Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Feszültségszabályzó motorba
 
Témaindító: Krisz03, idő: Júl 20, 2006
Lapozás: OK   53 / 53
(#) Mukee hozzászólása Márc 20, 2021 /
 
Sziasztok! A motoromon a hűtőventilátor bekapcsolása miatt lassabban tölti az akksit a generátor, emiatt sokszori inditás után nem teker az önindító. Az akksi új és minőségi. Próbáltam keresni megoldást hogyan lehetne megoldalni még egy fesszabályzó nélkül a dolgot. Akinek van ötlete légyszi segítsen. A kapcsolási rajzot melléklem. 24 a ventilátor.

exc.png
    
(#) szikorapéter válasza Mukee hozzászólására (») Márc 21, 2021 /
 
Szia, ezek szerint vizes hűtésű a motor. Azt kellene megnézni hogy a hőgomba ami a ventilátort indítja (vagy a blokkban, vagy a hűtőborda aljában lesz) megfelelően működik-e , tehát x hőnél be illetve kikapcsolja-e a ventilátort.
Elméletileg nem szívhatná le az akkut, főlg mivel ezek kis teljesítményű (30W-50W) körüli motorral vannak szerelve.
(#) Mukee válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /
 
Szia! Amit irtál teljesen egészében Így van. Ha motor leáll a ventilátor megy még. Önidító viszont alig teker. Az akksi új.
Ezért szeretném kikerülni az akkumulátort. Nem találok semmi lehetőséget hogyan köthetném be függetlenül az akksi nélkül, sztem egy másik fesszabályzó+egyéb egyenirányítás megoldható lenne.
Az elöbbit viszont nem szivesen alkalmaznám. Remélem tud valaki segíteni egyszerübb megoldásban.
(#) szikorapéter válasza Mukee hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /
 
Nézz először is egy akku feszt.
Aztán ha az rendben van az akkutól az önindítóig nézz át mindent, nekem volt hogy az önindító relé szívatott (1994-es VT1100), nem érintkezett normálisan, nem volt hajlandó indítani. Az önindító gombbal is jártam így (kormányon Start gomb), el volt koszolódva (LS650), tud azért szívatni ott ahol tud.
(#) ITI47 válasza Mukee hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /
 
Szia!
" Ha motor leáll a ventilátor megy még." Miért? A ventilátornak a legritkább esetben kell mennie. Normál körülmények között sosem megy. Azt derítsd ki hogy miért megy, mikor nem kellene.
(#) kissattila88 hozzászólása Ápr 14, 2021 /
 
Tudna valaki segíteni hogy honda cbf 600 2006 motor feszültségszabályzóról holtalalok kapcsolási rajzot.
(#) XND hozzászólása Szept 11, 2021 /
 
Sziasztok.
Egy veterán simson starban sérült volt a töltőtekercs. Újat tekercseltünk,de már 12 Voltra. Ehhez kérnék feszültségszabályzó rajzot,ha tudna valaki. Köszönöm.
(#) ITI47 válasza XND hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Szia!
Nem érdemes bütykölni, mikor készen is lehet kapni. Ezt az egyenirányító-feszültségszabályzót 1500 Ft-ból meg lehet csinálni. 3A-ig terhelhető, a feszültséget a kék potméterrel lehet beállítani. A motoromon is ilyen van, a ledes világítás megy róla:

P1080679.JPG
    
(#) XND válasza ITI47 hozzászólására (») Szept 14, 2021 /
 
Köszönöm.Hol lehet megvenni,vagy megrendelni? Gondolom az akku töltést is elvégzi.
(#) sznyeg válasza ITI47 hozzászólására (») Szept 14, 2021 /
 
Azért megy a hűtő ventillátor, mert az a dolga, hogy a forró motort lehűtse és ne főjenek meg a tojásaid a nadrágban, amikor visszaülsz a hiányában örömlánymód átforrósodott ülésre.
Igen, főleg a Hondákban, határra van méretezve a töltés is illetve minden kötés anyaga egyre silányabb, emiatt előfordulhat az említett hibajelenség. Nem tudsz vele igazán mit csinálni azon kívül, hogy amikor tudod, külső töltővel töltöd az akkut, amíg a hibát megtalálod.
Lehet egy leoxidálódott kötés akár bárhol a motoron a töltés útjában, vagy egy oxidált testpont, akkusaru....
(#) ITI47 válasza XND hozzászólására (») Szept 14, 2021 /
 
Én a barátom boltjában vettem 1000 Ft-ér az LM2596 DC-DC konvertert. Ott vettem meg a diódát és a kondenzátort is, ami még kell az egyenirányításhoz. A neten itt találtam meg:
Cégnév: Caxtool Kft.

Székhely: H-6791 Szeged, Dorozsmai út 157.
Sajnos itt van szállítási költség, ami több, mint a konverter.
Ha savas akkut akarsz vele tölteni, akkor a kimenő feszültséget 14,4V-ra kell beállítani.
Következő: »»   53 / 53
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem