Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Help! Gaba TV-ről van szó, a hangja időnként nagyon betorzít, már egy éves de a digitális átállásig azt hittük antenna-hiba, az antennások szerint pedig a TV hibája. Garanciális szerelő szerint jó a TV, csak kicsi benne a hangszóró és nem bírja a kiképzést. Persze a forgalmazó érdekkörébe tartozó szerelő. Megoldásként próbáltunk csatlakoztatni hozzá PC hangszórót, de azzal nem szól. Elképzelhető hogy a box-ba kellene csatlakoztatni? Megköszönnék valami konstruktív véleményt.
Hát ezért totál felesleges volt koptatnod a billentyűzetedet.
Havonta egyszer utazom kb. haza hétvégén, akkor nem tudtam vinni sehova. A TV akkora és olyan nehéz, hogy két igen markos legény tudja csak cipőkanállal berakni a kocsiba (már amelyikbe befér). Ezért sem várhatom el pl. a hetven feletti apámtól, hogy próbálkozzon vele. Az egyetlen azonnal rendelkezésemre álló módosítást a panellel megléptem, nem segített, ezért született a beírásom. Csupán a fórum címe alapján optimistán azt gondoltam, hogy némi támpontot kapok, mit érdemes beszerezni a következő hazalátogatásig amikor hétköznap el tudom vinni majd valahova megjavíttatni. Van már tapasztalatom, hogy az ilyen régi készülékeket hogyan fogadják és mekkora az alkatrészkeresési hajlandóság egyeseknél, így még egy olyan környékbeli szerelőt is kell keresnem, aki hajlandól lesz foglalkozni vele. Köszönöm, de nem kell újra válaszolnod. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2014
Idézet: „A környéken pedig csak akkor akarok próbálkozni, ha még menthetőnek mondjátok és lehet hozzá alkatrészt is szerezni és azzal együtt tudom elvinni, vagy a szerelőt kihívni (egy alapos belső takarítás is ráférne, de ezt sem merem én csinálni).” Már megbocsáss , de az első mondataidra a válaszom az , hogy eleve nem vagy a tv közelében , így támpontot senki nem fog tudni adni.Mert bizonyos pontokon a mérések alapján lehet esetleg eldönteni , hogy merre tovább.Egy hibának számos előidézője lehet , tehát senkitől ne várd , azt , hogy egy kép alapján tutira megmondja neked a hiba okát 100% ra . És , hogy majd a tv szerelőt felkeresve , mert hogy neki biztos lesz olyan alkatrésze , majd megmondod neki , amit itt tanácsolt valaki , hogy ezt , és ezt cserélje ki neked a tévében.Figyelj ilyen nincs .Segítséget is úgy tudunk itt adni hozzávetőlegesen , hogy vannak támpontok akár feszültség értékek bármi , ami alapján következtetünk még egyszer hangsúlyoznám következtetünk , és ha a másik oldalon jelen esetben legyél te a másik oldal partner ebben , hogy a lépéseket követi , és ezáltal információhoz jutunk mi is , úgy tudunk még többet segíteni esetleg.De az , hogy semmi támpontunk nincs , és rá adásul a tv is jó messze van , hát ne haragudj , de nem tudom , hogy gondoltad ezt.Nem lehet egyértelműen kijelenti hibákra , amit nevezzünk tipikus hibáknak , hogy mindig ugyan az az okozója .Ez nem minden esetben van így. És végül én úgy gondolom , hogy mivel te leírtad , hogy nem is mered még ki tisztítani sem jobbnak véltem , azt a tanácsot adni , hogy inkább vidd szerelőhöz .Ha rám hallgatsz ezt fogod tenni olcsóbban ki fogsz jönni .Bár fenntartom még mindig , azt , hogy azért vagyunk itt , hogy segítsünk , de ehhez partner is kell , és némi jártasság a dolgokban. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2014
Szia!
Nagyon szépen megfogalmaztad, a lényeget pedig a végén jól elkaptad: "de ehhez partner is kell , és némi jártasság a dolgokban. " Írom ezt úgy, hogy én nem vagyok TV szerelő.Életem során pár készüléket megjavítottam, egy kis tapasztalat összegyűlt. De azt mondom, hogy olyan ember akinek nincs meg a felkészültsége az ne fogjon bele TV javításba. A TV se játék mint a medve, igen nagyot tud rúgni! Javítása csak leválasztó transzformátoron keresztül. jani
Szeretnék segítséget kérni, egy számomra érthetetlen hibáról, mely egy ts 2120 tv. függ ic. csere után előállt. Az ic. csere után a készülék tápegysége nem indul el. a 300 volt táp. fesz meg van. Az S 2000 tranzisztor jó. A tea 2261 ic. feszültségeit szeretném megtudni, valamint léteznek e a tápegységre vonatkozó, úgynevezett jellemző hibák?
Tisztelettel. Boros Károly
Szia! Ha minden igaz ez a sasszi.
Előzmények ?
Mert , ha előtte elindult a tv , akkor ki kellene venni vissza azt a vertikális ic - t. Viszont , ha újonnan lett beletéve , akkor pedig szétnézni , hogy nem e lett valami műhiba kreálva .
Szia! Az RF06 0,68Ohm-os ellenállás nincs megnyúlva?
Az nem lehet, hogy egy vacak ,hamis TDA 8351 került bele? jani
Sziasztok!
Van egy Thomson 25dh89hl típ. tv-m, ami eddig tökéletesen működött, a garázsban használtam munka közben háttérzajként... A napokban azt produkálta, hogy a képernyő fekete lett és a felső részén vízszintesen lett egy csík. Hang van, csatornát vált, menü előjön csak kép nincs! Leszedtem a hátulját esetleges kontakt hibát keresve, hátha.... Nem találtam, viszont azt vettem észre, hogy ha a sortrafón a screen-t feltekerem, újbóli bekapcsolás után előjön a kép halványan és zöldes árnyalatban, de szépen fokozatosan rövid idő /2-3mp / alatt el is tűnik. A képcső típusa: videocolor a59egd Komoly lehet a hiba- kuka, vagy esetleg még érdemes vele foglalkozni??? Köszönöm a segítséget, üdv mindenkinek.
Szia.
Háttérzajként , így is teszi a dolgát nem ? ![]() Na de táp környékén szét kellene nézni méregetni , mert gyanítom nincs ott minden rendben .
Szia!
Rajz szerint próbáltam mérni, az alapján rendben találtam, de ha van valami ötleted mit mérjek még, szívesen fogadom. A sasszi: tx92f Köszi!
A táp szekunder része az érdekes meg van e minden feszültség , de különösen az amelyiket pirossal bekarikáztam.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2014
Szia!
Most értem haza a munkából... A 2. képen lévő feszeket mértem még tegnap, azok megvannak, nemsokára odajutok és nézem az 1. képen lévőt is. Köszi!
Szia!
Megmértem minden bejelölt értéket, rendben vannak!? Milyen irányba haladjak tovább??
Ok a következő lépés ez lenne , hogy itt is minden érték meg van e .Különösen a +200 volt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2014
Hello: Nagyon köszönöm.
Károly
Hello:
A hq. tól vásároltam. Viszont lehet, hogy valamit elbaltáztam. Megnézem. Károly
Tegnap ezeket a pontokat megmértem, de újból megnézve sem változott, minden ponton amit a rajz jelez, meg van a feszültség. Köszönöm a további türelmed!!
Akkor , ha minden érték rendben van , akkor valószínű egy sorkimenő cserét megérne .Mivel korábban , azt írtad , ha oda tekerted neki akkor volt kép .Viszont jó lenne egy próba sorkimenő , mert nem zárható ki a cső gyengesége sem.
Ha jól gondolom, akkor akármilyet nem lehet beletenni...
Ebben: orega 40330-44 van. Van egy 50cm akai, illetve egy 60cm-es samsung tv-m azokban biztosan jók de nyílván nem lehet ezekére cserélni. Utána nézek, hogy esetleg milyennel tudnám helyettesíteni, biztosan lehet valamilyennel... Persze az ár nem mindegy, hiszen nem komoly érték maga a tv. Igazad van, tényleg csak háttér zaj lesz belőle ![]()
Nem biztos , ha csak sorkimenős lesz , akkor az még belefér , de ha már cső is kell bele , akkor már meggondolandó.És hát új csövet sem nagyon találni már.
Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom egy First Austria FA-941 mini TV-hez. A TV jól működik. De mégis lenne egy kérdésem. A TV set-top-boxon keresztül veszi az adást. Ilyenkor egy csík jelenik meg a képernyő felső részén. Nem tudom, hogy ezzel lehetne mit kezdeni? A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2014
Szia!
Az a teletext digitális jele. Ha nagyon zavar, akkor húzd feljebb a képet a képcső nyakán lévő mágnesekkel vagy a belső pozícióállító potméterrel (már ha van ilyen).
Inkább a mágnesekhez nem nyúlok.
![]() A készülék hátulján 3 beállítási lehetőség van V-HOLD, fényerő, kontraszt. Azon kívül belül három trimerpotméter van , de azokat nem tudom, hogy mire valók.
Még annyi lenne a kérdésem, hogy mekkora dugasztáp kell az említett a TV-hez? Most 12V / 5A -es asztali tápegységről működtettem, de szeretnék venni hozzá egy új dugasztápot. Csak nem tudom, hogy milyen kellene. Valaki tudna tanácsot adni?
Én a helyedben megmérném az áramfelvételét, rögtön kapnék egy kiindulási alapot.
Majd eldönteném, hogy mennyivel vegyek nagyobb tápot. jani A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2014
Sziasztok.
Van egy daewoo TV aminek megbolondultak a színeik. Mikor hozzám került be volt mágneseződve a képcső de Trafós cinezővel kihúzgáltam. Így most már egyformán rosszak a színek. A demagnetizáló jónak tűnik. A PTK-t átnéztem. Hálózatra kapcsoláskor hallatszik is a jellegzetes hangja. Létezik hogy erős mágnes vagy trafó közelében tárolták és tartósan károsodott a képcső.igaz akkor foltos maradt volna Van estleg valakinek hasonló tapasztalata vagy ötlete? Előre is köszi.
Szia. Hiányzik a kék szin. A képcsőn lévő panelon, nézd át a tranzisztorokat , vagy esetleg tedd fel a rajzot, akkor megmondjuk pontosan a hiba okát !
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2014
Szia.
IC van rajta. Erre már én is gondoltam. De mivel halványan ott van a kék szín nem lehetséges hogy a kék fűtés ment el? az üveg torzítás miatt nem tudtam kinézni hogy megvan e a 3 fűtőszál Az sincs rendben hogy elég rossz a kép. Szín hiánynál ugye jó a kép csak a szín nem . |
Bejelentkezés
Hirdetés |