Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   111 / 276
(#) nyekk válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /
 
Igen,20l/perc,300A az átlag hegesztő áram,kevert gázzal dolgozunk,80% co,20% Ar. Én is sokallom, de ez az elvárás,amit szigorúan ellenőriznek is.Visszatérve a lefagyás dologra,azért írtam, hogy saját tapasztalat,mert az előző firmában,csak co2 használtunk,elég sok reduktor megfordult a kezemben,de a Messer bizonyult a legkitartóbbnak,ilyen téren,pedig az agyon használt gázcsövek hol itt,hol ott lyukadtak ki,amit észrevenni persze csak a műszak végén lehetett szinte,mikor már elcsendesedett a környezet,ki tudja mennyi gáz áramlott ki hasztalan,ilyenkor jól járt aki valami gagyi reduktorral dolgozott,az mindjárt lefagyott és tudta hány óra.
(#) mpisti válasza nyekk hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /
 
Hmmm. 20 liter/perc. Meg fogom keresni a Fronius ajánlását, nem emlékszem olyanra hogy bármelyik gáztípusból 20 liter kellett volna. A kevert gáz természetesen nem fagy le, tehát azt melegíteni sem kell. A szénsav viszont lefagy ha nem melegíted. Persze csak akkor,ha folyamatosan hegesztesz a géppel. Apróbb varratoknál nem kell melegíteni.
(#) staci123 hozzászólása Ápr 5, 2013 /
 
Szevasztok,
a védőgáz szerepe hogy megvédje a varratot az "Oxidációtol", nem pedig hogy hűtse...
Ezért ha lehet, biztosítsunk huzatmentes helyet ahol heggesztünk...
A CO2 gáz térfogata szoros összefüggésben van a hőmérséklettel,
nagyobb hőmérséklet - nagyobb térfogat...
Aki nem csak hobbiból heggeszt annak mindenhogy rüvid időn belül megtérül a melegítő ára a CO2
árából.
A védőgáz menyyiségre jól bevált recept:
-Addig növeljük a védőgázmenyyiségét mig "Oxid"mentes,szemre tisztavarratot nem kapunk...
Jó heggesztést mindenkinek...
(#) nyekk válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Megkérdezem már csak kíváncsiságból ,mért kell ennyi gáz.Azt tudom,mikor indult a cég ,akkor a hegesztő mérnök adta meg a gáz menyiséget,minden hegesztési rajzra a megadott varrat mellet,oda volt írva filc tollal, hegesztő áram,drót előtolás.Szerintem,csak nem tévedhetett ,Franciáktól jött az anya vállalat mérnöke.
(#) nyekk válasza staci123 hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Az hogy a varrat szemre jó,az egy relatív dolog.Öt hegesztő ment próba hegesztésre,kaptak egy méteres hegesztést,semmi különös ,szemre mind az öt elment,majd a méteres meghegesztett darabot szétvágták ,pár helyen,beolvadás mélységét ellenőrizték,volt mit látni,aki nem tartotta a pisztolyt megfelelő szögben egész végig.
(#) kowi válasza nyekk hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Azt hogy szemre jó csak a gázbeállításhoz értette. Egyébként a 20l-re én is kíváncsi lennék eddig a legextrémebb 15l volt. (Ezzel nem azt mondom hogy nem hiszem el csak kíváncsi vagyok a körülményekre)
(#) mpisti válasza nyekk hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
Nem akarom vitatni a mérnök hozzáértését, de egy -szintén hegesztőmérnök- barátomtól tudom,hogy a túl sok gáz ugyanúgy porózus varratot okoz,mint ha kevés lenne a védőgáz.
A különbség pusztán annyi,hogy a zárványokban nem levegő van,hanem védőgáz.
(#) Pety_ válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
Minősítésre való felkészülésnél mintha 12-16liter/perc adat rémlene 82/18-as gázból.Különben mpisti által felvázolt "események"következnek be, ami a szilárdságra és tömörségre egyaránt kedvezőtlen. Persze ez csak "szélcsendben" igaz.
(#) nyekk válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
Nem tudom ,menyire ért hozzá,vagy nem ,az tény hogy kb.40 ember hegeszt így,egy váltásban .
(#) Chipmunk1960 válasza dobo hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
Szia,
Én is egy kis tűzoltó palackról dolgozok, nem volt eddig gond vele. Viszont az kocsmáros, sörös CO állítólag nem jó, mert vizes a gáz és fröcsög. Van valakinek ilyen tapasztalata?
Köszi, Üdv: Mike
(#) ernest hozzászólása Ápr 8, 2013 /
 
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni hozzáértőtől.Az orrom előtt hegesztett egy ember co géppel,alu dróttal,argonnal aluminiumot.Az én gépem mig zd220, és ugyanazon feltételek mellett kritikán aluli a hegesztés.A hegesztő egyenáramát néhány khertzel meg kellene szaggatni, mely felrobbantja az alu oxidrétegét.Gondoltam 555-össel-gatemeghajtóval-igbt-vel lehet(e).
Egyébként a sörös co nekem bejőtt, meg a sör is.
Várom gondolaitokat,előre is köszi.
Üdv Ernő
(#) mpisti válasza ernest hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
Az alu hegesztéséhez a következő hardver eszközök szükségesek: 100% tisztaságú argon védőgáz, "U"vájattal rendelkező továbbító görgő, minimum 2 görgőpáros huzaltovábbító mű, teflon huzalvezető, és az aluhoz kifejlesztett áramátadó fúvóka. A továbbítógörgőtől a kábelig szintén teflonvezető kell, az eurócsatlakozó eredeti vezetője nem jó.
Technológia:
A munkakábelt legfeljebb 90 fokban törhet, de inkább az egyeneshez legközelebbi állapotban legyen. A hegesztendő anyagot a hegesztés előtt egy rozsdamentes acélból készült drótkefével oxidmentesíteni kell, ez a kefe más célra nem használható. A hegesztést csak toló módszerrel lehet végezni, mert a védőgáz ebben az esetben veszi körül megfelelően a hegfürdőt. A hegesztéskor a pisztolyt nem szabad visszafelé vezetni, mert a megolvadt fém az ismételt hőbevitelre átcseppen. Olyan toló kell amelyiknek a sebessége nem ingadozik, mert a munkaáram ingadozásra az aluminium különösen kényes.
Nekem ennyi jutott hirtelen eszembe, biztosan lesz aki majd kiegészíti.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
(#) ernest hozzászólása Ápr 8, 2013 /
 
Sziasztok
Először is köszönöm!
Futottam néhány kört, mielőtt belekezdtem.Argon 100%,U görgő megvan, teflon vezető megvan, dupla görgő nincs, de az előtolás stabil, fúvóka aluhoz.Fedélzeti feszültség, induló 35V ami lecseng 27 V-ra.Lehet ez a kevés?Eddigi tudásom szerint az alu rendkívül gyorsan oxidálódik, tehát ahogy húzom a drótkefét, máris tolhatom a pisztolyt?Pillatnyi tudásom szerint az aluminium olvadáspontja 660 c, az alu oxidé 2030 c.
A munkakábelt minimálisra vettem 3m, 90 fokos törést még vasnál sem használtam.
Tisztelettel Ernő
(#) mpisti válasza ernest hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
Milyen géped van?
A tolómotor honnan kapja a delejt, a hegesztőfeszültségről?
(#) Phile80 válasza ernest hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /
 
Az mit jelent hogy kritikán aluli?
Fontos, hogy a huzal ötvözete megegyezzen az anyagéval. Tehát, tudni kell hogy magnéziumos, vagy szilíciumos.
(#) ernest hozzászólása Ápr 10, 2013 /
 
Üdv mindenkinek
A gépem tipusa pontosan Güde ZD 220.Még nem volt időm megnézni,hogy honnan kapja a delejt a tolómotor, megfogom keresni.A kritikán aluli azt jelenti :varacskos, csúnya, olyan mint vasnál co nélkül, szinte szivacsos.Amit láttam hegesztést, hasonló volt a forrasztás homorú tükörhöz, de aluval.Almg 5-ös drótom van, próbáltam különböző alukkal, mégsem sikerült.Lehet maximalista vagyok,mert azért egy motor, vagy kerékpárváz hegesztései mint a kagylók vonalban elhejezett mintái.Nekem ilyesmi a célom, ezért gondoltam a néhány khz-s szaggatásra.
Üdv Ernő
(#) mpisti válasza ernest hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /
 
Nem akarlak elkeseríteni, de azzal a géppel valószínűleg soha nem fogsz alut hegeszteni. Örülj, ha a normál Co huzalt szépen leolvassza. A szaggatás nem azonos az impulzushegesztéssel. Impulzushegesztésnél van egy alapáram amelyikhez képest nagy áramú impulzusokat ültetnek alapáramra. A nagy áramú impulzusnak köszönhetően a varrat szép sima lesz, vagy pikkelyezett, ez további dolgoktól függ. Az impulzusok frekvenciája és nagysága hegesztési műveletenként változtatható, vagy egy gyári memóriatárból betölthető.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
(#) ernest hozzászólása Ápr 11, 2013 /
 
Köszönöm elkeserítő válaszod.
Igen ezt a gépet szerettem volna alura beállítani. Mindennek van miértje.Miért nem?Van egy másik szintén 400v-os co gépem is, annak még kissebb a hegesztő feszültsége 25v, hasonlóval hegesztett az említett.Hallottam azt is, hogy a polaritást fordítgatják néhány khz-el.Egyébként a güde még a jobbik korszakukból való, közel 400000e Ft volt,És a normál co huzalt gyönyörüen olvasztja, még nekem is.
Üdv Ernő
(#) staci123 válasza ernest hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Szevasztok,
[off]hát ez az - vásárolunk egy klasz kerékpárt, és az helyett hogy örülnénk neki,akarunk belőle csinálni autót[off]
A "hagyományos" CO gépnek fontos tartozéka a jólméretezett fojtótekercs,amit nehéz összhangba hozni
Idézet:
„hogy a polaritást fordítgatják néhány khz-el”
...
(#) nyekk válasza staci123 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Üdv.
Szerintem,aki komolyabban akar foglalkozni alu hegesztéssel,annak megéri beruházni egy komolyabb AC/DC TIG-re . Haver is kísérletezgetett Mig-Maggal alut hegeszteni ,majd arra jutott,hogy vett egy TIG-et,azóta nem panaszkodik.
(#) buburobi válasza nyekk hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Üdv!
Én melóba hegesztek alut "AFI"-val (mig) de awi-val teljesen más, főleg a sebessége.
(#) nyekk válasza buburobi hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Mindkét eljárásnak,megvan,az előnye ,hátránya.
(#) vera hozzászólása Ápr 16, 2013 /
 
sziasztok van egy kérésem wel 22 előtoló panel ellen állások melegszik , trafó 27v váltó áram 100w lehet nagy neki hány wattos kellene .köszönöm..
(#) mpisti válasza vera hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
wel 22 panel nincs. De van W 22 és W122 . Bizony néhány ellenállás melegszik ezeken a paneleken. A legjobban a soros stabilizátor feszültségejtő ellenállása szokott melegedni.
(#) vera hozzászólása Ápr 17, 2013 /
 
Én értem hogy melegszik de ara gondolok hagy hosszútávon nehogy meghibásodjon a panel.tehát ezért kérdeztem 100w 27v túl nagy a trafó neki EW22 n v2.1 igen erőöl van szó típus ha 50w 27v trafót tennék akkor is melegedne .
(#) vera válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
igen az melle kszik470 om 4w : 0 56om 5w ez a kettő ezek a soros stabilizátor ellenállása lenne.
(#) mpisti válasza vera hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
A trafó teljesítménye nem fogja megváltoztatni az ellenállás melegedését. Az ellenállás azért melegszik, mert a tápfeszültség és a kártya működtető feszültsége közti különbségből és a szabályzókör felvett áramának szorzatából adódik egy veszteségi teljesítmény, amit ez az előtét ellenállás disszipál el. Ez általában 2-3W Emiatt a kártya nem fog tönkremenni, ettől nem kell tartani. A 100W-os trafó pedig szerencsésebb választás mint egy 50W-os.
(#) mpisti válasza vera hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
A 470 ohm 4W a soros stabilizátor ellenállás, a 0,5 ohmos pedig a fékáram korlátozó ellenállás. Mindkettő melegszik. Ez így normális.
(#) vera válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
köszönöm így megnyugodtam tehát akkor csinálom tovább megvagyok az ellötollásal , akkor most egyenirányítót fogom össze rakni aszt nem tudom mejik lenne jó töb diódám van csinálok képet róla ja tirisztorral és két diódával gondoltam majd utána a trafót köszönöm a segítséged.
(#) kissadam válasza vera hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Tirisztorhoz van vezérlésed?
Következő: »»   111 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem