Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Egy olyan egszerü olcsó kapcsolásra lenne szükségem, amikor a páraelszivó bekapcsolásakor a gázszelep behuz. Nem szeretném megbontani a páraelszivót!Tehát az elszivó betáp vezetékén áram folyik meghuz a relé.
Szerintem az elszívóból sokkal egyszerűbb kihozni egy kábelt mint egy külső elektronikát összerakni.
Ha mégis ragaszkodsz hozzá csinálsz egy hosszabítót amibe beépítesz egy pár ohmos (persze megfelelő teljesítményűt) ellenállást a fázisba amin a feszültségesést figyeled egy elektronikával ami már bármit kapcsolhat. A reed relére tekecses megoldást nem igazán javaslom nem bírja sokáig a reed az 50Hz-es frekvenciát. Estleg még figyelmedbe ajánlom az "áramfigyelés 230V-ra" topic-ot lényegébe erről volt ott is szó
Ilyesmi kellene: Bővebben: Link Ez kb 30W-nyi fogyasztóra behúzza a relét
Itt egy másik, ez "modul rendszerű" Link
Mint ha hiányozna egy-egy dióda a két alsó modul bementéről. Nincs demodulálás! (Akarom mondani egyenirányítás)
üdv! proli007
A kapcsolásnak "egytelepes" táplálása van, az OPA kimenetén egyenirányított jel van és ott van a C2,C3,C4.
Akkor meg nincs munkapontja az első fokozatnak.
És az sem elegáns, hogy a kondi az IC kimenetére csatlakozik. (persze attól még működhet, csak nem szép.)
Nem értem, hogy mit szeretnél a munkaponttal kapcsolatban mondani...
> Nem értem, hogy mit szeretnél a munkaponttal kapcsolatban mondani...
Haaat, Medve, az igazt megvallva en mar az elso mondatot sem ertem... > Egy olyan egszerü olcsó kapcsolásra lenne szükségem, > amikor a páraelszivó bekapcsolásakor a gázszelep behuz. Hogyan kell ezt erteni? Mondjuk nekem pl. arra lenne szukseg, hogy ha a kandalloban eg a tuz, akkor ne tudjak beinditani a paraelszivot. Ezt ertem....
Majd pontosít Fody kolléga, úgy is ideje volna már hozzászólni. Amúgy meg: mindig ez van: Találgatunk
![]() "Tehát az elszivó betáp vezetékén áram folyik meghuz a relé." Én erre fókuszáltam, hogy a gázszelep miféle szerzet, arról nincs infó tehát mindegy! (?) Azt mondom, szorítkozzunk csak az elektronikai problémára. Bár érdekes az a kandalló probléma, milyen sok "CO" baleset fordul elő manapság a rossz kémények miatt!!
ezalatt azt értem hogy a gáztüzhelyt csak akkor lehet begyujtani ha elöbb bekapcsolom az elszivot. az elszivó vezérli a gázvezetékbe épített mágnesszelepet. a gázszolgáltató kéri. azért a betápvezetékbe kellene építeni mert az lenne az egyszerübb.
> milyen sok "CO" baleset fordul elő
> manapság a rossz kémények miatt!! Jo kemeny eseten is elofordulhat. Jol begyujtasz a kazanba/kandalloba/kalyhaba, vagy csak zuhanyzol es megy a vizmelegito az asszony meg elkez fozni es bekapcsolja a kulszo szellozesu elszivot, rogton megfordul a huzat a kemenyben.... > a gázszolgáltató kéri. Vajon a gazszolgaltato elfogadja-e azt a megoldast, hogy veszel a Lidl-ben egy master/slave elosztot es abba dugod be az elszivot es a "gazszelepet"?
Most, hogy már átgondoltam, Én sem!
![]() Persze, csak szokatlan egy erősítőtől, hogy a testre van kötve a bemenet, mert így úgy működik, mint egy B osztályú munkapontú fokozat. Most már látom, hogy így erősíti és egyenirányítja az első fokozat a jelet. persze egyutasként. (tranyóknál volt szokás ez a megoldás, demodulátorként) A kimenetére kapcsolódó kondi, nem túl szellmes megoldás, nem puffereli a jelet, hanem inkáb csak szűri. (kb. 0,5msec) Viszont az IC "teljesen feleslegesen" (kb.25mA-rel) rángatja a kondit a tápból, és ezzel a tápot is. Ha a szűrés lett volna a cél, akkor egy ellenállás előtte célszerűbb megoldás lenne. Ha dióda lett volna a második fokozat bemenetén, akkor "csúcsegyenirányítót" kaptunk volna. Na de ne ragozzuk tovább, így is működik, és ez a lényeg, nem lőnek ezzel nyúlat szerintem. üdv! proli007
Kozben gondolkoztam
![]() Vannak egytokos triakos optocsatolok. MOCstb... Ha a gazszelep 230V-os (mint peldaul azokban a gazkazanokban amelyeket ismerek) akkor ezt onmagaban az IC elviszi.. Van nullatmenetes is.. Nagyobb terheleshez megfejelheto kulso triakkal... A vezerles oldalon csak egy infra LED-et kell meghajtani (diodahid, diodak, kondi, meg egy ellenallas...). Tap nem is kell, fel okolnyi dobozban elfer az egesz..
azt szeretném megtudni hogy egy VK 4105A és egy VK4105M gázszelep között mi a külömbség?
Az üzletben ahol vásároltam az M tipusút azt mondták beszerelhető az A helyett mert ugyanis olyant már nem kapni, a szakember pedig azt mondja nem jó.
A VK4105M-en van modulációs tekercs, az A-n csak egy csavar van, amivel fixen beállítható a égőnyomás.
http://products.ecc.emea.honeywell.com/hungary/pdf/vk41-vk81-en1r91...01.pdf
Sziasztok, Kérdésem lenne, hogy valaki jártas közületek gázszelep témában? Konkrétan a modulációs vezérlessel kapcsolatban lenne kérdésem. Adott egy SIT Nova 825-ös gázszelep. (Sit Nova 825 Manual) A fent említett szeleppel begyújtom az égőt. Működik is, viszont ha feszültséget adok a tekercsre, akkor egy picit megemeli a lángmagasságot és ha változtatom a feszültséget, akkor nem történik semmi. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma? Konkrétan arra lenne szükségem, hogy tudjam állítani a lángmagasságot, amit ezzel a szeleppel lehetne is, de mégsem sikerül.
Szia!
Konkrétan ezt típust nem ismerem, de a gyártó azt írja, ez a funkció opcionális. A típusszám valahol tartalmazza. Ezenkívül ha nincs meg hozzá a gyári stekker, amiben benne van a graetz híd, akkor egyenfeszültséggel kell vezérelni. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2018
Természetesen egyenfeszültséggel próbálkoztam. A betáp stekker meg van, a modulációs tekercsre pedig csúszósaruval csatlakoztak még a gázkazánban is. Idő közben szereztem egy ugyan ilyen tipusú szelepet, bár a cikkszáma más. Az egyik 0825011 (ezt próbáltam már) a másik viszont egy 0825015-ös cikkszámú szelep.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |