Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Feszültségszabályzó motorba
 
Témaindító: Krisz03, idő: Júl 20, 2006
Lapozás: OK   53 / 53
(#) Mukee hozzászólása Márc 20, 2021 /
 
Sziasztok! A motoromon a hűtőventilátor bekapcsolása miatt lassabban tölti az akksit a generátor, emiatt sokszori inditás után nem teker az önindító. Az akksi új és minőségi. Próbáltam keresni megoldást hogyan lehetne megoldalni még egy fesszabályzó nélkül a dolgot. Akinek van ötlete légyszi segítsen. A kapcsolási rajzot melléklem. 24 a ventilátor.

exc.png
    
(#) szikorapéter válasza Mukee hozzászólására (») Márc 21, 2021 /
 
Szia, ezek szerint vizes hűtésű a motor. Azt kellene megnézni hogy a hőgomba ami a ventilátort indítja (vagy a blokkban, vagy a hűtőborda aljában lesz) megfelelően működik-e , tehát x hőnél be illetve kikapcsolja-e a ventilátort.
Elméletileg nem szívhatná le az akkut, főlg mivel ezek kis teljesítményű (30W-50W) körüli motorral vannak szerelve.
(#) Mukee válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /
 
Szia! Amit irtál teljesen egészében Így van. Ha motor leáll a ventilátor megy még. Önidító viszont alig teker. Az akksi új.
Ezért szeretném kikerülni az akkumulátort. Nem találok semmi lehetőséget hogyan köthetném be függetlenül az akksi nélkül, sztem egy másik fesszabályzó+egyéb egyenirányítás megoldható lenne.
Az elöbbit viszont nem szivesen alkalmaznám. Remélem tud valaki segíteni egyszerübb megoldásban.
(#) szikorapéter válasza Mukee hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /
 
Nézz először is egy akku feszt.
Aztán ha az rendben van az akkutól az önindítóig nézz át mindent, nekem volt hogy az önindító relé szívatott (1994-es VT1100), nem érintkezett normálisan, nem volt hajlandó indítani. Az önindító gombbal is jártam így (kormányon Start gomb), el volt koszolódva (LS650), tud azért szívatni ott ahol tud.
(#) ITI47 válasza Mukee hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /
 
Szia!
" Ha motor leáll a ventilátor megy még." Miért? A ventilátornak a legritkább esetben kell mennie. Normál körülmények között sosem megy. Azt derítsd ki hogy miért megy, mikor nem kellene.
(#) kissattila88 hozzászólása Ápr 14, 2021 /
 
Tudna valaki segíteni hogy honda cbf 600 2006 motor feszültségszabályzóról holtalalok kapcsolási rajzot.
Következő: »»   53 / 53
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem