagnak. Ha ezeket kipakolnám, minimálisan átpakolok táncolni lehet. Alapvetően elektronika másodlagos de kell miatt a házba van a paneles asztalom.
(#) newman92 hozzászólása Hé, 11:40 /
 
Üdvözlet mindenkinek! Műhely ügyben nagy változások történtek, ez enyém elköltözött és még meg is nőtt! Kibéreltünk az egyik jó barátommal egy garázst, tágas műhelyet építve bele. Ime néhány kép miközben építkeztünk, asztalokat készítettünk, villanyt szereltünk, kábeleztünk. Szóval nagy az öröm!
(#) granpa válasza newman92 hozzászólására (») Hé, 13:19 /
 
Hááát öö, bodottá! De: szigetelés, fűtés? A burkolat nagyon sötét, az asztalt még stabilizálni kell. Persze ezek még változtathatók.
(#) Frankye válasza newman92 hozzászólására (») Hé, 13:27 /
 
Használjátok egészséggel!
(#) newman92 válasza granpa hozzászólására (») Hé, 14:28 /
 
Bocsánat! Elfelejtettem elforgatni a képeket.
(#) Bakman válasza newman92 hozzászólására (») Hé, 15:06 /
 
A fúrógéptartó szekrény praktikusnak tűnik, tetszik.
(#) alex0 válasza Bakman hozzászólására (») Hé, 15:19 / 1
 
Csak azzal lesz gond, hogy a sok forgács mind ráhull a fiókokra. Ha takarítás előtt kihúzza, sok bele fog esni.
(#) SALáta válasza newman92 hozzászólására (») Hé, 15:25 /
 
Pont azt akartam írni mint alex0. Igen, csináljatok neki egy állványt. Ez a fúrógép olyan gyenge kategória. Tudom nekem is van. Süllyesztésre használom, letörni a furat éleit.
Nagyon tetszik a műhelyetek! Ami fontos!!! Raktár ne legyen, csak sok kis alkatrészes és csak adott helyen , a forrasztó helynél. A műhely mint Alkotó mondja nem raktár.
(#) newman92 válasza Bakman hozzászólására (») Hé, 15:26 /
 
Az egy könyvtári kartoték szekrény volt eredetileg, viszont remekül bevált mint munkapad / szerszámos komód. meg kellően masszív kalapálni is lehet rajt.
(#) newman92 válasza SALáta hozzászólására (») Hé, 15:29 /
 
Hát sok alkatrészünk van, amit a megfelelő helyekre teszünk, hogy kéznél legyenek. A fúrós padnál tartom a nagyobb csavarokat, meg mechanikus dolgokat.
Következő: »»   294 / 294
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu