Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   303 / 303
(#) kiborg válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
A garázs hasonló nálam.
A tető és oldalfal találkozásánál rakhatsz akármilyen hősugárzót, kimegy a meleg, cserébe egy kis szél behozza a port. Szóval ha van rá módod, azt a rést tüntesd el körben és akkor sokkal használhatóbb lesz.
Frissen lemosott kocsin 1-2 nap és már áll a por, pedig csak 10 métert mentem vele, amíg beálltam a garázsba.
(#) sargarigo válasza kiborg hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Az egész légmentesítve lesz, nekem is ilyen a garázsom tudom mivel jár. A padlózat ami kérdéses, hogy a betonon kívül van-e más opció.
(#) Alkotó válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Az említett funkciókhoz (és még egy csomó egyébhez is) a beton a legcélszerűbb választás. Kemény, viszonylag olcsó, könnyű tisztán tartani, és nem utolsó sorban világos a színe, ami sokat számít a fényérzet szempontjából.
Az viszont továbbra is kérdés milyen legyen a beton, legyen-e benne vasalat és ha igen akkor milyen, illetve milyen vastag legyen ehhez a viszonylag nagy felülethez.
Azt sem árt mérlegelni, hogy a beton is megkíván magának egy kis talajelőkészítést és rétegrendet.
(#) Bakman válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Nem nagyon van más opció. Nem mintha bármi is olcsó lenne manapság de anyagilag talán az a legkevésbé megterhelő. Alapvető gond, hogy van ott egy termő réteg. A tükör tulajdonképpen az élő és ezáltal mozgó (bomló anyagok) réteg eltávolítása.
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Említették a betont, mifelénk a mixerkocsival hozott kész beton olcsóbb vagy azonos árban van, mint ha kavicsot és cementet veszek, amit még keverni is kell. Hátha felétek is.
(#) uniman válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
A "mifélénk" nem tudni merre van...(adatlapodból hiányzik a helységnév)
Mennyibe van s.k. keverve? A fuvardíjat hozzászámoltad ?
(#) nagym6 válasza uniman hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Komárom. Ismerősnek a mixer cég köbméter árat mondott helyszínre szállítva 15Km ott ürítve, de nem tudom mennyit. Probléma az volt, hogy a telken a bejárattól 60 méterre kellett, ahova mixer bemenni nem tud. Annyit nem várhat, míg betalicskázzák a teli mixer betont. Így vett kavicsot és cementet, ez került kb. annyiba amit a mixernek fizetett volna mindenestől.
Lényeg, hogy kb. ugyanannyit fizet kész mixerbeton kiszállítva, vagy kavics cement kiszállítva. Kavics cementet még be kell keverni, ha úgy vesszük ennyivel drágább.
(#) sargarigo hozzászólása Máj 16, 2022 /
 
Nekem is kézzel keverős lesz. Mixer semmiképpen nem fér be a kapun, főleg hogy át kellene menni az egész kerten. Széjjel taposna mindent.
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
A mixernél több embert kell összehívni, hogy hamar el legyen dolgozva, előre egészet pontosan be kell zsaluzni. Keverősnél egyedül nyugodtan mehet diletációs szakaszonként, annyi azért legyen egyben. Kevés zsaluanyaggal megoldható.
(#) sargarigo válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Azt hiszem ez a kérdés ki lett tárgyalva, köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólásokat! Diletálni fogok
(#) elektrorudi válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 16, 2022 / 1
 
Bár a téma gyakorlatilag be van fejezve, még egy ötletet bedobnék. Járda lap. 40x40, 50x50, vagy bármi egyéb méretben kapható.
Ha még nem betonoztál, akkor kihívás lehet a felület szép, egyenletes lehúzása, símítása is. A járdalapnál, csak a homokot és/vagy a sódert kell egyenesre lehúzni, ami azért egyszerűbb, mint a betont egyengetni. A lapok lerakásához kapható lapemelő szerkentyű (pár ezer ft), amivel kényelmesen lehet lerakni, illeszteni a lapokat. Szerintem az egészet egy nap alatt meglehet csináli, ha bírod derékkal. A terített beton esetében nem biztos, hogy keveréssel, terítéssel együtt egy nap alatt kész lesz.
(#) Alkotó válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Az időben igazad lehet.
De a betonozás és a járdalap által ígért eredmény jelentősen eltér egymástól. Előbbi egy stabil felület, jelentős terhelhetőséggel és sima felülettel. Utóbbi inkább gyalogos járkálásra van kitalálva, kerti talajba letéve, és egymástól bizonyos távolságra, mert ha szorosan próbálod letenni, akkor mindig lesznek kis vállacskák közöttük (és nem is olyan nagyon olcsó).
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 16, 2022 / 1
 
Létezik ún. betonpumpa is. Ekkor még egy autót visznek oda, viszont az utcáról oda pumpálják a betont, ahova kéred.
(#) Hutty válasza bbb hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
És mikor a kettőt összeépítik akkor lesz a pumix.
Következő: »»   303 / 303
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem