Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
 
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   138 / 138
(#) black1989 válasza eyess hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Egyszerre ,nem villannak fel a ledek !! Most ezt nem is értem ! Szépen követve egymást villannak fel, természetesen mind felvillan, de egyáltalán nem egyszerre!
(#) black1989 válasza reloop hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Igazad volt ! Az első leden mért feszültség 200mv tehát nyitott állapotban van az íc , így igazad van abban is ,hogy soros ellenállást képez a leddel , mivel mérhető feszültség van a ledeken !
(#) eyess válasza black1989 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Hát pedig egyszerre villognak , annyi különbséggel, hogy az első led az szinte teljes fénnyel villog a többi meg halványabban.Mint írtam, akkor tudnád látványosabbra csinálni , és hitelesebbre, ha egy egy szint közt feszültség értékben annyi különbség lenne, hogy a következő led ténylegesen, csak akkor villanjon, ha kell , és ne mindig.Lejhet még azt is csinálni, hogy a sorból egy egy ledet kihagysz .Már úgy is jobban látható lesz a különbség. De az még mindig messze lesz a valóságtól.
(#) black1989 válasza eyess hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Figyelj , csinálhatok neked egy olyan videót is , mint amikor élesztettem , és szinuszos 50hz-es jelet adtam neki , és akkor látható volt ahogyan tekertem fel a potit , hogy nem egyszerre , hanem szépen egymást követve villanak fel ! Ezt komolyan nem értem , miért látod úgy , hogy egyszerre villognak, direkt onnan indítottam a zenét ,ahol még nincs dob , és pontosan látszik , hogy egy két hangeffektnél felvillannak azok a ledek is amik nem villognak! Egyébként bizonyára van vele probléma , lehet csak én nem látom!
(#) reloop válasza black1989 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Nincs azzal gond, bizonyos kompromisszumok mellett végzi azért a dolgát a kapcsolás. A 4066 kiváltható egyszerű ellenállásokkal.
(#) eyess válasza black1989 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Nos az olyan kivezérlésjelzők, amik általában tényleg azok, akkor azokat műszernek is szokták nevezni.Mert az adott Db szintet teljes mértékben hitelesen kell kijelezniük.Pláne hogy ha felvételt készít az ember , de lejátszás üzemben is ez nagyon fontos.Viszont , ha egy ilyen kijelző mint, amit csináltál nem tudsz pontos kalibrációt csinálni , mert sok led villan egyszerre ki, és nem tudsz mihez viszonyítani.Ebből kifolyólag ilyen célra használhatatlan. Ugyan működik, mert csinál valamit, de egyáltalán nem azt , amit kellene.És pláne pontatlan is Ha egy led +3Db nél villan ki ami egy hivatalos kivezérlésjelzőnél van , akkor abban biztos lehetsz, hogy az annyi is lesz .De a te esetedben amikor 3 led is villog még ha halványabban is , akkor itt már nem eldönthető, hogy ennek milyen szintnek is kellene hogy legyen.A csúcskivezérlés jelzőknél is nem véletlenül van az, hogy az adott jelszintnél csak az az egy led marad ott ami jelzi a legmagasabb értéket .És nem 3-4 led is ott maradjon .Szóval villog villog , de szerintem ez ennyiben ki is merült.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2018
(#) black1989 hozzászólása Márc 4, 2018 /
 
Javítottam valamelyest a kapcsoláson , így most már jel nélkül nincsen nyitva az ic-k bemenetei , és a ledeken eső feszültség is majdhogynem ugyan annyi , így legalább az utolsó ledek is akkora fénnyel villannak fel mint az előtte lévők! Gondolom én!
(#) elektroncso válasza black1989 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Az R1 mire szolgál amúgy? Nem látom értelmét, a 4066 adatlap alapján 20V-ig bírja.
(#) black1989 válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Hát , most hogy mondod.... nem tudom miért ragaszkodtam annyira ,hogy 12 voltról működjön az ic, mert azért tettem azt oda egyébként , így 11.9 voltot kap az ic! De akár ki is lehet venni!
(#) proli007 hozzászólása Márc 6, 2018 / 1
 
Hello! A napokban olvastam itt (meg a másik topikban is de miért kettőben) ezt a kialakult bokszmeccset. Hogy ki mit néz "kivezérlésmérőnek" az talán lehet egy egyén döntése is, igényei alapján. Minden estre ami nem igazán tetszett, az a hozzászólások stílusa és az erőszakosság.
Azzal a kijelentéssel, hogy a "gyakorlat mindenek felett", nem tudok azonosulni. Ha az elmélet és gyakorlat nem közeledik egymáshoz, az általában tudáshiány miatt van, nem az elmélet hibája. Mert ha úgy építenénk áramköröket, hogy összekötözgetjük az alkatrészeket, és várjuk a csodát, akkor már a variációk száma miatt sem alakulna ki semmi használható dolog. (De ezeket leginkább black-nek mondom jószándékkal, nem vitaindítónak.)

De hogy legyen min szkanderezni a továbbiakban is, itt a vita közben eszembe jutott egy megoldás amit meg is rajzoltam. Aztán majd eldöntitek, hogy minek lehet ezt nevezni. Kivezérlés jelzőnek vagy zenére villogó Led-eknek.
Az áramkörben galvanikus csatolás van, tehát lehet egyenfeszültség méréssel is ellenőrizni a működését. De a GND-hez képest negatív bemeneti feszültség kell, pld. 0..-1,5V tartományban. Elvileg Line szintű kimenetre készült. De ha a meghajtó kimeneten DC feszültség is van, azt le kell választani. A bemeneten a C1 kondit akkor kell beültetni, ha leginkább a mély hangokra szeretnénk hogy működjön. Széles sávú üzem esetén, nem kell a kondi. A Led-ek meghajtását az ULN szolgálja, melynek bemeneteit diódák tolják el (analóg módon mint a tranyós kapcsolásban). Az ULN kimenete kb 120mA-ig terhelhető, természetesen a Led-ek előtét ellenállásait ennek, a Led nyitófeszültségének és a tápfeszültségnek függvényében kell megválasztani. A kimeneti darlington kb. 1V maradék feszültségét is figyelembe kell venni ekkor. Re=(Ut-Uled-Usat)/Iled Természetesen ha a táp megengedi, soros Led-eket is ehet alkalmazni egy-egy kimeneten.

Nos, ha valaki ingert érez a kipróbálásához, akkor jó munkát kívánok Neki.
(Annyi segítséget szándékozok nyújtani kezdők részére, hogy a nyákot is megterveztem hozzá.)
(#) Medve hozzászólása Márc 7, 2018 /
 
Hello, beszállok én is, ez milyen? Nem bonyolítottam tovább. Mindegyik LED beállítható feszültségű, ahová csak akarjuk. A másik csatorna rátűzhető, ugyanilyen referencia feszültségeket kap. Műszer (?)
Következő: »»   138 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu