Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Köszönöm szépen a segítséget, jelentkezem, hogy mire jutottam.
Jó éjszakát!
Először is Kellemes Húsvéti ünnepeket kivánok mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék ismét kérni.Egy Philips tévénél van olyan gondom, hogyha kikapcsolom akkor is tovább zug az eltérítő tekercse, és szerintem a nagyfesz is megy, mert amikor a főkapcsolóval kapcsolom ki akkor lesz olyan a képernyő közepe mint amikor rendesen távval van kikapcsolva.A digiboxa volt átkondizva, igaz azt nem én csináltam, arra nem válalkoztam, a vékony fóliázotsága miatt!Kérdésem, hogy lehetséges-e, hogy a digiboxba lett esetleg a hiba, vagy máshol keresendő az ilyen gond? Egyébként a tévé szépen üzemel. Segitségeteket megköszönném.Szép hétvégét kivánok mindenkinek!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!
Egy CRT tévével kapcsolatban van egy kérdésem. Nagyszüleim egy kb 15 éves Samsung tv-n nézik a mindigtv csatornáit külső dekóderrel. Scart kábelen. A tv egyre gyakrabban zavaróan hangos zizegésbe tör ki. Van, amikor folyamatosan, van amikor meg csak bizonyos képek bevillanásakor (pl tv nézés közben olyan képnél, ahol nagy felületű homogén színek vannak, vagy a set-top-box menüjénél egy pillanatra). De van, amikor mindenhol nagyon hangosan csinálja és ekkor a kép is vízszintesen kicsit hullámzik. Biztos, hogy a tv hibája, mert más készüléken a beltéri jól működik. Valamint a tv-n jelforrás nélkül a scart bemenetre kapcsolva a csatornaszám kiírás is remeg. Mi okozhat ilyen jelenséget? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv: spgabor
Az ilyen hiba sokrétű lehet . Kezdeném a táp kimérésével nem másznak e el az értékek , illetve a feszültségek .Rendellenesnek tűnő alkatrészek kimérése stb.Aztán sormeghajtás , és alkatrészei , sorkimenő stb .A helyedbe minél előbb átnézném , mert ha valami oknál fogva megszalad vagy a táp , vagy esetleg a sorkimenő , akkor magával ránthat más több alkatrészt is , és akkor már húzósabb lesz anyagilag.
Köszönöm, hogy itt is segítesz. CRT tv javításban egyáltalán nincs tapasztalatom. Keresek hozzá kapcsolási rajzot, szétszedem, aztán meglátom, hogy mit tudok kezdeni vele. Ha elakad, még írok.
Üdv és köszönet a rajzokért is,
Úgy néz ki hogy végül is sikerült az etérítési hibát megtalálni. A kondikon kivül ujra kellett forrasztanom a TDA-át mert mindenrezgésre csikozással és függőleges összeeséssel ugrálással reagált. A hangerő beálításának memorizálását hogy miért veszití el, nem találtam meg, ennek irányában jövő segítséget is szivesen fogadnék. Mégegyszer köszönöm
Egy Philips tévénél van olyan gondom, hogyha kikapcsolom akkor is tovább zug az eltérítő tekercse, és szerintem a nagyfesz is megy, mert amikor a főkapcsolóval kapcsolom ki akkor lesz olyan a képernyő közepe mint amikor rendesen távval van kikapcsolva.A digiboxa volt átkondizva, igaz azt nem én csináltam, arra nem válalkoztam, a vékony fóliázotsága miatt!Kérdésem, hogy lehetséges-e, hogy a digiboxba lett esetleg a hiba, vagy máshol keresendő az ilyen gond? Egyébként a tévé szépen üzemel.
Üdv.
Üdv mindenkinek,
Az Április 8-án irt kérdésemmel ujbol előhozakodom, mivel a jelzett CK21P30BT model Samsung TV-met nem sikerült teljes egészében helyre hoznom. A gondom a következő; Stand-by -ból indulásnál normál a hangerő, kikapcsolt (vagy áram szünet) állapotpól pedig a normálon felüli 250-es hangerővel indul, nem memorizálja a kikapcsolás elötti beálítást, nagyon kényelmetlen ez az ordítozás, ami nem hozható normális mederbe egy kattintással. Ha valaki már találkozott hasonlo hibával, vagy van ilyen hibával való tapasztalata, szivesen fogadom segitségét. Hálás köszönettel Cx.
MMâshol és föleg mérések a táp környékén. A digibox ilyet nem csinál.
Értem akkor elkezdek mérni a tápba, ha jutok valamire akkor jelzem.Köszi a hozzá szólásodat!
Üdv.
Szia!
Így első ránézésre a függőleges eltérítés szimmetrikus táplálásának egyik fele hiányzik. Forrasztások, tápfeszmérések stb. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
A korábbi hiba ami volt az hogyan javult meg ?A megjelölt kondenzátorok cseréje után megjavult ?
Vagy jobb volt de nem tökéletes ? Azért kérdezném ezeket , hogy némi rálátásunk legyen , hogy milyen alkatrészek lettek cserélve. Egyébként egyértelmű , hogy vertikális hiba .Okozhatja kicsatoló kondenzátor valamelyik.De szerintem inkább egy megnyúlt ellenállás okozhatja főleg , ha a kondenzátorok cserélve lettek , bár nem árt újra ellenőrizni azokat is még egyszer. Az ellenállások amikre gondolok a BD136 /7453 jelöléssel/ a környékén lévő ellenállások. 3470-22 ohm 3466-1 ohm 3467 - 3468-220 ohm Esetleg még a 2467 es 15nf kondenzátor is megfoghatja.Illetve a mérések alapján is kiderül , hogy ami a rajzon van , az van e a megadott helyen .És könnyebb lesz behatárolni melyik is lesz a hunyó. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
A 7451 BD135 tranzisztor kollektorán +24 voltot kellene mérni , ha kevesebb az nem jó , mert akkor a táp szekunder körénél a 3422-3455 2 db párhuzamosan kötött 1 ohm , vagy a 6459 es számú dióda jöhet még szóba.
A rajzon szerepelnek a tápfeszültség-értékek. A komplementer tranzisztoros függőleges végfok tápfeszültségei: +24V és -12,4V. Kicsatoló kondenzátor nincs.
Csak tápfeszeket kellene mérni, de azért remélem, hogy később újra lesz kedved hozzá.
Itt lesz egy kis segítség hozzá .Ugyan német nyelven van , de a távirányító leírása alapján el lehet igazodni rajta.
Annyit tudnék javasolni , hogy ha a menübe bent vagy , akkor változtasd meg a nyelvezetet angolra.A leírás alapján ez biztos nem lesz nehéz .Majd amikor megjelenik az angol menü , akkor keress egy olyan opciót , hogy default ez elvileg mindent vissza kell , hogy állítson a gyári beállításokra . Utána próbálhatod a gyári kódot is mennie kell.
Akkor nincs már hátra min hogy elkezded sorba próbálgatni.
Tulajdonképpen csak 4 karakter kell , és csak szám szerepelhet benne .Hátha eltalálod. Ha abból indulunk ki , hogy valószínű nem egy bonyolult számsorra lett változtatva , akkor ilyenek jöhetnek első körbe , amik egyforma számok .Tehát 0,0,0,0 , vagy 1,1,1,1 , vagy 2,2,2,2, és igy tovább . ha eljutsz a kilencesig , akkor még mindig van könnyen jegyezhető mint például az 1,2,3,4 stb .Ha igy sem , akkor jöhetnek a dupla számok például 1,1,2,2 stb.Biztos meg lesz meglátod. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Egyébként többféle chassis val szerelt tv ez .Találtam két kódot hozzá feltehetően gyári kódok.
7903, és 6394 .Ha végképp nem megy , akkor van hozzá eprom tartalom , ami a gyárit tartalmazza . A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Értem , akkor ez a legkézenfekvőbb , ha átírod az epromját.Egyébként 4 karakter kell , ha jól tudom ugye ?
Itt lesz hozzá a tartalom , ha esetleg át szeretnéd írni. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Kéz mindenféleképpen kell hozzá.
![]() Vagy egy újj.De máskülönben a pony prog megteszi , és egy eprom programozó.A tartalom már meg van a többi gyerek játék.De egyébként lehet , hogy a tv is megírja saját magának .Kell bele tenni egy üres epromot , és kiderül. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Ok , hát egyszerűbb , ha megnézed milyen van benne , és veszel egyet . Azt már nem is írom akkor , ha esetleg otthon még is csak találnál hasonlót , akkor azt elég lenne csak törölni , és máris üres lenne.De ha nincs , akkor marad a bolt .Ilyesmit kell keresned benne , hogy 24cxx
az xx lehet , 02,04,06 stb.Vagy esetleg 93cxx .
Ami le van ragasztva az az érdekes az szerintem egy 27c512 .Kérdés , hogy ablakos e vagy nem.Mert ha ablakos azt lehet uv fénnyel törölni.Óvatosan az ujjaddal , ha a tetejét megvizsgálod , és lehet majd érezni rajta szintváltozást akkor ablakos , ha sima a felülete , akkor nem ablakos.
A fénnyel vigyázni kell , de ennek biztosabb az uv , ha törölni szeretnéd.Viszont azt hiszem a tv ezt nem fogja megírni , ezt fel kell programozni.
Nos utána néztem jobban .Van benne 24c04 ez a fontos része .Felteszem a tartalmakat , ha esetleg a 27c512 es is véletlenül megsérülne .A verziókból látszik , hogy van egy régebbi , és van egy újabb .amelyik kellesz itt lesz
Ezt neked kell eldönteni , mivel gondolom használni szeretnéd a tévét még.
Itt van a 693 mas rajza ezen 24c16 van benne .Szóval azt hiszem az alaplapon kell a tiédben is lenni egy 24c04 nek. És egyébként a panel amit mutattál ebben is benne van , csak éppen egy 27c2001 Eprom társaságában. Próbálj bele tenni egy üres 24c04 es ic , és remélhetőleg meg is oldódik a problémád. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Akkor más chassi val van a tiéd .Egyébként pont a 26LC16 os hoz van a rajz is meg nekem.
Nem nem az ablakost kell átírni hanem a kis 8 lábút.Vagy üresre cserélni , és tv megírja elvileg. |
Bejelentkezés
Hirdetés |